Bloomberg

Saturday, 08 May, 04:05

Nyheter om Bloomberg

Sortering: Relevans | Senaste
Råvarumarknaden - 13 apr 21 kl. 17:11

Iranian nuclear negotiations at center stage

Brent crude is trading like it is April with snow one day and sunshine the next. We currently have spring refinery maintenance with reduced processing of crude by refineries and rising crude stocks. The strength of the crude curve is weakening, floating crude stocks are rising, speculative positions in crude are taking some exit and Brent crude prices have been ticking lower.

ETF-marknaden - 8 timmar sedan

När Vietnams ekonomi stärks kan VNM gynnas

Vietnams ekonomi stärks, vilket borde sätta tillgångar som VanEck Vectors Vietnam ETF (VNM) i fokus. “En ökande amerikansk ekonomi på grund av massiv stimulans och uppdämd efterfrågan kommer att gynna exportörer i Asien, med Vietnam som får den största stormen”, säger en artikel i Bloomberg. ”Om den amerikanska tillväxttakten accelererar till 7,7% år 2021 enligt prognos av Bloomberg Economics, jämfört med 3,5% i slutet av förra året, skulle det leda till mer än en procentenhet till Vietnams expansion, visade forskning från Chief Asia Economist Chang Shu på tisdag.

Råvarumarknaden - 27 apr 21 kl. 16:01

A moment in markets – Commodity returns can be enhanced

In ‘A moment in markets – Are we in a commodity supercycle?’ the promising environment for commodities, especially sectors like industrial metals, was outlined. But for investors who endorse the case for commodities, portfolio implementation is the natural next step to ponder over.

ETF-marknaden - 19 apr 21 kl. 16:11

CLMA ETF gör sin första rebalansering

Den första onsdagen i februari var gjorde IClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (ticker: CLMA) gör sin första rebalansering. Två företag avlägsnades på grund av en minskning av den genomsnittliga dagliga volymen, medan tio aktier lades till i indexet. CLMA består nu av 158 aktier.

ETF-marknaden - 03 maj 21 kl. 16:00

Inflödena till aktie-ETFer större än för hela 2020

ETF-industrin såg inflöden på totalt 251 miljarder dollar under första kvartalet, med 210 miljarder dollar som gick till aktie-ETFer. På mindre än fyra månader har investerare redan hällt mer pengar i ETF:er som spårar amerikanska aktier än de gjorde under hela 2020. Inflödet på 246 miljarder dollar i år översteg förra årets totala 231 miljarder dollar, enligt uppgifter sammanställda av Bloomberg.

PrivataAffärer - 14 apr 21 kl. 13:15

Coinbase största IPO:n sedan Facebook

Ungefär 85 procent av de 130 bolag som gick till börsen i USA ifjol var olönsamma, enligt Bloomberg. I det avseendet skiljer sig Coinbase från de övriga. Bolaget som redan tjänar pengar gick från förlust till vinst på cirka 322 miljoner dollar under 2020.

PrivataAffärer - 20 apr 21 kl. 11:18

Blankningar på rekordlåga nivåer

Trots de rekordhöga börsvärderingarna i världen är medianen för den korta positionen – en satsning på att kursen ska ned – bland aktierna inom S&P500 på 1,6 procent. Det är nära 17-årslägsta, enligt data från Goldman Sachs. Samma trend noteras även i Europa.

ETF-marknaden - 16 apr 21 kl. 19:53

Största Bitcoinfond snart större än den största råvaru-ETFen

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), världens största Bitcoinfond, är på väg att överträffa den största råvaru ETF SPDR Gold Trust (NYSE: GLD). Med kryptovalutornas växande popularitet har Grayscale toppat 50 miljarder dollar i kryptovalutatillgångar under förvaltning. Detta motsvarar världens näst största råvaru-ETF och placerar Grayscale precis bakom den populära GLD-ETF, som har 57,16 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:45

Här är onsdagens många köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Embracer till 305 kr från 300 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Realtid - 30 apr 21 kl. 09:19

Jan Olsson: "Nordiska ESG-bolag nästa jaktmark för Spacs"

Nordiska bolag som är verksamma inom ESG kommer att vara nästa jaktmark för Spac-bolag som letar efter förvärv att snappa upp, säger Deutsche Banks Norden-chef Jan Olsson till Bloomberg News. .

UNT - 30 apr 21 kl. 02:11

Oljejättens nya satsning – elbilar

Saudiarabien har anlitat internationella rådgivare för att etablera elbilstillverkning i landet, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till källor..

UNT - 30 apr 21 kl. 02:11

Oljejättens nya satsning – elbilar

Saudiarabien har anlitat internationella rådgivare för att etablera elbilstillverkning i landet, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till källor..

Corren - 30 apr 21 kl. 02:11

Oljejättens nya satsning – elbilar

Saudiarabien har anlitat internationella rådgivare för att etablera elbilstillverkning i landet, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till källor..

