Lönsamhet

Tuesday, 28 January, 21:35

Nyheter om Lönsamhet

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 07 jan 20 kl. 16:00

Anrik butik i centrum slår igen – vikande omsättning orsaken

Sjögrens stänger en av sina butiker. Utförsäljningen har påbörjats i affären vid Stortorget i Simrishamn. – Det är ingen Lönsamhet i butiken, säger ägaren Linus Sjögren..

DI - 07 jan 20 kl. 08:06

Passagerartapp men bättre lönsamhet för Norwegian

Norwegians totala passagerartrafik, RPK, sjönk 21 procent i december, jämfört med samma månad året innan. .

PrivataAffärer - 30 dec 19 kl. 13:19

Wall Street: Noteringarna levde inte upp till förväntningarna

Så blev det dock inte, konstaterar Wall Street Journal (WSJ). Totalt summeras inhämtat kapital från nytillkomna bolag till drygt 62 miljarder dollar under året, med 211 nya företagsnamn på börserna. ”Efter att ha väntat i många år fick privata investerare till slut chansen att satsa på en typ av amerikanska startup-bolag kända för att transformera hela branscher under det senaste decenniet.

DI - 28 dec 19 kl. 13:12

Nattsvart för bankerna – 78.000 jobb borta i år

Bankerna har haft ett svagt år med försämrad Lönsamhet och tvingas till att skära ned på personal och lansera….

Sydöstran - 27 dec 19 kl. 16:00

Nya bostäder hänger löst – ”Ekonomiskt kommer det att vara svårt”

Karlskronahem har gjort en förstudie hur förutsättningarna ser ut att bygga nya bostäder i Holmsjö. Resultatet visar att det kan bli svårt att få Lönsamhet i ett sådant projekt..

Dagens PS - 20 dec 19 kl. 12:19

Chefer döms för anställdas självmord

För tio år sedan begick flera anställda självmord på ett franskt telekombolag. Nu döms flera chefer till fängelse. Bakgrunden är att det franska bolaget France Telecom privatiserades och bytte namn till Orange för över ett decennium sedan.

BT - 19 dec 19 kl. 17:51

Borås: Därför har Nelly tvingats till utförsäljningar

Nelly, som ingår i koncernen Qliro group, har fått kämpa med sin Lönsamhet senaste tiden..

BT - 07 jan 20 kl. 11:22

Lönsamhet kontra landsbygd: ”Stora utmaningen är sista sträckan till kund”

Det finns en gräns dit hemleveranserna inte når. För företagen kokar orsaken i stora drag ner till Lönsamhet. – Det handlar om körsträcka per kund, konstaterar Karl Nielsen på Linas matkasse..

Dagens PS - 18 dec 19 kl. 08:05

Försäljningen faller för Qvibergs klädkedja

Enligt TT har omsättningen backat från 402 miljoner kronor till 373 miljoner kronor för MQ. MQ, som bär finansmannen Mats Qvibergs initialer, har investmentbolaget Öresund som storägare. Qviberg och flera familjemedlemmar äger även aktier i klädkedjan privat.

Affärsvärlden - 16 dec 19 kl. 09:49

Sämre framtidstro bland handlarna

Butikshandlarnas framtidstro försämrades i december. Framtidsindikatorn, som väger samman förväntningar kring försäljning, antal anställda och Lönsamhet, sjönk till 88,2 i december jämfört med 96,3 i november..

Dalarnas tidningar - 15 dec 19 kl. 18:02

Lista: Så går Tempos mataffärer i Dalarna – vändning för Kims förlustbutik: "Vi hade det jättetufft"

Tempo har butiker över hela Dalarna. Det är stora skillnader i Lönsamhet. Allra bäst går....

PrivataAffärer - 12 dec 19 kl. 10:51

Analys: Autolivs starka orderbok ger bättre marginaler

”Trots en dämpad fordonsproduktion räknar vi med en årlig genomsnittlig ökning av det justerade rörelseresultatet med 16 procent för åren 2019-2022, i takt med att Autolivs starka orderbok materialiseras och produktportföljen når ett mer moget stadium där Lönsamheten är högre och kassaflödena bättre”, skriver banken. Återköp av egna aktier kan därmed bli en positiv katalysator så tidigt som 2020, menar analytikern. Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat höjer DNB sin rekommendation för Autoliv till köp, från tidigare behåll.

PrivataAffärer - 12 dec 19 kl. 09:14

Debutanterna åt olika håll i premiärhandeln

Det blev en rätt trist handelspremiär för Moba Networks som driver ett flertal online-communities för dataspel. Teckningskursen var 176:50 kronor per aktie men några minuter efter börsöppning handlades den för 154:50 kronor, en nedgång på drygt 12 procent. Den nyemission på 25,6 miljoner kronor som genomfördes av Moba Network inför noteringen tecknades till 124 procent, enligt besked i slutet av november.

