Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 17 May, 06:39

Cornucopia - 29 jan 22 kl. 11:08

Lägesrapport lördag - Ryssland flyttar blodförråd till Ukrainas gräns - tysk underrättelsetjänst uppger att Kreml inte fattat slutligt beslut om anfall - ej säkert Kearsarge är på väg till EuropaGod morgon. Dags för en lägesrapport igen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Ukrainas, Kreml, Kearsarge, Europa, USS Kearsarge, MEU, Nato, Östeuropa, Ukraina, Kyiv, Rysslands, Ryssland, Gerhard Schröder, SVT, Försvarsmakten, GotlandKom, Kearsarge ARG, Norfolk, South Carolina, COMPTUEX, EU, Lavrov, Reuters, Kremls, Georgien, Nordstream

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 14 timmar sedan

Konjunkturen: Svensk ekonomi inte längre överhettad (igen)

Noterar att jag missat att följa upp konjunkturbarometern, så nedan följer detta. Sveriges ekonomi är inte längre överhettad, utan faller återigen ner i högkonjunktur, även om överhettningen består för industrin och detaljhandeln. Anledningen till tappat är dock främst just att industri och detaljhandel backar, medan övriga huvudsektorer faktiskt gick framåt.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Regeringen och Moderaterna: Sverige ansöker om medlemskap i Nato – oavsett valresultat i höst

På en pågående presskonferens med statsminister Andersson (S) och oppositionsledaren Ulf (M) offentliggjordes det nu att Sverige ansöker om medlemskap i Nato och att oavsett om S eller M bildar regering efter så kommer landet gå med i Nato och där är S och M överens. Natos flagga Det finns därmed ingen politisk tvekan i frågan och detta är inte en valfråga..

Cornucopia - 20 timmar sedan

UPPDATERAS: Fler uppgifter om tyst rysk mobilisreing i provinserna

Det finns nu ytterligare uppgifter om att Ryssland fortsätter kalla in värnpliktiga reservister, vilket bloggen rapporterat om sedan tidigt under kriget. Mobilseringen liksom förlusterna i Ukraina handlar främst om personer från provinserna i Ryssland, och inte moskoviter från Ryssland och Sankt Petersburg. Badförbud utanför det ryska försvarsledningscentret i Moskvas Moskva kan på många vis ses som en kolonialmakt, det ryska imperiets kärna.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Börsmåndagen inleds positiv i Asien efter i slutändan stark vecka

Börserna i de asiatiska tidszonerna inleder mestadels positivt efter vad som i slutändan visade sig vara en positiv börsvecka. Veckochart OMXSPI Det såg rätt mörkt ut ett tag på marknaderna förra veckan, men sedan vände det hastigt och lustigt efter alla panikrubriker i kvällspressen. Dock är trenden fortfarande nedåt, och som bekant är alltid en negativ marknad mer volatil än en positiv, så uppstudsen mot slutet av veckan ska nog ses med viss försiktighet.

Cornucopia - Igår: 17:57

Officielt: Socialdemokraterna har bestämt sig – Sverige ska gå med i Nato

Socialdemokraternas partistyrelse har nu enligt ett pressmeddelande tagit beslutet att Sverige ska gå med i Nato, med typiska socialdemokratiska förbehåll om att det inte ska etableras permanenta militärbaser eller placeras kärnvapen i Sverige. Vilket inte är något krav som finns på Natoländer och är ett uttalande riktat mot de Natofientliga inom partiet. Magdalena Andersson (S) avslutar charaden och lögnerna om svensk neutralitet och allianslöshet Uttalandet från S i pressmeddelandet lyder: “Socialdemokraternas partistyrelse har på sitt möte i dag den 15 maj 2022 beslutat att partiet ska verka för att Sverige ska ansöka om medlemskap i Nato.

Cornucopia - Igår: 16:26

Analys: Det finns inget lyckligt slut i sikte för Ukrainakriget – Ryssland är problemet

“In the grimdark future of the 21:st century there is only war. Only war.”Popkulturell referens Nedan tittar jag på olika utfall och möjliga slut på kriget i Ukraina, och slutsatsen är att det inte finns något lyckligt slut på denna konflikt.

Cornucopia - Igår: 09:54

UPPDATERAS: Ryssland har tagit en tredjedel av insatta förband som förluster sedan 24:e februari – brandbomber mot Azovstahl

Den brittiska underrättelsetjänsten uppger att Ryssland tagit cirka en tredjedel av sin ursprunliga styrka vid anfallet den 24:e februari som förluster, och misslyckas att göra framsteg i södra och östra Ukraina, samtidigt som möjligheten att fortsätta den så kallade offensiven minskar för varje dag. Ryssarna bombar nu Azovstahl i Mariupol med brandbomber, men försvaret av stålverket fortsätter. Ukrainska soldater.

Cornucopia - I förrgår: 09:48

UPPDATERAS: Ukraina tänker mobilisera en miljon man – större ryska förluster vid flodövergången än tidigare rapporterat – ryska soldater får Mosin-gevär från andra världskriget

Ukrainas regering uppger att man ökar satsningen på försvaret och ska utbilda och mobilisera en miljon man mot Ryssland. De ryska förlusterna vid flodövergången över Donets i slaget om Donbas är ännu högre än tidigare rapporterat visar satellitbilder och rapporter och de överlevande ryska soldaterna vägrar strida. Hela enheter med ryska soldater har filmats med Mosin-gevär från andra världskriget, så det verkar vara dåligt med utrustning för nya ryska soldater.

Cornucopia - 13 maj 22 kl. 21:38

Fredagsmys: Utprovning av ny årgång av mitt C-kändisvin Preparatus Supervivet

Dags för lite fredagsmys. Blir inte så mycket mer än att Lena och jag sitter och provar ut en ny årgång av mitt C-kändisvin Preparatus Supervivet. Tidigare två årgångar är slutsålda på bolaget, så det går inte att beställa, utan vi ägnar oss åt utvärdering tillsammans med en älgskav gjort med ostronskivling, samt lite tillbehöver.

Cornucopia - 13 maj 22 kl. 15:09

Läsordning böcker Lars Wilderäng 2022

Artikeln innehåller betallänkar till Adlibris. Nedan följer ordningen man läser Lars Wilderängs böcker. Texten är skriven av Lars Wilderäng själv, då “lars wilderäng böcker ordning” är den vanligaste sökningen på författaren på Internet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.