Vimmerby Tidning - 30 apr 21 kl. 02:11

Oljejättens nya satsning – elbilar

Saudiarabien har anlitat internationella rådgivare för att etablera elbilstillverkning i landet, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till källor..

News55 - 30 apr 21 kl. 02:11

Oljejättens nya satsning – elbilar

Saudiarabien har anlitat internationella rådgivare för att etablera elbilstillverkning i landet, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till källor. Oljejätten har tidigare investerat i amerikanska elbilsbolaget Tesla via sin statliga invester….

NT - 30 apr 21 kl. 02:11

Oljejättens nya satsning – elbilar

Saudiarabien har anlitat internationella rådgivare för att etablera elbilstillverkning i landet, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till källor..

PrivataAffärer - 28 apr 21 kl. 10:00

Fed: Kommande nedtrappningar i fokus

”Vi räknar med att FOMC-uttalandet kommer att innehålla en mer optimistisk beskrivning av den senaste tidens ekonomiska aktivitet. Men bortom detta bör (veckans) möte bli händelsefattigt”, skriver Jan Hatzius, Goldman Sachs chefekonom för USA, i ett kundbrev. ”Vi tror att det är för tidigt för FOMC att ge antydningar om tapering (nedtrappning av tillgångsköpen) när kärninflationen är låg, arbetslösheten ligger på 6 procent och de bredare lediga resurserna fortsatt är höga”, fortsätter han.

Råvarumarknaden - 26 apr 21 kl. 14:16

Ett samtal om timmermarknaden efter den rekordartade prisuppgången

Priset på timmer har rusat i höjden i högt tempo och till nivåer som har fått många investerare att vakna upp och helt plötsligt intressera sig för denna råvara som annars mest har en fråga för folk inom branschen. Om du vill lära dig hur marknaden fungerar, med fokus på Nordamerika, och varför priset utvecklats som det gjort så är detta samtal med Stinson Dean på Deacon Trading mycket intressant. Vi går lära oss vilka de olika aktörerna är och hur de interagerar, hur barkborrar och miljöbeslut ändrar utbudet på kort och lång sikt samt hur marknaden för timmer skiljer sig från exempelvis spannmål.

ETF-marknaden - 25 apr 21 kl. 18:12

Första bitcoin-ETF i Dubai vill ta in 200 MUSD

Kanadas största förvaltare av digitala tillgångar 3iQ Corp hoppas kunna samla in mer än 200 miljoner dollar genom att notera sin Bitcoin-börshandlade fond i Dubai, enligt dess verkställande direktör. 3iQ Corp lanserar därmed en första bitcoin-ETF i Dubai. Denna börshandlade fond lanserades nyligen i Kanada.

Sydsvenskan - 22 apr 21 kl. 22:15

Bidens befarade skatteplan skrämde Wall Street

Torsdagens uppgifter om att USA:s president Joe Biden planerar en chockhöjning av reavinstskatten för landets rika verkar ha skrämt slag på börserna på Wall Street, sett till marknadens reaktion. Bloomberg News var först med uppgifterna. Dow Jones indus.

GöteborgsPosten - 22 apr 21 kl. 22:16

Bidens befarade skatteplan skrämde Wall Street

Torsdagens uppgifter om att USA:s president Joe Biden planerar en chockhöjning av reavinstskatten för landets rika verkar ha skrämt slag på börserna på Wall Street, sett till marknadens reaktion. Bloomberg News var först med uppgifterna..

News55 - 22 apr 21 kl. 22:15

Bidens befarade skatteplan skrämde Wall Street

Torsdagens uppgifter om att USA:s president Joe Biden planerar en chockhöjning av reavinstskatten för landets rika verkar ha skrämt slag på börserna på Wall Street, sett till marknadens reaktion. Bloomberg News var först med uppgifterna. Dow Jones indus….

Realtid - 19 apr 21 kl. 15:00

JP Morgan finansierar nya europeiska superligan 

Amerikanska investmentbanken JP Morgan Chase har gått med på att dra in maximalt 4 miljarder euro för starten av den aviserade europeiska superligan inom fotboll, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor. .

PrivataAffärer - 19 apr 21 kl. 08:21

”Coinbase-bakfylla” bakom helgens bitcoinras

Coinbase är kryptomarknadsplatsen som börsnoterades i New York i onsdags i förra veckan, en notering som bidrog till bilden av att bitcoin och andra digitala valutor är på väg att få komma in i värmen. Marknadsplatsens börsvärde var 68 miljarder dollar mätt vid kursen för sista avslut i aktien på fredagen. ”Kryptohandlarna vaknar med huvudvärk i dag.

ETF-marknaden - 14 apr 21 kl. 20:00

Större inflöden till halvledarfonder än till någon annan bransch

Halvledarfonder, så kallade Semiconductor ETF har sett det största inflödet av kapital jämfört med någon annan bransch år 2021. Faktum är att hittills i år har halvleder-ETF:er sett över 59,1 miljarder dollar i nettoinflöden. Den nuvarande bristen på halvledare sätter visserligen nypan på olika industrier som behöver processorkraft.

