Europa

Sunday, 09 May, 07:16

Nyheter om Europa

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - Igår: 14:54

Säkra din ekonomi med investeringsmetaller

Som ledande återförsäljare av ädelmetaller och valuta i norra Europa har Tavex stenkoll på ädelmetallpriserna och deras utveckling. Sedan pandemin tog fart i mars 2020 har priserna för guld och silver skjutit i höjden. Osäkerhet, låga räntor och hög efterfrågan ligger bakom stegringen.

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

EU: Vi ska arbeta för ett socialt Europa

EU blickar framåt mot ett "socialt Europa" efter pandemin – men tittar också åt sidan när Indien lider hårt..

News55 - Igår: 06:30

EU: Vi ska arbeta för ett socialt Europa

EU blickar framåt mot ett "socialt Europa" efter pandemin – men tittar också åt sidan när Indien lider hårt. – Vi vill se vad vi kan bidra med, säger statsminister Stefan Löfven om lördagens toppmöte i portugisiska Porto. Coronaläget är ett givet ämne n….

SVT - Igår: 11:27

Överflöd av filmer när biograferna öppnar i Europa

Filmerna trängs i tablån när biograferna i Europa öppnar på nytt. Det är även fler premiärer än vanligt när svenska biosalonger väntas öppna i slutet av maj, rapporterar Sveriges Radio..

SVT - I förrgår: 23:04

Tung miss för Arsenal – utslaget ur Europa League

Arsenal skulle hämta upp 1-2 efter första semifinalen mot Villareal men hölls till 0-0 i London och är utslaget ur Europa League. Förutom finalmissen försvann även chansen att få spela Champions League till hösten för nian i Premier League..

SR - I förrgår: 23:04

United ställs mot Villarreal i Europa League-finalen

Finalklart i herrarnas Europa League-fotboll där den engelska jätten Manchester United kommer att ställas mot spanska Villarreal. Spanjorerna som höll ut för 0-0 i London mot Arsenal under torsdagskvällens avgörande semifinal och säkrade sin första europeiska final i klubbens historia. Villareal vann hemmamatchen 2-1 för en vecka sedan.

Expressen - 8 timmar sedan

Stjärnans första mål när Liverpool vann

Liverpool jagade Europa-platser när de tog emot Southampton. Då slog Thiago Alcantara till med sitt första mål i Liverpooltröjan i 2-0-vinsten..

SvD - 10 timmar sedan

Vaccinen rasar äntligen in – nu är det dags för kramar

USA vände för en dryg månad sedan – och äntligen rasar både vaccin och en hoppfull vår in över Europa. Det är dags för kramar och eftertanke, men först återstår ett litet problem: Resten av världen..

Cornucopia - 10 timmar sedan

82:a luftburnas landsättning i Estland understryker Sveriges avgörande läge vid konflikt i Östersjön

I natt luftlandsatte 82:a luftburna divisionen All American ca 400 man över ett flygfält i det USA-allierade Nato-landet Estland, efter att ha flugit non-stop från Fort Bragg i North Carolina. Man flög in mot Estland över Sverige, och Sverige ligger också mitt emellan USA och Estland, den närmaste flygrutten över vårt runda klot. Övningen visar på Sveriges helt strategiskt avgörande betydelse för att undsätta USA:s allierade i Baltikum och varför svenskt territorium och svenska beslutsfattare är en måltavla för Kreml vid krig eller krigsrisk.

Världen Idag - 11 timmar sedan

Många i Europa oroade över Astra Zeneca

Medier har skrivit om tveksamheten bland många till Astra Zenecas vaccin, på grund av den lilla men konstaterade risken för att drabbas av blodproppar som kopplats till vaccinet. Och oron finns inte bara i Sverige..

ETF-marknaden - 12 timmar sedan

ETF, ETN, ETP: Hur kan de hjälpa dig att få exponering mot i kryptovaluta?

Du har kanske hört talas om ETF, ETN och ETP; men vad är dessa finansiella instrument? Hur kan de användas för att få exponering mot kryptovaluta? Här är några svar.

Expressen - 20 timmar sedan

Stjärnans önskan: ”Är viktigt att de får betalt”

Hon är en av allsvenskans mest hyllade spelare och blivit van att svara på frågan: varför spelar Frida Leonhardsen Maanum fortfarande i Linköping?I en längre intervju med SportExpressen berättar den norska stjärnan om pressen, när hon måste be folk att lugna sig och intresset från Europa.– Linköping har hjälpt mig att utvecklas de senaste åren – det är klart det är viktigt att de får betalt för mig, säger Frida Leonhardsen Maanum..

