Lönsamhet

Thursday, 15 April, 19:23

Nyheter om Lönsamhet

Sortering: Relevans | Senaste
GlobeNewswire - I förrgår: 18:00

Preliminära siffror för första kvartalet visar på 45 procent försäljningstillväxt och ökad lönsamhet

Hexatronic Group AB (publ)
556168-6360 Pressmeddelande 13 april 2021 Preliminära siffror för första kvartalet visar på 45 procent försäljningstillväxt och ökad Lönsamhet Nettoomsättningen för kvartalet uppgick preliminärt till drygt 630 MSEK (437) vilket motsvarar cirka 45 procent tillväxt, varav drygt hälften är organisk. EBITA för första kvartalet förväntas uppgå till mellan 62 och 65 MSEK (22). Hexatronics nettopåverkan av covid-19 pandemin under första kvartalet 2021 bedöms som marginell.

PrivataAffärer - 29 mar 21 kl. 09:06

LMK stiger i premiärhandeln

Några minuter efter börsöppning handlades aktien för 92 kronor vilket motsvarar en uppgång på drygt 15 procent jämfört med teckningskursen på 79:50 kronor.  Det aktieerbjudande som genomfördes av LMK Group blev ”kraftigt övertecknat” inför måndagens notering på handelsplattformen Nasdaq First North. Det uppger LMK Group i ett pressmeddelande där den exakta teckningsgraden dock inte anges.

GlobeNewswire - 3 minuter sedan

Sinch AB (publ): Kallelse till årsstämma i Sinch AB (publ)

Aktieägarna i Sinch AB (publ) (”Sinch” eller ”Bolaget”) kallas härmed till årsstämma tisdagen den 18 maj 2021. I syfte att motverka spridningen av coronaviruset (COVID-19) har styrelsen beslutat att årsstämman ska genomföras utan fysisk närvaro av aktieägare, ombud eller utomstående och att aktieägarna före stämman ska ha möjlighet att utöva sin rösträtt per post. Aktieägarna kommer att ha möjlighet att inför årsstämman ställa frågor skriftligen.

PrivataAffärer - Igår: 10:00

Blecher: Varför flyger inte kycklingen?

I Carnegie Spinn-Off:s senaste månadsrapport skriver Blecher att argumenten för kyckling är välkända: ”Det är nyttigt, enkelt, billigt och betydligt bättre än nötkött, lamm och gris för miljön. Faktum är att det är i nivå med odlad fisk när det gäller klimatavtryck”, skriver han. Men jämfört med de norska laxbolagen har Scandi Standard en klart lägre värdering.

PrivataAffärer - 12 apr 21 kl. 07:18

Två köptips från Börsveckan

Tapetbolaget Embellence har precis nått börsen med sikte på förvärv och ett större inslag av premiumprodukter samt e-handel. ”Det är intressanta initiativ men historiken är klen och ägarna säljer”, skriver Börsveckan som anser att Embellence är rimligt värderat i nuläget. Börsnoteringen av Idun Industrier blev en succé och aktien är upp över 90 procent jämfört med noteringskursen 86 kronor.

PrivataAffärer - 09 apr 21 kl. 12:18

Nobinas vd: Kan ta upp till ett år innan resandet når normal nivå

Det säger bussoperatörens vd Magnus Rosén till Nyhetsbyrån Direkt efter fredagens rapport för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2020/2021. Nobina har tappat omkring hälften av resenärerna i kollektivtrafiken under pandemin. Samtidigt har bolaget ställt om verksamheten för Samtrans till att utföra mobil covid-testning och nu även vaccinering.

GlobeNewswire - 06 apr 21 kl. 13:00

Bergman & Beving AB: Bergman & Beving förvärvar Albretsen

Pressmeddelande Bergman & Beving förvärvar Albretsen Tools & Consumables, en division inom Bergman & Beving, har idag förvärvat samtliga aktier i H M Albretsen Verktøysikring AS. Albretsen utvecklar och tillverkar produkter och lösningar inom fallsäkring av verktyg. Albretsen omsätter cirka 20 MNOK med god Lönsamhet och har 5 anställda.

