Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 12 May, 17:23

Nyan - 13 apr 21 kl. 15:34

Textiliernas åländska livscykel ska kartläggasTextilierna är en av Ålands största utmaningar när det kommer till att uppfylla Finlands nya avfallsambitioner. Men Emmaus och Mise hoppas kartlägga textilflödet på Åland för att se exakt hur stort problemet är – och vad man kan göra åt det. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Ålands, Finlands, Emmaus, Mise, Åland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Textiliernas, åländska, livscykelska , kartläggas
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 timmar sedan

Lättade restriktioner för restaurangerna

Finlands regering beslutade i dag att ändra begränsningarna för restaurangernas öppettider och serveringstiderna för alkohol. Det betyder att alla förplägnadsrörelser på Åland får servera alkoholdrycker till klockan 24 och hålla öppet för kunder till klockan 01 från och med i morgon, torsdag 13 maj. Det skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande.

Nyan - 5 timmar sedan

Tidning: Mariella är såld

Nättidningen Shippax påstår att Viking Lines fartyg Mariella är såld. Köparen ska vara Corsica Ferries. Köpet ska enligt Shipax avslöjats i sociala medier av Pierre Mattei, vd för Corsica Ferries i dag den 12 maj.

Nyan - 6 timmar sedan

Fullmäktigeledamot ryter till om energiprojekt på Kökar

– Kökar behöver alla sina resurser för att ta tag i Kökar som det är nu, och inte knyta upp resurser i 5-7 år i ett projekt som kanske inte ger något.Det säger Thomas Dahlgren (ÅLD), ledamot i kommunfullmäktige, om kommunens energiprojekt. .

Nyan - 7 timmar sedan

ÅHS: Tekniska problem för vaccinbokningen – ring inte

Webbtidsbokningen för covid-vaccinering för personer som är 55 år öppnade lite försenat i dag onsdag, på grund av tekniska problem. ÅHS uppmanar de som haft problem att INTE ringa, utan testa webbokningen lite senare. Det här eftersom telefonsamtalen blockerar linjerna för riskgrupperna som ska boka sin tid per telefon.

Nyan - 8 timmar sedan

Röstade Ömsens vd mot valberedningen?

Nya Åland har begärt ut protokollet från Ömsens bolagsstämma. Där står att omröstningen var sluten, men både röstetalet och omröstningsresultatet är utskrivet. Med hjälp av enkel addition verkar det som att Ömsens vd Dan-Erik Woivalin, som nu tagit paus, röstade mot valberedningens förslag till förvaltningsrådet.

Nyan - 22 timmar sedan

Vem vill du ge nordiskt miljöpris?

Nu kan du föreslå vem du anser ska vinna Nordiska rådets miljöpris. 300 000 danska kronor ska gå till någon i Norden som har gjort något speciellt för att bidra gällande tanken om “från hav/jord till bord”. Nordiska rådets miljöpris har delats ut sedan 1995 och temat varierar varje år.

Nyan - 23 timmar sedan

Åtta vill bli Brändös kommundirektör

Tjänsten som kommundirektör på Brändö lockade åtta sökande: Joachim Flander, ekonomie magister Helsingfors, Pontus Flink, diplomingenjör Helsingfors, Jan Hellström, dataingenjör Kumlinge, Simon Häggblom, politices magister Helsingfors, Kristian Kullman, ekononomie magister Närpes, Kirsi Sundholm, filosofie magister Brändö, Sonja Ulfstedt, politices magister Åbo, och Anders Wentin, pedagogie magister Övermark. – Kommunstyrelsen har en arbetsgrupp som fattar beslutet, säger nuvarande kommundirektör John Wrede. Alla utom eventuellt en är formellt behöriga, enligt John Wrede.

Nyan - Igår: 17:00

Ny tredagarsfestival i vinter

Eventproduktionsbolaget Zevents har skrivit kontrakt med landskapsregeringen om att producera en tredagarsfestival med åländsk musik och dans den 4–6 februari 2022. Evenemanget, som ska gå av stapeln på Alandica, ingår som en del av firandet av Åland 100. ”Produktionen syftar till att visa upp det mesta och det bästa ur åländsk musik och dans inom alla tänkbara genrer, klassiskt, pop/rock, folkmusik och kör.

Nyan - Igår: 14:03

IFK skriver ungdomsavtal

FOTBOLL. IFK Mariehamn har skrivit ytterligare ett ungdomsavtal för säsongen 2021. Det är den 17-åriga Jimmi Bruhn som kommer att finnas tillgänglig för IFK:s ligalag under resten av säsongen.

Nyan - Igår: 13:27

Viking Line lanserar nytt kryssningskoncept

Frukost i Stockholm och eftermiddag i Mariehamn. Viking Line lanserar nytt kryssningskoncept med m/s Gabriella. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.