Styrelse

Saturday, 15 May, 07:44

Nyheter om Styrelse

Sortering: Relevans | Senaste
GlobeNewswire - 11 maj 21 kl. 14:15

Nexstim Abp: Beslut vid årsstämman

Företagsmeddelande, Helsingfors 11 maj 2021 kl. 15.15 (EEST) Nexstim Abp: Beslut vid årsstämman   Nexstim Abp (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) (”Nexstim” eller ”bolag”) meddelar om följande beslut vid årsstämman som hölls den 11 maj 2021: 1 FASTSTÄLLANDE AV BOKSLUTET OCH KONCERNREDOVISNINGEN FÖR ÅR 2020, FÖRLUSTEN FÖR RÄKENSKAPSÅRET SAMT BEVILJANDET AV ANSVARSFRIHET Årsstämman fastställde bolagets årsredovisning inklusive koncernredovisning för 2020 och beslutade att ingen utdelning betalas ut för räkenskapsåret 1 januari–31 december 2020 och att förlusten för räkenskapsåret bokförs på förlustkontot.

SVT - 06 maj 21 kl. 11:29

HV71:s styrelse väntas avgå efter fiaskot

Efter HV71:s fiaskosäsong. Nu väntas hela klubbens Styrelse att avgå. – Valberedningens mål är att under nästa vecka presentera ett förslag till ny Styrelse med inriktning mot den nystart i HV71 som efterfrågas, säger Niklas Bengtsson, ordförande, till klubbens hemsida..

Realtid - 20 timmar sedan

Han tar över klubban i Sparbanksstiftelsen Norrlands styrelse

Johan Duvdahl från Storuman har valts till ny ordförande för Sparbanksstiftelsen Norrlands Styrelse..

GlobeNewswire - 11 maj 21 kl. 18:30

Årsstämma i NIBE Industrier AB

Tisdagen den 11 maj 2021 hölls årsstämma i NIBE Industrier AB (publ). Mot bakgrund av Covid-19-pandemin genomfördes stämman enbart genom poströstning.  Utdelning
Stämman beslutade i enlighet med Styrelsens förslag att utdelning lämnas med 1,55 kronor per aktie.

GlobeNewswire - 11 maj 21 kl. 08:00

Kinneviks styrelse har beslutat om de slutliga villkoren och tidplanen för utskiftningen av Zalando

Kinnevik AB (publ) (“Kinnevik”) meddelade idag att Styrelsen beslutat om de slutliga villkoren för utskiftningen av Kinneviks innehav i Zalando SE (”Zalando”), genom ett aktieinlösenprogram. Styrelsen har beslutat att skifta ut hela Kinneviks innehav i Zalando och Kinnevik kommer följaktligen skifta ut 28 Zalandoaktier för 143 inlösenaktier i Kinnevik, motsvarande cirka 166 kr eller 0,195 Zalandoaktie per Kinnevikaktie. Kinnevik kommer därmed lämna en extra värdeöverföring till sina aktieägare om cirka 45,8 Mdkr.

Nyan - 08 maj 21 kl. 10:00

Organisationsproffs i Viking Line-styrelse

Viking Lines Styrelse får ett nytt namn: Christina Dahlblom, 42, entreprenör, Styrelseproffs, ekonomie doktor och sedan november Professor of Practice vid Svenska Handelshögskolan föreslås till nyval i samband med bolagsstämman den 27 maj. Christina Dahlblom är inriktad på organisation och ledarskap och är en ofta anlitad föreläsare om bolagskultur och ledarskap. Hon har även kandiderat till vice ordförande i Svenska folkpartiet.

Realtid - 06 maj 21 kl. 11:34

Tundra Fonders styrelse värvar Parul Sharma och Carl Östring

Hållbarhetsexperten Parul Sharma och Styrelseproffset Carl Östring har valts in i Tundra Fonders Styrelse som oberoende ledamöter. .

