December

Sunday, 29 March, 10:25

Nyheter om December

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 10:58

Ryssland och Kina vinnare – alla andra förlorare

En längre period av så här låga priser kan också vara spiken i kistan för USA:s ställning som nettoexportör då den dyra utvinningstekniken fracking nu blir olönsam. Oljan är världens mest handlade råvara, och kan ha en mer påtaglig effekt än någonsin ett handelskrig mellan världens största ekonomier kunde frammana och när väl dominobrickorna börjat falla blir kedjeeffekterna snabbt omöjliga att överskåda, enligt Eurasia Groups klimat-, råvaru- och energi-analytiker Rohitesh Dhawan. Ryssland kan dock anses vara en vinnare på utvecklingen, samtidigt som nettoimportörerna gynnas av det lägre priset.

PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 06:49

Stormigt på ränte- och valutamarknaden efter oljeprisraset

Priset på Brentolja rasade med nära en tredjedel till 31 dollar per fat på måndagsmorgonen, och Goldman Sachs varnade kunder för att priserna snabbt kan falla så lågt som 20 dollar per fat. Priskollapsen väntas få långtgående politiska och ekonomiska konsekvenser, från oljegiganter som Exxon Mobil till mindre bolag i Västra Texas, till att slå mot budgetarna i oljeberoende länder från Irak till Nigeria och kan också påverka den globala politiken, med minskat inflytande för länder som Saudi Arabien, skriver Bloomberg News. En lång period av låga oljepriser skulle också kunna skada kampen mot klimatförändringarna eftersom det skulle kunna sakta ner övergången till förnybar energi.

Skånskan - 09 mar 20 kl. 05:00

Ger svar på revisorernas sågning

ESLÖV Efter en granskning gav kommunens revisorer kritik mot hur kommunstyrelsen sköter delar av investeringsprocessen.
Nu har revisionen fått ett svar.Kritiken kom från de förtroendevalda revisorerna, som i slutet av December redovisade granskningen av kommunstyrelsens investeringsprocess.

ÖstersundsPosten - 08 mar 20 kl. 16:08

Krogpersonal hittade kniv i inlämnad jacka – man döms för brott

Det var i slutet av December 2019 som mannen och hans fru var ute för att äta middag i Östersund.....

Länstidningen i Jämtland - 08 mar 20 kl. 16:08

Krogpersonal hittade kniv i inlämnad jacka – man döms för brott

Det var i slutet av December 2019 som mannen och hans fru var ute för att äta middag i Östersund.....

Expressen - 08 mar 20 kl. 14:14

Den förra presidentkandidaten Kamala Harris stöttar Joe biden

Kamala Harris gick under söndagen ut med hon ger sitt stöd till Joe Biden, det skriver the amerikanska sajten The Hill. Harris avslutade själv sin presidentkampanj i December..

Helsingborgs Dagblad - 06 mar 20 kl. 23:25

Sverige stoppar exportkrediter till kol

Sverige ska sluta att ge stöd till utvinning, prospektering och transport av kol i form av exportkrediter från och med sista December i år, rapporterar Dagens Nyheter. Beslutet fattades av Exportkreditnämnden efter att regeringen i December lanserade en.

Sydsvenskan - 06 mar 20 kl. 23:25

Sverige stoppar exportkrediter till kol

Sverige ska sluta att ge stöd till utvinning, prospektering och transport av kol i form av exportkrediter från och med sista December i år, rapporterar Dagens Nyheter. Beslutet fattades av Exportkreditnämnden efter att regeringen i December lanserade en.

PrivataAffärer - 05 mar 20 kl. 12:13

Investera lite i taget eller allt på en gång?

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Vi förstår varför en strategi med periodvisa investeringar tilltalar vissa investerare.

Jönköpingsnytt - 07 mar 20 kl. 18:13

Perssons bomb - hans första mål sedan 2015

Senast han gjorde mål var i början av December. 2015...
Att Christoffer Persson inte är någon van målskytt känner nog de flesta till.

GöteborgsPosten - 07 mar 20 kl. 16:54

Frölundas förre guldhjälte slog till – mot Frölunda

Första målet sedan 5 December 2015: "Hade glömt hur det känns!".

UNT - 07 mar 20 kl. 09:00

Mindre anmärkningar efter Forsmarkinspektion

I December 2019 gjordes en inspektion av Forsmarks Kraftgrupp AB..

PrivataAffärer - 07 mar 20 kl. 08:56

Börslegendaren: Så mycket ska börsen ner innan det vänder

Missa inte vårens workshops i TA-skolan: Den 20 april och den 25 maj håller Ingemar Carlsson två extrainsatta workshops om börsläget online, till specialpris 590 kr för dig som är prenumerant på Placeringsguiden eller Privata Affärer (690 kr för övriga). Du anmäler dig på www.privataaffarer.

