Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 17 August, 16:06

Cornucopia - 01 jul 22 kl. 06:48

Svagare krona och fallande börs – nedgångarna fortsätter i Asien under fredagsmorgonenDen svenska kronan försvagas tillsammans med börsfallet under gårdagen. Nedgångarna fortsätter i Asien nu under fredagsmorgonen, även om det är lite lugnare.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Asien, USDSEK, EURSEK, Omxs30, OMXSPI, USA, Nasdaq, SEK, ASX, Straits Times, Seng, Kospi, Nikkei

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svagare, kronaoch , fallande, börs, nedgångarnafortsätter i , Asien, under fredagsmorgonen

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Regeringen desarmerar energipolitiken inför valet – ger 60 miljarder till elkonsumenterna

På en presskonferens just nu desarmerar regeringen energipolitiken inför valrörelsen och räddar Miljöpartiet. Genom beräknat 60 miljarder kronor ska man köpa väljarnas stöd genom att flaskhalsintäkterna för Svenska Kraftnät inte ska gå till att bygga bort bristerna i svensk energiförsörjning, utan delas ut till hushåll och företag. Lisfarlig ledning Stödet är preliminärt beräknat till 60 miljarder kronor, varav åtminstone 30 miljarder räknas gå till hushållen.

Cornucopia - 5 timmar sedan

UPPDATERAS: Fortsatta strider och ryska förluster – Odesa terrorbombat

Striderna i Donbasutbuktningen fortsätter med störa ryska förluster. Hamnstaden Odesa har återigen terrorbombats av Ryssland. Flera sabotage av järnvägar har skett, inklusive inne i Ryssland.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Fortsatt svagare krona – börserna upp i Asien under onsdagsmorgonen – nytt elprisrekord i SE4 ikväll

Den svenska kronan fortsätter försvagas, guldpriset stiger och börserna är upp i Asien under morgonen. Ikväll blir det nytt elprisrekord i SE4 Sydsverige – Malmö-Blekinge-Kalmar och sörlänningarna får betala över 10:- SEK per kWh inklusive allt. Får betala nytt prisrekord Stockholmsbörsen stängde på +1.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Logementets recension av Kungshjärta: “Uppfriskande fläkt i technothrillerns värld”

Artikeln innehåller betallänkar för Bokus och Adlibris. Sveriges antagligen mest seriösta och pålästa recensent av technothrillergenrén, Jonathan R Lundqvist på bloggen Logementet, har recenserat min nya roman Kungshjärta. Han kallar boken en “uppfriskande fläkt i technothrillerns värld” och “på flera plan är en djupt personlig historia“, där man inte bara sympatiserar med huvudpersonen.

Cornucopia - Igår: 12:58

Små möjligheter att spara ström genom att snåla – värme, varmvatten och elbil är det som drar i ett modernt hushåll

Diverse politiker och tyckare uttalar sig nu om att man kan spara energi i vinter för att reducera elräkningen, med det ena mindre välgrundade uttalandet efter det andra. Bloggen har sedan årsskiftet mätt förbrukningen av olika utrustning i bostaden, och kan konstatera att det enda som blir annat än avrundningspengar för vinterns elräkningar är värme, varmvatten och elbil, och särskilt för värme finns gränser för vad ett normalt hushåll kan uppnå. Vinter Bloggen påtalare redan i våras att det var hög tid att genomföra de investeringar som behövs för att spara på energikostnaderna den kommande vintern, och på grund av efterfrågan och leveranstider är det nu antagligen för sent.

Cornucopia - Igår: 07:14

UPPDATERAS: Ytterligare en rysk flygbas på ockuperade Krym har bombats

Under morgonen bombades ytterligare en rysk flygbas på det ockuperade Krym. Denna gång är det den viktiga knutpunkten Dzhankoi, där även ett ställverk för den för Ryssland kritiska järnvägen träffades. Ryskt spetsflyg.

Cornucopia - Igår: 19:01

Elpriset blir 918 öre per kWh i SE4 Skåne i morgon kväll

Kommentarer är kanske överflödiga. För er som inte fattar detta är det här satir, men samtidigt sant Alla priser avrundade till hela ören. I morgon går elen på 678 öre per kWh i SE4 som högst framåt kvällen, med moms blir det 848 öre och med elskatt på 36 öre och rörligt elnät på 20 öre (annan räkning) landar totalkostnaden på (678+36+20)*1.

Cornucopia - Igår: 16:10

Försvarsmaktens utbildningsinsats för Ukraina blir på soldat- och gruppnivå – P 4 ansvariga

Försvarsmakten gav idag lite detaljer kring det svenska bidraget till den brittiska utbildningsinsatsen för ukrainska soldater. Ansvaret landar på P 4 Skaraborgs Regemente och uppdraget handlar om soldat- och gruppnivå, vilket är rimligt sett till längden på utbildningen som ges. En skaraborgare mellan Vänern och Vättern Försvarsmaktens arméchef Karl Engelbrektsson säger på Försvarsmaktens hemsida: “Det här utbildningsuppdraget fokuserar på soldat- och gruppnivå.

Cornucopia - I förrgår: 14:43

Dags att sluta med valaffischer – bara kvar som lydnadsterapi för ungdomsförbund och nya partimedlemmar?

Valaffischerna har börjat åka upp land och rike runt, men frågan är om det existerar någon som helst belagd effekt av dessa längre år 2022. Man kan misstänka att denna trippelt miljöstörande skattefinansierade verksamhet mest är kvar som lydnads- och lojalitetsterapi för att vaska fram karriärister i ungdomsförbund och bland nya partimedlemmar. I övrigt väcker de kanske mest irritation, förfular stadsmiljön och innebär en miljöfara då de är tryckta på plast och alltid verkar fästas med miljöfarliga buntband i plast.

Cornucopia - I förrgår: 10:10

UPPDATERAS: Stora ryska förluster – flera ryska anfall tillbakaslagna – fejkade folkomröstningar planeras på ockuperad mark

Det har inte hänt mycket nytt sedan igår, annat än att Ryssland tog mycket stora förluster senaste dygnet och att flera anfall slagits tillbaka i Donbasutbuktningen, även om strider också fortsätter. Ukrainsk underrättelsetjänst avslöjar hur de ryska ockupanterna försöker skylla bombningarna av kärnkraftverket i Enerhodar på Ukraina och brittisk underrättelsetjänst tror inte att Ryssland kommer lyckas ta Donbas men förbereder fejkade folkomröstningar på ockuperad mark. Förstörd rysk stridsvagn.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.