Europa

Tuesday, 20 April, 16:28

Nyheter om Europa

Sortering: Relevans | Senaste
GlobeNewswire - 8 timmar sedan

Bufab Group: Delårsrapport januari - mars 2021

FORTSATT STARK TILLVÄXT OCH KRAFTIGT FÖRBÄTTRAD LÖNSAMHET.

FÖRSTA KVARTALET 2021
Nettoomsättningen ökade med 8 procent till 1 423 (1 316) MSEK.
Den organiska tillväxten var +14 procent och orderingången klart högre än nettoomsättningenRörelseresultatet (EBITA) ökade med 40 procent till 177 (126) MSEK och
rörelsemarginalen till 12,4 procent (9,5)Det operativa kassaflödet ökade till 105 (84) MSEKResultatet per aktie ökade med 38 procent till 3,18 (2,31) SEKBufab uppnådde sin högsta omsättning, rörelsevinst och resultat per aktie för ett
enskilt kvartal någonsinBufab anslöt sig till Science Based Targets-initiativetBufabs offentliggjorde sin nya strategi och nya finansiella mål som gäller fram till och med 2025

YLE - 10 timmar sedan

Våldet mot journalister har fördubblats i Europa – Norden fortfarande i topp men Tyskland halkar efter

Proportionellt har läget försämrats mest i Europa..

EU-Parlamentet - 23 timmar sedan

Artikel - Konferens om Europas framtid: Gör din röst hörd

Ge din syn på EU, organisera aktiviteter runt om i Europa och diskutera med andra via den nya digitala plattformen om konferensen om Europas framtid.

Källa : © Europeiska unionen, 2021 - EP.

ETF-marknaden - Igår: 16:11

CLMA ETF gör sin första rebalansering

Den första onsdagen i februari var gjorde IClima Global Decarbonisation Enablers UCITS ETF (ticker: CLMA) gör sin första rebalansering. Två företag avlägsnades på grund av en minskning av den genomsnittliga dagliga volymen, medan tio aktier lades till i indexet. CLMA består nu av 158 aktier.

ETF-marknaden - Igår: 12:52

ETHR världens första Ether ETF

ETHR börjar handlas på börsen i Kanada, Torontobörsen, tisdagen den 20 april 2021. Att kalla det för världens första Ether ETF är delvis fel, då det redan finns börshandlade produkter på Ether i Europa, till exempel ZETH. På grund av de diversifieringskrav som råder i Europa får de emellertid inte kallas för ETF då de endast har en enda typ av innehav.

SR - 15 minuter sedan

Liverpool-supporter om superligan: Skulle vara katastrofalt

Liverpool-supportern Rasmus Karlsson från Munkedal vill inte att hans lag ska spela i någon superliga utan är nöjd med dagens Champions League eftersom han menar att tjusningen varit att få se mindre lag som också fått chansen. "Att jag aldrig mer skulle få se ett Istanbul 2005 eller Madrid 2019 där de lyfter en buckla i Europa på det sättet känns väldigt tråkigt", säger han Han har svårt att tänka sig hur han skulle reagera om Liverpool skulle bli uteslutna från inhemska cuper och Premier League: "Det skulle ju vara helt katastrofalt faktiskt"..

Realtid - 2 timmar sedan

Så ska Chargebee satsa i Sverige efter nya miljardrundan

Chargebee, en ledande plattform för abonnemangsbaserade affärsmodeller, tredubblar sin värdering i samband med en ny kapitalrunda som ska hjälpa företaget växa i Europa, med Sverige högt upp på listan..

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Blankningar på rekordlåga nivåer

Trots de rekordhöga börsvärderingarna i världen är medianen för den korta positionen – en satsning på att kursen ska ned – bland aktierna inom S&P500 på 1,6 procent. Det är nära 17-årslägsta, enligt data från Goldman Sachs. Samma trend noteras även i Europa.

Regeringen - 5 timmar sedan

Utrikesminister Ann Linde inviger OSSE-konferens om anti-terrorism

Ann Linde inviger den 20 april en konferens om antiterrorism som arrangeras av det svenska ordförandeskapet i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE. Även statsrådet Mikael Damberg deltar i konferensen..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

EMA lämnar besked om Janssen-vaccin

Flera länder i Europa väntar på besked om hur det står till med eventuella biverkningar..

