Socialdemokraterna

Sunday, 18 April, 17:38

Nyheter om Socialdemokraterna

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - I förrgår: 15:01

Liberalerna och socialdemokraterna drar tillbaka misstroende

Idag har landskapsregeringen skickat ett svar på JO:s frågor gällande den omdebatterade vaccinationslistan. Ansvarig minister Harry Jansson (C) konstaterar i svaret bland annat att det omstridda brevet ska ”närmast ses som en rekommendation likt de preciseringar om vaccinationsordningen som THL har utfärdat”. Idag höll Socialdemokraterna och liberalerna pressinfo gällande sitt misstroendeyrkande mot regeringen som de lovat dra tillbaka om landskapsregeringen ger ett fullgott svar till JO.

Nyan - 08 apr 21 kl. 16:41

Misstroende mot landskapsregeringen

Liberalerna och Socialdemokraterna kräver att vicelantrådet Harry Jansson avgår från sin post. I annat fall lämnar man in ett misstroendeyrkande mot landskapsregeringen. Liberalerna och Socialdemokraterna ger Harry Jansson allvarlig kritik för sin hantering av en JO-begäran i sitt misstroendeyrkande, som inlämnades till lagtinget sent på torsdagseftermiddagen.

Länstidningen i Jämtland - 07 apr 21 kl. 16:53

Socialdemokraterna om blågröna sprickan: "De får själva reda upp röran som de har ställt till"

Socialdemokraterna är regionens största parti, men inviten från det blågröna minoritetsstyret....

Magazin24 - 3 timmar sedan

Debatt: Vi ska jobba Sverige ur krisen

Debattartikel från Socialdemokraterna..

SVT - 11 timmar sedan

Novus: Sjukvård fortsatt viktigaste frågan för väljarna

Sjukvården är fortfarande i topp som viktigaste frågan, följt av lag och ordning samt invandring och integration, enligt Novus senaste opinionsundersökning. Socialdemokraterna anses fortfarande ha ”bäst politik” i sex av väljarnas tio viktigaste sakfrågor, uppger Novus. Det har dock skett förändringar i väljarsympatier i klimat- och skolpolitik inom det borgerliga blocket.

Nyan - I förrgår: 08:00

Beslut om JO-ärende tas i dag

Vice lantrådet Harry Jansson meddelade på torsdagen att JO-ärendet är under beredning. Liberalerna och Socialdemokraterna räckte i måndags ut en olivkvist till regeringen i det omstridda JO-fallet. För att de inte ska ta misstroendeyrkandet vidare så behöver regeringen svara på de frågor som JO ställde i samband med en privatpersons klagan gällande vaccinprioriteringen i landskapet.

Nerikes Allehanda - 15 apr 21 kl. 08:35

Krävs det en nationell hemlöshetsstrategi för att Socialdemokraterna i Örebro ska agera?

Det är en skam att Sverige har flest hemlösa personer i hela Norden. Vi ska vara ett....

Nerikes Allehanda - 15 apr 21 kl. 07:36

Hellre ett fungerande bussnätverk än en magisk buss

Örebroarnas resebehov är mer komplicerat än vad Socialdemokraterna verkar förstå. En bra snabb....

Sydsvenskan - 15 apr 21 kl. 06:33

Lund på väg mot jätteöverskott – igen

Socialdemokraterna kräver extrasatsningar på skola och förskola i år..

Sydsvenskan - 15 apr 21 kl. 05:00

”Stoppa nedläggningen av Flyktinghälsan i Malmö.”

Carina Svensson och Sedat Arif, Socialdemokraterna..

Nyan - 14 apr 21 kl. 16:08

”Vill inte vara småsint”

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) tror inte det gör varken ”till eller från” att lämna komplettering till JO, men väljer att gå liberalerna och Socialdemokraterna till möte för den politiska fridens skull..

Nyan - 14 apr 21 kl. 06:07

Förtroendet för vice lantrådet är ”ordentligt skadat”

Katrin Sjögren konstaterar att JO–debatten handlat om en viktig principfråga för liberalerna och Socialdemokraterna och att man nu hoppas nå en lösning. Men förtroendet för vice lantrådet är skadat..

NT - 14 apr 21 kl. 06:00

Invandringsfrågan enklare utan Miljöpartiet

Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet och Liberalerna vill alla i någon mån bromsa takten på invandringen..

