Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 02 December, 12:01

Cornucopia - 16 okt 21 kl. 15:56

Äppelpaj utmärkt preppingmat på höstenÄppelträd är utmärkt säsongsbaserad prepping om hösten, då det är enkelt att preppa för att kunna laga äppelpaj. En annan fördel med detta är att man lagar äppelpajen på hösten oavsett om det är kris och undergång, så ingen prepping för äppelpajerna är meningslös.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Omnia, Ekströms

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äppelpaj, utmärkt, preppingmat, hösten

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 30 minuter sedan

Investor och Wallenbergsfären redo att investera i ny svensk kärnkraft - om politiken ger långsiktighet

I en 30-minuters intervju uppgav Investors ordförande Jacob Wallenberg, att man är redo att investera i ny svensk kärnkraft, men det kräver långsiktiga avtal från politiskt håll, som saknas idag. Att näringslivet inte vill investera är fel - det är politiken som inte vill att näringslivet ska investera. I övrigt kostar elen från kärnkraft exakt samma som elen från vindkraft för slutkonsumenterna och köpande företag och att "vindkraft är billigare" är direkt felaktigt - priset sätts inte på produktionskostnaden, utan av utbud och efterfrågan när elen efterfrågas, dvs inte alltid när det blåser.

Cornucopia - 1 timme sedan

SCB PSU november 2021: MP och L utanför riksdagen - M, V, SD och S framåt sedan valet 2018 - vänsterregering stärks till 177 mandat

Nu på morgonen presenterade SCB sin stora Partisympatiundersökning (PSU) för november 2021. Det så kallade Miljöpartiet och de så kallade Liberalerna kommer inte in i riksdagen utifrån skattningen av väljarstödet och för Liberalerna är detta säkert även inom felmarginalen. M, V, SD och S går framåt sedan valet 2018.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Blivit en del snöskottning

Det blev en del snöskottning igår kväll och i morsen. Tittade nu på klockan och insåg att jag missat att skriva något morgoninlägg. Läget igår kvällLena hade jour på räddningstjänsten, så vi fick ut och skotta igår kväll för att säkerställa att spara några sekunder vid larm.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Skulle du själv klara de krav du ställer på regeringens ministrar?

Flera av ministrarna i Anderssons (S) nya regering uppvisar en tveksam vandel, av en art som visar att de verkar olämpliga som ministrar och rent av kan vara säkerhetsrisker. Samtidigt är det intressant att se om man som kritiker till detta själv klarar de krav man ställer på våra politiker. Hur ser det ut med dig?

Cornucopia - 21 timmar sedan

Rikspolitikerna tror att kollektivtrafiken är som i Stockholm - SL återigen bästa kollektivtrafiken i landet

Det är kanske inte så underligt att rikspolitiker, regering och de storstadsdominerande miljöpartisterna tycker att folk ska åka kollektivt. De tror antagligen att kollektivtrafiken ser ut resten av landet, som den gör i Stockholm. Återigen visar sig Region Stockholm ha bäst kollektivtrafik i landet, i form av SL, medan Göteborgs Västtrafik som vanligt är sämst bland de tre storstadsområdena, om än inte sämst i landet.

Cornucopia - Igår: 08:07

Koka kräftan långsamt: Sten, sax, påse - det ryska gasvapnet, Ukraina, Vitryssland och Northstream 2

Kreml spelar vad som verkar vara en avancerad nivå av leken sten-sax-påse i ett försök att tvinga fram ett godkännande av Northstream 2 ge genom att man via gaspriserna och elpriserna försöker koka kräftan EU långsamt. I själva verket har just nu Minsk greppet om Kreml. En analys av vad som egentligen pågår kring den ryska gasen och förberedelserna för ett militärt storangrepp mot Ukraina följer.

Cornucopia - Igår: 07:08

Onsdagen inleds positivt i Asien - dollarn har försvagats igen

Onsdagsmorgonens börser inleder positiv i de asiatiska tidszonerna. Dollarn är återigen nere på nio kronor och fallet har dragit med sig guldpriset, samtidigt som tidigare oro för Xi/Omikron-mutationen av Wuhan-pesten blir allt mer tveksam.Asiatisk tidszonStockholmsbörsen föll återigen på tisdagen efter en upprekyl på måndagen, men stödområdet förblir intakt och fredagens botten håller fortfarande.

Cornucopia - Igår: 16:10

Bloggen är störst i universitetslänen - Uppsala, Västra Götaland, Stockholm, Östergötland och Kronoberg

Som överskottsinformation från den nu stängda enkäten om kollektivtrafiken, som kommer redovisas senare, så hittas bloggens över- och underrepresentation per capita och län. Bloggen ser ut att vara per capita överrepresenterad i län där det finns universitet - undantaget Skåne - kanske beroende på att bloggläsarna domineras av högutbildade tjänstemän. I länen Uppsala, Västra Götaland, Stockholm, Östergötland och Kronoberg är det störst chans att en slumpmässig person läser bloggen.

Cornucopia - Igår: 12:57

Karlsborgs flygplats öppnas återigen för militärt transportflyg

Bara timmar efter att miljöpartiet lämnat regeringen meddelar nu F 7 Skaraborgs Flygflottilj att flygplatsen på Karlsborg åter öppnas för trafik med propellerplan och Försvarsmaktens Tp 84 Hercules. Kråks skjutfält söder om Karlsborg. Själva flygplatsen är skyddsobjekt och får således inte fotograferas.

Cornucopia - I förrgår: 10:34

Icke-inflationen: Ellevio höjer elnätstaxorna 9% - andra monopol hänger på

Icke-inflationen fortsätter fira sina lysande segrar. Det lokala elnätmonopolet Ellevio höjer sina elnätavgifter upp till 9%. Många av de andra lokala monopolen hänger på med motsvarande höjningar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.