PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 01 December, 00:53

PrivataAffärer - 23 sep 22 kl. 12:00

Bygg en försiktig portfölj – strategens fyra bästa strategierI det volatila börsklimatet kan det vara lockande att lämna aktiemarknaden helt och hållet. Det finns dock alltid något att oroa sig när det kommer till sparandet på börsen och över tid blir den som tar risk belönad på marknaden, skriver Handelsbankens placeringsstrateg Peter Engstedt i storbankens kundtidning Fokus Placeringar. Samtidigt medger han att det finns “ovanligt många orosmoln just nu”. Men för att inte behöva lämna börsen kan en mer försiktig aktieportfölj vara en kompromiss, enligt storbankens placeringsstrateg. Peter Engstedt listar fyra defensiva strategier för ändamålet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Handelsbankens, Peter Engstedt, Fokus Placeringar, Engstedt, Telia, Tele2, Ericsson, Skanska, Arjo

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byggen , försiktig, portfölj, strategens, fyrabästa , strategier

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Oscar Properties drar tillbaka planerat utbyteserbjudande

Utbytererbjudandet skulle ha omfattat samtliga preferensaktier i bolaget och för varje sådan aktie skulle Oscar Properties erbjuda 1 500 nya stamaktier. Återköpspriset per preferensaktie var 4 500 kronor och stamaktierna skulle emitteras till en kurs motsvarande 3 kronor per stamaktie..

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Chefsstrategen: Dags att öka risken på obligationsmarknaden

Signaler på en dämpad inflationstakt i USA och förhoppningar om mindre räntehöjningar har stärkt aktiemarknaden under hösten. Från mitten av oktober har Stockholmsbörsen lyft 15 procent och amerikanska S&P 500 drygt 10 procent. Men under de senaste veckorna har börsen tappat fart och sjunkit tillbaka något, vilket Nordeas chefsstrateg Johan Larsson såg framför sig i en intervju med Privata Affärer tidigare i november.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Chefekonomen: Recession krävs för att få ner inflationen

Inflationen i USA har inte orsakats bara av höga energipriser utan även av en stark arbetsmarknaden och solid efterfrågan bland konsumenterna. ”De motståndskraftiga konsumenterna och den heta arbetsmarknaden kommer att tvinga Fed att strama åt tills de når en recessionsdynamik”, sade han. Reallönerna stiger för mycket och arbetslösheten behöver gå upp.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Elpriset slår rekord för tredje dagen i rad

En kilowattimme väntas på torsdagen kosta 4,27 kr i elområde SE1 och SE2. Det är den högsta dagsnoteringen någonsin i norr och den tredje dagen i rad som rekordet slås.  I SE3 och SE4 hamnar elpriset på 4,29 kr per kilowattimme, alltså marginellt högre än i norr.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Flodén: Riksbanken ligger inte efter med höjningarna

”Vi har reviderat vår penningpolitik väldigt snabbt och tydligt. Vi har ju fått kritik för att vi höjer för mycket på kort tid. Det har varit viktigt för att slå vakt om förtroendet för penningpolitiken, och än så länge tycker jag vi har lyckats bra med det”, sade han.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Analyschefen: Rallyt är inte över – energiaktierna kan ”fördubblas” nästa år

Årets stora vinnare på börsen är energisektorn. Energiaktierna inom det amerikanska flaggskeppsindexet S&P 500 har rusat 63 procent i år, vilket kan jämföras med fallet på 17 procent för indexet i stort.  Trots det har aktierna betydligt mer att ge, enligt investeringsrådgivaren Fundstrats analyschef Thomas Lee.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Inflationen i euroområdet sjönk mer än väntat i november

Väntat var en preliminär inflation på 10,4 procent, enligt Trading Economics konsensusprognos. Kärninflationen var oförändrad 5,0 procent, jämfört med i oktober. Väntat var 5,0 procent.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

H&M: En stor del av personalneddragningarna berör Sverige

H&M aviserade på onsdagsmorgonen att åtgärdsprogrammet, som i linje med tidigare besked beräknas leda till årliga besparingar om cirka 2 miljarder kronor, medför en omstruktureringskostnad på drygt 800 miljoner kronor. Vidare innebär programmet, som berör administrations- och overheadkostnader, en minskning om cirka 1.500 tjänster.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Avanza inför ränta för likvida medel på ISK

Från och med den första januari kommer Avanzas så kallade ”Pro”-kunder, det vill säga aktiva handlare, få en räntan på 1,94 procent. Samtidigt får private-bankingkunder 1,0 procent och resterande kunder får 0,25 procents ränta på likvida medel. .

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Tillväxtsatsning bland småspararna i november

Stockholmbörsen går mot en uppgång på drygt 7 procent under november. Sedan bottennoteringen i oktober har den svenska aktiemarknaden rusat 18 procent.  Den starka återhämtningen för den bredare aktiemarknaden verkar ha ökat riskviljan bland småsparare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.