Aktörer

Wednesday, 20 February, 22:17

Nyheter om Aktörer

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 31 jan 19 kl. 11:53

H&M:s varumärke kan komma att säljas hos externa aktörer

H&M-gruppen har ändrat sig när det gäller att bredda försäljningen av sitt huvudvarumärke H&M till tredje part och kan nu tänka sig fler plattformar. .

PrivataAffärer - 31 jan 19 kl. 07:37

Bästa resultatet någonsin för Bygghemma

Bygghemma redovisar ett resultat efter skatt på 48,6 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2018 (-8,2). Resultatet per aktie uppgick till 0:45 kronor. Nettoomsättningen steg till 1.

Alingsås tidning - 31 jan 19 kl. 06:48

Första jobbmässan på skolan

I går fick arbetssökande och arbetsgivare chansen att möta varandra, då det för första gången arrangerades en ferie- och sommarjobbsmässa på Alströmergymnasiet där utställare från såväl den privata som offentliga sektorn fanns representerade.
– När vi kom vid klockan elva i dag var det jättemycket folk. Det här är ett väldigt bra sätt för oss att hitta personal, säger Linda Nydenfeldt från bemanningsföretaget Söder & Co, en av de Aktörer som fanns på plats under ferie- och sommarjobbsmässan på Alströmergymnasiet i går, onsdag.

Dagensanalys.se - 30 jan 19 kl. 14:07

Nordiska marknaden för annonsfinansierat onlinetittande ökar

Avod står för nära en fjärdedel av intäkterna på den nordiska streamingmarknaden enligt siffror från Mediavision. Tittandet på streaming som betalas av annonsörer har ökat de senaste två åren i norden. Dagliga tittandet av AVOD per land och år (i antalet minuter) 15-74 år: ”AVOD viewing across the Nordics has grown considerably over the last couple of years.

DI - 30 jan 19 kl. 04:58

Detta händer onsdag 23 januari

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Castellum (kl 8.00) FIRST NORTH - Diamyd Medical, Mag Interactive (kl 8.00) ÖVRIGA UTLÄNDSKA - ASML (kl 7.

SR - 30 jan 19 kl. 05:04

Utredare tveksam till enbart privata jobbförmedlare

Arbetsförmedlingen bör delas upp och spara pengar, det är några förslag ur Arbetsmarknadsutredningen som presenteras i dag.  Men utredaren tror inte på regeringens plan att helt lägga över jobbförmedlandet på fristående Aktörer..

DI - 29 jan 19 kl. 20:06

Fler rustar för bolånekrig – tre nya aktörer på väg in

Kön av nya bolåneuppstickare fortsätter att växa samtidigt som räntehöjningar sporrar bankkunder att se sig om efter alternativ. Efter ett svettigt 2018 står storbankerna inför en ny våg av ökad konkurrens..

Nyteknik - 15 jan 19 kl. 06:00

Nära samarbeten är energimarknadens framtid

Energimarknaden förändras. Det ställer nya krav på samarbeten mellan energibolag och andra Aktörer när framtidens hållbara samhällen nu ser dagens ljus..

Skånskan - 21 dec 18 kl. 09:18

Sveriges Rysslandspolitik styrs utifrån

På många sätt är jag en vanlig svensk familjefar. För två år sedan förändrades mitt liv. Utrikespolitiska institutet (UI) gav då ut en rapport, i vilken jag och en rad kända och okända svenskar utnämndes till agenter för Kreml.

Dagensanalys.se - 25 jan 19 kl. 11:45

Så överbygger du gapet mellan sälj- och marknadsföring och gör megadeals

I veckan bjöd företagen Proof Analytics och Next State in till ett seminarium med mingel. De båda företagen jobbar visserligen med olika saker, men såg en möjlighet att göra ett event tillsammans. Under kvällen fick åhörarna därför dels reda på hur man gör riktigt stora affärer (megadeals) och dels hur man ska tänka för att koppla sälj- och marknadsföringsavdelningarna närmare varandra för att göra mer lönsamma affärer.

Politologerna - 18 jan 19 kl. 08:16

Löfven och vetospelarna

Regeringsbildningens sista akt blev dramatisk. ”Jag förbjuder,” sa Jonas Sjöstedt, och lovade att fälla regeringen om den genomförde vissa av punkterna i S+MP+C+L-uppgörelsen. Vänsterpartiet hotade alltså med att lägga in sitt veto.

