Aktörer

Saturday, 08 May, 04:14

Nyheter om Aktörer

Sortering: Relevans | Senaste
GlobeNewswire - 22 apr 21 kl. 15:23

Terranet ingår strategiskt samarbete och investerar tillsammans med Audi och flera andra betydande aktörer i holoride

holoride and Terranet VoxelFlow™ can send data points to holoride-enabled smart devices Flera av bilindustrins innovativa Aktörer slår sig samman med Terranet i samgående med holoride 
Terranet Holding AB (TERRNT:B) har idag ingått ett avtal tillsammans med ett investeringskonsortium bestående av A4nXT GmbH (”Audi”), Schell Attractions LLC (”Schell Games”) och två asiatiska Aktörer där totalt 10,778 MEUR tillförs i holoride. Terranet investerar motsvarande 3,2 MEUR i holorides nyemission motsvarande 10,84% av det totala antalet aktier och röster. holoride är ett högteknologiskt VR/AR bolag med Audi som huvudägare.

GlobeNewswire - 23 apr 21 kl. 08:10

Bilia förvärvar Upplands Motor Stockholm AB, en återförsäljare för Mercedes personbilar, transportbilar och lastbilar

  Bilia har idag träffat avtal om att förvärva en auktoriserad Mercedes-återförsäljare, Upplands Motor Stockholm AB, som bedriver försäljning samt serviceverksamhet för Mercedes personbilar, transportbilar och lastbilar på fyra anläggningar i Stockholmsområdet i Sverige. Avtalet är villkorat ett godkännande från den svenska konkurrensmyndigheten. Tillträdet förväntas ske den 1 juli 2021.

PrivataAffärer - 21 apr 21 kl. 13:29

”SHB har höga ambitioner inom bolåneområdet”

En del av bankens IT- och digitaliseringssatsningar går till bolåneområdet, framhöll Handelsbanken-chefen. ”Våra ambitioner är fortfarande höga så vi spenderar tid och resurser på att stödja den verksamheten”, sade hon. Den kontorsneddragning som Handelsbanken genomför på flera håll i Sverige går enligt Carina Åkerström bra i sammanhanget.

ETF-marknaden - I förrgår: 20:00

Är detta den bästa ETFen för e-handel?

En ny tematisk ETF ger investerare e-handelsexponering utan för mycket Amazon. När det gäller investeringsteman kan ”ökningen av e-handel” verka som en självklar för emittenter av börshandlade fonder att hoppa på. Så det är kanske konstigt att det inte finns så många ETF:er för e-handel, åtminstone för europeiska investerare.

PrivataAffärer - Igår: 06:47

SEC överväger hårdare regler för blankning

Myndigheten önskar ta tag med hårdhandskarna mot den spekulationshets som rått hos småsparare i aktier likt gamestop, samt att avstyra framtida hedgefond kollapser likt den av Archegos Capital. Det rapporterar Reuters. SEC oroas över fenomenet som benämnts som ”gamification” där aktiehandel blir som ett spel bland mindre initierade marknadsAktörer.

ETF-marknaden - 25 apr 21 kl. 10:00

Handla ETFer hos Nordea

Det går att handla ETFer hos Nordea, precis som hos de flesta andra banker och fondkommissionärer. Nordea har en plattform, och i denna handelstjänst erbjuder denna bank tusentals olika ETFer. Det går att handla ETFer med fokus på räntemarknaden, aktiemarknaden, landspecifika ETFer och börshandlade fonder med fokus på olika branscher.

SvD - 13 timmar sedan

Efter covidhatet: ”Vill ha tillbaka mitt gamla liv”

Professorn Jonas Ludvigsson kände sig så utsatt efter sin studie om öppna skolor att han lämnade forskningen och diskussionen om covid-19. Vad händer med vetenskapen när forskare blir Aktörer i en hätsk och politiserad debatt?.

Regeringen - Igår: 10:26

Per Bolund deltar i internationell dialog inför COP26

Miljö- och klimatminister Per Bolund deltar den 6 till 7 maj vid Petersberg-dialogen. Dialogen samlar centrala Aktörer i det internationella klimatarbetet och fokuserar i år på klimatförhandlingarna inför COP26..

