Regeringen > Nyheter

Friday, 25 June, 02:20

Regeringen - 12 maj 21 kl. 12:35

Ersättning vid tillgängliggöranden på begäran och alternativ tvistlösning på upphovsrättsområdetEn särskild utredare ska under­söka behoven och förut­sätt­ningarna när det gäller två frågor som aktuali­serats i anslut­ning till EU:s nya direktiv om upp­hovs­rätt på den digitala inre marknaden. Den ena frågan gäller upp­hovs­mäns och utövande konst­närers möjlig­heter att få ersätt­ning vid till­gäng­lig­göran­den på begäran av verk och fram­föranden (t.ex. när ström­nings­tjänster på internet ger tillgång till musik eller film på ett sådant sätt att enskilda kan få tillgång till den från en plats och vid en tid­punkt som de själva väljer). Den andra frågan gäller ytter­ligare möjlig­heter till alter­nativ tvist­lösning på upp­hovs­rätts­området..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 9 timmar sedan

Nytt försök att komma överens om EU:s jordbrukspolitik

När EU-ländernas ministrar för jordbruk och fiske möts i Luxemburg 28-29 juni kommer nya försök att göras för att komma överens om EU:s gemensamma jordbrukspolitik fram till 2027. Flera andra frågor, bland annat på fiskeområdet, finns också på dagordningen. Sveriges landsbygdsminister Jennie Nilsson företräder Sverige..

Regeringen - 12 timmar sedan

Justerad prognos för vaccinationer mot covid-19

Vaccinationsprogrammet mot covid-19 har kommit långt. Drygt sju miljoner vaccindoser har hittills getts. En klar majoritet av personer 60 år och äldre är färdigvaccinerade.

Regeringen - 12 timmar sedan

Tilläggsdirektiv till Sannings- och försoningskommissionen för tornedalingar, kväner och lantalaiset (Ku 2020:01)

Utredningstiden förlängs. Ett delbetänkande ska lämnas senast den 16 maj 2022. Uppdraget i övrigt ska redovisas senast den 15 maj 2023..

Regeringen - 12 timmar sedan

Genomförande av ett kommande EU-direktiv med regler om hantering och köp av krediter

En särskild utredare ska ta ställning till hur ett kommande EU-direktiv med regler för verksamhet med hantering och köp av krediter som har lämnats av kreditinstitut ska genomföras i Sverige..

Regeringen - 14 timmar sedan

Tidplan för genomförande av engångsplastdirektivet i Sverige

Enligt engångsplastdirektivet ska vissa delar av direktivet vara genomförda och tillämpas från den 3 juli 2021. Men beslut om samtliga delar av direktivet kommer tidigast kunna fattas efter 1 november 2021.

Regeringen - 14 timmar sedan

Regeringen stärker stöd till eldrivna lastbilar

I går fattade regeringen beslut som möjliggör för Energimyndigheten att betala ut ytterligare 100 miljoner kronor i klimatpremier till ellastbilar under 2021. Satsningen är en viktig del i arbetet med att ställa om transportsektorn till fossilfrihet. Tillskottet är en del av vårändrings­budgeten för 2021, som beslutades av riksdagen den 16 juni, och regeringens satsning på regionala elektrifieringspiloter.

Regeringen - 15 timmar sedan

Om folkbokföring, samordningsnummer och identitetsnummer

Utredningen om folkbokföring och samordningsnummer har överlämnat sitt betänkande till regeringen..

Regeringen - 16 timmar sedan

Reseavrådan med anledning av pandemin förlängs till den 1 september men ytterligare undantag görs

UD förlänger avrådan från icke-nödvändiga resor till de flesta av världens länder till den 1 september. Samtidigt häver UD avrådan för ytterligare länder och områden som lagts till EU:s undantagslista. Från och med den 24 juni hävs därför avrådan från icke nödvändiga resor till Albanien, Libanon, Nordmakedonien, Serbien, USA samt Hongkong, Macao och Taiwan..

Regeringen - 16 timmar sedan

Evenemangsstödet anmält till EU-kommissionen

Regeringen har anmält det nya evenemangsstödet till Europeiska kommissionen. Stödet syftar till att underlätta en återstart när smittläget tillåter för evenemang som kräver framförhållning och medför planeringskostnader. Utformningen av evenemangsstödet bygger på ett tillkännagivande från riksdagen och beslut om årets sjätte ändringsbudget..

Regeringen - 17 timmar sedan

Jennie Nilsson deltar i digitalt nordiskt ministerrådsmöte

Den 24 juni deltar landsbygdsminister Jennie Nilsson i det årliga Nordiska Ministerrådsmötet för Fiske och vattenbruk, Jordbruk, Livsmedel och Skogsbruk. Mötet äger rum digitalt och sker under ledning av det finska ordförandeskapet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.