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Stora Enso stänger pappersproduktion i Sverige och Finland

Åtgärderna planeras att genomföras under tredje kvartalet 2021 och beröra 670 personer i Finland och 440 personer i Sverige. ”Pappersefterfrågan i Europa har minskat i över ett decennium. Denna trend har ytterligare accelererat på grund av pandemin, som har lett till förändringar i konsumentbeteenden.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Nedgångarna fortsätter i Asien under tisdagsmorgonen

Börserna föll brett igår såväl i Sverige som i Europa eller USA. Nedgångarna fortsätter nu under tisdagsmorgonen i de asiatiska tidszonerna. Dollarn fortsätter falla och räntorna stiga.

GöteborgsPosten - 21 timmar sedan

Din idé om EU? Dags att tycka till

Vad borde EU egentligen syssla med? Hur ska unionen fungera i framtiden? Nu är det bara att tycka till, via nya webbplatsen futureu.

News55 - 21 timmar sedan

Din idé om EU? Dags att tycka till

Vad borde EU egentligen syssla med? Hur ska unionen fungera i framtiden? Nu är det bara att tycka till, via nya webbplatsen futureu.

Sydsvenskan - 22 timmar sedan

Stopp för galoppbana i Bara – men kommunalrådet ångrar inte markaffär

Den planerade nya galoppanläggningen skulle locka tävlande från hela norra Europa..

EU-Parlamentet - Igår: 15:13

Pressmeddelande - Konferensen om Europas framtid – lansering av en flerspråkig digital plattform

Konferensens centrala knutpunkt, som presenterades i dag av styrelsens medordförande, kommer att göra det möjligt för medborgarna att hjälpa till att utforma EU:s framtid.
Utskottet för konstitutionella frågor

Källa : © Europeiska unionen, 2021 - EP.

GlobeNewswire - Igår: 14:00

Saniona tillkännager partnerskap med Foundation for Prader-Willi Research (FPWR) för att stödja sin kliniska studie med Tesomet på Prader-Willis syndrom (PWS)

PRESSMEDDELANDE 19 april 2021 Saniona (OMX: SANION), ett biofarmaceutiskt företag med klinisk utveckling fokuserad på sällsynta sjukdomar, meddelar idag att ett partnerskap har ingåtts med stiftelsen Foundation for Prader-Willi Research (FPWR). Målet är att öka medvetenheten inom de grupper som FPWR når ut till om Sanionas kliniska Fas 2b-studie med Tesomet för behandling av Prader-Willis syndrom (PWS), som förväntas starta under första halvåret 2021. ”Det finns idag inga godkända behandlingsalternativ för att hantera hyperfagi, den okontrollerbara hunger som utgör ett av de mest besvärliga symptomen vid PWS, varför kliniska studier är högt prioriterade för de drabbade av PWS”, säger John Walter, VD för FPWR.

EU-Parlamentet - Igår: 13:43

Press release - Conference on the Future of Europe: launch of the multilingual digital platform

The Conference’s central hub, unveiled today by the Co-Chairs of the Executive Board, will allow citizens to help shape the Union’s future.
Committee on Constitutional Affairs

Source : © European Union, 2021 - EP.

Aftonbladet - Igår: 12:02

Avsnitt 144 – Semi & Silly

▸ Kan semifinalerna vända? Vilka lag har värvat bäst till nästa säsong? Fotbollen går handbollens väg i Europa.

YLE - Igår: 11:40

Frågor och svar: Super League-konceptet presenterat – vinner fotbollsjättarna eller förbunden prestigekampen?

Storklubbarna i Europa försöker sig på ett utbrytningsförsök.

GöteborgsPosten - Igår: 11:30

Officiellt: Tottenham sparkar Mourinho

Tottenham har sparkat sin tränare, José Mourinho. Klubben ligger för närvarande på sjunde plats i Premier League, och har slagits ut ur både Europa League och Fa-cupen..

GöteborgsPosten - Igår: 11:30

Brittiska medier: Tottenham sparkar Mourinho

Enligt brittiska medier har Tottenham sparkat sin tränare, José Mourinho. Klubben ligger för närvarande på sjunde plats i Premier League, och har slagits ut ur både Europa League och Fa-cupen..

Resume - Igår: 11:19

Weber Shadwick hämtar hem hållbarhetsdirektör från BillerudKorsnäs

Malin Ljung Eiborn återvänder till kommunikationsbyrån Prime och blir ansvarig för Weber Shandwick-nätverkets erbjudande inom hållbarhet i Europa, Mellanöstern och Afrika..

Expressen - Igår: 11:15

Bilden avslöjar hemliga mötet med storklubben

Transferfönstren i Europa är stängda, men Silly season-säsongen är i full gång och det förbereds redan nu för sommarens affärer. I veckans Sillyrummet tar Daniel ”Disco” Kristoffersson med er bakom kulisserna på några av de hetaste snackisarna i fotbolls-Sverige.✓ Agent Rosenberg om mötet angående Ahmedhodzic✓ AIK mot en försäljning av Kahl i sommar ✓ Hammarbys mittfältare på Groningens radar✓ Olympiakos intresserat av Elfsborgs mittfältare ✓ Elfsborg värvar från Island✓ Plus mycket mer!.

