December

Friday, 16 April, 19:03

Nyheter om December

Sortering: Relevans | Senaste
Regeringen - 2 timmar sedan

Framställning om förlängd tid för uppdraget att se över reglerna om intäkter på naturgasområdet

Med ändring av regeringens beslut den 17 December 2020 med uppdrag till Energimarknadsinspektionen att se över regleringen av naturgasföretagens intäkter från överföring av naturgas, lagring av naturgas eller tillträde till förgasningsanläggning (I2020/03360) ska uppdraget redovisas till Regeringskansliet (Infrastrukturdepartementet) senast den 31 December 2021..

GlobeNewswire - I förrgår: 16:13

Mandalay Resources Corporation tillkännager produktions- och försäljningsresultaten för första kvartalet 2021

TORONTO, April 14, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Mandalay Resources Corporation (”Mandalay” eller ”bolaget”) (TSX: MND, OTCQB: MNDJF) tillkännagav idag sina produktions- och försäljningsresultat för första kvartalet 2021.
Produktionshöjdpunkter för första kvartalet 2021: Konsoliderad produktion av säljbar guldekvivalent och försäljning av 28 676 respektive 28 218 uns;Konsoliderad 23 857 uns guld, högsta belopp för ett kvartal sedan Q1 2018;Produktion av 15 458 uns säljbar guldekvivalent vid Costerfield, högsta produktionsresultat för ett kvartal vid Costerfield sedan Q2 2016; ochpåbörjad provbearbetning av mineraliserat deponimaterial vid Cerro Bayo, som producerat 43 699 uns silver och 724 uns guld.
Dominic Duffy, President och CEO på Mandalay,

Nyan - I förrgår: 12:37

Mordutredning lämnad till åklagare

Polisens utredning om ett misstänkt mord i Eckerö den 26 December har lämnats till åklagare.En av de tre personer som varit föremål för utredningen är inte längre misstänkt. En medelålders man skadades allvarligt när hans hus sattes i brand på kvällen den 26 December.

GT - 3 timmar sedan

Gulldén: ”Jag har inte ångrat något än”

Isabelle Gulldén, 31, valde att sluta i landslaget i December förra året. I dag känner hon själv inte av någon saknad än – och nu är hennes största fokus på det franska klubblaget Brest.– Det känns helt rätt fortfarande, jag har inte ångrat något än, berättar Gulldén i en intervju med SVT Sport..

Nyan - 8 timmar sedan

Mordmisstänkt hade förhållande med offret

En av kvinnorna som är misstänkt för mordet i Eckerö jul annandagen hade tidigare varit i ett förhållande med mordoffret. Det sade förundersökningsledaren Tommy Thörnroos på en presskonferens om åtalet på fredagsförmiddagen. Två kvinnor sitter häktade misstänkta för mord och grov skadegörelse.

GlobeNewswire - 23 timmar sedan

Sinch AB (publ): Kallelse till årsstämma i Sinch AB (publ)

Aktieägarna i Sinch AB (publ) (”Sinch” eller ”Bolaget”) kallas härmed till årsstämma tisdagen den 18 maj 2021. I syfte att motverka spridningen av coronaviruset (COVID-19) har styrelsen beslutat att årsstämman ska genomföras utan fysisk närvaro av aktieägare, ombud eller utomstående och att aktieägarna före stämman ska ha möjlighet att utöva sin rösträtt per post. Aktieägarna kommer att ha möjlighet att inför årsstämman ställa frågor skriftligen.

GöteborgsPosten - Igår: 17:34

Nya ledamöter skrivs in på försenad sammankomst

Svenska Akademiens traditionsenliga högtidssammankomst skulle egentligen ägt rum den 20 December i fjol. Men på grund av pandemin är det först nu, i mitten av april, som sammankomsten blir av. Av samma skäl var det ett avskalat evenemang, utan vare sig inbjudna gäster eller den sedvanliga kungliga representationen på plats i Börssalen vid Stortorget i Stockholm..

