Investerare

Thursday, 06 May, 18:36

Nyheter om Investerare

Sortering: Relevans | Senaste
ETF-marknaden - 29 apr 21 kl. 11:13

WisdomTree utökar utbudet av digitala tillgångar med Ethereum ETP-lansering

WisdomTree, den börshandlade fonden (”ETF”) och den börshandlade produkten (”ETP”) sponsorn, har meddelat att det digitala tillgångssortimentet utökas med lanseringen av en fysiskt uppbackad ETP. WisdomTree Ethereum ETP (ETHW) noteras idag på Börse Xetra och SIX, den schweiziska börsen. WisdomTree erbjuder nu de billigaste fysiskt stödda ether- och bitcoin-ETP:erna i Europa, båda med en total utgiftskvot på 0,95% och passerade över hela Europeiska unionen.

ETF-marknaden - 22 timmar sedan

Är detta den bästa ETFen för e-handel?

En ny tematisk ETF ger Investerare e-handelsexponering utan för mycket Amazon. När det gäller investeringsteman kan ”ökningen av e-handel” verka som en självklar för emittenter av börshandlade fonder att hoppa på. Så det är kanske konstigt att det inte finns så många ETF:er för e-handel, åtminstone för europeiska Investerare.

ETF-marknaden - 30 apr 21 kl. 19:58

Tre börshandlade fonder för SPAC-investeringar

SPAC-ETF:er är ett nytt investeringsverktyg för Investerare att få tillgång till hela börsintroduktionsmarknaden. En ETF är ett utmärkt instrument för SPAC-investeringar eftersom det diversifierar exponeringen genom en bred portfölj av SPAC-erbjudanden. Specialförvärvsföretag, vanligtvis kallade SPAC, är alla aggresiva eftersom institutionella och enskilda Investerare vill hitta nästa stora företag att placera sina pengar i.

ETF-marknaden - 29 apr 21 kl. 19:51

Europeisk Bitcoinfond ser inflöden på 460 MUSD

En europeisk Bitcoinfond, BTCetc -ETC Group Physical Bitcoin (BTCE) är den ledande europeiska Bitcoin-börshandlade produkten med 459,66 miljoner dollar inflöde under första kvartalet 2021. HANetf rapporterar att denna Europeisk Bitcoinfond ser inflöden på 460 MUSD vilket gör det till den ledande börshandlade Bitcoinprodukten på marknaden. • ETC Groups BTCetc -ETC Group Physical Bitcoin (ticker BTCE) är den bästa börshandlade produkten (ETP) för inflöden, daglig omsättning och spread mellan åtta Bitcoin ETP i år i Europa • Gruppens Physical Ethereum ETC (Ticker: ZETH) som lanserades i mars är den bäst presterande inflödet, den dagliga omsättningen och spridningen bland de tre Ethereum ETP:erna som nyligen lanserades på Deutsche Boerse Xetra-plattformen.

ETF-marknaden - 8 timmar sedan

Ökad efterfrågan på lagerutrymme för eCommerce

Mitt i dramatiska förändringar i detaljhandelslandskapet finns det ett ökande behov av lagerutrymme för eCommerce. Det finns ett större behov av användning lager av e-handelsföretag när fler väljer att handla på nätet. Pacer Benchmark Industrial Real Estate SCTR ETF (NYSEArca: INDS) är en börshandlad fond dedikerad till detta tema.

ETF-marknaden - 02 maj 21 kl. 18:24

Dessa krypto-ETPer har varit bättre än konkurrenternas på alla områden

Ett fantastiskt kvartal för Bitcoin och Ethereum ETP från ETC Group och HANetf. Dessa två krypto-ETPer, det vill säga börshandlade produkter med kryptovalutor som underliggande tillgång, utklassade sina rivaler när det gällde inflöden, daglig omsättning och spreadar. BTCE såg inflöden på 459,7 miljoner US dollar under de första tre månaderna 2021, med en daglig omsättning på 51,158 miljoner US dollar.