DI - 31 jan 19 kl. 11:30

Tuva Palm går in i PE Accountings styrelse – vill förenkla för Sveriges entreprenörer

PE Accounting har sedan 2011 varit en drivande aktör i digitaliseringen av redovisning och automatiserar allt från fakturor till bokföring och löner. När Tuva Palm nu går in i PE Accountings styrelse är det efter noggrant övervägande och med en vilja att förbättra förutsättningarna för Sveriges entreprenörer med smarta, digitala lösningar..

DI - 08 feb 19 kl. 11:05

FI sätter ned foten – ökar pressen på nya aktörer

Många vill in på den svenska bolånemarknaden. Men kraven som FI ställer kan bli svåra att möta. I en ny vägledning slår myndigheten fast att nya Aktörer ska ha säkrat finansieringen i minst tio år..

Kristianstadsbladet - 23 jan 19 kl. 07:00

Chefen om Galleria Boulevards utveckling: ”Vi ligger kring 40 butiker hela tiden”

Galleria Boulevard har tappat flera butiker på senare tid. Linda Borgström, centrum manager, uttrycker ingen större oro utan gläds åt nya Aktörer som är på gång. ”Kan inte säga så mycket nu”, säger hon..

YLE - 23 jan 19 kl. 14:10

Framtiden för Naturum i Ekenäs fortfarande osäker: "Det handlar om hur vi måste prioritera"

Forststyrelsen gläds åt att Raseborg vill ge informationscentret ett år till utan högre hyra men söker fortfarande andra lösningar och nya Aktörer att samarbeta med..

Skånskan - 26 jan 19 kl. 15:00

För tidigt att förlora hoppet om klimatet

FN:s generalsekreterare António Guterres menar att vi håller på att förlora kampen mot klimatförändringarna och känner inget hopp om att vi kommer att kunna bryta trenden, sade han under toppmötet i Davos.
Problemet med att förklara kampen förlorad är att det förstärker det beteende som orsakade klimatkrisen. Om vi förutsätter att vi snart går under är det mer lockade att korka upp champagnen och tillbringa våra sista decennier innan vi brinner upp eller svälter ihjäl med att flyga runt världen och festa upp de resurser vi har, eftersom döda människor inte lär behöva dem.

Kristianstadsbladet - 26 jan 19 kl. 05:00

Debatt: Vem får jobb när byggtakten avtar?

Det är med spänning vi har kunnat följa utvecklingen för byggbranschens Aktörer när Kristianstad vågat satsa under en längre tid. Att politiken förstått att byggande skapar arbete och livsmöjligheter till och med över mandatperioder och vallöften, om man gör breda politiska handslag. Detta har varit en välkomnad vuxen politisk ordning från det tidigare majoritetsstyret S+L+C..

Skånskan - 22 jan 19 kl. 05:00

Matfusket: 10 ton falskt livsmedel varje månad

MALMÖ Samtliga livsmedelsanläggningar i Malmö kommer att kontrolleras under perioden 2019-2021.
Dessutom fortsätter den samordnade tillsynen, som bland annat har avslöjat 10 ton falska livsmedel per månad i kommunen.– Malmö är unikt genom sina årliga livsmedelskontroller och den samordnade tillsynen tillsammans med anda myndigheter, som polisen, räddningstjänsten, Skatteverket och Arbetsmiljöverket för att nämna några parter, säger Mathias de Maré, avdelningschef för livsmedelskontrollen i Malmö stad.

DI - 24 jan 19 kl. 18:30

FI: Bolånefonder kan leda till höjda kapitalkrav

DEBATT. Bolånemarknaden blir allt mer komplex i takt med att mindre Aktörer tar marknadsandelar från storbankerna. Nya instrument som bolånefonder kan minska risken i systemet som helhet, men kräver långtsiktigt engagemang från placerarna, skriver Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen.

SR - 25 jan 19 kl. 03:00

Stora förändringar väntar Arbetsförmedlingen

Det kommer bli stora förändringar av Arbetsförmedlingen efter uppgörelsen mellan S, MP, C och L. På mindre än tre år ska myndigheten krympas och arbetsförmedlandet läggas över på externa Aktörer..

