Electrolux

Friday, 10 July, 07:38

Nyheter om Electrolux

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 16 jun 20 kl. 10:17

Tre nya aktier till Swedbanks fokusportfölj

Det är på Swedbanks placeringssajt Aktiellt som banken menar att de slutgiltiga effekterna av pandemin ännu är för tidiga att uppskatta. ”Vår vy är därför att sentimentet kan komma att skifta med inkommande nyheter och att stor slagighet på börsen kan komma att fortgå ytterligare en tid”, skriver Swedbank. I denna miljö föredrar banken bolag som kan ha en större möjlighet att hantera nuvarande marknadsklimat, bolag som vi ser kan komma att ha en relativt tidig återhämtning, samt bolag med tydliga bolagsspecifika triggers.

PrivataAffärer - 15 jun 20 kl. 13:00

Här är senaste månadens vinnaraktier

De cykliska aktierna har fått ett nytt uppsving efter flera ”brutala börsras” under våren, skriver Nordnetbloggen. Eftersom den andra coronavågen ännu inte synts till har börsen successivt återhämtat sig. I bloggen konstateras att flera indextunga aktier gått bra sedan mitten på maj.

Realtid - 16 jun 20 kl. 17:43

Stockholmsbörsen stängde upp 3,2 procent

Electrolux i topp med en uppgång om 22,5 procent..

DI - 16 jun 20 kl. 09:39

Ljusning för Electrolux – vitvaruleveranserna i USA väntas förbättras

Leveranserna av hushållsmaskiner i USA, AHAM-6, föll med cirka 10 procent i maj jämfört med samma månad året innan..

GöteborgsPosten - 27 jun 20 kl. 07:00

Morön mot Älvsjö AIK på Electrolux Home Arena i dag

Morön spelar hemma på Electrolux Home Arena mot Älvsjö AIK i Elitettan i fotboll i dag. Båda lagen vann senast, Älvsjö AIK med 3–1 mot Sunnanå och Morön med 2–1 mot Brommapojkarna..

DI - 12 jun 20 kl. 06:59

Blankarna vänder om H&M – siktar in sig på nya offer

Blankarna tycks se ljuset i H&M medan Electrolux-avknoppningen Professional hamnat i skottgluggen..

DI - 10 jun 20 kl. 18:19

Tillväxten bortknoppad – nu krävs ett omtag

Electrolux har svårt med tillväxten och ännu svårare blir det nu när Electrolux Professional lämnat boet..

PrivataAffärer - 08 jun 20 kl. 13:00

Förvaltarens tre aktieköp

Det är i den senaste månadsrapporten från Carnegie Småbolagsfond som Henriksson berättar att han bland annat ökat i Nordic Entertainment Group.  Han påpekar att maj varit en händelserik månad för bolaget med en återstart av Bundesliga och besked om att Premier League återupptas den 17 juni. ”Som en effekt av detta annonserade Nent att de återinför sin normala prissättning per den 1 juli.

DI - 08 jun 20 kl. 19:07

Wallenbergs succénotering – mitt i krisen

Electrolux Professional har rusat 145 procent sedan noteringen när börsen och aktien bottnade, och en rad svenska institutioner har köpt på….

GöteborgsPosten - 23 jun 20 kl. 12:37

Electrolux börjar tillverka andningsskydd

Normalt sett producerar Electrolux fabrik i västgötska Nygård dammsugarpåsar. Men nu ställs delar av produktionen om till andningsskydd..

DI - 23 jun 20 kl. 10:16

Electrolux börjar producera andningsskydd

Electrolux fabrik i Nygård som tillverkar dammsugarpåsar börjar, i delar av verksamheten, producera andningsskydd..

Helsingborgs Dagblad - 05 jun 20 kl. 09:11

Börsen stiger i öppningen

Stockholmsbörsen följer tidigare uppgångar i Asien och stiger i den inledande handeln. Efter fem minuter har OMXS-index ökat 0,6 procent. Lastbilstillverkaren Volvo stiger, bilsäkerhetsbolaget Autoliv, vitvarujätten Electrolux och klädjätten H&M stiger.