Nyan - Igår: 10:19

Årets Östersjöpristagare offentliga

Östersjöfondens pris 2021 meddelades på en digital presskonferens i morse klockan 10.00. Huvudpristagarna var BONUS-sekretariatets vd Kaisa Kononen och Andris Andrusaitis, som belönas för sitt banbrytande sätt att skapa och upprätthålla nätverk och kluster av ÖstersjöAktörer.

Dagens Media - I förrgår: 14:06

Därför djupdyker Dagens Media i martech och adtech

Martech och adtech klättrar allt högre upp på agendan hos Aktörer på den svenska mediemarknaden. Vecka 20 ska Dagens Media därför försöka identifiera de stora utmaningarna på området och resonera kring dem..

Världen Idag - 05 maj 21 kl. 00:10

Tragedin som många såg komma

Tragedin på Meron-berget förra veckan, där 45 personer blev ihjältrampade under Lag B'Omer-firandet, har skakat Israel. Eftersom händelsen ägde rum i Galiléen, som är täckt av små arabiska städer – judiska, drusiska och arabiska – var det folk från dessa som först anmälde sig till tjänst för att hjälpa till. Det var en ovanlig syn att se ultraortodoxa judar, vars livsstil och tro kräver att de håller sig för sig själva, få hjälp av personer de annars aldrig skulle ha haft något med att göra.

SR - 04 maj 21 kl. 17:59

Barn och unga som mår dåligt ska snabbt kunna få hjälp

Vårdinsatser till barn och unga är ofta splittrade, med många olika huvudmän och Aktörer – inte minst när det gäller psykisk vård, regeringens utredare Peter Almgren kommit fram till. Barn och unga som mår dåligt ska snabbt kunna få hjälp att träffa en läkare, psykolog eller kurator inom primärvården. "Det innebär att man binder ihop det som görs idag i Sverige",säger regeringens utredare Peter Almgren.

UNT - 03 maj 21 kl. 16:16

Nytt företag startar i Sigtuna : Mika Forss AB

Företagets egen beskrivning av verksamheten anges vara: "Mika Forss AB skall driva både travträningsverksamhet samt köra travhästar i travlopp åt andra Aktörer.".

UNT - 03 maj 21 kl. 16:16

Nytt företag startar i Sigtuna : Mika Forss AB

Företagets egen beskrivning av verksamheten anges vara: "Mika Forss AB skall driva både travträningsverksamhet samt köra travhästar i travlopp åt andra Aktörer.".

SR - 03 maj 21 kl. 13:20

Många lediga vaccinationstider i Stockholm

Flera Aktörer som vaccinerar mot covid-19 i region Stockholm larmar om att de har väldigt många obokade vaccinationstider. ”Nu skulle jag säga att det är riktigt illa”, säger Maria Christoffersson som är vaccinsamordnare på vårdföretaget KRY. I region Kalmar, Jönköping och Värmland öppnar man idag upp för vaccination av fas 4, något som Maria Christoffersson tycker att region Stockholm också borde göra..

Vimmerby Tidning - 02 maj 21 kl. 08:00

Kommunal konkurrens kan försämra Arbetsförmedlingen

Hultsfreds kommun vill ta över efter Arbetsförmedlingen i Hultsfred. Men kommuner varken kan, eller ska, konkurrera med fristående Aktörer, menar Svenskt Näringsliv..

Nyan - 30 apr 21 kl. 18:00

Bomarsundsbron klart upphandlad

Avtal har tecknats med Eriksson Bygg Ab för entreprenad 3 i utbytet av Bomarsundsbron, meddelar landskapsregeringen. ”Entreprenaden omfattar att bygga den nya bron över Bomarsund inklusive anslutande vägar och en ny gång- och cykelbana. I uppdraget ingår det också att ta bort tillfälliga trafiklösningar och återställa entreprenadområdet”, skriver Ian Bergström, projektchef på infrastrukturavdelningen.

