Finans

Wednesday, 12 May, 16:31

Nyheter om Finans

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 19 mar 21 kl. 08:38

Nordax ger upp försöket att köpa Norwegian Finans

Det eventuella budet var villkorat av att Nordax skulle få tillgång till och ha genomfört en due diligence-undersökning, en bolagsgenomlysning, av Norwegian Finans. Detta skulle också inkludera dotterbolaget Bank Norwegian och ytterligare ett villkor var att genomlysningen nått tillfredsställande resultat. Den 9 mars 2021 offentliggjorde styrelsen för Norwegian Finans att erbjudandet inte anses utgöra grund för att påbörja en sådan process.

PrivataAffärer - 04 maj 21 kl. 06:50

Norwegian Finans: Nordax lämnar nytt budförslag

Det var den 19 mars som Nordax meddelade att banken inte längre avsåg att lägga fram ett budförslag på NFH. Det eventuella budet var villkorat av att Nordax skulle få tillgång till en due diligence-undersökning. Några dagar tidigare, den 9 mars, lät styrelsen för NFH meddela att erbjudandet inte ansågs utgöra grund för att påbörja en sådan process.

PrivataAffärer - 16 apr 21 kl. 04:00

Danske Bank: Därför är Stockholmsbörsen bäst i världen

Danske Banks båda experter Maria Landeborn, senior strateg, och Ludvig Rosenstam Åhman, investeringsspecialist, diskuterar i senaste Nextconomy-podden varför Stockholmsbörsen är bäst i världen just nu. Det beror till del på att den är rätt positionerad, menar de båda. – Här finns rätt typ av bolag.

PrivataAffärer - 25 mar 21 kl. 05:25

Motvind för danska aktier

Även jämfört med MSCI World Index ligger de danska aktierna pyrt till. Världsindexet är upp 3,5 procent. Dessa siffror tydliggör också att Stockholm är en av världens bästa börser hittills i år.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:00

Riksbanken: Fortsatt expansiv penningpolitik nödvändig

Ledamöterna noterade att återhämtningen fortsätter i världsekonomin trots en ökad smittspridning. Snabba och kraftfulla Finans- och penningpolitiska åtgärder i omvärlden och Sverige har mildrat den ekonomiska nedgången och förhindrat en Finanskris. Konjunkturutsikterna ser något ljusare ut nu än vid det penningpolitiska mötet i februari, men ledamöterna konstaterade samtidigt att krisen har resulterat i en tudelning mellan länder, sektorer och olika grupper på arbetsmarknaden.

Cornucopia - 06 maj 21 kl. 11:21

SCA vs Handelsbanken: Dawn of Sandlådan

På SVT Play har tvångsFinansierade SVT:s Uppdrag Granskning just nu ett fantastisk serie med reportage om cirkusen i SCA och Handelsbanken 2014+. Det är en historia som hade avfärdats som icke trovärdig och orealistisk om jag skrivit den som fiktion. Det enda som egentligen saknas än så länge är sex.

GlobeNewswire - 05 maj 21 kl. 15:30

KommunikÈ frÅn westpay ab ÅrsstÄmma

Westpay AB höll under onsdagen den 5 maj 2021 sin årsstämma. Mot bakgrund av den extraordinära situation som råder till följd av covid-19 genomfördes stämman med poströstning, utan fysiskt deltagande. På stämman fattades följande huvudsakliga beslut.

Realtid - 04 maj 21 kl. 09:00

Nordax får grönt ljus till due diligence

Nischbanken Nordax Bank höjer budet på Norwegian Finans till 100 norska kronor per aktie och får grönt ljus att genomföra en due diligence.  .

GlobeNewswire - 28 apr 21 kl. 08:00

OP Företagsbanken Abp:s delårsrapport 1.1–31.3.2021

OP Företagsbanken Abp
Börsmeddelande 28.4.2021 kl.

GlobeNewswire - 23 apr 21 kl. 13:00

Delårsrapport januari-mars 2021

• Nettoomsättningen för första kvartalet uppgick till 108 MSEK (115), en minskning med 6,1%. • Rörelseresultatet för första kvartalet uppgick till 1,3 MSEK (2,6), rörelsemarginal 1,2% (2,3). Regeringens stödpaket med nedsatta sociala avgifter påverkade positivt förra årets första kvartals resultat med 0,6 MSEK.

Cornucopia - 20 apr 21 kl. 14:58

Nu ritas hemmakontoren in i nya villor - "varannan kund frågar"

Hemmakontoren för distansarbete ritas nu in i allt fler nybyggnadsvillor. Enligt Västkustvillans VD frågar varannan kund efter hemmakontor.Villor under uppförandeHos husleverantörerna finns det nu allt fler villor med hemmakontor inritade - i princip ett eller två extra sovrum som märkts upp som kontor, och kan vara lite mindre eller sakna fasta garderober.