NT - Igår: 17:32

Nya ledamöter skrivs in på försenad sammankomst

Svenska Akademiens traditionsenliga högtidssammankomst skulle egentligen ägt rum den 20 December i fjol..

Vimmerby Tidning - Igår: 17:32

Nya ledamöter skrivs in på försenad sammankomst

Svenska Akademiens traditionsenliga högtidssammankomst skulle egentligen ägt rum den 20 December i fjol..

UNT - Igår: 17:32

Nya ledamöter skrivs in på försenad sammankomst

Svenska Akademiens traditionsenliga högtidssammankomst skulle egentligen ägt rum den 20 December i fjol..

UNT - Igår: 17:32

Nya ledamöter skrivs in på försenad sammankomst

Svenska Akademiens traditionsenliga högtidssammankomst skulle egentligen ägt rum den 20 December i fjol..

Corren - Igår: 17:32

Nya ledamöter skrivs in på försenad sammankomst

Svenska Akademiens traditionsenliga högtidssammankomst skulle egentligen ägt rum den 20 December i fjol..

News55 - Igår: 17:32

Nya ledamöter skrivs in på försenad sammankomst

Svenska Akademiens traditionsenliga högtidssammankomst skulle egentligen ägt rum den 20 December i fjol. Men på grund av pandemin är det först nu, i mitten av april, som sammankomsten blir av. Av samma skäl var det ett avskalat evenemang, utan vare sig….

Vestmanlands Läns Tidning - Igår: 17:30

Villkorligt frigiven västeråsare häktas på nytt – misstänks ha hotat vittne till knivskärning

Förra året dömdes en 25-årig västeråsare för delaktighet i ett mord i Boden den 19 December 2019.....

Jönköpingsnytt - Igår: 15:09

Succé för Mullsjökortet – nu kan det permanentas: ”Vi är toknöjda”

I början av December lanserades presentkortet Mullsjökortet. Kortet var giltigt i 35 lokala....

News55 - Igår: 13:42

Villkorligt för rysk oppositionsaktivist

Den ryska regimkritikern Ljubov Sobol döms till ett års straffarbete, villkorlig dom, för att ha försökt ta sig in hemma hos en FSB-agent anklagad för att ha deltagit i förgiftningen av oppositionsledaren Aleksej Navalnyj. Navalnyj gick i December ut me….

SR - Igår: 11:33

Svenska akademin förlorar mot NMR i rätten

Nazistiska NMR och Nordfront bröt inte mot klassikerskyddet när de publicerade dikter av svenska författare, det slår Patent- och marknadsdomstolen fast i sin dom på torsdagsförmiddagen. Det är första gången som skyddet prövas i domstol. Svenska akademien stämde NMR och Nordfront i December 2019 efter att de publicerat dikter av Viktor Rydberg, Verner von Heidenstam och Esaias Tegnér på sin sajt.

GlobeNewswire - Igår: 11:00

Nexstim Abp: Kallelse till årsstämm


Företagsmeddelande, Helsingfors 15 april 2021 kl. 12.00 (EEST) Nexstim Abp: Kallelse till årsstämma Nexstim Abp (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) (”Nexstim” eller ”bolaget”) bjuder in till bolagets årsstämma den 11 maj 2021 klockan 12.

ÖstersundsPosten - Igår: 08:02

Rättegång i dag: Kassaskåp sprängdes och elva vapen stals – tre personer åtalas

En natt i December sågade någon upp ett fönster i en privatbostad i Krokom. Ett stulet kassaskåp....

Sydsvenskan - Igår: 07:51

Fortsatt tungt för klädkedja

Krisdrabbade klädkoncernen Retail and Brands kämpar med finanserna och att hitta nya ägare till bolagen. Rörelseförlusten för de kvarvarande verksamheterna landade på 40 miljoner kronor för första kvartalet i det brutna räkenskapsåret, December till feb.