GöteborgsPosten - 29 apr 21 kl. 14:04

De får Stockholms kulturpris

Georg Riedel och Lisa Nilsson är två av mottagarna av Stockholms stads kulturpriser i år. Sju priser i olika kategorier tilldelas Aktörer av stor vikt för Stockholms kulturliv. Varje pristagare tilldelas en prissumma på 100 000 kronor..

News55 - 29 apr 21 kl. 14:02

De får Stockholms kulturpris

Georg Riedel och Lisa Nilsson är två av mottagarna av Stockholms stads kulturpriser i år. Sju priser i olika kategorier tilldelas Aktörer av stor vikt för Stockholms kulturliv. Varje pristagare tilldelas en prissumma på 100 000 kronor.

SvD - 28 apr 21 kl. 16:56

”Utred och investera i elnäten för framtiden”

Sveriges energisystem behöver utvecklas för att möta framtidens behov och såväl elnätsföretag som villaägare är viktiga Aktörer. Det skriver Åsa Pettersson, vd för Energiföretagen, i en replik..

Världen Idag - 27 apr 21 kl. 21:00

Kristna aktörer som stöttar utsatta får miljonbidrag

Flera kristna samfund och organisationer finns med när Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, fördelar 58 miljoner kronor i statsbidrag för att hjälpa människor i socialt särskilt utsatta situationer under coronapandemin..

UNT - 27 apr 21 kl. 16:49

Jätteaffär möjliggör flytt av Lundellska gymnasiet

Lundellska skolan kommer att flytta till Polacksbacken från 2023. Det står klart efter en storaffär med flera Aktörer. Uppsala kommun har skrivit ett tioårigt hyreskontrakt för det klassiska gymnasiet..

UNT - 27 apr 21 kl. 16:49

Jätteaffär möjliggör flytt av Lundellska gymnasiet

Lundellska skolan kommer att flytta till Polacksbacken från 2023. Det står klart efter en storaffär med flera Aktörer. Uppsala kommun har skrivit ett tioårigt hyreskontrakt för det klassiska gymnasiet..

UNT - 27 apr 21 kl. 16:49

Jätteaffär möjliggör flytt av Lundellska gymnasiet

Lundellska skolan kommer att flytta till Polacksbacken från 2023. Det står klart efter en storaffär med flera Aktörer. Uppsala kommun har skrivit ett tioårigt hyreskontrakt för det klassiska gymnasiet..

Supermiljöbloggen - 27 apr 21 kl. 09:35

Nya framsteg för vindkraften när bladen blir återvinningsbara

VINDKRAFT:: Frågan om vad man ska göra med vindkraftverk när de inte längre behövs har länge varit ett stort problem för vindkraftindustrin. De senaste åren har olika Aktörer jobbat för att finna någon bra lösning. En lovande lösning har nu presenterats med fokuset att återvinna glasfibern i bladen..

PrivataAffärer - 26 apr 21 kl. 11:56

”Det värsta är inte över för flygbranschen”

Qatar Airways-vd:ns uttalanden står i kontrast till många andra branschbedömare som menar att flygbranschens återhämtning står för dörren inom de närmast kommande månaderna. Akbar Al Baker menar i stället att förhoppningarna om en snabb återhämtning är överilade och att behovet av samverkan inom industrin är skriande, enligt tidningen. I förra veckan var flera amerikanska vd:ar ute med hoppingivande prognoser, medan även flera av de europeiska Aktörer som sett till långsammare vaccinationer i regionen jämfört med USA sagt sig åtminstone se ljuset i tunneln.

PrivataAffärer - 23 apr 21 kl. 11:26

Hernhag: Tre köpvärda aktier just nu

Bengt: Hej Marcus! Det känns som att vi redan uppnått årets uppgång… Finns det några aktier som är köpvärda i dagsläget?
Marcus: Hej!

Corren - 23 apr 21 kl. 10:00

Fler väljer privata aktörer för hemtjänst

LOV-företagens andel i hemtjänsten ökar..

SR - 23 apr 21 kl. 06:08

Kritik mot svenskt bistånd till Belarus: Har funnits en naivitet

Svenska regeringen och biståndsmyndigheten Sida måste bättre bedöma dem som får ta emot bistånd i Belarus, hävdar organisationen Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter i en ny rapport. Risken finns annars att regimen får stöd att fortsätta utöva förtryck mot befolkningen. I höstas stoppades delar av det över 100 miljoner stora årliga biståndet till Belarus, där pengarna misstänktes gå till statliga Aktörer..

