Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 17 April, 21:38

Cornucopia - 28 feb 21 kl. 20:49

Stor-Stockholms vinnare på inrikes flytt - Norrtälje, Österåker och Järfälla - Stockholm, Botkyrka och Huddinge förlorarnaDet finns tydliga vinnare och förlorare på det inrikes flyttnettot under 2020 i Stor-Stockholm. I vinnarledet hittar man Norrtjälje, Österåker, Järfälla, Nacka, Haninge, Täby och Upplands-Bro.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
stockholms, Järfälla, Huddinge, Stor-Stockholm, Norrtjälje, Upplands-Bro, Stockholms, Sumpan, Norrtälje, Södertälje, Nynäshamn, Scbden, Sollentuna, Danderyd, Vaxholm

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Ryska Norra flottan går in med landstigningsfartyg i Svarta Havet - sätter ukrainska Mariupol i blockad

Den ryska upptrappningen inför ett reguljärt massivt angrepp mot Ukraina fortsätter. Den ryska Norra flotta har nu gått in med två Roputja-klassens landstigningsfartyg i Svarta Havet. Redan tidigare hade hela Kaspiska flottiljens amfibiefartyg flyttats till Azovska sjön, dit Ryssland nu också stängt Kertsjsundet för annat än ryska fartyg.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Absurd värdering av Hemnet när ägarna ska casha hem

Bostadsannonsmonopolisten Hemnet ska börsnoteras genom att aktier säljs ut av befintliga ägarna. Värderingen är helt absurd till i runda slängar 20x omsättningen och runt 60x resultatet efter skatt (p/e). Var exakt tillväxten ska hittas som kan motivera värderingarna lämnas som en övning åt de som tecknar.

Cornucopia - Igår: 16:03

Fredagsmys: Krigsrevisionen

Personerna på bilden har nästan inget med novellen att göraBetalt samarbete med Bokus. Nedanstående är fredagsmys i form av en kortnovell av författaren Lars Wilderäng.”Vi behöver mer drivmedel.

Cornucopia - Igår: 09:08

FoHM: Rekommendationer för vaccinerade lättas

Folkhälsomyndigheten (FoHM) meddelade idag om lättade rekommendationer för personer som vaccinerats, som nu efter tre veckor sedan vaccination ska få träffa personer från andra hushåll. Samtidigt är detta förstås just rekommendationer, då staten inte faktiskt kan förbjuda den grundlagsskyddade fria rörligheten i det privata.
Papieren, bitte!

Cornucopia - Igår: 08:07

Kraftigt ras för dollarn och amerikanska räntor - uppåt på börserna under torsdagen och i Asien under fredagsmorgonen

Dollarn faller kraftigt tillsammans med räntorna på de amerikanska statsobligationerna, vilket drog upp de amerikanska börserna under torsdagen, i synnerhet teknikbörsen Nasdaqs index. Uppgången fortsätter trevande i de asiatiska tidszonerna under fredagsmorgonen. På Stockholmsbörsen blev det börsrekord under torsdagen.

Cornucopia - I förrgår: 16:51

Pengar läggs på ny försvarsmyndighet som ska kontrollera pengarna till försvaret - Genomförandemyndigheten?

Regeringen beslutade idag om en utredning om en ny totalförsvarsmyndighet som ska få pengar för att kontrollera att försvarets pengar inte slösas bort och ges en unik funktion i att bevaka totalförsvarsmyndigheternas pengar. Vilket inte finns för några andra myndigheter. Tänkbart namn inspirerat av de så kallade Liberalernas Allan Widman kanske kan bli Genomförandemyndigheten?

Cornucopia - I förrgår: 10:54

"En väldigt framgångsrik arbetsmarknadspolitik" - Sverige har EU:s femte högsta arbetslöshet

Finansminsiter Magdalena Andersson (S) sade på morgonens presskonferens om hur 45 miljarder av dina skattepengar ska användas till bland annat mer bidrag till bidragsmedia att Stefan Löfven (S) ligger bakom "en väldigt framgångsrik arbetsmarknadspolitik". Den innebär att Sverige har EU:s femte högsta arbetslöshet. Arbetslöshet EU/EES, Storbritannien, USA, Japan och Island Data: Eurostat
Sverige har alltså EU:s femte högsta arbetslöshet, och även högre arbetslöshet än Storbritannien, USA, Japan, samt alla EES-länder.

Cornucopia - I förrgår: 09:07

Högsta inflationen på två år

SCB rapporterade igår den officiella inflationen som numera är KPIF, för att anpassa sig till Riksbankens mått för penningpolitiken, som antogs för att man skulle slippa höja räntan. KPIF är nu på den högsta nivån sedan maj 2019.Riksbanken tänker inte höja räntanDen minst sagt expansiva penningpolitiken och utösandet av lånade pengar världen över har alltså föga överraskande lett till inflationens återkomst, men Riksbanken uppger sig inte ha någon avsikt att höja räntan de kommande åren, trots att inflationen enligt KPIF nu är vid målet på 2.

Cornucopia - I förrgår: 07:58

Nej, det är inte regeringen som satsar 45 miljarder i vårbudgeten - det är du

Regeringen och stödpartierna C+L ska idag försöka ta på sig äran över olika budgetsatsningar som man gör i vårändringsbudgeten. Men det är inte regeringen som satsar 45 miljarder på detta, utan det är du som skattebetalare. Glöm aldrig det, det är dina pengar, inte regeringens.

Cornucopia - I förrgår: 07:52

Otydliga börser i Asien på torsdagsmorgonen efter negativa onsdagsbörser

Börsutvecklingen i Asien är blandad under morgonen efter nedgångar i USA och Stockholm, men blandade börser i Europa. Dollarn fortsätter försvagas.Otydligt på toppenStockholmsöbrsens storbolagsindex OMXS30 gick -0.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.