ETF-marknaden - 05 apr 21 kl. 12:27

Wedbush uppgraderar Tesla till ouperform

Wedbush-analytikern Daniel Ives uppgraderar Tesla (NASDAQ: TSLA) från Neutral till Outperform med ett prismål på 1 000 USD (från 950 USD) med ett 1350 långsiktigt mål på ”Green Tidal Wave” -avhandlingen. Analytikern lade också till aktien till listan över bästa idéer från Wedbush. Det är definitivt att uppgradera Tesla till ouperform.

GlobeNewswire - 01 apr 21 kl. 12:00

Bergman & Beving AB: Bergman & Beving förvärvar Abtech

Pressmeddelande Bergman & Beving förvärvar Abtech Workplace Safety, en division inom Bergman & Beving, har idag förvärvat samtliga aktier i den brittiska bolagsgruppen Abtech bestående av Abtech Safety Ltd, Outreach Organisation Ltd och Outreach Rescue Medic Skills Ltd. Abtech är en ledande leverantör av personlig fallskydds- och räddningsutrustning i Storbritannien som även tillhandahåller avancerade utbildningar riktade till både industriella användare och räddningspersonal. Abtech grundades 1991 och har sitt säte i Flintshire, UK.

Råvarumarknaden - 30 mar 21 kl. 16:49

Torr vassle, en av de minsta råvarorna på marknaden

I råvarumarknadsterminologi refererar torr vassle till Dry Whey-terminskontrakt som handlas på den elektroniska handelsplattformen GLOBEX och ClearPort på Chicago Mercantile Exchange. Dry Whey är den torkade vattniga delen eller serumet av mjölk som är kvar efter tillverkningen av ost. Torr vassle-terminskontrakt handlas under alla månader och omfattar 44 000 pound torr vassle.

GlobeNewswire - 29 mar 21 kl. 15:27

Kallelse till årsstämma i Klövern AB (publ)

Aktieägarna i Klövern AB (publ), org.nr 556482-5833, kallas härmed till årsstämma onsdagen den 28 april 2021.
Mot bakgrund av den pågående pandemin och i syfte att minska risken för smittspridning har styrelsen beslutat att årsstämman ska hållas enbart genom poströstning med stöd av tillfälliga lagregler.

Cornucopia - 29 mar 21 kl. 14:13

Vallbyn i Fjärås - nybygge på prima jordbruksmark

Ett exempel på byggnation på en av Sveriges kanske bästa jordbruksmarker hittas i den sk Vallbyn utanför Kungsbackaförorten Fjärås. Där byggs 150 bostäder på vad som en gång kunde ge mänsklig föda.Bygget av Vallbyn per 29:e mars 2021Jordbruksmarkerna söder om Sveriges Kanske Moderataste Kommun (TM) Kungsbacka tillhör antagligen några av landets bästa.

GlobeNewswire - 28 mar 21 kl. 19:30

Bufab Group: VD och koncernchef Jörgen Rosengren lämnar Bufab

Värnamo den 28 mars 2021

Jörgen Rosengren, Bufabs vd och koncernchef, har informerat styrelsen om att han avser att lämna bolaget för en liknande roll i en annan industri.  Han kvarstår i sin roll under sin uppsägningstid, som längst till september 2021. Arbetet med att hitta en efterträdare har inletts.

PrivataAffärer - 26 mar 21 kl. 13:37

Tre nya svenska aktier bland DNB:s nordiska favoriter

SEB, riktkurs 130 kronor och köprekommendation, beskrivs som den mest lönsamma storbanken i Europa. SEB har de senaste tio åren haft en omsättningstillväxt om cirka 4 procent per år. Det kombinerat med en ”imponerande” kostnadskontroll har mynnat ut i en underliggande vinsttillväxt om nästan 10 procent per år, skriver DNB Markets.