ETF-marknaden - 02 maj 21 kl. 17:26

Kryptoboom på Deutsche Börse

I juni 2020 var Deutsche Börse den första börsen att erbjuda en möjlighet att investera i ett Bitcoin-värdepapper på sin reglerade handelsplattform och med central clearing. Framgången med ”BTCetc – Bitcoin Exchange Traded Crypto” med värdepappersidentifieringsnumret A27Z30 är positiv. Dess handelsomsättning var 2,5 miljarder euro under första kvartalet och därmed mer än någon annan börshandlad indexfond (ETF) som Dax eller MSCI World.

ETF-marknaden - 21 timmar sedan

Denna ETF köper tråkiga undervärderade aktier

Aktier i dagligvaruföretag är förmodligen det sista som Investerare har funderat på under ett år av pandemiåterhämtning. Ändå ses Invesco Dynamic Food & Beverage ETF (PBJ) som en bra blandning av defensiva tråkiga undervärderade aktier som för närvarande är prissatta att äga. Att köpa en diversifierad korg med högkvalitativa aktier när de sällan kommer till de finansiella nyhetsrubrikerna kan vara ett klokt drag.

GlobeNewswire - Igår: 14:15

Karolinska Developments årsstämma 2021

STOCKHOLM, SVERIGE – 5 maj 2021. Karolinska Development AB (publ) (”Karolinska Development” eller ”Bolaget”) har den 5 maj 2021 hållit sin årsstämma. Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset och myndigheternas föreskrifter/råd om undvikande av sammankomster genomfördes årsstämman endast genom poströstning och således utan fysisk närvaro av aktieägare, ombud eller utomstående.

ETF-marknaden - 03 maj 21 kl. 16:00

Inflödena till aktie-ETFer större än för hela 2020

ETF-industrin såg inflöden på totalt 251 miljarder dollar under första kvartalet, med 210 miljarder dollar som gick till aktie-ETFer. På mindre än fyra månader har Investerare redan hällt mer pengar i ETF:er som spårar amerikanska aktier än de gjorde under hela 2020. Inflödet på 246 miljarder dollar i år översteg förra årets totala 231 miljarder dollar, enligt uppgifter sammanställda av Bloomberg.

PrivataAffärer - 03 maj 21 kl. 07:38

Spiltan byter marknadsplats

Läs också: NGM och Pepins skapar ny handelsplats PepMarket är en ny handelsplats där handeln kommer att ske veckovis när verksamheten drar igång i höst. Det är ett samarbete mellan Nordic Growth Market och Pepins. Investment AB Spiltan planerar nu att lista aktien på den nya marknadsplatsen.

ETF-marknaden - 02 maj 21 kl. 18:59

En inbyggd krockkudde för att begränsa förluster

Leverage Shares korta och levererade ETP:er, single stock ETPs, kan vara utmanande för vissa Investerare som letar efter nya innovativa produkter att lägga till i sin portfölj. I denna sexdelade utbildningsserie beskriver vi tanken bakom Leverage Shares produkter, deras konstruktion, funktioner och deras fördelar för Investerare såväl som jämfört med andra liknande produkter. Leverage Shares ETP:er har en mängd olika hävstångsfaktorer – vilket ger förstärkt avkastning med en enkel handel.

ETF-marknaden - 01 maj 21 kl. 10:00

VMEX ETF den första ETFen som är domicil i Mexico,

Vanguard FTSE BIVA Mexico Equity ETF (MXN) (VMEX) strävar efter att följa resultatet för FTSE BIVA Index, som täcker huvudsektorerna i den mexikanska ekonomin i stora, medelstora och småbolags aktier, vilket ger bred aktieexponering till låg kostnad. Observera att denna ETF inte ger exponering mot oljesektorn då inga sådana företag är noterade på den mexikanska börsen, Bolsa Mexicana de Valores. VMEX handlas sedan den 26 september 2019, och prissätts i mexikanska pesos.

Nyteknik - 4 timmar sedan

Einride tar in nästan en miljard: ”Ovärderligt när vi accelererar”

Det svenska lastbilsföretaget Einride, som utvecklar självkörande ellastbilar, tar in 930 miljoner kronor i nytt kapital. Pengarna kommer från fem nya Investerare och ska användas för expansion i USA och Europa..