DI - 24 jan 19 kl. 05:10

Analytiker om Millicomaffären: "Skäl att tro att diskussionen återupptas"

Tele- och kabeloperatören Millicom rasade på onsdagen 10,1 procent sedan Liberty Latin America dragit sig ur budförhandlingarna. Nu har storägaren Kinnevik visat sina kort, och bedömare ser få andra potentiella köpare bland industriella Aktörer..

GöteborgsPosten - 24 jan 19 kl. 05:00

Unikt projekt: Så ska tryggheten öka på Restad gård

I ett samverkansprojekt har Migrationsverket, Vänersborgs kommun, polisen och Restad gård tillsammans med lokala Aktörer tagit ett samlat grepp för att öka tryggheten för de som bor och arbetar på Sveriges största asylboende.
Under 2019 kommer man bland annat inrikta sig på skadegörelsen som kostat miljonbelopp..

PrivataAffärer - 21 jan 19 kl. 11:43

Löfvens regeringsförklaring: Ny stor skattereform ska genomföras

  Han sade att Sverige är i behov av stora reformer. ”Jobben ska bli fler och klimatutsläppen ska minskas. Välfärden ska bli bättre och integrationen effektivare.

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 19 kl. 08:20

Något lägre inflationsförväntningar

Inflations- och tillväxtförväntningarna sjunker något bland marknadens Aktörer, vars förväntningar på Riksbankens räntehöjningar framöver dämpas något, visar en enkät gjord av Kantar Sifo Prospera. Inflationen i årstakt enligt måttet KPI antas nu bli 2.

Sydsvenskan - 23 jan 19 kl. 08:20

Något lägre inflationsförväntningar

Inflations- och tillväxtförväntningarna sjunker något bland marknadens Aktörer, vars förväntningar på Riksbankens räntehöjningar framöver dämpas något, visar en enkät gjord av Kantar Sifo Prospera. Inflationen i årstakt enligt måttet KPI antas nu bli 2.

Kristianstadsbladet - 23 jan 19 kl. 08:20

Något lägre inflationsförväntningar

Inflations- och tillväxtförväntningarna sjunker något bland marknadens Aktörer, vars förväntningar på Riksbankens räntehöjningar framöver dämpas något, visar en enkät gjord av Kantar Sifo Prospera. Inflationen i årstakt enligt måttet KPI antas nu bli 2 procent på både ett, två och fem års sikt.(TT).

GöteborgsPosten - 23 jan 19 kl. 08:20

Något lägre inflationsförväntningar

Inflations- och tillväxtförväntningarna sjunker något bland marknadens Aktörer, vars förväntningar på Riksbankens räntehöjningar framöver dämpas något, visar en enkät gjord av Kantar Sifo Prospera..

SmålandsPosten - 23 jan 19 kl. 08:20

Något lägre inflationsförväntningar

Inflations- och tillväxtförväntningarna sjunker något bland marknadens Aktörer, vars förväntningar på Riksbankens räntehöjningar framöver dämpas något, visar en enkät gjord av Kantar Sifo Prospera. Inflationen i årstakt enligt måttet KPI antas nu bli 2 procent på både ett, två och fem års sikt.(TT).

YA - 23 jan 19 kl. 08:20

Något lägre inflationsförväntningar

Inflations- och tillväxtförväntningarna sjunker något bland marknadens Aktörer, vars förväntningar på Riksbankens räntehöjningar framöver dämpas något, visar en enkät gjord av Kantar Sifo Prospera. Inflationen i årstakt enligt måttet KPI antas nu bli 2 procent på både ett, två och fem års sikt.(TT).

Sydöstran - 23 jan 19 kl. 08:20

Något lägre inflationsförväntningar

Inflations- och tillväxtförväntningarna sjunker något bland marknadens Aktörer, vars förväntningar på Riksbankens räntehöjningar framöver dämpas något, visar en enkät gjord av Kantar Sifo Prospera. Inflationen i årstakt enligt måttet KPI antas nu bli 2 procent på både ett, två och fem års sikt.(TT).