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Kambis vd: Styrelsen lockas nog av USA-notering

”När man ser till multipelarbitraget mellan de europeiska börserna och de amerikanska är det definitivt frestande att överväga det. Vår första prioritering är så klart att fortsätta att växa och på lång sikt är det mer viktigt att göra rätt affärer, men jag tror definitivt att det är något som min Styrelse tittar på och definitivt överväger”, sade Kristian Nylén. Spekulationerna huruvida den svenska sportboksleverantören överväger en notering på andra sida Atlanten har pågått en tid.

Realtid - 19 timmar sedan

Investeringsprofilen Johan Blomquist ny ledamot i Nordstjernan

Privatinvesteraren och fd Altor- och Goldman Sachs-medarbetaren Johan Blomquist tar plats i Nordstjernans Styrelse..

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Insiders som handlat med aktier i veckan

Modeföretaget H&M:s vd Helena Helmersson köpte på måndagen den 10 maj 5.700 B-aktier i bolaget för sammanlagt cirka 1,2 miljoner kr. Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister.

Expressen - 21 timmar sedan

”Extrem machokultur – det är brutalt språk”

GÄVLE. En av Brynäs spelare är häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och misshandel i en nära relation. Ytterligare en spelare har misstänkts för våldtäkt.

GöteborgsPosten - I förrgår: 19:03

Sernekes styrelse kräver svar efter GP:s avslöjanden

Politiker rasar: ”Chockad” • Framtiden för fotbollsanläggningen osäker..

News55 - I förrgår: 18:35

Volvo Cars utreder framtida börsnotering

Volvo Cars har beslutat att undersöka möjligheten att notera företaget på Stockholmsbörsen senare i år, skriver företaget i ett pressmeddelande. Bolagets Styrelse beslutade också att förlänga vd:n Håkan Samuelssons kontrakt till slutet av nästa år. Reda….

Jönköpingsnytt - I förrgår: 15:30

Valberedeningen har presenterat sitt förslag till ny HV71-styrelse

För en tid sedan meddelade samtliga Styrelseledamöter i HV71 att man ställer sina platser till....

GlobeNewswire - I förrgår: 13:28

Karolinska Developments portföljbolag OssDsign tillförs SEK 270 miljoner genom en övertecknad företrädesemission med utnyttjat övertilldelningsoptionsprogram

STOCKHOLM, SVERIGE 12 maj 2021. Karolinska Development AB (Nasdaq Stockholm: KDEV) meddelar idag att bolagets portföljbolag OssDsign AB genomfört en framgångsrik nyemission av aktier med företrädesrätt för bolagets befintliga aktieägare om SEK 240 miljoner. Teckningsgraden uppgick till 185% varför OssDsigns Styrelse beslutade att genomföra en riktad nyemission av aktier utan företrädesrätt för befintliga ägare genom en övertilldelningsoption som tillför bolaget ytterligare SEK 30 miljoner.

GlobeNewswire - 11 maj 21 kl. 18:15

Kommuniké från årsstämma i Ellen Aktiebolag (publ)


Vid Ellen Aktiebolags årsstämma i Stockholm den 11 maj 2021 fastställde stämman, i enlighet med föreslagna beslut, följande: Årsstämman fastställde bolagets resultat- och balansräkning för år 2020, samt beslutade, i enlighet med Styrelsens förslag, att ingen utdelning ska lämnas för räkenskapsåret 2020 och att resultatet ska balanseras i ny räkning. Årsstämman beviljade Styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2020.
Årsstämman valde enligt valberedningens förslag, omval av Jens Engström, Mikael Lövgren, Cecilia Wolf och Catharina Skommevik som Styrelseledamöter samt nyval av Svens Mattsson som Styrelseledamot, för perioden intill slutet av nästa årsstämma.

Nyan - 11 maj 21 kl. 12:28

Wiklöf och Eriksson: 40-tal ägare har begärt ny bolagsstämma

Trygve Eriksson och Peter Wiklöf dementerar i ett gemensamt pressmeddelande påståendet att det skulle pågå en maktstrid i mellan ägarna i Ömsen. -Möjligen kan det ses som en maktkamp mellan Ömsens tidigare ledning och dess ägare, skriver Eriksson och Wiklöf. -Vi har tillsammans med ett 40-tal större ägare undertecknat en begäran om en extra bolagsstämma i Ömsen.