Helsingborgs Dagblad - 04 jun 20 kl. 09:11

Nedåt på börsen

Efter flera dagars uppgång har Stockholmsbörsen vänt nedåt. Efter några minuters handel har OMXS-index sjunkit 0,5 procent. Nedgången är bred bland storbolagen.

Sydsvenskan - 04 jun 20 kl. 09:11

Nedåt på börsen

Efter flera dagars uppgång har Stockholmsbörsen vänt nedåt. Efter några minuters handel har OMXS-index sjunkit 0,5 procent. Nedgången är bred bland storbolagen.

PrivataAffärer - 28 maj 20 kl. 08:55

Här är torsdagens köprekar

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Matas till köp från behåll. Riktkursen är 64 danska kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 27 maj 20 kl. 08:25

DNB: Begränsad uppsida för Electrolux

Det skriver DNB Markets i en analys där banken sänker sin rekommendation till behåll med riktkurs 160 kr (150). I Sverige, som i mångt och mycket valde en mindre omfattande nedstängning för att stoppa coronapandemin, ökade efterfrågan på vitvaror när folk trots allt höll sig mer hemma. DNB Markets räknar nu med att efterfrågan i andra länder kommer att uppvisa ett liknande mönster när restriktionerna lättar.

PrivataAffärer - 27 maj 20 kl. 08:54

Här är onsdagens färska analyser

DNB Markets inleder bevakningen av Lundin Energy med rekommendationen behåll och riktkurs 245 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 235,30 kr på tisdagen.

DI - 25 maj 20 kl. 12:59

Fastighetsbolag vinnare – SSAB tyngs av oro för indexpetning

Fastighetsbolag och Electrolux syns bland vinnarna i måndagshandeln medan indexoro och nya rekommendationer tynger förlorarna..

PrivataAffärer - 22 maj 20 kl. 11:32

Trading Direkt: Intressanta småbolagscase

  Därefter låter vi Tobbe Rosén göra teknisk analys på 14 tittarönskemål. Bolag som nämns i intervjun: Stillfront, Evolution Gaming, Pexip, Mips, Bahnhof, Teknisk analys i dagens avsnitt: OMXS30, S&P 500, DAX, EUR/SEK, USD/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, guld, Brent (Olja), SSAB A, Alphabet, Evolution Gaming, IRRAS, Electrolux, NetEnt, UPM Kymmene, Metsä-board, Spectrum One, Eolus Vind, Smart Eye, Raytelligence, Millicom, Clemondo  .

Helsingborgs Dagblad - 20 maj 20 kl. 09:28

Stockholmsbörsen återhämtar sig

Stockholmsbörsen återhämtar sig något efter att öppnat nedåt vid öppning. Efter snart en halvtimmes handel backar OMXS-index med 0,4 procent. Sämst presterande på OMXS30-listan är Electrolux med en nedgång på 2,3 procent följt av H&M som backar 2,3 proc.

Sydsvenskan - 20 maj 20 kl. 09:28

Stockholmsbörsen återhämtar sig

Stockholmsbörsen återhämtar sig något efter att öppnat nedåt vid öppning. Efter snart en halvtimmes handel backar OMXS-index med 0,4 procent. Sämst presterande på OMXS30-listan är Electrolux med en nedgång på 2,3 procent följt av H&M som backar 2,3 proc.

PrivataAffärer - 18 maj 20 kl. 11:48

Analytikernas splittrade syn på Electrolux

Den genomsnittliga förväntade rörelseförlusten för det andra kvartalet ligger på 871 miljoner kronor. Men standardavvikelsen är hög där den mest optimistiska analytikern räknar med en förlust 430 miljoner kronor, medan den mest pessimistiska kollegan räknar med en rörelseförlust på närmare 1.431 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 15 maj 20 kl. 11:34

Hernhag: Därför borde jag köpt SBB

Stefan : Hej SBB D ser väldigt billig ut nu. Varför? Konkursrisken måste ju vara obefintlig?

