Fonder

Thursday, 06 May, 18:52

Nyheter om Fonder

Sortering: Relevans | Senaste
ETF-marknaden - 22 timmar sedan

Är detta den bästa ETFen för e-handel?

En ny tematisk ETF ger investerare e-handelsexponering utan för mycket Amazon. När det gäller investeringsteman kan ”ökningen av e-handel” verka som en självklar för emittenter av börshandlade Fonder att hoppa på. Så det är kanske konstigt att det inte finns så många ETF:er för e-handel, åtminstone för europeiska investerare.

ETF-marknaden - 03 maj 21 kl. 16:00

Inflödena till aktie-ETFer större än för hela 2020

ETF-industrin såg inflöden på totalt 251 miljarder dollar under första kvartalet, med 210 miljarder dollar som gick till aktie-ETFer. På mindre än fyra månader har investerare redan hällt mer pengar i ETF:er som spårar amerikanska aktier än de gjorde under hela 2020. Inflödet på 246 miljarder dollar i år översteg förra årets totala 231 miljarder dollar, enligt uppgifter sammanställda av Bloomberg.

GlobeNewswire - 29 apr 21 kl. 11:00

Chefsekonomens rapport: Den låga mängden placeringar bromsar finländarnas välstånd

Den svaga tillväxtpotentialen i den finländska ekonomin och strukturella utmaningar medför en risk för en svag utveckling av löner. I en miljö där inkomsttillväxten är låg blir avkastningen på placerade tillgångarna allt viktigare för hushållens förmögenhetsförvärvning. Finländarna förlitar sig dock fortfarande på depositioner, vars avkastningspotential är obetydlig i den nuvarande ränteomgivningen.

ETF-marknaden - 28 apr 21 kl. 19:56

Courtagefri handel i HANetfs börshandlade fonder hos DEGIRO

HANetf meddelar att fyra av bolagets tematiska ETFer nu är tillgängliga på DEGIRO för courtagefri handel. Investerare som har en depå hos DEGIRO kan handla dessa ETFer utan courtage. Sedan tidigare erbjuder DEGIRO courtagefri handel med många börshandlade Fonder.

ETF-marknaden - Igår: 10:00

Har alla börshandlade fonder en hävstång om 2?

Nej, det flesta börshandlade Fonder har ingen hävstång om 2. Faktum är att de allra flesta inte alls har någon hävstång. I Europa finns det ett smärre antal ETFer som har hävstång, och den stannar på två.

ETF-marknaden - 30 apr 21 kl. 19:58

Tre börshandlade fonder för SPAC-investeringar

SPAC-ETF:er är ett nytt investeringsverktyg för investerare att få tillgång till hela börsintroduktionsmarknaden. En ETF är ett utmärkt instrument för SPAC-investeringar eftersom det diversifierar exponeringen genom en bred portfölj av SPAC-erbjudanden. Specialförvärvsföretag, vanligtvis kallade SPAC, är alla aggresiva eftersom institutionella och enskilda investerare vill hitta nästa stora företag att placera sina pengar i.

ETF-marknaden - 29 apr 21 kl. 10:00

WCBR kan bli nästa heta ETF för cybersäkerhet

Förra året kom cirka 300 nya börshandlade Fonder på marknaden i USA. Det är mycket pengar att bedöma, men i stort sett var det mestadels samma Fonder med nya namn. En del blomstrade genom emittenter med strategin ”ta med egna tillgångar”.

PrivataAffärer - 28 apr 21 kl. 10:20

Så agerade fondspararna i april

– Vi ser ett fortsatt fokus på att exponera sig mot global återhämtning. Även om USA är världens största ekonomi och kapitalmarknad så får spararen i GlobalFonder en exponering mot fler länder och ekonomier. En globalfond är ett bra alternativ i ett balanserat sparande.

PrivataAffärer - Igår: 12:15

Miljardregn över premiepensionsspararna

Totalt handlar det om 9,8 miljarder i fondrabatter och arvsvinster som sätts in samtidigt som 608 miljoner dras av i premiepensionsavgifter. Handeln med de nya fondmedel som placeras på pensionsspararnas premiepensionskonton startar måndagen den 10 maj och avslutas för de allra flesta den 11 maj. Placeringen prioriteras före fondbyten, vilket gör att fondbyten som beställs efter 6 maj köas och genomförs efter att måndagshandeln har avslutats, skriver Pensionsmyndigheten i ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 28 apr 21 kl. 10:20

Fondspararna tankar tillväxtmarknadsfonder

Köplistan toppas nämligen av Spiltan Aktiefond Investmentbolag. – Spararnas kärlek för investmentbolag syns även i fondköpen. Spiltan Aktiefond Investmentbolag har blivit något av en institution i många sparares portföljer, liksom investmentbolagen generellt.

ETF-marknaden - 28 apr 21 kl. 10:00

Investera i fastigheter med en ETF

Om du vill investera i fastigheter eller vill diversifiera din portfölj är REIT-ETF:er ett bra sätt att få exponering mot de globala och europeiska fastighetsmarknaderna. Det går att investera i fastigheter med en ETF. Real Estate Investment Trusts (REIT) är företag som direkt äger, driver eller finansierar inkomstproducerande fastigheter.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Lindberg: Svenskbörsen i topp när eufori bryter ut

Börsåret har så här långt varit en ren festtillställning. Särskilt festligt är det på Stockholmsbörsen med en uppgång på 17 procent för OMXSPI per den 6 maj. Det gör svenskbörsen till en av världens absolut bästa i år, med en kraftig ledning gentemot exempelvis USA:s teknikbörs Nasdaq som samtidigt stigit 5,4 procent.