GlobeNewswire - 11 maj 21 kl. 11:50

Kommuniké från årsstämman i Acarix

Kommuniké från årsstämman i Acarix Årsstämman 2021 i Acarix AB ("Acarix" eller "Bolaget") hölls idag den 11 maj 2021 varvid aktieägarna fattade följande beslut. Med anledning av den pågående coronapandemin genomfördes stämman enbart genom poströstning, utan fysiskt deltagande. Fastställande av resultat- och balansräkningen Årsstämman beslutade att fastställa resultaträkningen och balansräkningen i Acarix samt koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen.

GlobeNewswire - 11 maj 21 kl. 10:36

Kommuniké från Auriant Mining AB (publ):s årsstämma den 11 maj 2021

Auriant Mining AB (publ) höll under tisdagen den 11 maj 2021 sin årsstämma.  För att motverka spridning av Covid-19 genomfördes årsstämman enbart genom förhandsröstning med stöd av tillfälliga lagregler .  Följande huvudsakliga beslut fattades vid årsstämman.

Nyan - 11 maj 21 kl. 09:21

Han hoppar av Ömsens förvaltningsråd

Christophe Jourdan, som valdes in i Ålands ömsesidiga försäkringsbolags förvaltningsråd vid den senaste bolagsstämman, lämnar sitt uppdrag. Det skriver han i ett brev som gått ut till massmedia med rubriken ”Det får vara nog nu”. Jourdans beslut kommer dagen efter att Ömsens Styrelse meddelade att vd:n Dan-Erik Woivalin tar en ”time out” efter att flera storägare hävdat att han arbetade för att fälla valberedningens förslag till förvaltningsråd.

GöteborgsPosten - 11 maj 21 kl. 08:35

Så skiftar Kinnevik ut Zalando

Kinneviks Styrelse har bestämt hur det ska gå till när innehavet i e-handelsföretaget Zalando skiftas ut..

NT - 11 maj 21 kl. 08:34

Så skiftar Kinnevik ut Zalando

Kinneviks Styrelse har bestämt hur det ska gå till när innehavet i e-handelsföretaget Zalando skiftas ut..

Corren - 11 maj 21 kl. 08:34

Så skiftar Kinnevik ut Zalando

Kinneviks Styrelse har bestämt hur det ska gå till när innehavet i e-handelsföretaget Zalando skiftas ut..

UNT - 11 maj 21 kl. 08:34

Så skiftar Kinnevik ut Zalando

Kinneviks Styrelse har bestämt hur det ska gå till när innehavet i e-handelsföretaget Zalando skiftas ut..

UNT - 11 maj 21 kl. 08:34

Så skiftar Kinnevik ut Zalando

Kinneviks Styrelse har bestämt hur det ska gå till när innehavet i e-handelsföretaget Zalando skiftas ut..

Vimmerby Tidning - 11 maj 21 kl. 08:34

Så skiftar Kinnevik ut Zalando

Kinneviks Styrelse har bestämt hur det ska gå till när innehavet i e-handelsföretaget Zalando skiftas ut..

Sydsvenskan - 11 maj 21 kl. 08:34

Så skiftar Kinnevik ut Zalando

Kinneviks Styrelse har bestämt hur det ska gå till när innehavet i e-handelsföretaget Zalando skiftas ut. Hela Kinneviks innehav skiftas ut genom aktieinlösen. Kinnevik skiftar ut 28 Zalandoaktier mot 143 inlösenaktier i Kinnevik.

News55 - 11 maj 21 kl. 08:34

Så skiftar Kinnevik ut Zalando

Kinneviks Styrelse har bestämt hur det ska gå till när innehavet i e-handelsföretaget Zalando skiftas ut. Hela Kinneviks innehav skiftas ut genom aktieinlösen. Kinnevik skiftar ut 28 Zalandoaktier mot 143 inlösenaktier i Kinnevik.