Vagabond - 21 timmar sedan

Europas vackraste trädgårdar – 8 ljuvliga blomsteroaser

Från brittiska slottsparker och romantiska oaser i Italien till färgstarka blomsterhav i Holland. Här är 8 klassiska trädgårdar i Europa värda ett besök..

ETF-marknaden - 21 timmar sedan

EFA ETF, exponering mot utvecklade marknader men inte USA och Kanada

iShares MSCI EFA ETF (EFA ETF) handlas på NYSEArca. Denna ETF ger investerarna exponering mot utvecklade marknader men inte USA och Kanada. Det finns ett par liknande ETFer som ger global exponering minus ett eller ett par länder.

Världen Idag - Igår: 00:00

Vi måste vårda oegennyttan med varsamhet så att den lever kvar.

Som svenskar är vi små droppar i ett hav av människor. Obetydligheten och maktlösheten inför klimatförändringar, industrinedläggningar, kvinnovåld och pandemier får många att känna sig som passagerare i ett kapat plan med kaparna inlåsta med piloterna i förarkabinen, medan de själva är utan möjlighet att påverka resan mot ett okänt mål. Mat och dryck serveras, filmer spelas på monitorerna – men vart är vi på väg?

SR - Igår: 21:50

Så straffas Super League-lagen

Klubbarna som backade från Super League måste betala en miljard kronor om de prövar igen. Uefa, europeiska fotbollsförbundet, har nu bestämt sig för att straffa klubbarna som försökte skapa Super League. Utbrytarprojektet, som varade i 48 timmar, gör att de nio klubbar – som bekräftat att de drar sig ur – blir kommande säsong av med fem procent av inkomsterna från Uefaturneringarna Champions och Europa League.

DI - Igår: 19:30

Europa, trots allt

Regeringen - Igår: 14:12

Demokrati och diskussion om framtiden i fokus på Europadagen 2021

Den 10 maj uppmärksammar flera organisationer och myndigheter Europadagen. EU-minister Hans Dahlgren deltar i ett webbsänt firande där den svenska delen av konferensen för Europas framtid kommer att lanseras och årets europé kommer att tillkännages..

GT - Igår: 13:05

Hamsik om derbyt: ”Inte det största…”

GÖTEBORG. Marek Hamsik, 33, är van vid att spela stora matcher ute i Europa.På lördag får han även spela ett svenskt derby.

EU-Parlamentet - Igår: 10:13

Aktuellt ämne - Digital omställning inom EU - Till nytta för människor, ekonomin och miljön

EU hjälper till för att främja Europas digitala förmåga och möjliggöra nya möjligheter för företag, konsumenter och samtidigt skydda grundläggande rättigheter

Källa : © Europeiska unionen, 2021 - EP.

SR - Igår: 10:02

Äldsta begravningen hittad i Afrika

Forskare har hittat en treårig pojke som begravdes i en grotta i nuvarande Kenya för 78 000 tusen år sedan. Pojken låg i fosterställning i en grop, antagligen inlindad i löv eller skinn, och hade något kuddliknande under huvudet innan han täcktes med jord från grottans golv. Tidigare har man hittat 120 000 år gamla gravar av både neandertalare och homo sapiens, i Europa och Asien, men i Afrika har få gravfynd gjorts och fyndet ger nya insikter om begravningsritualer och hur stenåldersmänniskor på kontinenten förhöll sig till sina döda..

GöteborgsPosten - Igår: 08:37

Duplantis gör Europapremiär i Tjeckien

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis ska göra sin första utomhustävling i Europa den här säsongen i tjeckiska Ostrava den 19 maj..

Corren - Igår: 08:37

Duplantis gör Europapremiär i Tjeckien

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis ska göra sin första utomhustävling i Europa den här säsongen i tjeckiska Ostrava den 19 maj..

Vimmerby Tidning - Igår: 08:37

Duplantis gör Europapremiär i Tjeckien

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis ska göra sin första utomhustävling i Europa den här säsongen i tjeckiska Ostrava den 19 maj..