GlobeNewswire - 5 timmar sedan

JLT Mobile Computers AB: Delårsrapport januari – mars 2021

Omsättning 29,4 MSEK (26,7)Rörelseresultat 2,0 MSEK (-0,9)Resultat efter skatt 1,7 MSEK (-0,6)Orderingång 28,1 MSEK (29,0) Kommentarer från VD Under perioden tog vi ett viktigt steg mot visionen att öka vårt tjänsteinnehåll och erbjuda mer kompletta produktivitetshöjande lösningar till våra kunder. Som tidigare aviserats (se pressrelease den 10:e februari) etablerade vi JLT Software Solutions, ett helägt dotterbolag för mjukvaruutveckling. En VD är rekryterad och arbetet med att bygga upp en kompletterande affärsverksamhet och ett utvecklingsteam har påbörjats.

Realtid - 8 timmar sedan

Soros och Maersk nya investerare i Einride – tar in 932 miljoner kronor

Einride tar in färskt kapital för att skala upp ellastbilbolaget i Europa och USA..

PrivataAffärer - Igår: 13:00

SEB: Fem köptips med potential

De fem aktierna har alla ”möjlighet till god kursutveckling”, på lite sikt, framhåller Cederberg. Det finns en allmän förväntan om att 2021 blir en stark period med återhämtning i den globala ekonomin, och då lyfter marknadens förhoppningar att det ska visa sig i de siffror och den framtidstro som företagen presenterar i sina rapporter. Andra och fjärde kvartalen är säsongsmässigt starkare än första kvartalet, framför allt gäller det tillverkningsföretagen.

PrivataAffärer - Igår: 09:58

Stark start för nya kryptobolaget

Tidigare i år gjordes en spridningsemission på 18 miljoner kronor till en teckningskurs på 3:91 kronor per aktie, motsvarande en värdering på 500 miljoner kronor före kaptaltillskottet. Jämfört med denna teckningskurs innebär onsdagens kursnivåer uppgångar på 33-102 procent. Senast betalt är i skrivande stund 6 kronor, motsvarande en uppgång på 53 procent.

GlobeNewswire - Igår: 08:00

Inbjudan till BTS Q1 2021 och BTS USA presentation och telefonkonferens

P R E S S R E L E A S E Stockholm den 5 maj 2021 STOCKHOLM, SVERIGE - BTS Group AB (publ), ett världsledande företag inom strategigenomförande, bjuder in Investerare, analytiker och ekonomijournalister till en kombinerad rapportpresentation och telefonkonferens med VD och koncernchef Henrik Ekelund samt Jessica Parisi, VD för BTS Nordamerika. Jessica Parisi kommer att ge en närmare presentation av BTS verksamhet i Nordamerika. Telefonkonferens och webblänk:
Onsdagen den 19 maj klockan 09.

PrivataAffärer - Igår: 06:00

Chefstrategen: Balansakt mellan optimism och övermod

Slutsatsen i resonemanget är att investerarna bör vara försiktiga i agerandet på börserna, och bankens råd till dem är att ha bara en ”moderat övervikt i aktier”. Detta trots att det just nu finns flera för investerarna positiva skeenden, till exempel att vaccinationerna mestadels sker enligt planerna. Det får allt fler samhällen att öppna olika verksamheter igen.

ETF-marknaden - Igår: 20:00

Ethereum tillgångar under förvaltning når totalt 13,9 miljarder US-dollar

Investeringar i digitala tillgångar ökade med 489 miljoner dollar förra veckan, det största inflödet sedan februari i år. Det höga inflödet döljer varierande flöden bland leverantörer, med många som ser utflöden i Europa medan deras nordamerikanska motsvarigheter såg starka inflöden. Totala Ethereum tillgångar under förvaltning når totalt 13,9 miljarder US-dollar.