Realtid - 22 apr 21 kl. 13:39

Rocker: "Börsnotering en av flera möjliga vägar"

Rocker vill med teknik, UX- och kundfokus erbjuda smartare banktjänster än etablerade Aktörer. Samarbete med dessa är samtidigt framgångsreceptet för hela ekosystemet: ”De banker som samarbetar mycket med fintech är de som kommer att vinna,” säger Rockers grundare Jonas Hultin till Realtid..

Nyan - 21 apr 21 kl. 19:02

Ett steg framåt för klimatlagen

Den åländska klimatlagen är ett steg närmare verklighet då styrgruppen i går tisdag blev offentlig. Förutom landskapstjänstemän ingår även Aktörer från nätverket Bärkraft..

Vimmerby Tidning - 21 apr 21 kl. 17:00

Det kan bli satsningen vid gamla impregneringsverket

Vi kan avslöja att Södra blivit uppvaktade av flera Aktörer som vill etablera sig på området där Södra hade ett impregneringsverk..

GöteborgsPosten - 21 apr 21 kl. 14:07

Verizon 5G-satsar men tappar kunder

Amerikanska telekomjätten Verizon, med svenska vd:n Hans Vestberg, har det tufft i konkurrensen med Aktörer som T-Mobile och AT&T om 5G-kunderna. Under första kvartalet tappade Verizon 178 000 månadsprenumeranter på trådlösa mobiltjänster. Väntat var ett tapp på 121 700 abonnenter, enligt Factset..

NT - 21 apr 21 kl. 14:06

Verizon 5G-satsar men tappar kunder

Amerikanska telekomjätten Verizon, med svenska vd:n Hans Vestberg, har det tufft i konkurrensen med Aktörer som T-Mobile och AT&T om 5G-kunderna..

UNT - 21 apr 21 kl. 14:06

Verizon 5G-satsar men tappar kunder

Amerikanska telekomjätten Verizon, med svenska vd:n Hans Vestberg, har det tufft i konkurrensen med Aktörer som T-Mobile och AT&T om 5G-kunderna..

Vimmerby Tidning - 21 apr 21 kl. 14:06

Verizon 5G-satsar men tappar kunder

Amerikanska telekomjätten Verizon, med svenska vd:n Hans Vestberg, har det tufft i konkurrensen med Aktörer som T-Mobile och AT&T om 5G-kunderna..

UNT - 21 apr 21 kl. 14:06

Verizon 5G-satsar men tappar kunder

Amerikanska telekomjätten Verizon, med svenska vd:n Hans Vestberg, har det tufft i konkurrensen med Aktörer som T-Mobile och AT&T om 5G-kunderna..

News55 - 21 apr 21 kl. 14:06

Verizon 5G-satsar men tappar kunder

Amerikanska telekomjätten Verizon, med svenska vd:n Hans Vestberg, har det tufft i konkurrensen med Aktörer som T-Mobile och AT&T om 5G-kunderna. Under första kvartalet tappade Verizon 178 000 månadsprenumeranter på trådlösa mobiltjänster. Väntat var et….

Corren - 21 apr 21 kl. 14:06

Verizon 5G-satsar men tappar kunder

Amerikanska telekomjätten Verizon, med svenska vd:n Hans Vestberg, har det tufft i konkurrensen med Aktörer som T-Mobile och AT&T om 5G-kunderna..

Västerbottens Folkblad - 21 apr 21 kl. 10:00

"Vinstjakten sätts före skollagen"

Skollagen säger att alla elever har rätt till lika tillgång till och kvalitet i utbildningen samt att skolan ska kompensera för skillnader i elevernas förutsättningar. För Almega, och andra vinstdrivande Aktörer, tycks skollagens krav på likvärdighet vara ett hinder för vinstjakten. Frågan är om M och SD ska stå upp för skollagen eller vinstdrivande koncernernas intressen?


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.