Tesla

Monday, 19 April, 15:24

Nyheter om Tesla

Sortering: Relevans | Senaste
ETF-marknaden - 28 mar 21 kl. 19:44

Varför gå lång i Tesla med en hävstångs-ETP?

I en tidigare artikel hade vi gjort ett fall för att blanka TSLA-aktier genom Leverage Shares inversa korta ETP ”TSLS”. Det är dock inte allt undergång och dysterhet för biltillverkaren. Företaget har en ny produktionsanläggning i närheten av Europas industriella hjärta: Tyskland.

Cornucopia - 13 apr 21 kl. 12:49

Tesla levererade lika många bilar Q1 2021 som Volvo Car - fast bara med två modeller

Elbilstillverkaren Tesla levererade lika många bilar under första kvartalet 2021 som det sk Kina-Volvo, även känt som Volvo Car. Volvo Cars försäljning fördelades dock på sju bilmodeller, medan Tesla bara levererade Model 3 och Model Y i sitt modellutbud S3XY, då produktionslinorna för S och X just nu byggs om för nya versionen.Jamen, april det var ju trevligt då!

ETF-marknaden - 15 apr 21 kl. 11:49

Ark Invest säljer Tesla

Cathie Woods fondbolag Ark Invest sålde under onsdagen aktier i Tesla. Att Ark Invest säljer Tesla fick många att höja på ögonbrynen eftersom Ark Invest har den den högsta riktkursen på Tesla bland de etablerade finanshusen. Cathies utförsäljningar skedde till ett belopp om 178 miljoner dollar.

ETF-marknaden - 05 apr 21 kl. 12:27

Wedbush uppgraderar Tesla till ouperform

Wedbush-analytikern Daniel Ives uppgraderar Tesla (NASDAQ: TSLA) från Neutral till Outperform med ett prismål på 1 000 USD (från 950 USD) med ett 1350 långsiktigt mål på ”Green Tidal Wave” -avhandlingen. Analytikern lade också till aktien till listan över bästa idéer från Wedbush. Det är definitivt att uppgradera Tesla till ouperform.

ETF-marknaden - 11 apr 21 kl. 20:39

Hans fond har nästan dubblats i värde

Under veckan hade vi chansen att prata med den amerikanske förvaltaren Anthony Ginsberg som driver GinsGlobal Index Funds. Detta företag förvaltar tre börshandlade fonder som alla rönt stor framgång sedan de lanserades. Med fokus på den heta tekniksektorn har GinsGlobal Index Funds lyckats pricka rätt mer än en gång och i flera fall hittat företag som mer än dubblats i värde.

ETF-marknaden - 13 apr 21 kl. 14:21

Leverage Shares noterar 3x Tesla och senaste utbudet av ETP på Euronext

Leverage Shares, den europeiska pionjären inom S&L ETP på single stock ETPs, har korslistat sina senaste 25 ETP på Euronext – både Amsterdam och Paris. Leverage Shares noterar 3x Tesla i Europa. Den nya sortimentet inkluderar europeiska energigiganter Royal Dutch Shell och BP, ”stay-at-home” -mästare som Zoom och Shopify, och ytterligare hävstångsfaktorer för dess flaggskepp Tesla ETP: Leverage Shares adderar långa 3x och korta -2x.

ETF-marknaden - 06 apr 21 kl. 20:54

Ark Invest ändrar sina placeringsregler

Tidigare kunde ARK Invests ETF:erna bara investera upp till 30 procent av sina tillgångar i ett enda företag och till högst 20 procent av de utestående aktier. I slutet av mars var ARK Invests största satsning i Tesla. Nu ser vi att Ark Invest ändrar sina placeringsregler.

Cornucopia - 26 mar 21 kl. 10:26

Kina-Volvos ägare startar konkurrerande elbilsbolag - på Volvos personbilsplattform

Teknik- och kompetensöverföringen från Sverige till Kina fortsätter. Kina-Volvos ägare Geely startar nu ett nytt elbilsbolag som på Volvos plattform ska sälja till Polestar och Volvo konkurrerande elbilar.Polestar 2Geelys nya elbilsbolag heter Zeekr och ska redan om ett halvår börja leverera elbilar som konkurrerar med Polestar och framför allt Volvo.

ETF-marknaden - 24 mar 21 kl. 19:45

Cathie Wood har miljarder i Tesla men ARKK har problem med ESG

Ark Investment Management är känt för sin enorma satsning på världens hetaste elbilstillverkare, Tesla. Hennes fonder har i dag innehav för miljarder i Tesla. Men det har inte varit tillräckligt för att sätta Cathie Woods medel högst upp på miljö-, social- och styrningsstandarder.