BT - 23 jan 19 kl. 08:20

Något lägre inflationsförväntningar

Inflations- och tillväxtförväntningarna sjunker något bland marknadens Aktörer, vars förväntningar på Riksbankens räntehöjningar framöver dämpas något, visar en enkät gjord av Kantar Sifo Prospera. Inflationen i årstakt enligt måttet KPI antas nu bli 2 procent på både ett, två och fem års sikt.(TT).

Barometern - 23 jan 19 kl. 08:20

Något lägre inflationsförväntningar

Inflations- och tillväxtförväntningarna sjunker något bland marknadens Aktörer, vars förväntningar på Riksbankens räntehöjningar framöver dämpas något, visar en enkät gjord av Kantar Sifo Prospera. Inflationen i årstakt enligt måttet KPI antas nu bli 2 procent på både ett, två och fem års sikt.(TT).

Blekinge Läns tidning - 23 jan 19 kl. 08:20

Något lägre inflationsförväntningar

Inflations- och tillväxtförväntningarna sjunker något bland marknadens Aktörer, vars förväntningar på Riksbankens räntehöjningar framöver dämpas något, visar en enkät gjord av Kantar Sifo Prospera. Inflationen i årstakt enligt måttet KPI antas nu bli 2 procent på både ett, två och fem års sikt.(TT).

Alingsås tidning - 20 jan 19 kl. 05:30

Smakrik februarivecka väntar

Den 18-24 februari arrangeras restaurang- och kaféveckan Taste of Alingsås, som också får sällskap av ett annat välsmakande evenemang – Svenska kaffemästerskapen.
– Sådana här synergieffekter är bra för Alingsås, säger Arvid Johansson, turistinformatör.
Restaurang- och kaféveckan Taste of Alingsås arrangerades för första gången hösten 2017, och nu är det alltså dags igen.

Skånskan - 04 jan 19 kl. 05:00

Kartläggning: Hörby har blivit tillhåll för droghandel

HÖRBY Hörby har blivit ett tillhåll för drogförsäljning bland ungdomar och unga vuxna, visar en kartläggning som Fryshuset har gjort.
– Ungdomar åker från andra orter till Hörby för att köpa och sälja droger, säger Johanna Fransson på Fryshuset.Efter larmrapporterna om bråk och oroligheter bland ungdomar i centrum fick stiftelsen Fryshuset i fjol i uppdrag av socialförvaltningen att göra en kartläggning av situationen för unga vuxna i byn.

YLE - 12 jan 19 kl. 04:46

Borde Finland gå Sveriges väg och slopa spelmonopolet? Finländarna ger Veikkaus dess legitimitet, säger forskare

Ska spelmonopolet öppna för kommersiella Aktörer eller är vi nöjda med monopolet i Veikkaus händer? Både enligt Veikkaus och forskare är det osannolikt att vi frångår monopolet, men på Zlatan Ibrahimovics spelbolag är synen helt annan..

Dagens PS - 21 jan 19 kl. 08:58

Då visar LG upp sin vikbara telefon

Det surras redan om vad olika Aktörer t’nker visa upp i samband med den stora telekommässan i Barcelona i februari. LG kommer enligt källor till Korea Herald visa upp en vikbar smartphone. Telefonen kommer att visas upp för bolagets VIP-kunder inom business-to-business.

Skånskan - 05 jan 19 kl. 05:00

Nytt larm: Droger på skolorna

Hörby Försäljningen av droger bland unga i Hörby sker helt öppet, och går ofta långt ner i åldrarna. Det säljs till och med droger på skolorna.
Det berättar nattvandrarna i Hörby.

Trelleborgs Allehanda - 17 jan 19 kl. 13:00

Sökes: Pojke villig att flyga på gåsrygg

Vill du bli Nils Holgersson i sommar? Chansen finns, då Nils Holgerssonteatern letar efter nya Aktörer till sommarens uppsättning..

Sydöstran - 13 jan 19 kl. 14:00

Lägg ned Arbetsförmedlingen - den fungerar inte

Vi moderater tror på människor. Idag vilar ett tungt ansvar på Arbetsförmedlingen när det kommer till att förbättra matchningen och integrationen, men tyvärr fungerar det inte. Moderaterna vill att Arbetsförmedlingen läggs ned till förmån för en struktur där andra Aktörer på arbetsmarknaden spelar en betydligt större roll..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.