Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 26 September, 01:48

Cornucopia - 25 jul 21 kl. 17:03

Dålig stämning på semestern: Indragna byggstartsdatum för nya villor pga cementkrisenUtifrån en enda läsares anekdot på sommarsemestern rapporteras det om två villanybyggen som inte längre har några säkra byggstartsdatum på grund av cementkrisen. Kan vara lite dålig stämning att sitta med den nya fina villatomten köpt för ett antal miljoner, men inte längre kunna bygga på grund av den annalkande cementkrisen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Anekdotiskt, Gräddhyllan, Storstaden, Cementa, Sveriges, Frr, Sverige, Ytterst

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dålig, stämning, semestern, Indragna, byggstartsdatumför nya , villor, pga cementkrisen

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Kina förbjuder transaktioner och brytning av kryptovalutor

Kina förbjuder alla transaktioner och brytning av kryptovalutor i ett utökat förbud mot tidigare. Bland annat lyfts nollsummespelets destruktiva energiåtgång som en av anledningarna.Borde verkligen skaffa ett annat foto - börjar bli tjatigt Kryptovalutor löser inga problem men är extremt energikrävande, och eftersom de som nollsummespel inte tillför något till ekonomi eller samhälle så är energiförbrukningen rent ut sagt idiotisk.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Sista helgen för 5% rabatt på Finanskursen Årskull IV

Detta inlägg publiceras i samarbete med Finanskursen, som till och med i morgon ger förtur för tidiga ansökningar och 5% rabatt på kursavgiften med denna länk.Finanskursen är en distansutbildning på tolv veckor som tagits fram av hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding.Här kan du se en Videopresentation:Videon går igenom några av huvudmomenten du får lära dig i Finanskursen:1.

Cornucopia - 13 timmar sedan

Fem raka veckor för Drönarhjärta på topp 5 mest sålda ljudbok på Förläggareföreningens topplista

Inlägget innehåller betallänkar för Adlibris och Bokus.
Veckans nya publicering av de officiella topplistorna från Förläggareföreningen och Svenska Bokhandlareföreningen visar att Drönarhjärta försvarar sin position som #4 mest sålda ljud
bok i Sverige, och kliver från #7 till #6 på e-bokslistan. Därmed har boken varit fem veckor på raken i topp 5 på ljusbokstopplistan och fem veckor på topp 10 för e-bok - #1, #4, #2, #4, #4  och #1, #3, #4, #7, #6 för e-bok.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Evergrande ska ha missat räntebetalningarna

Bland annat Bloomberg rapporterar att den kinesiska skuldsatta fastighetsjätten Evergrande ska ha mssat räntebetalningar på sina obligationer i torsdags. Därmed tickar klockan för fastighetsbolaget, då man tydligen inte ska få begära bolaget i konkurs förrän efter 30 dagar.Veckochart Hang Seng.

Cornucopia - Igår: 14:49

Fredagsmys: Bokmässa trots allt - för branschfolk desperata efter Mötet (TM)

Dags för lite fredagsmys. Trots allt blev det en bokmässa i år i någon form i form av hybridmässan med enbart seminarieprogram, där jag själv deltar på söndag. I princip var det bara de närmast sörjande närvarande och seminariepubliken sägs välja det billigare digitala alternativet.

Cornucopia - Igår: 08:48

Största ökningen av hushållens skulder någonsin under andra kvartalet

Det andra kvartalet 2021 innebär den största nettoökningen av de svenska hushållens skulder någonsin rapporterar SCB. Tillgångarna ökade dock snabbare, men det är förstås inte alltid samma personer som sitter på tillgångar och skulder, och mycket av tillgångarna är illikvida och inte fritt disponibla, som bostäder och pensionssparandet i tjänstepensioner, PPM mm.Svenskarna lånar och sparar Nettoskuldökningen (nya skulder minus amorteringar) ökade för hushållen med 94 miljarder kronor under andra kvartalet, vilket är den största uppgången någonsin och en ökningstakt som stigit med nästan 50% mot första kvartalet.

Cornucopia - Igår: 08:05

Hårt fall för dollarn och guldet - negativa börser på fredagsmorgonen

Dollarn faller hårt och drar med sig guldet medan marknadsräntorna i USA steg till högsta nivån sedan i juli, sedan den amerikanska centralbanken spelat svårflörtad. I Asien är börserna blandade under fredagsmorgonen.RasarStockholmsbörsen rusade uppåt under gårdagen med +1.

Cornucopia - I förrgår: 16:39

Stabschef vid totalförsvarsmyndighet begärd häktad misstänkt för MÖP-brott vid tidigare totalförsvarsmyndigheter

Den tidigare för spioneri misstänkte personen har nu begärts häktad misstänkt för MÖP-brottet grov obehörig befattning med hemlig uppgift. Personen har tidigare varit säkerhetschef på En Totalförsvarsmyndighet och är enligt myndighetens hemsida nu stabschef och sitter i myndighetens ledningsgrupp. Det misstänkta brottet eller brotten ska dock enligt häktningsframställan skett 2012 - 2015 vid anställning hos andra totalförsvarsmyndigheter.

Cornucopia - I förrgår: 15:00

Foton: Höstdagjämning och höstblot

Igår kväll var det årets höstdagjämning, vilket som traditionellt firades med höstblot, denna gång högst upp på berget efter att tallarna där avverkats i vinter. Några foton nedan. Två timmar innan klockslagetMed eldningen av tallgroten högst upp på berget är nu en plats med en mils utsikt rensad för fortsatta ritualer och sociala aktiviteter, vilket läggs till listan av projekt.

Cornucopia - I förrgår: 14:12

Medianlönerna ökade med 2.2% till 32 400:- SEK i månaden år 2020

Medianlönerna steg med 2.2% under 2020 och Mediansvensson hade därmed en månadslön på 32 400:- SEK. En sjuksköterska hade 36 400:-, en polis 36 900:-, en snickare 34 900:- och en soldat 24 100:-.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.