GlobeNewswire > Ekonomi

Thursday, 17 June, 01:07

GlobeNewswire - 07 maj 21 kl. 11:30

NIBE förvärvar engelska Heat Trace Holdings LtdNIBE Industrier AB har förvärvat 100% av aktierna i det engelska värmekabelföretaget 
Heat Trace Holdings Ltd. Heat Trace, som grundades 1974, utvecklar, tillverkar och marknadsför elektrisk värmekabel till ett stort antal branscher. Verksamheten bedrivs i Helsby öster om Liverpool respektive Stockport söder om Manchester med 66 anställda. Det innovativa bolaget har ett flertal unika egenutvecklade produkter och är tekniskt ledande i världen för halvledarbaserade självreglerande värmekabel för höga temperaturer och effekter. Cirka 90% av bolagets produktion exporteras genom ett välutvecklat internationellt distributionsnät som också framöver kommer att vara viktigt för NIBE Element.
Läs mer på GlobeNewswire
Läs mer om:
NIBE, Heat Trace Holdings Ltd, NIBE Industrier AB,  Heat Trace Holdings Ltd, Trace, Helsby, Liverpool, Stockport, Manchester, NIBE Element, MGBP, MSEK, Gerteric Lindquist, CEO NIBE Industrier, Lindquist, CEO, Hans Backman, CFO,  cet, NIBE Group, Solutions, Stoves, Markaryd, Nasdaq Nordic, Cap, SIX Swiss Exchange, htrace-sv

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NIBE, förvärvar, engelska, Heat, Trace, Holdings, Ltd

Fler nyheter från GlobeNewswire

GlobeNewswire - 7 timmar sedan

Staten lånar 10 miljarder kronor på 50 år till 1,386 % ränta

Staten lånar 10 miljarder kronor på 50 år till 1,386 % ränta Riksgälden lånade i dag upp 10 miljarder kronor till en ränta på 1,386 procent i den planerade emissionen av en 50-årig statsobligation. Den nya obligationen blir det längsta lånet i Sveriges statsskuld. Totalt deltog ett 80-tal investerare med en budvolym på drygt 52 miljarder kronor i emissionen som genomfördes som en syndikering.

GlobeNewswire - 10 timmar sedan

Lundin Energy inleder ett erbjudande avseende ett seniort obligationslån i US dollar

Lundin Energy AB meddelar idag att ett erbjudande om ett seniort, icke säkerställt obligationslån i US dollar (benchmark U.S. Dollar denominated Rule 144A/Regulation S) inleds.

GlobeNewswire - 10 timmar sedan

Ålandsbanken Abp: Transaktioner utförda av personer i ledande ställning (Johansson)


  Ålandsbanken Abp
Transaktioner utförda av personer i ledande ställning
16.6.2021 kl.

GlobeNewswire - 16 timmar sedan

Bilias innehav av egna aktier uppgår till 5 procent


Per den 15 juni 2021 har Bilia AB (publ) (”Bilia”) återköpt 889 547 egna aktier inom ramen för det pågående återköpsprogrammet som offentliggjordes den 18 maj 2021. Bilias innehav av egna aktier per den 15 juni 2021 uppgick därmed till 5 139 998 aktier, vilket motsvarar 5,0 procent av det totala antalet aktier och röster i bolaget.
Det totala antalet aktier och röster i Bilia uppgår till 102 799 952.

GlobeNewswire - 17 timmar sedan

Lundin Energys olja från Johan Sverdrup certifierad som koldioxidneutral i sin produktion

Lundin Energy AB (Lundin Energy) meddelar att alla framtida fat olja som bolaget säljer från Johan Sverdrupfältet kommer att vara certifierade som koldioxidneutrala i sin produktion, av Intertek Group plc (Intertek) under deras CarbonClearTM standard. Fältets koldioxidutsläpp har oberoende certifierats till 0,45 kg CO2e per boe1, vilket är cirka 40 gånger lägre än världsgenomsnittet2. Lundin Energy har därefter tagit ytterligare ett steg och neutraliserat de koldioxidutsläpp som inte kan undvikas, genom högkvalitativa projekt med naturliga metoder för att avlägsna koldioxid från atmosfären (natural carbon capture).

GlobeNewswire - Igår: 18:00

Kallelse till extra bolagsstämma i Klövern AB (publ)

Aktieägarna i Klövern AB (publ), org.nr 556482-5833, kallas härmed till extra bolagsstämma fredagen den 9 juli 2021.
Mot bakgrund av den pågående pandemin och med hänsyn till myndigheternas föreskrifter och råd om begränsningar av sammankomster för att minska risken för smittspridning genomförs bolagsstämman enbart genom poströstning med stöd av tillfälliga lagregler.

GlobeNewswire - Igår: 17:20

Saga Furs hade stark minkauktion

Saga Furs Oyj, insidermeddelande 15.6.2021 kl.

GlobeNewswire - Igår: 14:56

Ökad produktionskapacitet för hela Johan Sverdrupfältet

Lundin Energy AB konstaterar att operatören för Johan Sverdrup, Equinor ASA, nu förväntar sig en produktionskapacitet för hela fältet om 755 tusen fat olja per dag (Mbopd), brutto, när den andra fasen tagits i drift. Även en förbättrad lönsamhet för hela fältet meddelades.
Johan Sverdrup fortsätter att överträffa förväntningarna: Produktionskapaciteten för hela fältet har ökats till 755 Mbopd, från 720 Mbopd, när projektets andra fas tagits i drift.

GlobeNewswire - Igår: 14:30

Företagsakuten förlängs till 30 september 2021

Företagsakuten förlängs till 30 september 2021 Regeringen har beslutat att förlänga Företagsakuten från den 30 juni till 30 september 2021. Företagsakuten är ett kreditgarantiprogram som infördes våren 2020 för att dämpa de ekonomiska skadeverkningarna av coronakrisen. Garantiprogrammet innebär att Riksgälden kan ställa ut kreditgarantier för anslutna bankers och kreditinstituts utlåning till företag.

GlobeNewswire - Igår: 12:30

Auriant Mining AB (publ.) meddelar ytterligare förbättringar av sina finansieringsvillkor med VTB

Styrelsen för Auriant Mining AB (publ.) (”Bolaget”) meddelar att Bolaget har förhandlat framgångsrikt om ytterligare förbättringar av villkoren för sitt lån i VTB. Som en återspegling av Bolagets goda resultat under 2020 och tidigt 2021 har VTB gått med på att sänka räntan till 3 månader LIBOR plus 3,7%.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.