Expressen - 12 apr 21 kl. 17:50

Förslag: Ge regionens vinst till medarbetarna

Socialdemokraterna i Region Kronoberg vill att tio procent av regionens överskott ska gå direkt till medarbetarna.De vill kompensera personal för hårt arbete under det gångna året.– Alla medarbetare ska få dela på en del av det stora överskott som regionen nu gör, säger andre vice ordförande i regionstyrelsen Henrietta Serrate (S).

SVT - 12 apr 21 kl. 07:17

Gustaf Norén ställer upp i kyrkoval

Gustaf Norén, musiker och tidigare medlem i Mando Diao, ställer upp i kyrkovalet i Borlänge kommun för Socialdemokraterna, skriver Dala-Demokraten. Norén säger att han inte vill stå bredvid och klaga på samhället, utan hellre vara med och påverka det..

Cornucopia - 11 apr 21 kl. 18:34

Starkaste opinionssifforna för de sk Liberalerna sedan i april hos Demoskop

De så kallade Liberalernas nya politiska linje att samarbeta med det av nynazister och fd SS-soldater grundade Sverigedemokraterna har gett positivt utfall i opinionen för partiet, som får sina starkaste siffror sedan i April 2020 hos Demoskops (fd Inzios) opinionsundersökning, på bekostnad av Moderaterna.Liberalernas erekta fallos Liberalerna kliver fram 1.0 procentenheter från 2.

Expressen - 11 apr 21 kl. 17:19

Musikern Gustaf Norén ställer upp i kyrkoval

Musikern Gustaf Norén ställer upp i kyrkovalet i Borlänge kommun för Socialdemokraterna, skriver Dala-demokraten..

DN - 11 apr 21 kl. 15:06

Gustaf Norén ställer upp i kyrkoval

Gustaf Norén, musiker och tidigare medlem i Mando Diao, ställer upp i kyrkovalet i Borlänge kommun för Socialdemokraterna, skriver….

GöteborgsPosten - 11 apr 21 kl. 13:47

Gustaf Norén ställer upp i kyrkoval

Gustaf Norén, musiker och tidigare medlem i Mando Diao, ställer upp i kyrkovalet i Borlänge kommun för Socialdemokraterna, skriver.

Vimmerby Tidning - 11 apr 21 kl. 13:47

Gustaf Norén ställer upp i kyrkoval

Gustaf Norén, musiker och tidigare medlem i Mando Diao, ställer upp i kyrkovalet i Borlänge kommun för Socialdemokraterna, skriver Dala-Demokraten..

UNT - 11 apr 21 kl. 13:47

Gustaf Norén ställer upp i kyrkoval

Gustaf Norén, musiker och tidigare medlem i Mando Diao, ställer upp i kyrkovalet i Borlänge kommun för Socialdemokraterna, skriver Dala-Demokraten..

Corren - 11 apr 21 kl. 13:47

Gustaf Norén ställer upp i kyrkoval

Gustaf Norén, musiker och tidigare medlem i Mando Diao, ställer upp i kyrkovalet i Borlänge kommun för Socialdemokraterna, skriver Dala-Demokraten..

UNT - 11 apr 21 kl. 13:47

Gustaf Norén ställer upp i kyrkoval

Gustaf Norén, musiker och tidigare medlem i Mando Diao, ställer upp i kyrkovalet i Borlänge kommun för Socialdemokraterna, skriver Dala-Demokraten..

NT - 11 apr 21 kl. 13:47

Gustaf Norén ställer upp i kyrkoval

Gustaf Norén, musiker och tidigare medlem i Mando Diao, ställer upp i kyrkovalet i Borlänge kommun för Socialdemokraterna, skriver Dala-Demokraten..

News55 - 11 apr 21 kl. 13:47

Gustaf Norén ställer upp i kyrkoval

Gustaf Norén, musiker och tidigare medlem i Mando Diao, ställer upp i kyrkovalet i Borlänge kommun för Socialdemokraterna, skriver Dala-Demokraten . Norén säger att han inte vill stå bredvid och klaga på samhället, utan hellre vara med och påverka det..

Jönköpingsnytt - 11 apr 21 kl. 12:38

Carina Ödebrink (S) fortsätter som distriktsordförande

Carina Ödbrink fortsätter som distriktsordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län. – Jag....

Vestmanlands Läns Tidning - 10 apr 21 kl. 08:36

Debatt: Felprioritering att bygga ett nytt bad

Det är med stigande förvåning man ser den prioritering som Socialdemokraterna och dess....

