Regeringen > Nyheter

Thursday, 01 December, 00:44

Regeringen - 03 okt 22 kl. 10:40

Uppdrag till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att vara nationell kontaktpunkt för s.k. solidaritetskorridorer (Solidarity Lanes)Regeringen ger Myndig­heten för samhälls­skydd och beredskap (MSB) i uppdrag att vara nationell kontakt­punkt i enlighet med EU-kommis­sionens meddelande (COM/2022/217 final) för s.k. solidaritets­korridorer (Solidarity Lanes). MSB ska i genom­förandet av upp­draget samverka med andra berörda aktörer..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Myndigheten, Lanes, Myndig, MSB, EU, COM

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 11 timmar sedan

Nomineringar till regeringens exportpris för de kulturella och kreativa näringarna 2021

Regeringen uppmärksammar svenska exportframgångar inom de kulturella och kreativa näringarna med ett pris. Det delas ut av bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell den 6 december..

Regeringen - 11 timmar sedan

Utbildning, ungdomsfrågor, kultur och idrott på EU-möte

När EU:s ministrar för utbildning, ungdomsfrågor, kultur och idrott möttes i Bryssel den 28 och 29 november stod bland annat situationen för ukrainska flyktingar kopplat till det europeiska området för utbildning, europaåret för unga och den europeiska mediefrihetsakten på dagordningen. Skolminister Lotta Edholm, socialminister Jakob Forssmed och kulturminister Parisa Liljestrand representerade Sverige vid mötet..

Regeringen - 12 timmar sedan

Mats Persson besöker Försvarshögskolan

I dag, onsdag den 30 november, besöker utbildningsminister Mats Persson Försvarshögskolan i Stockholm. Ministern kommer bland annat att ta del av högskolans verksamhet samt träffa rektor Robert Egnell och studentkåren..

Regeringen - 13 timmar sedan

Regeringen remitterar förordning för utbetalning av elstöd

Regeringen kommer i dag att remittera en förordning för hur utbetalningarna av högkostnadsskyddet kommer att ske. Stödet kommer i ett första steg att betalas ut till hushållen och planen är att utbetalningarna påbörjas under februari 2023 om inget oförutsett inträffar..

Regeringen - 18 timmar sedan

Samhällsskydd och beredskap i fokus när Carl-Oskar Bohlin besöker Island

Den 1–2 december möter Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar, sina nordiska ministerkollegor inom ramen för det så kallade Hagasamarbetet. Mötet avslutar det isländska Hagaordförandeskapet och blir startskott för nedräkningen till det svenska som inleds vid årsskiftet. Deltagandet är en del i regeringens arbete för att stärka resiliensen i samhället genom samverkan med nordiska grannländer..

Regeringen - Igår: 16:15

Finansiella stabilitetsrådet träffas 6 december

Tisdagen den 6 december träffas företrädare för regeringen, Finansinspektionen, Riksbanken samt Riksgälden för ett möte i Finansiella stabilitetsrådet..

Regeringen - Igår: 18:57

Pressinbjudan: Regeringen ger uppdatering kring arbetet med högkostnadsskyddet för el

Onsdag den 30 november klockan 08.15 håller energi- och näringsminister Ebba Busch och äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje pressträff om högkostnadsskydd för höga elpriser. Medverkar på pressträffen gör också Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg och Svenska kraftnäts ställföreträdande generaldirektör tillika finansdirektör Peter Wigert..

Regeringen - Igår: 16:17

Extrainsatt ministermöte om migration till EU

EU:s och Schengenassocierade länders migrationsministrar möttes i Bryssel den 25 november för ett extrainsatt möte. Bakgrunden är det ökade trycket längs migrationsrutterna. Migrationsminister Maria Malmer Stenergard företrädde Sverige..

Regeringen - Igår: 15:26

Landsbygdsminister Peter Kullgren genomförde sitt första verksamhetsbesök i Värmland

Igår, måndagen den 28 november, genomförde statsrådet Peter Kullgren sitt första verksamhetsbesök som landsbygdsminister. Besöket gick till västra Värmland och orterna Brunskog samt Gunnarskog i Arvika kommun..

Regeringen - Igår: 11:55

Riksrevisionens rapport om offentliga biträden i migrationsärenden

I skrivelsen redovisar regeringen sin bedömning av de iakttagelser som Riksrevisionen har gjort och de rekommendationer som har riktats till regeringen i rapporten Lämpligt biträde med rätt ersättning – hanteringen av offentliga biträden i migrationsärenden (RiR 2022:14)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.