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 20 kl. 01:39

26-åring misstänks för flera barnvåldtäkter

En 26-årig man misstänks för upprepade sexuella övergrepp på minst tre olika barn, skriver Sydsvenskan. Mannen, hemmahörande i Malmö, greps i December i fjol misstänkt för att ha våldtagit en minderårig flicka. Han ska även ha ofredat och hotat flickan.

UNT - 06 mar 20 kl. 23:25

Sverige stoppar exportkrediter till kol

Sverige ska sluta att ge stöd till utvinning, prospektering och transport av kol i form av exportkrediter från och med sista December i år, rapporterar Dagens Nyheter..

GöteborgsPosten - 06 mar 20 kl. 23:25

Sverige stoppar exportkrediter till kol

Sverige ska sluta att ge stöd till utvinning, prospektering och transport av kol i form av exportkrediter från och med sista December i år, rapporterar.

Skånskan - 06 mar 20 kl. 17:37

Johan Nilsson lämnar IFK Ystad

HANDBOLL IFK Ystad tappar vänsternian Johan Nilsson som återvänder till seriekonkurrenten IFK Kristianstad efter den här säsongen.
24-åringen har skrivit på ett tvåårsavtal.– Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka och jag ser fram emot det.

PrivataAffärer - 06 mar 20 kl. 12:29

Ras på räntemarknaden

”Nollräntor är ingen barriär för någon obligationsmarknad i den utvecklade världen just nu. Det är en galen marknad, marknaden omdefinierar idén om riskspridning”, sade Shaun Roache på S&P Global Ratings till Bloomberg News. Han sade att marknaden nu diskonterar en ny vända av QE från Fed och en expansion av Bank of Japans balansräkning, och en sänkning från ECB med 10 punkter nästa vecka är nu i stort inprisat.

Helsingborgs Dagblad - 06 mar 20 kl. 11:40

Presidenten: 50 döda i hämndattacker i Zambia

Fler än 50 människor har dödats i Zambia i våld som kommit som svar på attacker där människor sprejats med gift, uppger landets president Edgar Lungu. Han lägger skulden för vissa av hämndaktionerna på kyrkliga ledare. Giftattackerna började i December,.

Skånskan - 06 mar 20 kl. 05:00

Äggtjuvar sätter krokben för obemannad gårdsbutik

SKARHULT Skarhults gods kan inte längre ha sin gårdsbutik för försäljning av närodlade, ekologiska ägg och potatis obemannad. Senaste månaderna har fyra stora stölder skett, och det stjäls varor i butiken dagligen.
– Det är tråkigt och ett stort problem.

SVT - 05 mar 20 kl. 21:44

Coronavirusets spridning på 60 sekunder

Coronaviruset upptäcktes i slutet på December i Wuhan i Kina. Nu finns det infekterade människor i alla världsdelar utom en..

SVT - 05 mar 20 kl. 20:04

Vägledning om apatiska barn: Socialstyrelsen vill börja om från början

Socialstyrelsens nya vägledning om hur vården ska hantera barn med uppgivenhetssyndrom dröjer – och kanske inte ens blir verklighet. Myndigheten har kommit fram till att man måste ”börja om från början” eftersom läget är så förändrat. Mejlkonversationer som SVT tagit del av visar att man redan i December konstaterade att råden som handlar om permanent uppehållstillstånd kommer att försvinna..

Barometern - 05 mar 20 kl. 15:49

Hon vann novelltävling: ”Trodde aldrig att jag skulle vinna”

Hon fick veta att hon vunnit i början på December, men lova inte säga till någon. På torsdagen blev det dock officiellt att Tyne Tran Nguyen vunnit en nationell novelltävling för åttondeklassare. – Jag är stolt över mig själv, säger vinnaren..

DI - 05 mar 20 kl. 16:02

USA: Industriorder i januari minskade mer än väntat

Industriorder i USA minskade med 0,5 procent jämfört med December, enligt statistik från US Census Bureau..

Sydöstran - 05 mar 20 kl. 12:10

Bad skriker efter personal – har sökt om pengar

Redan i December ville man utöka personalstyrkan på Holjebadet med en halvtidstjänst men kommunstyrelsen sa nej. De efterlyste bättre underlag. – Vi har igen äskat medel till ännu mer personal, vi skulle behöva en och en halvtidstjänst, säger verksamhetschef Bianca Gustafsson..

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 20 kl. 11:14

Niklas Jidhe gör comeback i Dalen

Sportjournalisten och den före detta innebandyspelaren Niklas Jidhe är tillbaka på innebandyplanen – om än bara för en kväll. Det är IBK Dalen, som i samband med Diabetesgalan i December lade det högsta budet (11 000 kronor) när Jidhe auktionerade ut si.

