Nyteknik > Teknik

Saturday, 13 August, 17:34

Nyteknik - 01 jul 22 kl. 11:00

”Nya strategin behövs – 73 procent av alla kemikalier tillverkade i EU är skadliga”REPLIK. EU:s nya kemikaliestrategi är nödvändig för att fasa ut skadliga kemikalier och motverka de negativa effekter som kommer av exponering för dem. Den är ett viktigt steg mot en säkrare framtid både för människor och för vår miljö, skriver Jonatan Kleimark, Chemsec, i en replik till BASF..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
EU, Replik, Jonatan Kleimark, BASF

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya strategin, behövs73 procent av alla , kemikalier, tillverkade i EU är skadliga

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 7 timmar sedan

Kinesiska rymdflygplanet ligger fortsatt i omloppsbana

Landets förra farkost nöjde sig med två dagar i omloppsbana. Men Kinas nya, återbrukbara rymdflygplan har ännu inte landat..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Rysk gas flödar via Nordstream igen

Efter tio dagars uppehåll flödar rysk gas återigen in i Europa. Det efter att både marknaden och EU-kommissionen räknat med att Nordstream 1 inte skulle öppnas upp..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Många insatser av MSB:s flygande brandresurser

Antalet insatser för den flygande brandresursen på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) börjar närma sig snittet för de två senaste somrarna _ trots att halva brandsäsongen är kvar..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Googles hårda krav på sina anställda: Producera mera

Uppsägningarna har duggat tätt i den amerikanska techindustrin på sistone. Nu reagerar även storbolagen. Googles VD Sundar Pichai menar att de anställda just nu inte producerar vad företaget behöver och vill att de ska hjälpa till att ”skapa en kultur” för produktivitet..

Nyteknik - Igår: 13:51

USA:s flotta har fått sin första robotbåt

Minsveparen kan utföra sina uppdrag utan besättning. Den är ett första steg i U.S.

Nyteknik - Igår: 11:42

Huaweis intäkter minskar med 28 miljarder

Den kinesiska telekomjätten Huaweis intäkter uppgick till 453 miljarder kronor under det första halvåret 2022. Det är en minskning med 6,2 procent jämfört med samma period förra året..

Nyteknik - Igår: 10:27

Här provkörs uppstickarens nya ellastbil

De första provkörningarna av Volta Trucks helt eldrivna lastbilarna har genomförts i Paris. Fullskalig produktion väntas starta nästa år..

Nyteknik - Igår: 10:01

C vill sänka elnätsavgifter med 30 procent

Centerpartiet vill sänka elnätsavgifterna med minst 30 procent. Det är ett av förslagen som partiet nu presenterar för att få bukt med de höga elpriserna..

Nyteknik - Igår: 09:42

Nytt covidvaccin ersätter de ursprungliga

Sju miljoner doser av det nya coronavaccinet levereras till Sverige den 1 september, men kan också komma tidigare, rapporterar Tv4..

Nyteknik - Igår: 09:19

Nya attacker mot kärnkraftverket Zaporizjzja

Ryssland och Ukraina anklagar åter varandra för nya attacker mot kärnkraftverket Zaporizjzja..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.