Tack

Thursday, 15 April, 18:29

Nyheter om Tack

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 4 timmar sedan

Larm om pelletsrök i Långnäs

Brandkårer ryckte ut till Långnäs på eftermiddagen efter larm om rökutveckling i ett pelletslager. Vid tretiden pågick tömningen av lagret men det var fortfarande oklart var röken kom ifrån, sade befälet Lennart Johansson. (pd) .

Nyan - 7 timmar sedan

Nio vill bli byråchef

Infrastrukturavdelningen söker ny byråchef. Totalt nio personer hade lämnat in en ansökan i slutet av förra veckan då ansökningstiden tog slut. Dessa är Elias Nilsson, Jörgen Carlsson, Brage Granlund, Magnus Eriksson, Kim Nordling, Tony Sjöberg, Jens Andersén, Tobias Styrström och Tomas Fellman.

Nyan - 8 timmar sedan

Husrannsakningar i stan-tre misstänkta för narkotikabrott

Den åländska polisen rapporterar att man beslagtagit mindre mängder cannabis och amfetamin i Mariehamn. Under den gångna veckan har polisen ”riktat åtgärder mot personer som är misstänkta för narkotikarelaterade brott”, skriver man i ett pressutskick. Under måndagen utfördes tre husrannsakningar i Mariehamn och tre personer, alla bosatta i stan, greps misstänkta för narkotikabrott då både cannabis och amfetamin påträffade i mindre mängder.

Nyan - 10 timmar sedan

Åland vill ändra diplomatisk grad på EU-medarbetare

Landskapsregeringen vill arbeta för att höja den diplomatiska graden på den åländska specialsakkunniga vid Finlands ständiga representation till EU. ”Landskapsregeringen har i det här sammanhanget noterat att autonomier med motsvarande självstyrelse, så som Färöarna och Grönland, har en högre diplomatisk grad på sina utsända tjänstemän till Bryssel än den åländska specialsakkunniga”, skriver man i ett beslut. I samband med jubileumsåret för 100 år av Ålands självstyrelse vill man nu ge specialmedarbetaren en högre status.

Nyan - Igår: 16:04

Sjökvarter kan få ny vd på måndag

Nitton personer sökte deltidstjänsten som vd för Sjökvarteret i Mariehamn efter att Mikael Kraft sagt upp sig. Tio av dem intervjuades och tre av dem intervjuades en andra gång. Alla tre är kompetenta och kan tillföra Sjökvarteret mycket, säger stiftelsen Sjökvarterets viceordförande Pia Lundén.

Nyan - Igår: 15:04

Jomalastyre vill informera mera

Jomalas kommunstyrelse är redo att anpassa information om beredning och beslut enligt landskapets nya offentlighetslag, förutsatt att den lagen går igenom laglighetsprövningen och träder i kraft. Styrelsen godkänner kommundirektören Christian Dreyers förslag om att ta fram riktlinjer för hur beredningar och beslutsförslag kan publiceras. En förutsättning är att beslutsfattarna kan läsa beredningen innan den offentliggörs.

Nyan - Igår: 13:33

Fjorton får gå från Åland post

Åland Post har avslutat de samarbetsförhandlingar som bolaget kallade till i februari. Resultatet är att 14 medarbetare blivit uppsagda under dagen, det meddelar Åland post idag onsdag. Omorganiseringen berör främst affärsområde Pack och Distribution, men även affärsområde Logistik och staber.

Nyan - Igår: 12:37

Mordutredning lämnad till åklagare

Polisens utredning om ett misstänkt mord i Eckerö den 26 december har lämnats till åklagare.En av de tre personer som varit föremål för utredningen är inte längre misstänkt. En medelålders man skadades allvarligt när hans hus sattes i brand på kvällen den 26 december.

Corren - Igår: 12:30

Plus 14 miljoner – tack vare coronabidrag

Som många andra kommuner har Boxholms ekonomi klarat sig oväntat bra. Plus 14,7 miljoner – Tack vare statliga pandemibidrag..