Expressen - 11 dec 19 kl. 16:24

Toppchefer på Tele 2 och TV4 rök ihop i sändningen

Ordkriget trappas nu upp sedan TV4 släckts ned för miljoner tittare då förhandlingarna mellan Telia och Tele 2 strandat.TV4:s vd Casten Almqvist och Anders Nilsson, vd på Tele 2, rök ihop så det slog gnistor i Expressens TV:s ”Direkt med Niklas Svensson”.– Casten vill sitta i medierna och prata julklappar, dundrar Anders Nilsson.

Nerikes Allehanda - 11 dec 19 kl. 14:22

Nu försätts 90 år gamla kaféet i konkurs – finns inte lönsamhet: ”Jättetråkigt, men jag har inget val”

Guldkringlan i Grythyttan har försatts i konkurs. – Känns jättetråkigt att jag är den som släcker....

Blekinge Läns tidning - 10 dec 19 kl. 15:14

Näringsliv: Central butik tvingas stänga

För drygt fyra år sedan öppnade Tyg & Garnparadiset på Landbrogatan. Nu stänger verksamheten ner. – Det är för dålig Lönsamhet, säger butiksägaren Carina Nilsson..

Barometern - 10 dec 19 kl. 11:14

Bergkvarabuss lägger ner linje

Bergkvarabuss har drivit flygbussen till Ängelholm Helsingborg Airport sedan 2005. Men sviktande Lönsamhet gör nu att linjen läggs ner..

Dagens PS - 09 dec 19 kl. 07:51

Sista chansen för i år att göra aktieklipp

Börsveckan rekommenderar köp av Allgon, Academedia och Recipharm i årets sista utgåva. Tidningen ger rådet avvakta för Engelska Skolan, Mentice, K-Fastigheter, Railcare och Note. Teknikbolaget Allgons stora förvärv av Tele Radio ser ut att leverera bra resultat.

Cornucopia - 07 dec 19 kl. 12:29

Swedbank: Finns inget alternativ till aktier

Swedbanks säljare skriver i en så kallad analys att det inte finns något alternativ till aktier, och därför ska man köpa aktier oavsett värderingarna.
Billen på Vallgatan. Och bloggaren.

NSD - 06 dec 19 kl. 15:08

Ivab växer med ökad omsättning och lönsamhet

Räkenskapsåret 2018/2019 blev ett gott år för vvs- och industrikoncernen Ivab som ökade både omsättning och resultat..

PrivataAffärer - 06 dec 19 kl. 06:00

Förvaltarens fyra bästa småbolag

Den aktie som bidrog allra mest till Carnegie Micro Caps utveckling under förra månaden är Stillfront, upp 34 procent under månaden. Det var inte minst årets tredje kvartalsrapport som visade upp ett justerat rörelseresultat som ökade 80 procent och en omsättningsökning på 64 procent som fick aktiekursen att pekar rakt uppåt. ”Naturligtvis är samtliga dessa siffror hisnande.

Skånskan - 06 dec 19 kl. 05:00

Mobilias 75 platser får el från egna solceller

MALMÖ Köpcentrumet Mobilia har i särklass flest laddplatser i Malmö av stadens p-hus. Här kan 75 bilar laddas samtidigt. Elen kommer från solcellspanelerna på taket och de täcker behovet mer än väl.

PrivataAffärer - 04 dec 19 kl. 08:26

Stor omorganisation av Trelleborg

I samband med förändringen görs också ej kassapåverkande nedskrivningar av sysselsatt kapital om 3.200 miljoner kr, vilket kommer att redovisas i Trelleborgs rapport för det fjärde kvartalet 2019. Den största delen av nedskrivningen avser immateriella tillgångar, däribland goodwill-poster, enligt Trelleborg.

DI - 05 dec 19 kl. 13:26

Eyeonid tar krafttag för att nå lönsamhet

Se hela intervjun här Mer information Om du vill veta mer om bolaget eller önskar mer information om aktuella….

Nyteknik - 05 dec 19 kl. 09:00

”Gruvautomatisering kräver innovativ samverkan”

Digitalisering och automatisering av svensk gruvnäring skapar möjligheter som ökad Lönsamhet och hållbar utveckling. Men vid LTU menar man att det krävs både nya former av samarbeten, och affärsmodeller, för att lyckas;.

DN - 03 dec 19 kl. 21:19

Svårt att få lönsamhet för privata förmedlare i små kommuner

Hösten 2018 gick tre av de tio största företagen som erbjöd arbetsmarknadsutbildningar eller stöd- och matchning till….

Dagens PS - 02 dec 19 kl. 08:06

Skanskas vägbygge i Florida – en dödsfälla

Floridamotorvägen I-4 Ultimate som Skanska bygger är en dödsfälla. Totalt har fem arbetare dött sedan 2016 men inte på grund av trafikanter, skriver Dagens industri. Istället har arbetarna dött av att betongbalkar fallit på dem eller att stål slungats från en grävskopa mot huvudet.

