Världen Idag > Nyheter

Sunday, 05 December, 04:16

Världen Idag - 26 nov 21 kl. 03:00

Grönt ljus för att ge vaccin till mindre barnEU:s läkemedelsmyndighet EMA gör som väntat tummen upp för vaccin mot covid-19 för barn i åldrarna 5–11 år. Men innan vaccineringarna inleds ska det formellt godkännas av EU-kommissionen. På torsdagen meddelade EMA att man rekommenderar att användningen av Pfizer-Biontechs vaccin Comirnaty till barn mellan 5 och 11 år. Vaccinet är sedan tidigare godkänt för vuxna och barn från 12 års ålder.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
EMA, EU, Pfizer-Biontechs, Comirnaty, Richard Bergström, Sveriges, TT, Sverige, Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grönt, ljusför att ge , vaccintill mindre , barn

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Bred exposé över 1900-talets mest inflytelserika tänkare

I en av sina lekfullt fyndiga texter sjunger Robert ”Robban” Broberg på oefterhärmligt sätt: ”Mitt galleri finns det inga galler i, där är jag alldeles fri.” Jag hör då och då textraden i mitt inre under läsningen av den extremt produktive idéhistorikern Svante Nordins senaste verk. Boken, som heter Tanke och dröm: Svensk idéhistoria från 1900, är en mångsidig och på imponerande beläsenhet vilande guide till ett galleri med porträtt av svenska intellektuella profiler.

Världen Idag - 7 timmar sedan

Karismatisk väckelse fick inspirera vid panelsamtal

Vad betydde den karismatiska rörelsen på 1970- och 80-talen? Den frågan stod i fokus vid ett panelsamtal i Pingstkyrkan i Sollentuna..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Ungern och Polen åkte på bakslag i EU-strid

Ungern och Polen föreslås inte få något gehör för sitt klagomål på EU:s nya budgetkrav om demokratiska principer. Länderna riskerar nu att gå miste om flödet av pengar från EU..

Världen Idag - 13 timmar sedan

SVT ska spela in ny filmserie om Raoul Wallenberg

SVT ska producera en dramaserie om svenske diplomaten Raoul Wallenbergs liv och gärning. Seriens sex avsnitt planeras att spelas in under 2022. – Det här är en oerhört stark historia om medmänsklighet, säger Anna Croneman, programchef på SVT Drama, enligt Expressen..

Världen Idag - 16 timmar sedan

Skola anser bok om IS-terror främja islamofobi

Torontos skolstyrelse drar in sitt stöd till en bokklubb som bjudit in människorättsaktivisten och fredspristagaren Nadia Murad, som skrivit om sina skrämmande upplevelser i Islamiska statens fångenskap. Orsaken handlar om rädsla för att spä på islamofobi, skriver den franska tidningen Le Figaro..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Är kulturmarxism ett missvisande begrepp?

Veckans Hotspot handlar om begreppet kulturmarxism. Utöver namn som Lenin, Gramsci och Dutschke berör samtalet även liberalism, antisemitism och ateism..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Ny kärnkraft är ett omdebatterat projekt

Är fjärde generationens kärnkraft svaret på klimatfrågan eller en utopi? Det beror på vem man frågar. Optimisterna menar att ny teknik kan leda till kraftigt ökad effektivisering av kärnkraften, och till minskade risker..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Wallenberg öppnar för att investera i ny kärnkraft

Kärnkraften behövs för att säkra stabil elförsörjning. Det fastslog en av Sveriges mest inflytelserika företagsledare, Jacob Wallenberg, i SVT:s 30 Minuter. Wallenberg stängde heller inte dörren för att investera i fjärde generationens kärnkraft i framtiden, om politik och näringsliv kan hitta långsiktiga överenskommelser på området..

Världen Idag - 22 timmar sedan

Så spreds pietistiska väckelsen runt om i Sverige

Pietismen var en förnyelserörelse som ville att kristendomen inte bara skulle betona rätt lära utan också leda till ett helgat kristet liv. På 1690-talet lärde svenska studenter i tyska Halle känna pietismen, och omkring 1700 uppstod pietistiska kretsar i Karlskrona och Stockholm. Efter 1720 spreds den också genom hemvändande karoliner som kommit i kontakt med August Hermann Franckes skrifter under sin fångenskap i Ryssland..

Världen Idag - Igår: 00:00

En tung nytändning för den förkunnande musiken

Många kristna band vill nå människor utanför kyrkans väggar med sin musik. Ett av de banden är All for the King, som vill sprida evangeliet till nya grupper av människor. När de premiärspelade sin nya skiva Let there be light i Jönköping fanns Världen idag på plats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.