SR > Nyheter

Friday, 23 April, 17:12

SR - 03 mar 21 kl. 22:40

Så kommer polisen utreda VetlandadådetPolisen har startat en så kallad PUG-utredning för att kartlägga hur attacken i Vetlanda gick till. Utredningstypen används vid grova våldsbrott. “Den är framgångsrik när den används, men på grund av att den kräver mycket resurser så används den inte lika ofta som polisen vill”, säger Ekots rättsreporter Simon Andrén..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Vetlandadådet, PUG, Vetlanda, Ekots, Simon Andrén

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Så kommer polisen, utreda, Vetlandadådet
- 01 jan 70 kl. 01:00

Fler nyheter från SR

SR - 2 minuter sedan

Åklagaren: Ebba Busch kommer att delges misstanke om brott

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch kommer att delges misstanke om brott, det uppger överåklagare Anders Jakobsson för Ekot. Han vill inte säga vilken brottsrubricering det kommer handla om. Han bekräftar också Aftonbladets uppgifter om att Busch är kallad till förhör..

SR - 30 minuter sedan

Rädda Barnen: Önskar mer fokus på att upptäcka våld tidigt

Dagens besked om skärpta straff för flera typer av våld i nära relationer välkomnas nu av flera organisationer. Mer krävs dock för att komma till bukt med synen på mäns våld mot kvinnor, men också säkerheten för barn som växer upp i våldets skugga. ”Vi önskar att man sätter fokus på att upptäcka våld i familj så tidigt så möjligt”, säger Hanna Thermaenius, barnpsykolog på Rädda Barnen..

SR - 30 minuter sedan

Studenter fick tänka nytt inför konstutställning

Hur man genomför man en konstutställning när publiken inte kan komma till konsthallen blev en fråga för studenterna på Konst och designhögskolan Valand i Göteborg. Mastersstudenterna i fri konst fick tänka helt nytt kring sina exmensarbeten i år på grund av pandemin. Imorgon börjar utställnigen.

SR - 1 timme sedan

Ygeman: Vaccinationsbevis till flera länder juni

Island, Storbritannien och Australien håller på att godkänna den svenska versionen av det europeiska vaccinationsbeviset, Gröna beviset, enligt digitaliseringsminister Anders Ygeman (S). "Vi hoppas att det ska vara på plats den första juni och att svenskar därmed ska kunna resa till ett antal länder", säger Anders Ygeman. Regeringen utreder också möjligheten att använda vaccinationsbeviset inom Sverige vid olika evenemang..

SR - 1 timme sedan

Rysk militär drar sig tillbaka från Ukrainas gräns

De ryska militärförband som de senaste veckorna samlats vid Ukrainas västra och södra gräns har idag börjat dra sig tillbaka. Nyheten har välkomnats av den ukrainska ledningen men utrikesminister Dmytro Kuleba sade i dag att Ryssland fortfarande bör förklara bakgrunden till den militära närvaron. Rysslands försvarsminister har sagt att det hela varit en övning och ett svar på vad han menar är en ökad militär närvaro från Natos sida nära den ryska gränsen..

SR - 2 timmar sedan

Baltiska länder utvisar ryska diplomater

De baltiska länderna, Estland, Lettland och Litauen, utvisar tillsammans fyra diplomater, rapporterar AFP. Utvisningen görs i solidaritet med Tjeckien som är inblandat i gräl med Ryssland om en dödlig explosion i Tjeckien 2014. Tjeckien har utvisat 18 ryska diplomater och planerar att utvisa fler.

SR - 3 timmar sedan

Navalnyj avslutar sin hungerstrejk

Oppositionstionspolitikern Aleksej Navalnyj har avslutat sin hungerstrejk, enligt nyhetsbyrån AFP. Texten uppdateras.

SR - 3 timmar sedan

FHM: fortsatt paus för Janssens vaccin i Sverige

Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera fortsatt paus i användandet av vaccinet från Janssen, skriver de i ett pressmeddelande. Vaccinet rekommenderas inte till personer som är under 65 år..

SR - 4 timmar sedan

Merkel utfrågad om historisk finansskandal

I vad som kallas den största finansskandalen i Tysklands moderna historia vittnar idag förbundskansler Angela Merkel inför ett undersökningsutskott. Finansteknikbolaget Wirecard sysslade av allt att döma med bokföringsbedrägeri i mångmiljardklassen i många år, innan företaget förra året ansökte om konkurs. Parallellt med brottsutredningen söker den tyska förbundsdagen svar på varför det dröjde så länge innan bedrägerierna avslöjades..

SR - 4 timmar sedan

Sannolikt att förslagen går igenom – “Finns stöd”

De senaste veckorna har flera kvinnor dödats av män i Sverige. Det är sannolikt att regeringen får igenom de straffskärpningar de lagt fram i dag, säger Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach. “De här ändringarna finns det stöd för.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.