Cornucopia - Igår: 16:20

Historiskt skyhöga timmer-terminspriser

Priserna på timmer-terminer rusar, eller snarare skenar och har brutit loss till mer än 4x det övre kanaltaket för priserna de senaste 40 åren. Vilket bara bekräftar de extrema prisökningarna i byggsektorn. Ser ut som att den lilla gallringen i vintras skedde till lite för tidiga prislistor - terminspriserna har nästan dubblats sedan kontraktet, men de amerikanska eller internationella terminspriserna slår inte igenom 1:1 i Sverige förstås.

GlobeNewswire - Igår: 07:05

Ändringar i Aktias ledningsgrupp och ansvarsområden

Aktia Bank Abp
Börsmeddelande
5.5.2021 kl.

ETF-marknaden - I förrgår: 14:05

HANetf rekryterar för att dra fördel av sin starka tillväxt

HANetf, Europas första full-service UCITS ETF-emittent, är mycket glada över att kunna bekräfta att de har rekryterat nya anställda i sina försäljnings-, marknadsförings- och produktteam. HANetf rekryterar för att dra fördel av sin starka tillväxt i sina börshandlade Fonder vars förvaltade volymer har fördubblats sedan årsskiftet. Simon Dale ansluter sig till HANetf som försäljningschef.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:30

Tunga ankarinvesterare när Checkin.com noteras

Priset i erbjudandet uppgår till 15:50 kronor per aktie, eller högst 45 miljoner kronor. Baserat på emissionskursen och befintligt antal aktier före erbjudandets genomförande värderas Checkin.com till cirka 359 miljoner kronor, framgår av ett pressmeddelande.

ETF-marknaden - 02 maj 21 kl. 17:26

Kryptoboom på Deutsche Börse

I juni 2020 var Deutsche Börse den första börsen att erbjuda en möjlighet att investera i ett Bitcoin-värdepapper på sin reglerade handelsplattform och med central clearing. Framgången med ”BTCetc – Bitcoin Exchange Traded Crypto” med värdepappersidentifieringsnumret A27Z30 är positiv. Dess handelsomsättning var 2,5 miljarder euro under första kvartalet och därmed mer än någon annan börshandlad indexfond (ETF) som Dax eller MSCI World.

ETF-marknaden - 01 maj 21 kl. 16:29

Bankfonderna drar fördel av starka rapporter

Resultatet för första kvartalet SVB Financial Group (NasdaqGS: SIVB) överträffade förväntningarna. En positiv vägledning hjälpte till att lyfta banksektorrelaterade ETFerna efter detta. Starka rapporter gynnar börshandlade Fonder med fokus på banker, så kallade bankFonder.

SR - 30 apr 21 kl. 21:58

EU överväger halvledarfabrik

En europeisk tillverkning av den elektroniska komponenten halvledare kan bli verklighet inom tio år, enligt EU-kommissionären Thierry Breton. Flera större tillverkare är positiva till att bilda allians för att få till stånd en tillverkning i Europa. Finansieringen skulle kunna ske om det anses vara ett "projekt av särskilt intresse"via EU-länder och EU:s Fonder, enligt nyhetsbyrån Reuters..

Realtid - 30 apr 21 kl. 13:05

GPF: Blockkedja allt mer kritisk för fondförvaltarnas konkurrenskraft

Konkurrensen från Fonder med låga avgifter kräver att de mer traditionella fondförvaltare lägger in en högre teknisk växel för att behålla sin spets, enligt  Global Palladium Fund..

Realtid - 30 apr 21 kl. 08:52

Filip Weintraub till Eyeonids styrelse

Tidigare Skagen Fonder-grundaren en av fler nya ledamöter i SaaS-bolaget Eyeonid Group..

PrivataAffärer - 29 apr 21 kl. 08:16

Nordnet i linje med preliminärt resultat

De totala intäkterna steg till 1.114 miljoner kronor (644). Provisionsnettot ökade till 927 miljoner kronor (493) medan räntenettot blev 168 miljoner kronor (147).

Realtid - 28 apr 21 kl. 08:37

Storebrand snabbast växande kapitalförvaltaren i Norden – Hållbara fonder bakom tillväxten

Storebrands tillväxt fortsätter in i 2021 med en kraftig ökning av förvaltat kapital under det första kvartalet. .

PrivataAffärer - 28 apr 21 kl. 06:40

Creades vill lansera SPAC-bolag

Teckningskursen blev 90 kronor per aktie. Creades-aktien stängde på 109:68 kronor på tisdagen. Därmed motsvarar emissionskursen en rabatt på cirka 18 procent.

ETF-marknaden - 27 apr 21 kl. 19:10

BEDZ och EATZ, de första ETF:erna med exponering för hotell och restauranger

AdvisorShares, en ledande sponsor av aktivt förvaltade börshandlade Fonder (ETF), meddelade idag lanseringen av BEDZ och EATZ, AdvisorShares Hotel ETF (Ticker: BEDZ) och AdvisorShares Restaurant ETF (Ticker: EATZ). De blir de enda amerikanska börsnoterade ETF:erna som ger särskild exponering för sina respektive branscher. BEDZ investerar enbart i hotellbranschen och dess relaterade tjänster, inklusive hotell, resorts, kryssningsrederier och andra reserelaterade tjänster.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.