DI > Ekonomi

Sunday, 19 May, 05:15

DI - 26 maj 23 kl. 09:04

Debatt: Koppla ihop militär och civil forskningDet råder en organisatorisk och kulturell skiljelinje mellan försvar och civila verksamheter vilket gör att den fulla potentialen inom teknik och innovation inte utnyttjas, skriver Klas Wåhlberg vid Teknikföretagen och Robert Limmergård vid Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Klas Wåhlberg, Teknikföretagen, Robert Limmergård, Säkerhets, SOFF

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Debatt, Koppla, ihop, militäroch , civil, forskning

Fler nyheter från DI

DI - 8 timmar sedan

Netanyahu får ultimatum – svarar med hot

Den israeliske oppositionsledaren Benny Gantz, som ingår i Israels krigskabinett, hotar att avgå om inte Israel ändrar inriktning i Gaza-kriget. Premiärminister Benjamin Netanyahu slår tillbaka och hävdar att kraven innebär ett militärt nederlag för Israel..

DI - 8 timmar sedan

Netanyahu ställs inför ultimatum – oppositionsledaren hotar avgå

Den israeliske oppositionsledaren Benny Gantz, som ingår i Israels krigskabinett, hotar att avgå om inte Israel ändrar inriktning i Gaza-kriget..

DI - 9 timmar sedan

Högervindar i EU-valet ökar risken för grönt bakslag

När EU-medborgarna tågade till valurnorna 2019 stod frågor om klimat och miljö högt på agendan. I dag är läget ett annat.  Ett maktskifte i Bryssel kan leda till att de gröna frågorna får stå tillbaka under den kommande mandatperioden, hävdar bedömare..

DI - 10 timmar sedan

Konstnärens sommarboende – kaptensvilla på västkusten

Meta Isæus-Berlin debuterade 1993 och hör till en av våra mer namnkunniga konstnärer. Somrarna tillbringar hon i en kaptensvilla i Fiskebäckskil i Bohuslän. Här hon kan kombinera sitt arbete i ateljén med vardagslivet..

DI - 10 timmar sedan

Pantbanker mot rekordår efter rusande guldpris

Utlåningen från pantbanker fortsätter att öka och 2024 kommer att bli ett nytt rekordår, slår Pantbanken Sveriges vd Peter Sundström fast. Guldsmycken står för de största prisökningarna – medan värdet på exklusiva klockor fortsätter att falla..

DI - 11 timmar sedan

Oljefartyg attackerat i Röda havet

Ett fartyg med råolja har attackerats med en robot vid Jemens kust. Fartyget är flaggat i Panama och attacken skedde sydväst om staden Mocka, enligt UKMTO, den brittiska branschorganisationen för handelstrafik..

DI - 12 timmar sedan

”Jag drar in mer pengar än min mamma”

Efter en nyss avslutad Europaturné är Benjamin Ingrosso aktuell med en ny singel med utländska stjärnor och en självbetitlad dokumentär på en global strömningsplattform.  ”Mitt mål är att bli Sveriges första manliga internationella popstjärna”, säger Benjamin Ingrosso. Han investerar sina egna miljoner för att uppfylla drömmen..

DI - 12 timmar sedan

Presidentveto mot Georgiens agentlag

Georgiens president Salomé Zurabisjvili lägger sitt veto mot den omstridda agentlagstiftning som parlamentet i veckan röstade igenom..

DI - 12 timmar sedan

Rekorden haglar på världens börser: ”Inga röda signaler”

Världsmarknaden är glödhet och 14 av de 20 största börserna i världen har nått nya rekordnivåer nyligen, enligt Bloomberg. Amerikanska börser går varma inför potentiella räntesänkningar och Europas företag går bättre än väntat. .

DI - 13 timmar sedan

Härmrån tömmer juvelbutik i Paris finkvarter

Beväpnade rånare slog till mot lyxbutiken Harry Winston – ett av världens främsta juvelerarmärken – nära avenyn Champs Élysées i Paris..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?Kontakta kontakt@pressen.se för kommunikation eller annonsering.

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.