ETF-marknaden - I förrgår: 14:05

HANetf rekryterar för att dra fördel av sin starka tillväxt

HANetf, Europas första full-service UCITS ETF-emittent, är mycket glada över att kunna bekräfta att de har rekryterat nya anställda i sina försäljnings-, marknadsförings- och produktteam. HANetf rekryterar för att dra fördel av sin starka tillväxt i sina börshandlade fonder vars förvaltade volymer har fördubblats sedan årsskiftet. Simon Dale ansluter sig till HANetf som försäljningschef.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:30

Börspanelen: Om börspsykologi och dagsformen på marknaden

Börspanelen består av en rätt välkänd kvintett börsnördar: Privata Affärers populäre aktieskribent Marcus Hernhag, börspsykologen Lars-Erik Boström, aktiestrategen Arne Kavastu Talving, investeringsspecialisten Ludvig Rosenstam Åhman och panelens moderator Jan Sterner. Alla fem är också författare till uppskattade aktieböcker. I senaste avsnittet medverkar tre femtedelar av panelen, Hernhag, Boström och Sterner.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:52

Aktiechefen: För tidigt med återgång tillbaka mot tillväxtaktier

Det är i ett inlägg på Carnegies sajt som Hedberg konstaterar att 2021 präglats av stigande räntor och en sektorrotation mot värdeaktier och cykliska bolag, där Investerare har sålt av tillväxtaktier. – Det mesta pekar fortsatt på att värdebolag kommer vara det segment som kommer leda ett tag till. Den snabba ränteuppgången har tagit en paus men jag räknar med att vi kommer se nya perioder av stigande räntor under kommande månader.

GlobeNewswire - I förrgår: 08:00

Immunicum ab (publ) januari ? mars i sammandrag

Pressrelease 4 maj 2021 IMMUNICUM AB (PUBL) JANUARI – MARS I SAMMANDRAG Nettoomsättning för kvartalet uppgick till KSEK - (-) *.Periodens resultat uppgick till KSEK -41 571 (-12 018) *1.Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till SEK-0,25 (-0,16) *.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:14

Stockholmsbörsen världsbäst i år

– Stockholmsbörsen slår de stora världsindexen stort, vilket beror på rotationen mot cykliskt som vi egentligen sett sedan i november när nyheterna om att vaccin snart skulle nå marknaden kom. Stockholmsbörsen domineras av just verkstads- och bankaktier, vilket gör att just denna rotation spelar Stockholmsbörsen i händerna, säger Frida Bratt. Flera andra europeiska börser har också gått bra, vilket har samma förklaring som för Stockholmsbörsen.

PrivataAffärer - 03 maj 21 kl. 13:36

Kryptobolaget Goobit noteras på First North

Första beräknade handelsdag är onsdagen den 5 maj. Noteringen ska ge möjligheter för bolaget att skala upp sina tillväxtplaner, heter det. Goobit Group registrerades 2013 och erbjuder växlingstjänster av svenska kronor och euro till de digitala valutorna bitcoin och ether.

ETF-marknaden - 03 maj 21 kl. 13:00

Go Blockchain Fund A börjar handlas i dag

Idag är AIFM Capitals nya fond Go Blockchain Fund A tillgänglig för handel hos Avanza. Inom några dagar kommer den även att finnas hos Fondo, Nordnet och SAVR. Fonden är Sveriges första värdepappersfond med särskilt fokus på utveckling av blockchain-teknik.

PrivataAffärer - 03 maj 21 kl. 11:58

Rekordhög andel bolag överträffade förväntningarna

I fredags hade 87 procent av bolagen som hittills öppnat böckerna för det första kvartalet visat starkare siffror än vad analytiker förväntat sig, enligt data från Refinitiv. Det är klart över det historiska snittet på 65 procent och på väg mot den högsta noteringen sedan Refinitiv började mäta datapunkten år 1994. Dessutom är inte rekordet bara i fråga om att estimat överträffas – de överträffas nämligen i regel också med råge och klart mer än vanligt.

ETF-marknaden - 03 maj 21 kl. 10:00

WEAT ETF för den som satsar på jordbrukssektorn

Teucrium Wheat Fund (NYSEArca: WEAT ETF) ger Investerare ett enkelt sätt att få exponering för priset på vete på ett mäklarkonto. WEAT ETF Vete är en av de viktigaste jordbruksvarorna som används i hela den globala ekonomin. Detta spannmål används som mat, djurfoder, bränsle, stärkelse, papper, spånskivor och plast.