SR - 25 mar 21 kl. 06:00

125 år gammal bokhandel till salu – på Blocket

Den 125 år gamla bokhandeln i Trosa ligger ute till försäljning på annonssajten Blocket. Men hur ser framtiden ut för bokhandlare i mindre städer? En rapport från svenska bokhandlarföreningen visar att bokhandlare i småorter gynnats av pandemin.

Helsingborgs Dagblad - 23 mar 21 kl. 15:00

Lifvs flyttar två butiker från Örkelljunga

En kombination av avstånd, logistik och Lönsamhet bakom beslutet..

PrivataAffärer - 22 mar 21 kl. 07:39

Blecher: Dags att dela upp Electrolux

Simon Blecher ser tre alternativ för Electrolux och i nästan alla tre kan aktien fördubblas, menar han. Ett av alternativen är att sälja bolagets amerikanska verksamhet. ”Givet att Electrolux nordamerikanska verksamhet är eftertraktad och givet att den nu har hög Lönsamhet är det inte osannolikt att prislappen blir motsvarande omsättningen och det är drygt 35-40 miljarder kronor.

GöteborgsPosten - 21 mar 21 kl. 07:22

Resultatsmäll för saudisk oljejätte

Saudiarabiens statskontrollerade oljejätte Aramco redovisar ett vinstras på 44 procent till följd av lägre oljepris, fallande produktion och sämre Lönsamhet från raffinaderiverksamheten..

GlobeNewswire - 17 mar 21 kl. 18:30

Bufab Group: Bufab höjer sina finansiella mål

Värnamo, 17 mars 2021

Bufabs styrelse har idag beslutat om nya finansiella mål för bolagets fortsatta positiva utveckling. De nya målen för perioden fram till 2025 är:
Lönsam tillväxt
Genomsnittlig årlig ökning av omsättningen med 10 procent och av vinsten per aktie med 15 procent, genom såväl organisk tillväxt som förvärvLönsamhet
Uppnå en årlig rörelsemarginal (EBITA) om 12 procent senast 2023Utdelning
Utdelning av 30-60 procent av den årliga nettovinstenFinansiell stabilitet
Nettoskulden i förhållande till rörelsevinst före avskrivningar (ND/EBITDA) skall normalt ligga i intervallet 2-3x De nya finansiella målen grundar sig dels på Bufabs starka utveckling de senaste åren, dels på Bufabs nya str

Nerikes Allehanda - 17 mar 21 kl. 09:02

Åtgärder för miljön är självklart ► men även lönsamhet och småskaligt

– Anser myndigheterna en miljöprövning ska göras är vi med på vagnen, inget snack om det. Men vi....

Sydsvenskan - 17 mar 21 kl. 08:30

Trots god lönsamhet: Skånska lantbrukare tvekar att investera i nya affärer

Coronapandemin spökar bakom kulisserna..

SR - 17 mar 21 kl. 07:40

Politisk osäkerhet stukar svenskt lantbruk

Trots att svenska lantbrukare upplever en god Lönsamhet är det allt färre som vill investera i sina verksamheter. Det beror bland annat på politisk osäkerhet och uteblivna investeringsstöd, visar Lantbruksrapporten, som ges ut av bland andra Swedbank. Idag är det främst marknaden som styr svenskt jordbruk..

PrivataAffärer - 16 mar 21 kl. 06:00

Förvaltaren: Nästa år ökar företagsvinsterna med 30 procent

Under pandemiåret 2020 minskade den indiska ekonomin med 7 procent, men under de tre sista månaderna samma år ökade bruttonationalprodukten med 0,4 procent. Indien har hanterat pandemin bättre än många andra, och de indiska företagen är nu rustade för tillväxt. OECD uppgav i förra veckan i en global översyn att världsekonomin växer cirka 5,6 procent under 2021.