Nyan - Igår: 12:27

KuPS-lån ersätter Mäenpää

FOTBOLL. IFK Mariehamn lånar in KuPS-försvarare som ersättare för Aapo Mäenpää som skadade sig tidigare i veckan och blir borta i flera månader då skadan kräver operation. Det blir 23-åriga Jiri Nissinen som ansluter till laget.

Nyan - Igår: 10:07

Gärna utegym vid Vikingahallen

Jomalas fritidschef Christer Mattsson är positiv till ett medborgarförslag om att anlägga ett utegym nära Vikingahallen i Prästgårdenby. Saken kan utredas inför budgeten 2022. Fritidsförvaltningen i Jomala ska göra en enkät för att ta reda på intresset för utökade morgonöppettider för squashen i Vikingahallen.

Nyan - Igår: 09:04

Cinderella ersätter Grace

Viking Cinderella kommer att ersätta Viking Grace under perioden 26 – 29 april, då Grace har sina årliga servicedagar, berättar Viking line i ett utskick. Tidtabellen är densamma Viking Cinderella, som normalt trafikerar mellan Stockholm och Mariehamn, är på grund av pandemin ur trafik sedan länge. Hon kommer till Åbo redan den 21 april, för att fram till 24 april endast ta frakt ombord.

Nyan - Igår: 08:01

Röda Korset-insats ska underlätta massvaccineringar

Ålands hälso- och sjukvård har bett Röda Korset rekrytera frivilliga att hjälpa till när massvaccineringarna kommer igång. – Det här är en viktig, stor och långvarig operation för oss, säger Tomas Urvas, verksamhetsledare vid Röda Korsets Ålandsdistrikt. Massvaccineringarna ska enligt planen inledas i början av maj och pågå fram till september.

Nyan - Igår: 19:11

Tre nya fall på tisdagen

Tre nya covid-19-fall konstaterades i dag tisdag. Det meddelar Jeanette Pajunen, direktör för Ålands hälso- och sjukvård. En av de tre smittades i utlandet, medan två hör till tidigare kända smittkedjor.

Nyan - I förrgår: 16:00

Mäenpää skadad – borta i månader

FOTBOLL. IFK Mariehamns högerback Aapo Mäenpää har dragit på sig en skada och kommer att vara ur spel en längre tid framöver. Det meddelade IFK under tisdagen.

Dalarnas tidningar - 7 timmar sedan

DEBATT: Vänsterpartiet är aldrig tysta – inte heller om Slätta

Tack Christer Arvidson för din debattartikel om Slätta centrum den 9/4.Det är helt riktigt att....

Cornucopia - 7 timmar sedan

"En väldigt framgångsrik arbetsmarknadspolitik" - Sverige har EU:s femte högsta arbetslöshet

Finansminsiter Magdalena Andersson (S) sade på morgonens presskonferens om hur 45 miljarder av dina skattepengar ska användas till bland annat mer bidrag till bidragsmedia att Stefan Löfven (S) ligger bakom "en väldigt framgångsrik arbetsmarknadspolitik". Den innebär att Sverige har EU:s femte högsta arbetslöshet. Arbetslöshet EU/EES, Storbritannien, USA, Japan och Island Data: Eurostat
Sverige har alltså EU:s femte högsta arbetslöshet, och även högre arbetslöshet än Storbritannien, USA, Japan, samt alla EES-länder.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Cellink lyfter efter höjd riktkurs

Carnegie väntar sig att den förestående rapporten visar att bolaget fått en bra start på året med fortsatt stark organisk tillväxt, enligt kommentaren i morgonbrevet. Investmentbanken väntar sig att Cellink kommer att växa organiskt med 75 procent under 2021, främst Tack vare försäljningen av produkterna Idot och Cytena. Carnegie har vidare lagt in Mattek i estimaten.

Dalarnas tidningar - 8 timmar sedan

Insändare: Ros till vaccinationspersonalen

Dagens ros vill jag ge till er som jobbar med vaccinationen i Mora. Stort Tack till er, proffsiga....