Dagensanalys.se - 05 mar 20 kl. 10:07

Tre tips för att göra ditt hem mer energieffektivt

En ny studie från tado° som tillverkar smarta klimatprodukter för hemmet visar att Norge, Sverige och Danmark är bland de bästa i klassen när det kommer till att behålla värmen i hemmet. I andra änden av skalan hittar vi Storbritannien där lägenheter och hus förlorar värme betydligt snabbare jämfört med sina europeiska grannar. Studien, som genomfördes mellan December 2019 och januari 2020 i 80 000 hem i Europa, fann att ett svenskt hem med en inomhustemperatur på 20° C och […] Inlägget Tre tips för att göra ditt hem mer energieffektivt dök först upp på Dagensanalys.

DI - 05 mar 20 kl. 09:33

Orderingången i industrin ökade med 3,5 procent i januari

Industrins totala orderingång ökade med 3,5 procent i januari 2020 jämfört med December 2019 i säsongrensade tal..

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 20 kl. 09:38

Ökad orderingång till industrin

Industrins orderingång ökade med 3,5 procent i januari jämfört med December. Jämfört med motsvarande månad i fjol ökade orderingången med 2,2 procent, enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Orderingången från hemmamarknaden sjön.

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 20 kl. 09:37

Högre produktion i näringslivet

Produktionsvärdet för det totala näringslivet ökade med 1,7 procent i januari jämfört med December, enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Jämfört med motsvarande månad i fjol steg produktionen med 3,8 procent. Industrins produk.

Sydsvenskan - 05 mar 20 kl. 09:38

Ökad orderingång till industrin

Industrins orderingång ökade med 3,5 procent i januari jämfört med December. Jämfört med motsvarande månad i fjol ökade orderingången med 2,2 procent, enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Orderingången från hemmamarknaden sjön.

Sydsvenskan - 05 mar 20 kl. 09:37

Högre produktion i näringslivet

Produktionsvärdet för det totala näringslivet ökade med 1,7 procent i januari jämfört med December, enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Jämfört med motsvarande månad i fjol steg produktionen med 3,8 procent. Industrins produk.

GöteborgsPosten - 05 mar 20 kl. 09:40

Ökad orderingång till industrin

Industrins orderingång ökade med 3,5 procent i januari jämfört med December. Jämfört med motsvarande månad i fjol ökade orderingången med 2,2 procent, enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)..

GöteborgsPosten - 05 mar 20 kl. 09:37

Högre produktion i näringslivet

Produktionsvärdet för det totala näringslivet ökade med 1,7 procent i januari jämfört med December, enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Jämfört med motsvarande månad i fjol steg produktionen med 3,8 procent..

Skånskan - 05 mar 20 kl. 05:00

Dörren stod olåst – äldre rymde nattetid

KLÅGERUP En olåst nödutgång möjliggjorde för en boende att mitt i natten ta sig ut och försvinna från Solgården. Nedkyld och medtagen hittades personen till slut av polisen.
Händelsen är nu anmäld enligt lex Sarah där det konstateras att personalen brast i gällande rutiner.

Skånskan - 05 mar 20 kl. 05:00

Elsa, 96, hjälper till när personal ska rekryteras

Sjöbo Sjöbo kommun har de senaste åren haft svårt att hitta personal till vård och omsorg.
Därför satsar man nu på olika rekryterings-event. Och 96-åriga Elsa Olsson är en av dem som hjälper till med att bedöma kandidaterna.

Skånskan - 04 mar 20 kl. 20:00

Trängselavgifter ska minska trafik på E22

LUND Inför trängselskatter på väg E22 mellan Sege och Gårdsstånga.
Det föreslår nu Vänsterpartiet i en motion efter att tidigare har försökt stoppa utbyggnaden av E22 till en sexfilig motorväg.– Problemet är inte att motorvägen är för smal.

Corren - 04 mar 20 kl. 20:00

Ger besked: Då öppnar ungdomens hus

Nu ger majoriteten besked: Ungdomens hus ska öppnas i December..

Barometern - 04 mar 20 kl. 16:38

Yvonne Bergvall (S) på prao i skolkök

Maten i förskolan, skolan och äldreomsorgen engagerar alltid. Och kommunen står inför en livsmedelsupphandlingen som ska vara klar i December..

Skånskan - 04 mar 20 kl. 15:32

Skyddstillsyn för brand hos socialen

Malmö Den hotfulle 32-åringen hällde ut brandfarlig vätska på Bellevuegårdens socialkontor och hotade att tända på.
Nu döms mannen till skyddstillsyn för olaga hot och skadegörelse.32-åringen var klient på socialkontoret på Hålsjögatan när händelsen inträffade.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.