PrivataAffärer - 15 mar 21 kl. 07:03

Di: Ohållbara nivåer i Renewcell

”Hållbarhetsrallyt har pressat upp bolagets aktie till ohållbara nivåer, och varje anställd värderas nu till över 300 miljoner kronor”, skriver tidningen. DI betonar att bolagets projekt är lovvärt, men att aktien är för dyr. ”Kommer värderingen ned rejält och bolaget bevisar att man kan nå effektiv produktion i stor skala med hygglig Lönsamhet är aktien intressant igen”, skriver tidningen.

SR - 15 mar 21 kl. 05:22

Nöjesparker slår tillbaka mot FHM:s krav

Folkhälsomyndigheten vill att besökare på nöjesparker utomhus ska ha dubbelt så stor yta som de som besöker köpcentrum. Nöjesparkernas branschförening tillbakavisar kravet i ett remissyttrande. "Mycket svårt att få Lönsamhet på det sättet", hävdar ledningen för Gröna Lund..

GlobeNewswire - 12 mar 21 kl. 14:30

Elanders stärker sitt erbjudande inom hållbara tjänster genom förvärv av ReuseIT

Elanders har idag förvärvat 70 procent av aktierna i ReuseIT Sweden AB och ReuseIT Finance AB (”ReuseIT”). ReuseIT är ett snabbväxande bolag som 2020 omsatte nästan 70 Mkr med god Lönsamhet. De är specialiserade på att köpa in, säkerhetsradera, renovera, sälja vidare och hyra ut begagnad IT-utrustning.

IDG - 10 mar 21 kl. 07:00

Trots god lönsamhet – så stor blev den svenska konsultslakten 2020


2020 blev långt ifrån lika illa som det först befarades för de svenska konsultbolagen. Den totala marknaden minskade dock kraftigt, precis som antalet anställda. Hos de 25 börsnoterade konsultbolagen har totalt 1 477 tjänster försvunnit..

Computer Sweden - 10 mar 21 kl. 07:00

Trots god lönsamhet – så stor blev den svenska konsultslakten 2020


2020 blev långt ifrån lika illa som det först befarades för de svenska konsultbolagen. Den totala marknaden minskade dock kraftigt, precis som antalet anställda. Hos de 25 börsnoterade konsultbolagen har totalt 1 477 tjänster försvunnit..

Resume - 09 mar 21 kl. 13:58

Förre Millward Brown-chefens nya bolag ska hitta nya sätt att tälja guld av data

Kantars tidigare regional business director och vd på Millward Brown Björn Söderin startar bolag med fokus på dataintegration och Lönsamhet..

PrivataAffärer - 09 mar 21 kl. 08:16

Norwegian Finans säger nej till Nordax bud

Det framgår av ett pressmeddelande där Norwegian Finans-styrelsen sammantaget uppger sig anse att budförslaget inte ligger i aktieägarnas bästa intresse. ”Givet att företagets Lönsamhet är bäst i klassen, den exceptionellt starka kapitaliseringen och tillväxtutsikterna på egna ben anser styrelsen att det indikerade erbjudandepriset i betydande grad undervärderar företaget och dess utsikter. Vidare noterar företaget att minimiacceptensgraden på 50,1 procent av aktierna är oönskad både ur ett regulatoriskt perspektiv och ett företagsstyrningsperspektiv”, resonerar Norwegian Finans.

Dalarnas tidningar - 08 mar 21 kl. 09:30

Blandat i styrelserummen ökar vinsten – men Dalaföretag har få toppkvinnor: "Tokigt"

En jämn blandning av män och kvinnor i bolagsstyrelser ökar både omsättning och Lönsamhet. Det....

Realtid - 08 mar 21 kl. 07:03

Varför jämställda styrelser?

Det finns en stor potential i mindre företag till högre Lönsamhet och högre tillväxt genom ett mer aktivt styrelsearbete och mer jämställda styrelser. Det skriver Britta Burreau, vd och koncernchef för Almi  och Anna Lundmark Lundbergh vd för Almi Värmland..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.