Regeringen > Nyheter

Wednesday, 01 December, 14:49

Regeringen - 28 okt 21 kl. 13:17

Vattenfrågor vid planläggning och byggandeEn särskild utredare ska göra en översyn av de bestämmelser i plan- och bygglagen, förkortad PBL, som avser vatten..
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
PBL

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vattenfrågorvid , planläggningoch , byggande

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 30 minuter sedan

Förslag att preskriptionstiden för allvarliga brott förlängs

I dag har justitie- och inrikes­minister Morgan Johansson tagit emot ett betänkande med förslag på längre preskrip­tions­tider för allvarliga brott, såsom våldtäkt, rån och grov misshandel. I betänkandet föreslås även att fängelse­straff som inte avtjänats aldrig ska preskriberas..

Regeringen - 30 minuter sedan

En översyn av den straffrättsliga regleringen om preskription

Syftet med utredningens uppdrag har varit att genom­föra en översyn av den straff­rättsliga regle­ringen om preskription..

Regeringen - 1 timme sedan

Framställning om förlängd tid för uppdraget att främja god mobiltäckning och tillgång till grundläggande telefoni och internet i hela landet

Med ändring av regeringens beslut den 9 september 2021 att främja god mobiltäckning och tillgång till grundläggande telefoni och internet i hela landet (I2021/02333) ska den del av regeringsuppdraget som avser stickprovsmätningar inom ett urval av geografiska områden från operatörernas mobiltäckningskartor redovisas till Regeringskansliet (Infrastrukturdepartementet) senast den 1 juni 2022..

Regeringen - 1 timme sedan

Kompletterande bestämmelser till EU:s förordning om en gemensam digital ingång

I propositionen föreslås en ny lag med kompletterande bestämmelser till Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2018/1724 av den 2 oktober 2018 om inrättande av en gemensam digital ingång för tillhandahållande av information, förfaranden samt hjälp- och problemlösningstjänster och om ändring av förordning (EU) nr 1024/2012..

Regeringen - 2 timmar sedan

Modernare regler för användningen av tvångsmedel

Användningen av tvångsmedel, som beslag och husrannsakan, är ofta en förutsättning för en effektiv brottsutredning. Teknikutvecklingen har bidragit till att brottsligheten har förändrats och i vissa avseenden blivit svårare att utreda och lagföra. Regleringen av tvångsmedelsanvändningen behöver därför moderniseras.

Regeringen - 2 timmar sedan

Morgan Johansson tar emot Preskriptionsutredningen

I dag, onsdag den 1 december kl. 14.00, tar justitie- och inrikesminister Morgan Johansson emot den utredning som haft i uppdrag att se över den straffrättsliga regleringen om preskription i brottsbalken.

Regeringen - 3 timmar sedan

Ett utökat skydd mot diskriminering

Slutbetänkande av Utredningen om vissa frågor i diskrimineringslagen..

Regeringen - 3 timmar sedan

Modernare regler för användning av tvångsmedel

Tillgång till elektro­nisk bevisning blir allt viktigare i brotts­utred­ningar men lag­stiftningen har släpat efter. Regeringen går därför fram med förslag på flera moderni­seringar för att polis och åklagare ska kunna säkra elektro­niska bevis i större utsträckning än tidigare..

Regeringen - 4 timmar sedan

Försvarsminister Peter Hultqvist träffade ledamöterna i Pliktrådet

Onsdag den 1 december träffade försvarsminister Peter Hultqvist ledamöterna i Pliktrådet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.