Electrolux

Thursday, 15 April, 15:18

Nyheter om Electrolux

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 22 mar 21 kl. 07:39

Blecher: Dags att dela upp Electrolux

Simon Blecher ser tre alternativ för Electrolux och i nästan alla tre kan aktien fördubblas, menar han. Ett av alternativen är att sälja bolagets amerikanska verksamhet. ”Givet att Electrolux nordamerikanska verksamhet är eftertraktad och givet att den nu har hög lönsamhet är det inte osannolikt att prislappen blir motsvarande omsättningen och det är drygt 35-40 miljarder kronor.

PrivataAffärer - 09 apr 21 kl. 07:28

Nu kommer rapporterna

Industrivärden är först ut att rapportera siffror för första kvartalet. Rapporten kommer redan i dag på förmiddagen. Även Nobina rapporterar i dag men bussbolaget har brutet räkenskapsår.

PrivataAffärer - 25 mar 21 kl. 12:22

Blankarna minskar i Electrolux

I fredags förra veckan uppgick andelen blankat kapital i Electrolux till 4,7 procent för att veckan innan det ha uppgått till 4,92 procent. Numera är totalt 3,44 procent av aktiekapitalet i vitvarujätten blankat. Bland kvarvarande publika blankare ses Blackrock, med en position om 1,28 procent.

PrivataAffärer - 05 mar 21 kl. 12:59

Electrolux klättrar på listan över de mest blankade aktierna på börsen

Den gångna veckan har överlag bjudit på små förändringar i listan med undantag för Electrolux där de korta positionerna ökat rejält. Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan. Listan baseras på de blankningspositioner över 0,5 procent av aktiekapitalet i respektive bolag som numera rapporteras in löpande till Finansinspektionen och som publiceras här.

PrivataAffärer - 04 mar 21 kl. 13:20

Blankning i Electrolux på historiskt hög nivå

Sammantaget uppgår nu de publika blankningspositionerna (över 0,5 procent) till drygt 4 procent av aktierna i vitvarubolaget, vilket är den hittills högsta nivån enligt den historik som finns på ägardatatjänsten Holdings vilken sträcker sig tillbaka till och med 2013. Så sent som i mitten av februari i år motsvarade de publika blankningarna i Electrolux sammantaget 1,5 procent av kapitalet. De korta positionerna i Electrolux är nu: * Millennium Capital Partners 0,54 procent * Citadel Advisors 0,5 procent * Citadel Europe 0,85 procent * BlackRock Investment Management 1,58 procent * Marshall Wace 0,55 procent.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Här är torsdagens färska köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Trelleborg till 250 kr från 230 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - Igår: 10:00

Blecher: Varför flyger inte kycklingen?

I Carnegie Spinn-Off:s senaste månadsrapport skriver Blecher att argumenten för kyckling är välkända: ”Det är nyttigt, enkelt, billigt och betydligt bättre än nötkött, lamm och gris för miljön. Faktum är att det är i nivå med odlad fisk när det gäller klimatavtryck”, skriver han. Men jämfört med de norska laxbolagen har Scandi Standard en klart lägre värdering.

PrivataAffärer - 09 apr 21 kl. 14:21

Här är börsens mest blankade aktier

Parenteserna i listan nedan avser vanligtvis blankningsprocent för en vecka sedan, men i dagens tabell avses fredagen den 26 mars. Största förändringen sedan 26 mars står Scandic Hotels för. Ny på listan sedan dess är Alfa Laval samtidigt som Raysearch trillat ur.

PrivataAffärer - 29 mar 21 kl. 08:55

Här är måndagens aktierekar

SEB Equities höjer riktkursen för Bilia till 140 kr från 135 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Cornucopia - 26 mar 21 kl. 13:52

Fredagsmys: Vad finns det för produkter som minimerar inslagen av Kina?

Dags för lite fredagsmys igen. Vi kan väl lämna diskussionen öppen för vad det finns för produkter att köpa som minimerar inslagen av den folkmördande koncentrationslägerdiktaturen Kina. Att helt undvika kinesiska inslag, om inte annat i ett företags allmänna verksamhet som anställdas datorer och mobiltelefoner, är nog svårt, men vad finns det som iaf inte sätts samman i den kinesiska diktaturen, utan kanske i någon annan av världens diktaturer - trots allt är de flesta länder diktaturer och de flesta människor i världen lever i en diktatur?

GöteborgsPosten - 21 mar 21 kl. 07:00

Hemmaplan för Morön som möter Djurgården i dag

Dags för match – Morön möter Djurgården på hemmaplan på Electrolux Home Arena i Svenska Cupen Grupp 4 dam i fotboll. Djurgården vann i premiären mot IK Uppsala med 4-0, Morön blev besegrat av Umeå..

PrivataAffärer - 16 mar 21 kl. 07:14

Kepler Cheuvreux: Bolagen som kan drabbas av högre kostnader

Det är Swedbanks placeringssajt Aktiellt som rapporterar om Kepler Cheuvreux analys om hur stigande insatskostnader kan slå mot bolagen i år. Det handlar om kostnader för till exempel råmaterial, frakt- eller logistik, energi, kemikalier eller halvledare. Analyshuset har bland annat studerat bolagens delårsrapporter och noterat att många bolag pekat på ökade insatskostnader.