SvD - 03 maj 21 kl. 05:42

Konsten att köpa en spac – eller grisen i säcken

PODD | Det är börsfenomenet alla pratar om: spacen. I stället för att investera i ett bolag man tror på, slåss Investerare om att satsa på något de inte har en aning om vad det är..

PrivataAffärer - 30 apr 21 kl. 11:31

Hernhag: Fem aktier på fem år

Roffe: Om du skulle köpa fem aktier idag och sälja om fem år, vilka skulle det bli?
Marcus: Just nu när en tillväxtaktie som Lime faller tillbaka till nivåer vi inte sett på länge skulle jag titta närmare på den och plocka upp den framöver. Astras kurs ser ut att ha bottnat och nu när intäkter och vinst ökar fint känns det som ett bra köpläge.

SVT - 29 apr 21 kl. 21:24

Efter börsuppgången – investerare positionerar sig för ras

Under det senaste årets sparfest har börsen stigit nästan 60 procent. Samtidigt handlas det nu fler försäkringar mot börsras. Det skvallrar börsens skräckindex SKEW om..

GlobeNewswire - 29 apr 21 kl. 19:26

Avstämningsdagar för tilldelning av teckningsoptioner av serie TO4 B och TO5 B fastställda till den 5 respektive 14 maj 2021

Som Terranet AB (”Terranet” eller "Bolaget") kommunicerade den 22 april 2021 har styrelsen beslutat om att emittera teckningsoptioner av serie TO4 B och TO5 B (”Teckningsoptionerna”) till befintliga aktieägare i Terranet som, per respektive avstämningsdag, äger aktier i Bolaget. Teckningsoptionerna emitterades som ett led i finansieringen av Bolagets förvärv av cirka 11 % av det högteknologiska AR/VR bolaget holoride.  Avstämningsdagen för att erhålla teckningsoptioner av serie TO4 B har fastställts till den 5 maj 2021.

GlobeNewswire - 29 apr 21 kl. 18:00

Kommuniké från årsstämma i TerraNet Holding

Pressmeddelande, Lund 29 april 2021 Kommuniké från årsstämma i TerraNet Holding Årsstämman i TerraNet Holding AB ("TerraNet" eller "Bolaget") hölls idag den 29 april 2021 varvid aktieägarna fattade följande beslut. FASTSTÄLLANDE AV RESULTAT- OCH BALANSRÄKNINGEN
Årsstämman beslutade att fastställa resultaträkningen och balansräkningen i TerraNet samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen. VINSTDISPOSITION
Årsstämman beslutade att disponera resultatet i enlighet med styrelsens förslag i årsredovisningen, det vill säga att resultatet förs över i ny räkning.

ETF-marknaden - 29 apr 21 kl. 16:08

Baltic Dry Index ovanför 3000 för första gången sedan 2010

Baltic Dry Index (BDI) är ett sjöfarts- och handelsindex skapat av Londonbaserade Baltic Exchange. Den mäter förändringar i transportkostnaderna för olika råvaror, såsom kol och stål. Nu handlas Baltic Dry Index ovanför 3000 vilket skulle kunna tyda på att vi ser en vändning uppåt för fraktmarknaden.

PrivataAffärer - 29 apr 21 kl. 12:39

Chefsstrategen: Fortsatt medvind

Eftersom räntorna stiger just nu har det påverkat obligationernas avkastning negativt, enligt Nordea den ”värsta avkastningen på flera decennier”. ”Den relativa balansen mellan aktier och obligationer talar fortsatt till fördel för aktier, inte minst med tanke på de starkare utsikterna och den accelererande tillväxten”, skriver Nordea i strategin för maj och behåller aktieövervikten även om avkastningen blir något sämre framöver. I den här fasen brukar uppgångarna vara jämnt fördelade och med hänsyn tagen till alla pågående stimulanser finns det ett brett stöd för aktiemarknaderna.

GlobeNewswire - 29 apr 21 kl. 11:30

Kinnevik: Årsstämma 2021

Kinnevik AB (publ) (”Kinnevik”) höll idag årsstämma. Med anledning av den pågående coronapandemin genomfördes årsstämman endast genom poströstning med stöd av tillfälliga lagregler. Årsstämman beslutade i enlighet med samtliga av styrelsen och valberedningen framlagda förslag.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.