PrivataAffärer - 12 apr 21 kl. 15:11

Canaccord höjer Teslas riktkurs med 100 procent

Canaccord hänvisar till att Tesla snart kommer ”attackera och erövra” marknaden inom energigenerering och lagring av densamma, enligt Bloomberg. Till 2025 spås intäkter på 8 miljarder dollar från segmentet. Riktkursen är en av de högsta bland de etablerade analyshusen på Wall Street, från tidigare 419 dollar till 1.

ETF-marknaden - 20 timmar sedan

En introduktion till ARK Innovation ETF

• ARK Innovation ETF är fortfarande flaggskeppsutbudet med en eklektisk mix av företag. • ETF:en är är mångas personliga favorit eftersom den erbjuder en investerare bred exponering för de mest innovativa företagen på marknaden idag. • Innovation är fortfarande den viktigaste ingrediensen för att slå avkastningen på marknaden under lång tid.

Cornucopia - 02 apr 21 kl. 11:34

Ubiquiti Unifi utsatt för säkerhetsläcka - och glöm inte se över era backuper

Företaget Ubiquiti med sina populära prosumerprodukter som Edgerouter och särskilt Unifi ska ha utsatts för en omfattande säkerhetsläcka, där en hackare ska tagit sig in deras molnsystem och eventuellt kommit över kundernas inloggningsuppgifter inklusive möjligheter att fjärrstyra och fjärrkonfigurera kundernas nätverk. Ubiquiti har fått kritik för hanteringen av säkerhetsläckan, men passande nog råkade bloggarens Cloudcontroller krascha samtidigt och backuperna visade sig vara korrupta, så det gårdagen blev en övning i att bygga upp nätverket från början igen. Uppe igen.

DN - 31 mar 21 kl. 13:24

Ny Tesla Model 3 i gammal kaross

När Tesla Model 3 uppdateras efter nära tre år märks nästan ingenting på utsidan..

IDG - 28 mar 21 kl. 12:15

Tesla ska börja leverera Semi – Pepsi första kunden


Den har blivit rejält försenad, men nu ska Tesla börja leverera sin långtradare..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Två döda efter krasch med Tesla utan förare

Två män i Texas dog i en Teslabil som tros ha körts utan någon bakom ratten. Det här vet vi om olyckan hittills..

ETF-marknaden - 19 timmar sedan

Aktiva ETFer köper aktier i Coinbase

Kryptobörsoperatören Coinbase (NASDAQ: COIN) började handlas, men Bitcoinbörsen finns redan i flera börshandlade fonder. Aktivt förvaltade ETFer kan göra detta, men de indexbaserade fonderna fortfarande väntar på att köpa aktier i Coinbase. Det tidigaste som kommer att hända för de flesta passiva fonder är nästa vecka.

GöteborgsPosten - Igår: 15:31

Rusande elbilsaktier gör att Polestar kan ta nästa steg

Och över allting svävar Elon Musk och hans Tesla..

Cornucopia - I förrgår: 09:39

Absurd värdering av Hemnet när ägarna ska casha hem

Bostadsannonsmonopolisten Hemnet ska börsnoteras genom att aktier säljs ut av befintliga ägarna. Värderingen är helt absurd till i runda slängar 20x omsättningen och runt 60x resultatet efter skatt (p/e). Var exakt tillväxten ska hittas som kan motivera värderingarna lämnas som en övning åt de som tecknar.

ETF-marknaden - I förrgår: 19:53

Största Bitcoinfond snart större än den största råvaru-ETFen

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), världens största Bitcoinfond, är på väg att överträffa den största råvaru ETF SPDR Gold Trust (NYSE: GLD). Med kryptovalutornas växande popularitet har Grayscale toppat 50 miljarder dollar i kryptovalutatillgångar under förvaltning. Detta motsvarar världens näst största råvaru-ETF och placerar Grayscale precis bakom den populära GLD-ETF, som har 57,16 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning.

ETF-marknaden - 13 apr 21 kl. 10:00

Så här kan du handla ARK Innovation ARKK ETF

ARKK är en aktivt förvaltad ETF som strävar efter långsiktig kapitaltillväxt. Denna börshandlade fond strävar efter att uppnå detta investeringsmål genom att under normala förhållanden främst (minst 65% av dess tillgångar) investera i inhemska och utländska aktier i företag som är relevanta för ARKK:s investeringstema för störande innovation. ARK definierar ”störande innovation” som introduktionen av en tekniskt aktiverad ny produkt eller tjänst som potentiellt kan förändra hur världen fungerar.