GöteborgsPosten - 13 mar 21 kl. 07:00

Morön mot Umeå på Electrolux Home Arena i första matchen i Svenska Cupen Grupp 4 dam

I dag startar serien och Morön möter Umeå på hemmaplan i Svenska Cupen Grupp 4 dam..

PrivataAffärer - 12 mar 21 kl. 15:48

De 15 mest blankade svenska aktierna denna vecka

Parenteserna i listan avser blankningsprocent för en vecka sedan. Sedan förra fredagen har Peab och JM lämnat listan och ersatts av G5 och Saab. Listan baseras på de blankningspositioner över 0,5 procent av aktiekapitalet i respektive bolag som numera rapporteras in löpande till Finansinspektionen och som publiceras här.

PrivataAffärer - 12 mar 21 kl. 12:50

Trading Direkt: Svårt bedöma flaskhalseffekt på inflationen

  Pandemin kunde trots fyra raka dagar av börsrekord mot bakgrund av lättat sentiment när USA:s president Joe Bidens stödpaket nu ska betalas ut, noteras fortsätta sätta negativ prägel på börsutveckling. Hongkongs ledande index handlades ned i motsats till starka uppgångar i övriga regionen på grund av kluster av virusspridning. Tekniske analytikern Tobbe Rosén gick igenom 14 aktier i sändningen, innan programledare Joakim Rönning sammanfattade med fredagens indexutveckling och några noterbara kursrörelser relaterade till bolag som anmält problem i leverantörskedjor – just den typen av flaskhalsar som Mårten Bjellerup talade om.

PrivataAffärer - 12 mar 21 kl. 09:50

Nordea lanserar svensk småbolagsportfölj

Portföljen är likaviktad och består av följande tio bolag: AAK, Addtech, Bravida, Electrolux Professionals, Gränges, HMS, Karnov, Lindab, Nordic Entertainment Group och Nordic Paper. ”Vårt urval baseras på ungefär 110 svenska småbolag som vi för närvarande har under bevakning”, skriver Nordea i ett morgonbrev.  .

PrivataAffärer - 12 mar 21 kl. 09:05

Här är fredagens färska köprekar

Nordea Markets höjer riktkursen för Systemair till 280 kr från 277 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

News55 - 09 mar 21 kl. 09:08

Vitvarujätte ledde börsuppgång

Kurserna backade vid handels inledning på tisdagen, men vinden vände och vid stängning hade Stockholmsbörsens OMXS-index stigit 1,2 procent. Bäst bland storbolagen på OMXS30-listan gick vitvarujätten Electrolux som rusade 5,8 procent. Även spelbolaget E….

PrivataAffärer - 09 mar 21 kl. 08:55

Här är tisdagens färska köprekar

UBS höjer sin rekommendation för H&M till köp från neutral. Riktkursen höjs till 225 från 133 kr. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

GöteborgsPosten - 25 feb 21 kl. 16:34

Bonusfest för Electroluxchef

Mitt i pandemin blev det nära på full pott för Electrolux vd Jonas Samuelson. Utöver grundlönen på 11,5 miljoner kronor nådde han i fjol nästan maxtaket (100 procent av grundlönen) för den rörliga lönen, 10,4 miljoner kronor. Bonusen baseras på bland annat företagets resultat som förbättrades..

Sydsvenskan - 25 feb 21 kl. 16:32

Bonusfest för Electroluxchef

Mitt i pandemin blev det nära på full pott för Electrolux vd Jonas Samuelson..

Vimmerby Tidning - 25 feb 21 kl. 16:35

Bonusfest för Electroluxchef

Mitt i pandemin blev det nära på full pott för Electrolux vd Jonas Samuelson..

UNT - 25 feb 21 kl. 16:35

Bonusfest för Electroluxchef

Mitt i pandemin blev det nära på full pott för Electrolux vd Jonas Samuelson..

News55 - 25 feb 21 kl. 16:32

Bonusfest för Electroluxchef

Mitt i pandemin blev det nära på full pott för Electrolux vd Jonas Samuelson. Utöver grundlönen på 11,5 miljoner kronor nådde han i fjol nästan maxtaket (100 procent av grundlönen) för den rörliga lönen, 10,4 miljoner kronor. Bonusen baseras på bland an….

NT - 25 feb 21 kl. 16:35

Bonusfest för Electroluxchef

Mitt i pandemin blev det nära på full pott för Electrolux vd Jonas Samuelson..

UNT - 25 feb 21 kl. 16:35

Bonusfest för Electroluxchef

Mitt i pandemin blev det nära på full pott för Electrolux vd Jonas Samuelson..

Corren - 25 feb 21 kl. 16:35

Bonusfest för Electroluxchef

Mitt i pandemin blev det nära på full pott för Electrolux vd Jonas Samuelson..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.