Finland

Tuesday, 20 April, 22:39

Nyheter om Finland

Sortering: Relevans | Senaste
GlobeNewswire - 2 timmar sedan

Korrigering till kallelse till Nexstim Abp:s bolagsstämma

Företagsmeddelande, Helsingfors, 20.4.2021 kl.

Nyan - 2 timmar sedan

Exitplanen för kulturbranschen ses över – undantagsförhållanden kanske slopas snart

Enligt flera ministrar närmar sig Finland punkten då man kunde slopa undantagsförhållandena. På onsdag utlovas besked om exitplanen, det vill säga hur Finland kommer att avveckla restriktionerna i takt med att smittläget förbättras. Det meddelade statsminister Sanna Marin (SDP) inför regeringens förhandlingar i Ständerhuset tisdag kväll.

Sydsvenskan - Igår: 07:42

Restauranger öppnar i Finland

Under måndagen öppnar restauranger och barer i Finland igen, efter att ha hållits stängda i sex veckor. Strikta begränsningar gäller dock i regioner med kraftigare virusspridning – som Nyland, Egentliga Finland och Österbotten – där restauranger får hål.

News55 - Igår: 07:42

Restauranger öppnar i Finland

Under måndagen öppnar restauranger och barer i Finland igen, efter att ha hållits stängda i sex veckor. Strikta begränsningar gäller dock i regioner med kraftigare virusspridning – som Nyland, Egentliga Finland och Österbotten – där restauranger får hål….

Nyteknik - 13 timmar sedan

Stora Enso stänger massabruk – 1 100 får sluta

Den finländsk-svenska skogsindustrijätten Stora Enso stänger massa- och pappersproduktionen vid två anläggningar, enligt ett pressmeddelande. Det handlar om bruken i Kvarnsveden i Sverige och Veitsiluoto i Finland och berör totalt 1 110 medarbetare, varav 670 i Finland och 440 i Sverige..

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Stora Enso stänger pappersproduktion i Sverige och Finland

Åtgärderna planeras att genomföras under tredje kvartalet 2021 och beröra 670 personer i Finland och 440 personer i Sverige. ”Pappersefterfrågan i Europa har minskat i över ett decennium. Denna trend har ytterligare accelererat på grund av pandemin, som har lett till förändringar i konsumentbeteenden.

GöteborgsPosten - 14 timmar sedan

Nedskärningar hos Stora Enso

Den finländsk-svenska skogsindustrijätten Stora Enso stänger massa- och pappersproduktionen vid två anläggningar, enligt ett pressmeddelande. Det handlar om bruken i Kvarnsveden i Sverige och Veitsiluoto i Finland och berör totalt 1 110 medarbetare, varav 670 i Finland och 440 i Sverige..

SR - Igår: 08:17

Finska krogar öppnar igen

Idag öppnar restauranger och barer i Finland igen, efter att varit stängda i sex veckor. Strikta begränsningar gäller dock i regioner med kraftigare virusspridning – som Nyland, Egentliga Finland och Österbotten – där restauranger får hålla öppet mellan 05 och 19. Krogarna i de regionerna måste sluta servera alkohol klockan 17.

GöteborgsPosten - Igår: 07:43

Restauranger öppnar i Finland

Under måndagen öppnar restauranger och barer i Finland igen, efter att ha hållits stängda i sex veckor..

UNT - Igår: 07:42

Restauranger öppnar i Finland

Under måndagen öppnar restauranger och barer i Finland igen, efter att ha hållits stängda i sex veckor..

Vimmerby Tidning - Igår: 07:42

Restauranger öppnar i Finland

Under måndagen öppnar restauranger och barer i Finland igen, efter att ha hållits stängda i sex veckor..

UNT - Igår: 07:42

Restauranger öppnar i Finland

Under måndagen öppnar restauranger och barer i Finland igen, efter att ha hållits stängda i sex veckor..

Corren - Igår: 07:42

Restauranger öppnar i Finland

Under måndagen öppnar restauranger och barer i Finland igen, efter att ha hållits stängda i sex veckor..

NT - Igår: 07:42

Restauranger öppnar i Finland

Under måndagen öppnar restauranger och barer i Finland igen, efter att ha hållits stängda i sex veckor..

Aftonbladet - Igår: 07:42

Restauranger öppnar i Finland

▸ Under måndagen öppnar restauranger och barer i Finland igen, efter att ha hållits stängda i sex veckor..

PrivataAffärer - Igår: 07:14

TF Bank ungefär som väntat

TF Bank redovisar ett rörelseresultat om 78,6 miljoner kronor för det första kvartalet 2021. Väntat var enligt Infronts sammanställning av tre analytikers prognoser 74,3 miljoner kronor. Kvartalets resultat per aktie uppgick till 2:84 kronor.

Nyan - 17 apr 21 kl. 19:32

Snabbtestdonationer till Åland

Åland får ta del av 250 000 coronasnabbtester som doneras till Finland genom det så kallade nödhjälpsinstrumentet inom EU. Det meddelar Finlands social- och hälsovårdsministerium. EU-kommissionen har ingått ett avtal om att skaffa 20 miljoner snabbtest till medlemsländerna.