Supermiljöbloggen - 14 apr 21 kl. 08:40

Falsk klimatinformation sprids snabbt på Facebook utan att företaget hanterar problemet

FALSK KLIMATINFORMATION:: Det sprids mycket information om klimatförändringarna, varav en hel del är falsk information. Bloomberg har undersökt hur Facebook misslyckats med att hantera den falska klimatinformation som trots Facebooks regler kring klimatförnekelse sprids via plattformen..

ETF-marknaden - 12 apr 21 kl. 20:00

ARK Invests Space ETF inte bara rymdaktier

Att ARK Invests Space ETF inte bara innehåller rymdaktier kan vara bra. Cathie Woods nya ETF har sett imponerande inflöden men har också mötts med vissa tvivel. När allt kommer omkring, varför skulle en rymd-ETF innehålla aktier i företag som tillverkar traktorer, arbetar med videostreaming- och e-handelsföretag?

PrivataAffärer - 12 apr 21 kl. 15:11

Canaccord höjer Teslas riktkurs med 100 procent

Canaccord hänvisar till att Tesla snart kommer ”attackera och erövra” marknaden inom energigenerering och lagring av densamma, enligt Bloomberg. Till 2025 spås intäkter på 8 miljarder dollar från segmentet. Riktkursen är en av de högsta bland de etablerade analyshusen på Wall Street, från tidigare 419 dollar till 1.

NT - 10 apr 21 kl. 00:58

Ingen uppföljare på "Days gone" planerad

Sony har inga planer på att göra en uppföljare på zombiespelet "Days gone", enligt Bloomberg..

UNT - 10 apr 21 kl. 00:58

Ingen uppföljare på "Days gone" planerad

Sony har inga planer på att göra en uppföljare på zombiespelet "Days gone", enligt Bloomberg..

Corren - 10 apr 21 kl. 00:58

Ingen uppföljare på "Days gone" planerad

Sony har inga planer på att göra en uppföljare på zombiespelet "Days gone", enligt Bloomberg..

Vimmerby Tidning - 10 apr 21 kl. 00:58

Ingen uppföljare på "Days gone" planerad

Sony har inga planer på att göra en uppföljare på zombiespelet "Days gone", enligt Bloomberg..

UNT - 10 apr 21 kl. 00:58

Ingen uppföljare på "Days gone" planerad

Sony har inga planer på att göra en uppföljare på zombiespelet "Days gone", enligt Bloomberg..

News55 - 10 apr 21 kl. 00:58

Ingen uppföljare på “Days gone” planerad

Sony har inga planer på att göra en uppföljare på zombiespelet "Days gone", enligt Bloomberg . Sonys utvecklingskontor Bend i Oregon i USA stod bakom titeln, som släpptes 2019, och ville enligt nyhetsbyrån också göra en uppföljare, men personer högre up….

ETF-marknaden - 08 apr 21 kl. 20:44

En ny ETF med namnet FOMO riktar sig mot allt från SPAC till volatilitet

En ny ETF vill utnyttja rädslan att missa bland investerare som desperat jagar allt-rallyet. En ansökan hos U.S.

E24 - 07 apr 21 kl. 14:22

Clubhouse söker finansiering – men intresset dyker

Clubhouse söker nytt kapital – till en värdering av nästan 34 miljarder kronor enligt Bloomberg. Samtidigt rasar intresset för den uppmärksammade ljudappen, visar siffror SvD tagit del av..

ETF-marknaden - 07 apr 21 kl. 10:45

Koppar rusar på ekonomisk återhämtning och Chiles leveransproblem

Kopparrelaterade börshandlade fonder steg i veckan när investerare satsade på den förbättrade ekonomin. Under tiden stängde Chile, en stor kopparproducent, sina gränser som svar på en ökning av Covid-19-infektioner. Det är ytterligare en faktor till att koppar rusar.

PrivataAffärer - 06 apr 21 kl. 08:55

Här är tisdagens aktierekar

SEB Equities höjer sin rekommendation för Dustin till köp från behåll. Riktkursen höjs till 101 från 80 kr. Det framgår av en analys.

ETF-marknaden - 05 apr 21 kl. 21:16

JP Morgan reviderar sin prognos för Bitcoinpriset

Den finansiella jätten blir gradvis mer hausse på Bitcoin och institutionell adoption. Innan påsken kom den amerikanska investmentbanken med en revidering av sin prognos för Bitcoinpriset. JPMorgan sade i en e-postmeddelande som släpptes till kunder på torsdagen, citerade minskande Bitcoin-volatilitet som ett positivt för institutionellt intresse för tillgången.

ETF-marknaden - 05 apr 21 kl. 21:01

Dollarns andel av de globala reserverna den lägsta sedan 1995

Förra veckan släppte IMF den senaste valutasammansättningen av officiella valutareserver (COFER) för fjärde kvartalet 2020. Den visade att trenden för global avdollarisering har accelererat och medan dollarns andel av de globala reserverna initialt ökade i början av pandemin. Sedan dess har den minskat kraftigt och ligger nu på bara 59 procent.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.