News55 - Igår: 07:51

Fortsatt tungt för klädkedja

Krisdrabbade klädkoncernen Retail and Brands kämpar med finanserna och att hitta nya ägare till bolagen. Rörelseförlusten för de kvarvarande verksamheterna landade på 40 miljoner kronor för första kvartalet i det brutna räkenskapsåret, December till feb….

ETF-marknaden - Igår: 19:10

Mirae Asset lanserar ETF för halvledare

Mirae Asset Global Investments, ett av de ledande kapitalförvaltningsföretagen i Sydkorea, samarbetar med Nasdaq för att öka exponeringen för den snabba tillväxten i halvledarindustrin. Med lanseringen av Mirae Asset Tiger US PHLX Semiconductor Sector Nasdaq ETF kommer koreanska investerare att kunna utnyttja potentialen i denna sektor genom en börshandlad fond (ETF) som spårar Nasdaq PHLX Semiconductor Index (SOX). Att Mirae Asset lanserar ETF för halvledare visar på det stora intresset som finns bland placerarna för detta område.

ETF-marknaden - I förrgår: 11:32

WisdomTree listar Bitcoin ETP på Xetra

WisdomTree, en börshandlad fond- och ETP-sponsor, meddelar att dess fysiskt uppbackade Bitcoin ETP (WBIT) har noterats på tyska Börse Xetra. WisdomTree Bitcoin ETP har en total utgiftskvot på 0,95% och är redan noterad på SIX, den schweiziska börsen. I och med en godkänd passportering väljer WisdomTree att lista sin Bitcoin ETP på Xetra.

SR - I förrgår: 10:35

Sex nya namn i OS-truppen

Sveriges olympiska kommitté (SOK) har presenterat sex nya namn i den svenska OS-trupp som ska tävla i Tokyo i sommar. En av dem är maratonlöparen Caroline Wikström som i December blev näst snabbaste svenska hittills i maraton när hon noterades för tiden 2.26,42.

SvD - 13 apr 21 kl. 14:20

Hultqvist i KU: ”Jag har inte dolt information”

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) värjde sig vid tisdagens utfrågning i KU mot anklagelser om att ha vilselett riksdagen om kostnadsfördyringar i stora materielprojekt inför försvarsbeslutet i December förra året..

GöteborgsPosten - 12 apr 21 kl. 10:37

Rymling från rättspsyk åtalas för mord

En 20-årig man åtalas för knivmordet på en man i 45-årsåldern vid en bankomat på Rissne torg i Sundbyberg den 2 januari i år. Mannen åtalas även för rån vid samma bankomat den 27 December 2020 samt försök till rån vid en annan bankomat i Sundbyberg den 4 januari 2021..

News55 - 12 apr 21 kl. 10:36

Rymling från rättspsyk åtalas för mord

En 20-årig man åtalas för knivmordet på en man i 45-årsåldern vid en bankomat på Rissne torg i Sundbyberg den 2 januari i år. Mannen åtalas även för rån vid samma bankomat den 27 December 2020 samt försök till rån vid en annan bankomat i Sundbyberg den….

GlobeNewswire - 12 apr 21 kl. 08:00

Saniona slutför försäljningen av sitt återstående innehav i Scandion Oncology

PRESSMEDDELANDE 12 april 2021 Saniona (OMX: SANION), ett biofarmaceutiskt företag med klinisk utveckling fokuserad på sällsynta sjukdomar, meddelar idag att man sedan December 2020, när aktieinnehavet i Scandion Oncology sjönk under 5 procent, har sålt den återstående delen av sitt innehav i Scandion Oncology A/S (Nasdaq First North Growth Market: SCOL) i ordinarie börshandel. Efter dessa transaktioner äger Saniona inte längre några aktier i Scandion Oncology.   Scandion Oncology bildades 2017 genom en avknoppning av vissa tillgångar inom onkologi från Saniona.