Världen Idag - 11 maj 21 kl. 00:10

En stat får inte pressa sina medborgare till att ljuga

En lärare på Sol­viks­skolan i Järna blev nyligen uppsagd från sin tjänst på grund av sin vägran att kalla en av eleverna för ”hen”. Lärarens motivering var att hon inte ville medverka till att skapa könsförvirring hos eleven, och hon var villig att använda elevens namn i stället för ett oönskat pronomen. Föräldrarna sade nej till detta och drev frågan vidare till skolans Styrelse, som alltså till slut, med hänvisning till diskrimineringslagen, avskedade läraren.

Nyan - 10 maj 21 kl. 17:00

Ministern vill se lösningsförslag i ÅMHM-konflikt

– Jag har under veckan haft konstruktiva möten och ser nu med stor förhoppning fram emot när Styrelseordförande konkret kan redovisa hur han har tänkt att denna situation som nu uppstått ska kunna lösas. Det skriver social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) i ett mejl som svar på en fråga om hur det går med den åtgärdsplan som landskapsregeringen har för att lösa konflikten mellan majoriteten i Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets Styrelse, med ordförande Marcus Måtar (Ob) i spetsen, och ÅMHM:s operativa ledning, med myndighetschef Susanne Perander i spetsen. (ss)
.

Världen Idag - 07 maj 21 kl. 16:35

Världen idag AB fick ny styrelseordförande

Per-Olof Eurell avgick som ordförande för Världen idags Styrelse i samband med torsdagens bolagsstämma. Han ersätts av Jan Blom. – Vi önskar Janne all lycka och Guds välsignelse i den nya rollen, säger Världen idags vd Annika Gunnarsson..

Corren - 07 maj 21 kl. 14:29

IFK Norrköping kan behöva flytta sin egen arena

En flytt av Platinumcars Arena? Ett 1 aprilskämt som halkat efter? Nej – det är faktiskt en fråga som IFK Norrköpings Styrelse kommer att vädra och se över framöver..

NT - 07 maj 21 kl. 14:16

Bomben: IFK kan behöva flytta sin egen arena

En flytt av Platinumcars Arena? Ett 1 aprilskämt som halkat efter? Nej – det är faktiskt en fråga som IFK Norrköpings Styrelse kommer att vädra och se över framöver..

SR - 07 maj 21 kl. 05:55

Tjeckisk public service hotas

I Tjeckien utsätts landets public service-medier för allt starkare påtryckningar från politiskt håll. Bedömare fruktar nu att situationen för landets fria och oberoende medier ska gå åt samma håll som i Ungern och Polen. Nu i maj ska det tjeckiska parlamentet välja nya ledamöter till TV-bolagets Styrelse och enligt oppositionen har kandidaterna handplockats för att de är kritiska mot TV-bolagets chef och trogna regeringen..

SVT - 07 maj 21 kl. 02:03

Övergrepp inom SOS barnbyar utreds

Hjälporganisationen SOS barnbyars internationella Styrelse har beställt en oberoende utredning sedan flera fall av övergrepp och korruption upptäckts..

GöteborgsPosten - 07 maj 21 kl. 01:13

Övergrepp inom SOS Barnbyar utreds

Hjälporganisationen SOS Barnbyars internationella Styrelse har beställt en oberoende utredning sedan flera fall av övergrepp och korruption upptäckts..

Västerbottens Folkblad - 06 maj 21 kl. 22:41

Han är ny ordförande i Miljöpartiet Västerbotten

Miljöpartiet de gröna i Västerbotten valde på årsmötet i april en ny Styrelse för distriktet. Efter att tidigare ordförande Elin Söderberg avsagt sig ordförandeskapet valdes Johan Asplund till uppdraget..

GlobeNewswire - 06 maj 21 kl. 16:00

Kommuniké från årsstämma den 6 maj 2021

Hexatronic Group AB (publ)
556168-6360 Pressmeddelande 6 maj 2021 Kommuniké från årsstämma den 6 maj 2021 Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades av årsstämman. Beslutades fastställa resultat- och balansräkningarna för moderbolaget och koncernen.Beslutades enligt Styrelsens förslag om utdelning uppgåendes till 0,50 kronor per aktie med avstämningsdag måndagen den 10 maj 2021 och beräknad utbetalning fredagen den 14 maj 2021.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.