Aftonbladet - 12 timmar sedan

Fler Ferraris i Sverige – tack vare sossarna

▸ ZINA AL-DEWANY Ökad efterfrågan på lyxbilar i pandemin.

Expressen - 12 timmar sedan

”Lämna direkt – även om du kanske känner dig kär”

GÖTEBORG. Felicia släpades hem till pojkvännens lägenhet där han våldtog och misshandlade henne grovt.Samtidigt förstod hennes syster att hon var i fara och försökte få hjälp av polisen.

Jönköpingsnytt - Igår: 18:13

Klassiska Ronny och Ragge-kiosken får nytt liv tack vare Therese och Ida: ”Jag sa upp mig”

Hon befinner sig mitt i livet och tänker att om det är någon gång hon ska göra något annat, så är....

Länstidningen i Södertälje - Igår: 18:02

Coronabidragen ger mångmiljonvinst i kommunen - här är politikernas oväntade extrasatsning: ”Oseriöst!”

Kommunen gör 266 miljoner kronor i vinst 2020, mycket Tack vare extra statliga bidrag under....

GlobeNewswire - Igår: 16:13

Mandalay Resources Corporation tillkännager produktions- och försäljningsresultaten för första kvartalet 2021

TORONTO, April 14, 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Mandalay Resources Corporation (”Mandalay” eller ”bolaget”) (TSX: MND, OTCQB: MNDJF) tillkännagav idag sina produktions- och försäljningsresultat för första kvartalet 2021.
Produktionshöjdpunkter för första kvartalet 2021: Konsoliderad produktion av säljbar guldekvivalent och försäljning av 28 676 respektive 28 218 uns;Konsoliderad 23 857 uns guld, högsta belopp för ett kvartal sedan Q1 2018;Produktion av 15 458 uns säljbar guldekvivalent vid Costerfield, högsta produktionsresultat för ett kvartal vid Costerfield sedan Q2 2016; ochpåbörjad provbearbetning av mineraliserat deponimaterial vid Cerro Bayo, som producerat 43 699 uns silver och 724 uns guld.
Dominic Duffy, President och CEO på Mandalay,

Polisen - Igår: 12:55

Fyra män döms efter tusentals falska fakturor

Männen skickade ut tusentals falska fakturor på sammanlagt 37,5 miljoner kronor. Tack vare att polisen agerade snabbt stoppades betalningarna. Gärningspersonerna fick inga pengar och nu döms de fyra männen för bland annat grovt fordringsbedrägeri..

GlobeNewswire - Igår: 12:30

Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB (publ): CFO lämnar Byggmästaren

Byggmästarens CFO Andreas Lindenhierta har valt att lämna sin befattning för nya utmaningar. Sista anställningsdag är den 31 augusti 2021. ”Jag vill uttrycka mitt varmaste Tack till Andreas för hans insatser för Byggmästaren och önskar honom all lycka framöver.

Cornucopia - Igår: 11:26

SPP viktar ner svenska och globala aktier samt globala obligationer - övervikt på tillväxtmarknader och krediter

Fondbolaget SPP viktar ner i svenska och globala aktier efter att tidigare haft övervikt på dessa, men fortsätter vara överviktade i aktier i tillväxtmarknader (eng emerging markets) och krediter, men sänker globala obligationer till undervikt.Viktas ner I SPP:s markandsrapport för april framgår det att man sänker svenska och globala aktier från övervikt till normalvikt och har tagit hem vinster i dessa och reducerat exponeringen mot de två sektorerna till normalvikt. Man fortsätter dock vara överviktiga i tillväxtmarknadsaktier.

DalaDemokraten - Igår: 09:25

SJ:s biljettsläpp inför sommaren skjuts upp

På grund, eller Tack vare, att SJ vill kunna erbjuda tryggar resor under coronapandemin så väljer....

Realtid - Igår: 08:49

Creades substansvärde 738 kronor – föreslår aktiesplit

Sven Hagströmers investmentbolag Creades vänder till vinst i första kvartalet 2021, jämfört med förlust motsvarande kvartal i fjol, Tack vare börsuppgången.  .