UNT - Igår: 08:37

Duplantis gör Europapremiär i Tjeckien

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis ska göra sin första utomhustävling i Europa den här säsongen i tjeckiska Ostrava den 19 maj..

News55 - Igår: 08:37

Duplantis gör Europapremiär i Tjeckien

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis ska göra sin första utomhustävling i Europa den här säsongen i tjeckiska Ostrava den 19 maj. "Min träning och mina förberedelser hemma i Louisiana har gått väldigt bra så jag känner mig självsäker och hoppas på bra för….

UNT - Igår: 08:37

Duplantis gör Europapremiär i Tjeckien

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis ska göra sin första utomhustävling i Europa den här säsongen i tjeckiska Ostrava den 19 maj..

NT - Igår: 08:37

Duplantis gör Europapremiär i Tjeckien

Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis ska göra sin första utomhustävling i Europa den här säsongen i tjeckiska Ostrava den 19 maj..

Vagabond - Igår: 08:00

10 vingårdar i Europa som du kan bo på

Att bo på en vingård är precis så drömmigt som det låter! Här är 10 favoriter – från rustika klassiker till blå pärlor i den grekiska övärlden..

Jönköpingsnytt - I förrgår: 07:00

Filip Ahl lockades av en comeback i HV71 – berättar om valet att stanna i Europa: ”Jag vet att HV kommer gå all in framöver”

Filip Ahl, 23, fortsätter sin ishockeykarriär i ligan ICEHL men byter Slovakien mot Tjeckien.....

PrivataAffärer - I förrgår: 07:01

Fortsatt starkt i portföljens defensiva innehav

SBB har lämnat sin rapport för det första kvartalet som togs emot med varm hand av marknaden och aktien har fortsatt upp 1,6 procent på en vecka trots att förväntningarna ställdes upp redan veckorna innan. Vinst efter skatt fördubblades jämfört med motsvarande kvartal i fjol och uppgick till 2,7 miljarder kr. Substansvärdet ökade till 31,23 kr per aktie jämfört med 19,52 kr för ett år sedan och senast rapporterade 28,21 kr vid årsskiftet.

SvD - I förrgår: 06:00

Qanon har kommit till Sverige – riktar in sig på småbarnföräldrar

De tror att världen styrs av djävulsdyrkare och pedofiler. Nu etablerar sig den amerikanska Qanon-rörelsen i Europa och SvD kan i dag avslöja hur anhängare riktar in sig på svenska föräldrar..

SR - I förrgår: 06:00

Filmstockning när biograferna öppnar i Europa

När Frankrikes biosalonger snart väntas öppna finns ett överflöd av filmer redo att släppas – hela 400 stycken. I Danmark öppnades biograferna under onsdagen efter fem månaders nedstängning och även där väntas en ketchupeffekt. I Sverige har Filmstaden haft stängt sedan i november, men hoppas kunna öppna i slutet av maj..

SVT - I förrgår: 23:26

Manchester United till final efter nytt målkalas

Roma behövde ett mirakel för att nå final Europa League. Laget vann förvisso kvällens match med 3-2 men det är Manchester United som går åka till Gdansk..

Sydsvenskan - I förrgår: 23:02

Villarreal till final – slog ut uddlöst Arsenal

England dominerar den europeiska herrfotbollen. Men dubbla helengelska finaler i de stora turneringarna blir det inte. Villarreal slog ut Arsenal efter 0–0 i returen och ställs mot Manchester United i Europa League-finalen.

UNT - I förrgår: 23:02

Villarreal till final – slog ut uddlöst Arsenal

England dominerar den europeiska herrfotbollen. Men dubbla helengelska finaler i de stora turneringarna blir det inte. Villarreal slog ut Arsenal efter 0–0 i returen och ställs mot Manchester United i Europa League-finalen..

Vimmerby Tidning - I förrgår: 23:02

Villarreal till final – slog ut uddlöst Arsenal

England dominerar den europeiska herrfotbollen. Men dubbla helengelska finaler i de stora turneringarna blir det inte. Villarreal slog ut Arsenal efter 0–0 i returen och ställs mot Manchester United i Europa League-finalen..

Expressen - I förrgår: 22:56

”Överlistad av tidigare tränaren – är pinsamt”

Villarreal höll undan mot Arsenal.Efter 0-0 på Emirates Stadium är det Villarreal som spelar Europa League-final mot Manchester United.Det gör att Arsenals tränare Mikel Arteta får kritik.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.