Cornucopia - 18 apr 21 kl. 15:02

På tal om skämt - Klarna värderad till 262 miljarder kronor

När vi ändå är inne på skämt som värderingen av Hemnet, så värderades förlustbolaget Klarna till 262 miljarder kronor utifrån senaste nyenmissionen på en miljard dollar. Bolaget gjorde 2019 en förlust på dryg miljard och hade en omsättning på 7 miljarder.Sysslar inte Klarna med PS-tal skulle alltså utifrån 2019 års omsättning ligga på 37 gånger omsättningen och om förlusten på en dryg miljard svenska kronor skulle vara en vinst på en miljard skulle bolaget värderas till p/e 262.

SVT - 16 apr 21 kl. 06:00

Filmrecension: Stray – mitt liv som gatuhund

”Vi människor må klä oss i snofsiga kläder och uppfinna komplicerade Finans- och trossystem men i grunden är vi ändå alla djur som ylar mot månen.” Hunddokumentären Stray stryker Fredrik Sahlin medhårs..

UNT - 15 apr 21 kl. 16:36

Driver miljardföretaget av en slump – vann tunga priset

Stephen Schad, vd och grundare till Frilans Finans, utsågs till Årets företagare på Företagargalan i Uppsala. ”En väldigt trevlig överraskning”, säger han..

UNT - 15 apr 21 kl. 16:36

Driver miljardföretaget av en slump – vann tunga priset

Stephen Schad, vd och grundare till Frilans Finans, utsågs till Årets företagare på Företagargalan i Uppsala. ”En väldigt trevlig överraskning”, säger han..

UNT - 15 apr 21 kl. 16:36

Driver miljardföretaget av en slump – vann tunga priset

Stephen Schad, vd och grundare till Frilans Finans, utsågs till Årets företagare på Företagargalan i Uppsala. ”En väldigt trevlig överraskning”, säger han..

GlobeNewswire - 15 apr 21 kl. 12:00

$125M i nya investeringar boostar Keyfactor och PrimeKeys fusion och mission att leverera komplett hantering av digitala identiteter

Den första sammanslagningen som kombinerar certifikatshantering med -utgivning siktar på att gemensamt göra global skillnad för företags IAM-strategierCLEVELAND och STOCKHOLM, Sverige, April 15, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Keyfactor® och PrimeKey® tillkännager sin avsikt att gå samman till en företag under namnet Keyfactor, med ökade investeringar i samtliga produktlinjer.
Keyfactor är pionjär inom Public Key Infrastructure (PKI) as-a-Service, och ledande inom livscykelautomatisering för digitala certifikat och lösningar inom kryptoagilitet. PrimeKeys EJBCA® är den mest kraftfulla och samtidigt mest flexibla mjukvaran inom certifikatsutgivning, så kallad Certificate Authority (CA), för DevOps, IoT, industrier samt företag.

Realtid - 13 apr 21 kl. 13:34

Bank Norwegian säljer dansk portfölj med kreditkortsskulder till Lowell

Bank Norwegian, som är ett dotterbolag till Norwegian Finans Holding, säljer sin danska portfölj med förfallna kreditkortsskulder till Lowell..

PrivataAffärer - 09 apr 21 kl. 11:22

Aktiechefens fem trendspaningar

Det är i ett marknadsbrev som Thomson gör fem trendspaningar i forn av Kina, Japan, techsektorn, värdeaktier och revanschen för internationella aktier gentemot amerikanska. Investerare underexponerade mot Kina När det gäller Kina menar Thomson att många investerare tycks underskatta Kinas möjligheter till fortsatt expansion. Han påpekar att samtidigt som Kinas andel av globalt BNP stigit från 9 till 16 procent mellan 2010 till 2019 så har andelen kinesiska aktier i världsindex bara stigit från 2 till 5 procent under samma period.

PrivataAffärer - 07 apr 21 kl. 13:00

Strategen: Comeback för europeiska aktier

Europeiska aktier var de stora förlorarna senaste året. Medan globala aktier avkastade 14,8 procent i lokal valuta lyckades de europeiska i stället tappa 1,7 procent. Det har lett till att Danske Banks investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen nu spår en europeisk comeback.

Cornucopia - 07 apr 21 kl. 11:48

Konjunkturläget enskilda sektorer - bemanningsbranschen i högkonjunktur - snart även IT-konsulter

Enligt konjunkturläget för enskilda sektorer i mars är allt fler branscher i tjänstesektorn i högkonjunktur eller snart på väg att gå upp i högkonjunktur. Bland annat gäller detta bemanningsbranschen som nu är i högkonjunktur och IT-konsulterna som är precis under gränsen. Konjunkturläget enskilda sektorer mars 2021 Data: KonjunkturinstitutetTillverkningsindustrin är kvar i överhettning, medan det förblir segt för en del sektorer av parti- och detaljhandeln.

PrivataAffärer - 07 apr 21 kl. 07:05

Danske: Tillfällig motvind för svensk ekonomi i närtid

”Många indikatorer antyder en god start på 2021. Utbudsstörningar kommer dock troligen att tynga industrin och exporten under det andra kvartalet innan pandemin lättar och återhämtningen tar fart på allvar”, skriver de. Förutom störningar i industrin – med brist på halvledare och containrar på fel ställen – dämpas också utvecklingen i närtid av den tredje vågen av smittspridning och en oväntat långsam vaccinering.