Computer Sweden - 13 apr 21 kl. 07:00

Huawei investerar 8,5 miljarder i bilteknik som "överträffar Tesla"


Har inlett samarbete med tre biltillverkare för att ta fram egna självkörande elbilar..

IDG - 13 apr 21 kl. 07:00

Huawei investerar 8,5 miljarder i bilteknik som "överträffar Tesla"


Har inlett samarbete med tre biltillverkare för att ta fram egna självkörande elbilar..

ETF-marknaden - 12 apr 21 kl. 09:17

ARKQ, BOTZ och IRBO, tre ETFer för AI

ETFer för AI försöker ge exponering för ett snabbt växande segment av teknikindustrin. Artificiell Intelligens syftar till att simulera mänsklig intelligens, utnyttja kraftfulla algoritmer för att få maskiner att tänka och agera som människor. Medan automatiseringen av upprepade uppgifter och ersättning av mänskligt arbete med maskiner inte är något nytt, påskyndar AI denna trend, vilket resulterar i stora produktivitetssteg.

GöteborgsPosten - 05 apr 21 kl. 22:07

Tesla och Google vinnare på Wall Street

Kurserna på New York-börsen steg kraftigt på måndagen, bland annat som en reaktion på att ett inköpschefsindex för tjänstesektorn noterade en ny rekordnivå för mars. Indexet från Institute of supply steg för tionde månaden i rad och betydligt mer än vad analytikerna hade spått..

PrivataAffärer - 29 mar 21 kl. 12:16

Visa tillåter kryptovaluta

Nyheten gäller för en så kallad ”stablecoin”, en kryptovaluta vars prisrörelser är korrelerade med en centralbanksutgiven så kallad fiatvaluta. Den valuta Visa nu siktar in sig på är USD Coin, en kryptovaluta som nyttjar Ethereums och Algorands blockkedja. Ett pilotprojekt har satts igång tillsammans med kryptovalutaplattformen Crypto.

SVT - 28 mar 21 kl. 19:59

Sveriges svar på Elon Musk vill bli först i världen på fossilfritt stål

Han är mannen som lyckats med Northvolt – Europas största fabrik för elbilsbatterier. Nu är han en av de som ska bygga stålverk i Boden för grönt fossilfritt stål. Satsningen är på 25 miljarder, de är inspirerade av Tesla, och de tänker bli först i världen..

Cornucopia - 26 mar 21 kl. 13:52

Fredagsmys: Vad finns det för produkter som minimerar inslagen av Kina?

Dags för lite fredagsmys igen. Vi kan väl lämna diskussionen öppen för vad det finns för produkter att köpa som minimerar inslagen av den folkmördande koncentrationslägerdiktaturen Kina. Att helt undvika kinesiska inslag, om inte annat i ett företags allmänna verksamhet som anställdas datorer och mobiltelefoner, är nog svårt, men vad finns det som iaf inte sätts samman i den kinesiska diktaturen, utan kanske i någon annan av världens diktaturer - trots allt är de flesta länder diktaturer och de flesta människor i världen lever i en diktatur?

PrivataAffärer - 26 mar 21 kl. 12:18

Trading Direkt: Kinakännaren om H&M-bojkotten

Trading Direkt gästades av Kristina Sandklef, senior Kinarådgivare på Consilio International, på fredagsmorgonen. Hon menar att vi nog kommer få vänja oss vid den här typen av propaganda och att Sverige kan vara en testplats för Kommunistpartiets agerande. Tekniske analytikern Tobbe Rosén var med på länk nerifrån Skåne och analyserade 14 tittarönskemål samt index, råvaror, ädelmetaller och valutor.

IDG - 26 mar 21 kl. 10:20

Elon Musk uppmanas radera antifacklig tweet


Tesla bröt mot amerikansk lag när företaget avskedade en facklig aktivist. Och nu uppmanas Elon Musk ta bort ett antifackligt inlägg på Twitter och ge den sparkade mannen jobbet tillbaka..

Computer Sweden - 26 mar 21 kl. 10:20

Elon Musk uppmanas radera antifacklig tweet


Tesla bröt mot amerikansk lag när företaget avskedade en facklig aktivist. Och nu uppmanas Elon Musk ta bort ett antifackligt inlägg på Twitter och ge den sparkade mannen jobbet tillbaka..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.