SR - 10 apr 21 kl. 03:00

Moderaternas uppgång har stannat av

Moderaternas uppgång i opinionen har stannat av. Partiet backar med 0,9 procentenheter till 22,7 procent. Det visar Svensk väljaropinion, en sammanvägning av flera opinionsmätningar som Kantar/Sifo gjort för Ekot.

Expressen - 09 apr 21 kl. 15:07

Morgan Johansson har kapitulerat för MP

Socialdemokraterna vill ge sken av att den nya migrationslagen kommer att bli historiskt stram. I själva verket öppnar den för stort godtycke och ökad invandring..

SR - 09 apr 21 kl. 15:02

Gustav Norén satsar på kyrkopolitik

Artisten och tidigare frontmannen i Mando Diao, Gustav Norén, kan vara på väg att inleda en ny karriär. Han ställer nämligen upp i kyrkovalet för Socialdemokraterna i hemkommunen Borlänge, rapporterar Borlänge Tidning. Norén, som står på fjärde plats på Socialdemokraternas lista, säger till tidningen att: "Borlänge är en stad som är utformad som en förening - antingen är man passiv eller aktiv och jag vill vara med.

Vimmerby Tidning - 08 apr 21 kl. 20:48

Förslag: Sätt ljus på skyltarna med ny teknik

Välkomstskyltar med Pippi Långstrump utanför Vimmerby bör belysas när det är mörkt. Det anser Socialdemokraterna som menar att det nu finns teknik som gör det möjligt till en rimlig penning..

SvD - 08 apr 21 kl. 17:30

L är inte sugna på ytterligare äventyr

Liberalerna är kritiska mot Socialdemokraterna, men utlöser inte regeringskris. Samtidigt skärps Moderaternas politik successivt och nästa valrörelse kan komma att handla om invandring..

Expressen - 08 apr 21 kl. 14:55

I bananstaten Sverige får konsulter utreda S-löften

En byrå som gjort kampanjer åt Socialdemokraterna ska nu ta fram underlag till höjda pensionsavgifter. Ardalan Shekarabis brist på omdöme är häpnadsväckande..

SR - 08 apr 21 kl. 14:11

Enighet råder mellan S och MP om ny migrationspolitik

Socialdemokraterna och Miljöpartiet har nu enats om det förslag till en ny migrationspolitik som man lägger på riksdagens bord. Migrationskommitténs förslag om att övergå från permanenta till tillfälliga uppehållstillstånd, som grundprincip, finns kvar liksom att krav på språkkunskaper, egen försörjning, samhällskunskap och skötsamhet. Vad gäller de tillägg som de båda regeringspartierna gjort, bland annat om särskilt ömmande omständigheter och humanitära skäl, är utgången inte lika given..

Expressen - 08 apr 21 kl. 04:30

Konsult utreder Shekarabis löfte om pensionerna

Regeringen kör över riksdagens pensionsgrupp för att utreda S-vallöftet om höjd pensionsavgift.Trots försök att tona ner Ardalan Shekarabis (S) utspel har socialdepartementet tagit fram en projektplan och ett avtal med en konsult från PR-koncernen Reform Society.Oppositionen ifrågasätter nu socialförsäkringsministerns ledarskap – och pensionssystemets framtid.

NT - 07 apr 21 kl. 16:30

Lever socialdemokraterna i en alternativ verklighet?

Det är med bestörtning vi kan ta del av BRÅ´s senaste statistik om hur det dödliga våldet ökat till rekordnivåer i Sverige ..

Västerbottens Folkblad - 06 apr 21 kl. 17:00

S vädjar till bank om etablering i Sorsele

Socialdemokraterna i Sorsele vädjar till Sparbanken Nord att etablera sig på orten efter att Sorseles sista bank Handelsbanken lämnat kommunen..

Expressen - 03 apr 21 kl. 07:15

S smörjer ägarklassen på ungas bekostnad

Socialdemokraterna subventionerar den besuttna ägarklassen samtidigt som man reser hinder för ungdomar utan välbeställda föräldrar. Det är ett stort svek..

Dalarnas tidningar - 29 mar 21 kl. 07:05

DEBATT: Vi vill att Falun satsar på barnen och miljön – inte bara på biltrafiken

Vi inom Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet i Falun vänder oss mot beslutet om....

GöteborgsPosten - 28 mar 21 kl. 05:00

Alla som blivit rika har knappast vunnit på lotteri

Tror Socialdemokraterna att klyftorna har uppkommit av en slump, skriver Christoffer..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.