SR - 8 timmar sedan

Stora Enso vill stänga pappersbruket – 440 personer förlorar jobbet

Stora Enso planerar att stänga massa- och pappersbruket i Kvarnsveden i Borlänge. 440 personer väntas förlora jobben. Beslutet beror på att efterfrågan på tidningspapper har minskat, enligt bolaget.

SR - 14 timmar sedan

Stora Enso planerar stänga fabriker – 1 100 anställda berörs

Pappers- och förpackningsbolaget Stora Enso planerar att permanent stänga massa- och pappersproduktionen vid sina bruk i Kvarnsveden utanför Borlänge och Veitsiluoto i Finland. 1 100 personer berörs. Fackliga förhandlingar har inletts..

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Nedskärningar hos Stora Enso

Den finländsk-svenska skogsindustrijätten Stora Enso stänger massa- och pappersproduktionen vid två anläggningar, enligt ett pressmeddelande. Det handlar om bruken i Kvarnsveden i Sverige och Veitsiluoto i Finland och berör totalt 1 110 medarbetare, var.

News55 - 14 timmar sedan

Nedskärningar hos Stora Enso

Den finländsk-svenska skogsindustrijätten Stora Enso stänger massa- och pappersproduktionen vid två anläggningar, enligt ett pressmeddelande. Det handlar om bruken i Kvarnsveden i Sverige och Veitsiluoto i Finland och berör totalt 1 110 medarbetare, var….

GlobeNewswire - 15 timmar sedan

Aktia avslutar samarbetsförhandlingarna

Aktia Bank Abp
Pressmeddelande Aktia avslutar samarbetsförhandlingarna Aktias samarbetsförhandlingar som inleddes 18.2 har slutförts. Efter slutförandet av förhandlingarna har bolaget fattat beslut om ändringar, till följd av vilka Aktia kommer att dra in totalt 75 arbetsuppgifter i stället för de ursprungligen uppskattade 100 arbetsuppgifterna.

NT - 16 timmar sedan

Svårt motstånd för Saab i Finland

Saab Gripen är en utmärkt stridsflygplan, men Sverige står utanför Nato och försvarets underfinansiering oroar..

Cornucopia - I förrgår: 12:33

Enkätresultat: Utlandssemester, festande, och samvaro vänner, familj och släktingar det första läsarna gör när pestrestriktionerna är lyfta

Enligt förra helgens enkät är utlandssemester, festande och restaurang, samt samvaro med vänner, familj och släktingar det första man kommer göra när pestrestriktionera är lyfta. Detta indikerar att eventuella permanent förändrade vanor på grund av pesten inte slår mot särskilda omständigheter, utan mot vardagen.Sankt Bert 28% av läsarna uppger att det första de kommer göra när pandemin är över är samvaro med vänner, familj och släktingar.

Västerbottens Folkblad - I förrgår: 07:00

Finska rederier kräver lättnader för turism till sommaren

De finska rederierna kräver nu tillsammans med turismorganisationen Visit Finland ett öppnande för närturism till sommaren..

Expressen - 16 apr 21 kl. 20:44

Högg två med sax – döms till fängelse

Två personer blev svårt skadade av en man med sax i Skinnskatteberg i höstas.Mannen greps efter att ha flytt till Finland och döms till nio och ett halvt års fängelse, rapporterar lokala medier..

GöteborgsPosten - 16 apr 21 kl. 20:34

Högg två med sax – döms till fängelse

Två personer blev svårt skadade av en man med sax i Skinnskatteberg i höstas. Mannen greps efter att ha flytt till Finland och döms till nio och ett halvt års fängelse, rapporterar lokala medier..

News55 - 16 apr 21 kl. 20:33

Högg två med sax – döms till fängelse

Två personer blev svårt skadade av en man med sax i Skinnskatteberg i höstas. Mannen greps efter att ha flytt till Finland och döms till nio och ett halvt års fängelse, rapporterar lokala medier. Polisen larmades till en lägenhet i orten den 3 november….

Nyan - 16 apr 21 kl. 17:00

Ännu oklart om vacciner

Finland är i ett svårt läge på grund av den oklara vaccinsituationen, sade Taneli Puumalainen, överläkare vid Institutet för hälsa och välfärd, THL, vid gårdagens presskonferens i Helsingfors. Dels har THL beslutat att inte ge Astra Zeneca-vaccin till personer under 65 år, dels är leveransen av Johnson & Johnsons vaccin för tillfället stoppad. Målet att vaccinera alla i arbetsför ålder före slutet av juni kan knappast realiseras.

YLE - 16 apr 21 kl. 15:52

Finland får 50 000 extra doser Pfizer-vaccin per vecka från slutet av april

THL: Mycket uppmuntrande nyheter..

YLE - 16 apr 21 kl. 13:49

Det här är Sputnik V: Ett coronavaccin som visat sig vara effektivt, men kan tampas med samma problem som Astra Zeneca

Finland "har beredskap att tänka på" att skaffa Sputnik..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.