News55 > Nyheter

Tuesday, 17 May, 06:45

News55 - 29 jan 22 kl. 11:18

Kvinnliga filmskapare långsammare än manligaHur lång tid tar det att göra en långfilm i Sverige? Det beror på om upphovspersonerna är män eller kvinnor. Svenska Filminstitutets årliga jämställdhetsrapport visar att kvinnor behöver mer tid. Årets jämställdhetsrapport från Svenska Filminstitutet fo. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Sverige, Filminstitutets, Svenska Filminstitutet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnliga, filmskapare, långsammareän , manliga

Fler nyheter från News55

News55 - 15 minuter sedan

Efter skolattacken – nu startar rättegången

"Jag är inte som ni", skriver 16-åringen i sitt manifest. Några dagar senare packar han ner fyra knivar i väskan och går till skolan. I attacken som följer skadas en lärare och en elev.

News55 - 15 minuter sedan

Fyra av tio tunga transporter trafikosäkra

Av alla de tunga fordon som Trafikverket testade under 2021 vägde 42 procent för mycket. Överlastning gör att trafiksäkerheten minskar och innebär ökat slitage på vägarna. Det gör också att konkurrensen blir skev när åkerier kan transportera mer med fär….

News55 - 45 minuter sedan

Lita på dina sinnen och minska matsvinn

En genomsnittlig svensk familj kastar mat för flera tusen om året. Matsvinnet är också en av våra värsta klimatbovar. Och ofta är det ren okunskap som gör att maten hamnar i soporna.

News55 - 45 minuter sedan

Klädpriserna kan öka kraftigt i höst

Priserna på kläder kan öka kraftigt i höst. Rekordpriser på bomull gör att handeln riskerar en höjning på upp till 20 procent, rapporterar Ekot. – Priserna kan gå upp 15–20 procent, säger Cecilia Tall, generalsekreterare på branschorganisationen Teko ti….

News55 - 1 timme sedan

Guide: Sverige möter Storbritannien i VM

Munsbit eller en obehaglig överraskning? Storbritannien är nästa motståndare i VM-gruppspelet, där Tre Kronor jagar tredje raka segern. Här är förutsättningarna: Vad: Ishockey-VM, grupp B.

News55 - 1 timme sedan

Mystiskt försvunnen i 20 år – lyra tillbaka

Efter att ha varit försvunnen i två decennier dök en lyra av brons plötsligt upp i Halmstad igen förra våren. Nu har den renoverats och fontänskulpturen "Musikens källa" som lyran är en del av har åter fyllts med vatten. Både vem som stal lyran en somma….

News55 - 1 timme sedan

Oväntat hårt pandemibakslag för Kina

Kina drabbas oväntat hårt av nolltoleransen mot covid-19 och nedstängningar. Svenska bolag i landet vittnar om hur problemet drabbar försäljning, leveranser och produktion. "Många bolag påverkas av pandemihanteringen, och det kan vara svårt att finna lö….

News55 - 1 timme sedan

Neddragning i skidlandslaget: ”Var går gränsen?”

Skidlandslaget tvingas spara och drar ned en halvtidstjänst på tränarsidan. Det är inte vad Stefan Thomson, ny ansvarig damtränare, hade önskat sig. – Var går gränsen innan det påverkar verksamheten?

News55 - 1 timme sedan

USA lättar på regler gentemot Kuba

USA lättar på sina restriktioner gentemot Kuba, meddelar USA:s utrikesdepartement. "Det kubanska folket står inför en aldrig tidigare skådad humanitär kris och vår politik kommer fortsätta att fokusera på att stärka kubanska folket för att hjälpa dem sk….

News55 - 1 timme sedan

Oenighet om kurdiska grupper skaver i Natofrågan

Turkiets terroristutspel i frågan om Sveriges Natomedlemskap bygger på en lång tids konflikt – och begreppsförvirring. I gråzonen kring vilka grupper som ska betraktas som terrorister har Natoländer redan hamnat på varsin sida av slagfältet. Sverige och….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.