DI - 01 dec 19 kl. 15:07

Dödens väg – Skanskas prestigebygge skördar människoliv

I Skanskas jakt på bättre Lönsamhet vid det stora motorvägsbygget I4 Ultimate i Florida har bygget blivit en dödsfälla….

Barometern - 29 nov 19 kl. 15:52

Efter svår start - mångmiljonvinst för kraftvärmeverket

De första åren på kraftvärmeverket kantades av driftproblem, men nu är barnsjukdomarna borta och bolaget går mot mångmiljonvinst. Främst är förklaringen en oväntad större Lönsamhet att ta emot sopor..

Trelleborgs Allehanda - 29 nov 19 kl. 11:30

Trelleborg: Motionslopp ställs in – ”Betalar sig inte”

Det blir inget Löparkalas i Trelleborg nästa år. Svagt intresse, vilket lett till dålig Lönsamhet, är anledningen till att loppet ställs in..

Expressen - 28 nov 19 kl. 09:51

Stadium slår igen alla sina butiker i Tyskland

Sportjätten Stadium lägger med sin satsning i Tyskland.Butikerna stängs på grund av dålig Lönsamhet.– Marknadsläget i kombination med höga hyror gör att vi inte når våra Lönsamhetsmål, säger Magnus Wåhlander, general manager på Stadium..

PrivataAffärer - 28 nov 19 kl. 08:22

Gränges i storaffär

Köpeskillingen motsvarar en EV/ebitda-multipel på 6,9x rullande tolv månader september 2019 ebitda. Transaktionen förväntas bidra positivt till Gränges vinst per aktie inom tolv månader från det att den genomförts. Aluminium Konin uppvisar en solid finansiell utveckling och har ett väl utvecklat och kostnadseffektivt integrerat valsverk baserat i Konin, Polen, med en årlig kapacitet om 100 kton.

Skånskan - 27 nov 19 kl. 14:15

Slut på långflygningar med Norweigan

Inrikes Flygbolaget meddelar att samtliga långflygningar från Stockholm och Kastrup till USA och Thailand kommer att ställas in från och med till våren.
Åtgärden är ett försök att gå från tillväxt till Lönsamhet, skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen. ”Skandinavien är inte tillräckligt stort för att upprätthålla interkontinentala flygningar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Expressen - 27 nov 19 kl. 13:34

Matjätten stänger sin enda butik i Lund

CIty Gross-butiken i Lund ska läggas ned.Butiken har dragits med dålig Lönsamhet en period, skriver Sydsvenskan..

Dagens PS - 27 nov 19 kl. 12:14

Norwegian slopar långresor från Arlanda

Norwegian lägger ned långdistansflygen från Stockholm-Arlanda. Däremot behålls långdistanslinjerna från Oslo. Dagens Industri är en av de medier som rapporterar om att Norwegian ställer in sina långdistanslinjer.

Expressen - 27 nov 19 kl. 10:41

Norwegian ställer in alla långflygningar

Norwegian ställer in alla långflygningar från Sverige på grund av låg Lönsamhet, skriver Svenska Dagbladet..

PrivataAffärer - 25 nov 19 kl. 05:48

Hernhag: H&M och Bilia bättre än butikstrollen

Modebutikkedjan VRG är i ännu en kris då de senaste årens usla Lönsamhet satt sina spår. Under 2011-2013 tändes hoppet då bolaget verkade ha vänt de många åren av svaga resultat till en Lönsamhet som kanske kunde hålla i sig. Därefter har det varit tungt igen och nu står VRG inför företagsrekonstruktion.

Skånskan - 26 nov 19 kl. 15:07

City Gross i Lund stänger

Butiken tvingas avveckla på grund av för dålig Lönsamhet sedan genomfarten mot Boställsvägen stängt.
Under en längre tid har en ny lokal med ett nytt läge eftersökts, men nu tvingas kedjan stänga butiken utan att en ny lokal hittats. – Det känns naturligtvis väldigt tråkigt att stänga butiken utan att vi har ett nytt läge men ambitionen är att finnas i Lund och vi fortsätter leta möjliga lokaler, säger Daniel Forss, affärsområdeschef på City Gross, i ett pressmeddelande.

Sydsvenskan - 26 nov 19 kl. 14:41

City Gross i Lund läggs ned

Anledningen är dålig Lönsamhet..

Dagens PS - 25 nov 19 kl. 07:46

Di ser uppsida på 40 procent i Millicom

Teleoperatören Millicom, som har fallit som en sten på börsen i år, får en köprekommendation av Dagens industri. Det är bolagets förbättrade Lönsamhet och kassagenerering under vd Mauricio Ramis ihop med den attraktiva värderingen som lockar till köp, uppges det under Veckans aktie. Di anser att Ramos strategiska fokus mot Latinamerika så småningom kommer börja synas även i aktiekursen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.