PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 05 May, 22:57

PrivataAffärer - 12 apr 21 kl. 15:11

Canaccord höjer Teslas riktkurs med 100 procentCanaccord hänvisar till att Tesla snart kommer ”attackera och erövra” marknaden inom energigenerering och lagring av densamma, enligt Bloomberg. Till 2025 spås intäkter på 8 miljarder dollar från segmentet. Riktkursen är en av de högsta bland de etablerade analyshusen på Wall Street, från tidigare 419 dollar till 1.071 dollar. Det innebär att aktien har omkring 60 procents uppsida enligt Canaccords synsätt.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Teslas, Tesla, Bloomberg, Wall Street, Canaccords, Apple, Canaccord, Jed Dorsheimer

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Canaccord, höjer, Teslas, riktkursmed , 100procent
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

AFV: En aktie att köpa

AFV noterar att aktiemarknaden verkar oroas över något svagare aktivitet för Kambi i andra kvartalet till följd av säsongseffekter med lugnare tempo i USA. Samtidigt är andra kvartalet intensivt med både EM i fotboll och Copa America. ”Den som accepterar den relativt höga kundkoncentrationen och risken att för kundavhopp kan överväga en post.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Något bättre än väntat för Securitas

Försäljningen uppgick till 25.814 miljoner kr. Analytikerna hade räknat med en försäljning på 26.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Löfven på Facebook: Ingen ny fastighetsskatt

”Vanligt folk ska aldrig behöva oroa sig för att behöva gå från hus och hem om det område de bor i blir populärt”, framhåller han. Han lägger till att ”inga pensionärer, snickare, handelsanställda, undersköterskor eller vårdbiträden får mer pengar på kontot för att nya grannen köpt dyrt”. ”Kritiken mot fastighetsskatten handlar inte om viljan att bidra till det gemensamma, utan om löntagares rädsla för att behöva lämna sitt hem”, skriver han.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

SEB: Fem köptips med potential

De fem aktierna har alla ”möjlighet till god kursutveckling”, på lite sikt, framhåller Cederberg. Det finns en allmän förväntan om att 2021 blir en stark period med återhämtning i den globala ekonomin, och då lyfter marknadens förhoppningar att det ska visa sig i de siffror och den framtidstro som företagen presenterar i sina rapporter. Andra och fjärde kvartalen är säsongsmässigt starkare än första kvartalet, framför allt gäller det tillverkningsföretagen.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Uppgifter: Svenska finanskändisar planerar SPAC-bolag

Det skriver Dagens Industri och hänvisar till källor. Enligt DI:s källor pågår nu samtal med potentiella ankarinvesterare i en kommande Spac, ett specialförvärvsbolags, som kan bli Sveriges andra efter det som Bure sjösatt. Enligt Breakit, som var först med att rapportera om planerna, avser förvaltarna att ta in 1 miljard kronor.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Miljardregn över premiepensionsspararna

Totalt handlar det om 9,8 miljarder i fondrabatter och arvsvinster som sätts in samtidigt som 608 miljoner dras av i premiepensionsavgifter. Handeln med de nya fondmedel som placeras på pensionsspararnas premiepensionskonton startar måndagen den 10 maj och avslutas för de allra flesta den 11 maj. Placeringen prioriteras före fondbyten, vilket gör att fondbyten som beställs efter 6 maj köas och genomförs efter att måndagshandeln har avslutats, skriver Pensionsmyndigheten i ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Selin: Balder har lite missat industrifastigheter

Läs också: Balder i norsk mångmiljardaffär ”Nej strategin är att skapa en bra portfölj med rimlig avkastning för aktieägarna. Det är det enda strategin. Sedan om det är industrifastigheter eller något annat – det är inte så viktigt.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Spermosens klättrar 60 procent i debuten

Den emission av units om cirka 24 miljoner kronor som bolaget gjorde inför noteringen tecknades till 652 procent. Med övertilldelningsoptionen tillförs bolaget cirka 29 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolagets vd John Lempert sade tidigare i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt att det inte riktigt finns några alternativ till bolagets produkt.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Stark start för nya kryptobolaget

Tidigare i år gjordes en spridningsemission på 18 miljoner kronor till en teckningskurs på 3:91 kronor per aktie, motsvarande en värdering på 500 miljoner kronor före kaptaltillskottet. Jämfört med denna teckningskurs innebär onsdagens kursnivåer uppgångar på 33-102 procent. Senast betalt är i skrivande stund 6 kronor, motsvarande en uppgång på 53 procent.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Hammarlund: Priserna på fritidshus har rusat i höjden

Visst borde Hjo ha Sveriges högsta fritidshuspriser. I alla fall om kommunsloganer var det som styrde fritidshuspriserna. Genialiska ”I love Hjo” toppar nästan alltid när det görs en sloganrankning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.