DI - 11 jun 20 kl. 14:56

Nordea Fonder flaggar ned i Electrolux Professional efter kursrusningen

Nordea Fonder har minskat sitt ägande i vitvarubolaget Electrolux Professional till 4,8 procent av kapitalet och 3,8 procent av rösterna i….

DI - 13 maj 20 kl. 12:56

Norden-vd:n använder interim management som krishantering

Andreas Viefhaus har 25 års erfarenhet som ledare, de senaste fem åren som vd för den nordiska verksamheten på AB Electrolux..

PrivataAffärer - 11 maj 20 kl. 10:01

Blechers nya innehav

”Det är förstås möjligt, för att inte säga troligt, att börsen faller tillbaka en smula i närtid och det enda vi vet om corona är att detta kommer att ta tid och kosta både liv, ekonomi och ett förändrat samhälle, men visst är det imponerande att börsen i alla fall för nu lyfter blicken”, skriver Simon Blecher i Carnegie Sverigefonds senaste månadsrapport. Hans största farhåga är att förväntningarna på 2021 är på tok för höga. ”Därför tror vi att marknaden kommer att bli besviken flera gånger under det närmaste året”, skriver han.

PrivataAffärer - 11 maj 20 kl. 07:51

En aktie att köpa och en att sälja

Billerud Korsnäs ledning och ägarbild inger inga övertygande signaler just nu, skriver Affärsvärlden och pekar på att bolaget sedan ett halvår tillbaka letar en ny permanent vd efter att Petra Einarsson fick gå på dagen den 4 november ifjol, och att österrikiska Frapag valt att minska sin post som största ägare från 15 till 12 procent av aktierna och att ingen ny icke-institutionell ägare ännu har dykt upp i ägartoppen. Billerud Korsnäs nya jätteinvestering KM7 kommer snart att öka exponeringen mot konjunkturtålig vätskekartong, skriver Affärsvärlden. Samtidigt lever förpackningsindustrin med sina återkommande produktionsstörningar, priskrig och stora återinvesteringsbehov, enligt tidningen.

PrivataAffärer - 08 maj 20 kl. 11:11

Hernhag: Börsens säkraste aktie

Camilla: Vilken aktie skulle i dagsläget säga är det mest ”säkra” aktien. Som inte påverkas lika mkt av Corona och inte är speciellt konjunkturkänslig?
Marcus: Heba är nog tråkigaste aktien på börsen så jag svarar det bolaget.

PrivataAffärer - 08 maj 20 kl. 08:38

Här är fredagens analyser

Kepler Cheuvreux höjer riktkursen för förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs till 160 kronor från tidigare 130 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Pareto Securities höjer riktkursen för Kinnevik till 262 kronor från 215 kronor.

PrivataAffärer - 07 maj 20 kl. 08:59

Här är torsdagens många köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Attendo till 45 kr från 43 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Sydsvenskan - 07 maj 20 kl. 09:06

Stockholmsbörsen stiger

Stockholmsbörsen öppnar svagt uppåt med en uppgång på 0,4 procent för OMXS-index. Rapporterande Electrolux går mot strömmen och faller inledningsvis 2,3 procent efter morgonens rapport där man spår en svag utveckling framöver. Bland vinnarna märks H&M s.

Helsingborgs Dagblad - 07 maj 20 kl. 09:06

Stockholmsbörsen stiger

Stockholmsbörsen öppnar svagt uppåt med en uppgång på 0,4 procent för OMXS-index. Rapporterande Electrolux går mot strömmen och faller inledningsvis 2,3 procent efter morgonens rapport där man spår en svag utveckling framöver. Bland vinnarna märks H&M s.

BT - 07 maj 20 kl. 08:09

Minskad förlust för Electrolux

DI - 07 maj 20 kl. 08:26

Fem saker att ha koll på innan börsen öppnar

Rapporteran fortsätter att strömma in, i dag från bland annat Electrolux, Humana och Sedana Medical..

YA - 07 maj 20 kl. 08:09

Minskad förlust för Electrolux


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.