GlobeNewswire - 31 mar 21 kl. 18:30

Dlaboratory Sweden AB:s (publ) emission övertecknad


EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SINGAPORE, SYDAFRIKA, USA ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING SKULLE VARA OTILLÅTEN ELLER KRÄVA REGISTRERING ELLER ANNAN ÅTGÄRD ENLIGT TILLÄMPLIG LAG. Lund, 2021-03-31 Dlaboratory Sweden AB:s (publ) emission övertecknad

Dlaboratory Sweden AB (publ) (”Dlaboratory Sweden” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolagets emission av units om cirka 50 MSEK (”Erbjudandet”) tecknades till cirka 104 procent fördelat på cirka 750 tecknare. Teckningar har erhållits från allmänheten samt från ankarinvesterare som lämnat teckningsåtaganden.

PrivataAffärer - 29 mar 21 kl. 12:16

Visa tillåter kryptovaluta

Nyheten gäller för en så kallad ”stablecoin”, en kryptovaluta vars prisrörelser är korrelerade med en centralbanksutgiven så kallad fiatvaluta. Den valuta Visa nu siktar in sig på är USD Coin, en kryptovaluta som nyttjar Ethereums och Algorands blockkedja. Ett pilotprojekt har satts igång tillsammans med kryptovalutaplattformen Crypto.

PrivataAffärer - 26 mar 21 kl. 15:29

Chefsstrategen: På väg mot en V-formad återhämtning

 Nordea ser en positiv vinstutveckling och överlag en mycket stark ekonomisk utveckling under våren och senare i år. Återhämtningen är bred och omfattar samtliga regioner. ”Av allt att döma håller en V-formad återhämtning på att materialisera sig och accelererande tillväxt med fortsatt goda vinstutsikter”, skriver Johan H.

IDG - 24 mar 21 kl. 14:53

Här är de fem viktigaste strategiska prioriteringarna just nu


Vad är de främsta prioriteringarna inom it just nu? Här kommer svaren från it, försäkring och Finans. Det handlar om självbetjäning, kantdatorsystem, analys och low code.

Sydsvenskan - 23 mar 21 kl. 21:06

Bred nedgång på Wall Street

Tisdagen bjöd på en jämntjock tillställning på USA-börserna där Finans-, tech- och energisektorerna gjorde en gemensam färd – nedåt. Oljepriset sjönk, påverkat bland annat av en starkare dollar, oro för pandemiutvecklingen och trögheten i vaccindistribu.

GöteborgsPosten - 23 mar 21 kl. 21:07

Bred nedgång på Wall Street

Tisdagen bjöd på en jämntjock tillställning på USA-börserna där Finans-, tech- och energisektorerna gjorde en gemensam färd – nedåt..

UNT - 23 mar 21 kl. 21:07

Bred nedgång på Wall Street

Tisdagen bjöd på en jämntjock tillställning på USA-börserna där Finans-, tech- och energisektorerna gjorde en gemensam färd – nedåt..

UNT - 23 mar 21 kl. 21:07

Bred nedgång på Wall Street

Tisdagen bjöd på en jämntjock tillställning på USA-börserna där Finans-, tech- och energisektorerna gjorde en gemensam färd – nedåt..

Helsingborgs Dagblad - 23 mar 21 kl. 21:06

Bred nedgång på Wall Street

Tisdagen bjöd på en jämntjock tillställning på USA-börserna där Finans-, tech- och energisektorerna gjorde en gemensam färd – nedåt. Oljepriset sjönk, påverkat bland annat av en starkare dollar, oro för pandemiutvecklingen och trögheten i vaccindistribu.

Corren - 23 mar 21 kl. 21:07

Bred nedgång på Wall Street

Tisdagen bjöd på en jämntjock tillställning på USA-börserna där Finans-, tech- och energisektorerna gjorde en gemensam färd – nedåt..

NT - 23 mar 21 kl. 21:07

Bred nedgång på Wall Street

Tisdagen bjöd på en jämntjock tillställning på USA-börserna där Finans-, tech- och energisektorerna gjorde en gemensam färd – nedåt..

Vimmerby Tidning - 23 mar 21 kl. 21:07

Bred nedgång på Wall Street

Tisdagen bjöd på en jämntjock tillställning på USA-börserna där Finans-, tech- och energisektorerna gjorde en gemensam färd – nedåt..

Realtid - 22 mar 21 kl. 12:03

Säljare inom bank, finans och försäkring bland de bäst betalda

Snittmånadslönen för en person som under 2020 arbetade med försäljning utan personalansvar har minskat med 8 procent. Högsta snittlöner återfanns i bland annat Finansbranschen..

Realtid - 19 mar 21 kl. 08:36

Nordax pausar uppköpsplaner

Nischbanken Nordax och dess ägare utvärderar alla alternativ efter det avvisade budförslaget på Norwegian Finans om 95 norska kronor per aktie..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.