Realtid - Igår: 08:37

Oljefonden Lundins största ägare – tack vare index

Oljefonden har inte bara behållit sina aktier i Lundin Energy, under förra året utökades även ägarandelen från 1,3 till 1,6 procent..

Cornucopia - Igår: 08:24

Ofarligt att begå cyberbrott och angrepp mot Sverige från annat land - riksåklagaren bekräftar och lägger ner utredning mot ryska GRU

Som alla som fått kortuppgifter stulna och använda utomlands, eller blivit utsatta för cyberbrott och angrepp, även i jobbet redan vet, så är det helt ofarligt att begå cyberbrott mot Sverige eller svenskar från ett annat land. Igår bekräftades detta av riksåklagaren för säkerhetsmål, som bara åtalar svenskar för att hanterat offentligt utlämnade uppgifter, efter att man lägger ner en förundersökning där den ryska militära underrättelsetjänsten GRU fullbordat dataintrång hos Riksidrottsförbundet med syfte att utöva påverkansoperationer.Felix fnissar från sin staty i Moskva Cyberbrottslighet eller -angrepp mot Sverige från utlandet är som alla som utsatts för detta helt ofarliga.

Corren - Igår: 07:00

Tack Selma för att du räddade Tåkern

Naturreservatet är en fristad som tillhör oss alla..

Vestmanlands Läns Tidning - Igår: 05:46

Insändare: Tack snälla VLT

Jättekul att vi, VLT-prenumeranter, fått möjlighet att se skid-SM i Kalix på era livesändningar.....

GöteborgsPosten - Igår: 02:58

Ny chans för Jonas Hassen Khemiri

Om det inte hade varit för pandemin skulle Jonas Hassen Khemiri ha tillbringat fjolåret i New York. Tack vare ett generöst amerikanskt biblioteksstipendium skulle han ha haft ett eget arbetsbord på anrika New York Public Library och tillgång till bibliotekets arkiv. Allt detta blev dock inställt på grund av covid-19..

News55 - Igår: 02:56

Ny chans för Jonas Hassen Khemiri

Om det inte hade varit för pandemin skulle Jonas Hassen Khemiri ha tillbringat fjolåret i New York. Tack vare ett generöst amerikanskt biblioteksstipendium skulle han ha haft ett eget arbetsbord på anrika New York Public Library och tillgång till biblio….

SR - Igår: 23:15

CL-kollen: PSG till semifinal trots förlust

PSG är klart för semifinal i Champions League-fotbollen. Parislaget slog ut regerande mästarna Bayern München trots 0-1-förlust hemma på tisdagskvällen. Avancemanget grundlades Tack vare segern på bortaplan i förra veckan.

GlobeNewswire - I förrgår: 18:00

Preliminära siffror för första kvartalet visar på 45 procent försäljningstillväxt och ökad lönsamhet

Hexatronic Group AB (publ)
556168-6360 Pressmeddelande 13 april 2021 Preliminära siffror för första kvartalet visar på 45 procent försäljningstillväxt och ökad lönsamhet Nettoomsättningen för kvartalet uppgick preliminärt till drygt 630 MSEK (437) vilket motsvarar cirka 45 procent tillväxt, varav drygt hälften är organisk. EBITA för första kvartalet förväntas uppgå till mellan 62 och 65 MSEK (22). Hexatronics nettopåverkan av covid-19 pandemin under första kvartalet 2021 bedöms som marginell.

ÖstersundsPosten - I förrgår: 17:34

Historiskt överskott för Östersund tack vare coronapengar: ”Prövningen väntar 2022”

Östersunds kommun redovisar ett överskott för 2020 om 172,2 miljoner kronor på kommunal nivå.....

GöteborgsPosten - I förrgår: 14:15

Gais guldhjälte från 1954 död

Hasse Olsson var med och vann Gais senaste SM-guld 1954. Nu meddelar klubben på sin hemsida att klubbprofilen dött – 90 år gammal.
Tack för dina insatser för Gais, Hasse.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.