SVT - 11 apr 21 kl. 15:52

Dejan Kulusevski gav Juventus drömstart mot Genoa

Dejan Kuluesvski hade inte gjort ett Serie A-mål sedan i December. Men nu är hans över tre månader långa måltorka bruten. Redan efter fem minuters spel mot Genoa hade han gjort 1–0..

Vimmerby Tidning - 11 apr 21 kl. 10:00

Vimmerbybutiken laddar upp och nyanställer

Klädbutiken i Vimmerby har för första gången sedan starten i December fått inleda en säsong och nu skapas också arbetstillfällen..

GT - 11 apr 21 kl. 08:11

”Är jag dålig vet man inte vad som händer”

ÖREBRO. August Erlingmark fanns med i IFK Göteborgs premiärelva mot ÖSK.Hans kontrakt går ut i December, men han menar att det är för tidigt att prata om framtiden nu.

SR - 10 apr 21 kl. 05:31

Kina bötfäller näthandelsföretag på miljardbelopp

Kina dömer näthandelsföretaget Alibaba till att betala 2,7 miljarder dollar i böter, motsvarande ungefär 23 miljarder kronor, för att företaget har utnyttjat sin dominerande ställning på marknaden, det rapporterar en statlig kinesisk nyhetsbyrå. Det har pågått en utredning mot företaget sen December förra året. Företaget anklagas bland annat för att ha krävt att försäljare endast ska sälja sina varor via deras plattform..

GöteborgsPosten - 09 apr 21 kl. 16:16

Då kommer nya "Hotell Transsylvanien"

Den som längtat efter nästa del i Greve Draculas bravader i Sony Pictures animerade "Hotell Transsylvanien"-filmserie behöver inte vänta så länge som det var tänkt. Filmbolaget meddelar nu att "Hotell Transsylvanien 4" får världspremiär den 23 juli i år, i stället för i December som det först var tänkt..

DN - 09 apr 21 kl. 14:50

Sylvia Plath: ”Hjälp mig att bygga denna ack så delikata bro”

Sylvia Plath förde dagbok från 1950, när hon var 18 och gick första året på college, till December 1959, när hon flyttade med sin make till….

News55 - 08 apr 21 kl. 16:26

Nej till omstridd Muminpark i Karlstad

Förvaltningsrätten säger nej till de omstridda planerna på att bygga en Muminpark på Skutberget i Karlstad. I December 2019 sade kommunfullmäktige ja till ett avtal mellan kommunen och ett finländskt företag om att bygga en temapark. Men många var kriti….

SR - 08 apr 21 kl. 12:34

Festdeltagare bötfälls – bröt mot restriktionerna

I Danmark döms 44 personer till böter för att de var på en fest som bröt mot coronarestriktionerna. Festen hölls i December på en nerlagd ålodling i staden Holstebro, och enligt domstolen bröt det mot förbudet på folksamlingar över tio personer. Alla deltagare döms till motsvarande minst 4500 kronor i böter..

GöteborgsPosten - 08 apr 21 kl. 11:28

Danskar festade i nedlagd ålodling – bötfälls

I December i fjol var det dans och baluns på en nerlagd ålodling i utkanten av den danska staden Holstebro. Alltihop olagligt, slår nu dansk domstol fast..

DalaDemokraten - 08 apr 21 kl. 11:01

Dalaflyget summerar – totalt 56 sjukvårdstransporter sedan julafton

Sedan tecknandet av temporärt beredskapsavtal i slutet på December 2020 har Dalaflygets....

GöteborgsPosten - 08 apr 21 kl. 10:49

Danskar festade i nedlagd ålodling – bötfälls

I December i fjol var det dans och baluns på en nerlagd ålodling i utkanten av den danska staden Holstebro. Alltihop olagligt slår nu dansk domstol fast..

UNT - 08 apr 21 kl. 10:47

Danskar festade i nedlagd ålodling – bötfälls

I December i fjol var det dans och baluns på en nerlagd ålodling i utkanten av den danska staden Holstebro..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.