Cornucopia - Igår: 07:58

Börsveckan öppnar svagt uppåt i Asien efter positiv vecka med börsrekord

Börshandeln på marknaderna i Asien öppnar svagt uppåt efter en positiv börsvecka i Europa och USA, och som stängde med ett ordentligt börsrekord i Stockholm.Försiktigt positivtDollarn förblir försvagad på 8:46 USDSEK, trots att de amerikanska marknadsräntorna på statsobligationerna steg i fredags. Ändå stängde S&P-500 på +0.

Expressen - Igår: 06:21

Experterna varnar för den indiska mutationen

Flera fall av den indiska dubbelmutationen av coronaviruset upptäcks runtom i Europa.Experterna menar att mutationen kan sätta käppar i hjulen för att kunna öppna upp länderna – då det finns en risk att mutationen kan smitta personer som redan har antikroppar mot corona. – Det är mycket oroväckande, säger Danny Altmann, professor i immunologi vid Imperial College i London till BBC..

Aftonbladet - Igår: 18:03

Dubbelmutationen har kommit till Europa: Extra orolig

▸ Flera fall av den indiska dubbelmutationen har nu hittats i länder som Storbritannien, Danmark och Norge..

GöteborgsPosten - Igår: 17:37

Uefas hot: Bannlyser lagen i nya superligan

Det är uppgiften som kan splittra fotbolls-Europa: tolv av Europas största klubbar från Premier League, La Liga och Serie A har kommit överens om att starta en egen "superliga"..

Expressen - Igår: 17:20

Klubbarna bryter sig loss: ”De startar krig mot Uefa”

Det är uppgiften som kan splittra fotbolls-Europa: fem stora Premier League-klubbar har skrivit på för en ny ”superliga”, uppger brittiska The Times.Men Manchester City tackar nej..

SR - I förrgår: 16:11

Uppgifter: Fem PL-klubbar klara för superliga

Fem stora Premier League-klubbar har skrivit på för en ny "superliga", uppger brittiska The Times. De fem klubbarna som vill vara med i superligan är Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea och Tottenham. Den brittiska tidningen The Times kommer med uppgifterna med hänvisning till källor med insyn i processen.

GöteborgsPosten - I förrgår: 15:58

Uppgifter: Klart med storklubbarnas superliga

Det är uppgiften som kan splittra fotbolls-Europa: tolv av Europas största klubbar från Premier League, La Liga och Serie A har kommit överens om att starta en egen "superliga"..

SVT - I förrgår: 15:27

Uppgifter: Fem PL-klubbar klara för superliga

Det är uppgiften som kan splittra fotbolls-Europa: fem stora Premier League-klubbar har skrivit på för en ny ”superliga”, uppger brittiska The Times. Men Manchester City tackar nej.

UNT - I förrgår: 15:22

Uppgifter: Fem PL-klubbar klara för superliga

Det är uppgiften som kan splittra fotbolls-Europa: fem stora Premier League-klubbar har skrivit på för en ny "superliga", uppger brittiska The Times. Men Manchester City tackar nej..

UNT - I förrgår: 15:22

Uppgifter: Fem PL-klubbar klara för superliga

Det är uppgiften som kan splittra fotbolls-Europa: fem stora Premier League-klubbar har skrivit på för en ny "superliga", uppger brittiska The Times. Men Manchester City tackar nej..

News55 - I förrgår: 14:56

Uefas hot: Bannlyser lagen i nya superligan

Det är uppgiften som kan splittra fotbolls-Europa: tolv av Europas största klubbar från Premier League, La Liga och Serie A har kommit överens om att starta en egen "superliga". Planerna kan komma att presenteras redan under söndagen. Uefa hotar att sto….

News55 - I förrgår: 14:56

Uppgifter: Klart med storklubbarnas superliga

Det är uppgiften som kan splittra fotbolls-Europa: tolv av Europas största klubbar från Premier League, La Liga och Serie A har kommit överens om att starta en egen "superliga". Planerna kan komma att presenteras redan under söndagen. De fem engelska kl….

SvD - 22 feb 20 kl. 08:04

Snabbmatskedjor som misslyckats i Sverige

Flera har försökt och gått i konkurs, flera har återuppstått. Trots att Sverige är ett av de tio mest snabbmatsätande länderna i Europa lyckas inte alla amerikanska snabbmatsutmanare att etablera sig här..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.