Skapas

Thursday, 06 May, 05:02

Nyheter om Skapas

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 25 mar 21 kl. 13:00

Duon: Ta rygg på utländska investerare i svenska fastigheter 

Under 2020 har vi sett ett flertal stora transaktioner från både svenska och utländska institutioner på prisnivåer som tidigare aldrig skådats på den svenska fastighetsmarknaden. Till exempel köpte Patrizia nyproducerade lägenheter i Haninge för drygt 60 000 kr/kvm. Dessa transaktioner har framförallt gjorts i segmenten nyproducerade hyresrätter och lager/logistik.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Knowit köper Cybercom för 2,2 miljarder

Genom förvärvet Skapas ett kunderbjudande inom digital transformation med en ”mycket stark” position på den nordiska marknaden. ”Knowits etablerade position inom systemlösningar, management consulting och digitala kundupplevelser kompletteras med ett fjärde affärsområde, Knowit Connectivity, med fokus på att möta behoven från kunder inom industri-, tech- och telekomsektorn”, skriver Knowit i pressmeddelandet. Det nya bolaget får fler än 3.

Västerbottens Folkblad - 21 timmar sedan

Nytt koncept ger kajaker till ungdomsverksamhet

En ny satsning ska slå två flugor i en smäll för Umeå kanotklubb. Samtidigt som klubben får nya kajaker för ungdomar Skapas sommarjobb för unga vuxna..

Vestmanlands Läns Tidning - Igår: 13:00

Här släpps nya tomter

Chansen ökar för den som vill bygga hus på landsbygden. Tolv nya tomter Skapas i Tillberga och....

Nyan - 30 apr 21 kl. 08:00

Sammanslagning skapar stor redovisningsfirma

Confido Bokföringsbyrå Ab har beslutat att överlåta verksamheten till Nova Alandia Ab, skriver de bägge redovisningsföretagen i ett gemensamt pressmeddelande. ”Genom sammanslagningen Skapas en dubbelt så stor aktör på den åländska redovisningsmarknaden”, meddelas det. Tillsammans sysselsätter de båda bolagen 17 personer.

UNT - 29 apr 21 kl. 18:00

Så ska den hotade havsöringen räddas

Här Skapas en barnkammare för havsöringen. I Böleån på Hållnäshalvön ska satsningen få beståndet av den utsatta arten att växa. Det hoppas sportfiskarna..

UNT - 29 apr 21 kl. 18:00

Så ska den hotade havsöringen räddas

Här Skapas en barnkammare för havsöringen. I Böleån på Hållnäshalvön ska satsningen få beståndet av den utsatta arten att växa. Det hoppas sportfiskarna..

UNT - 29 apr 21 kl. 18:00

Så ska den hotade havsöringen räddas

Här Skapas en barnkammare för havsöringen. I Böleån på Hållnäshalvön ska satsningen få beståndet av den utsatta arten att växa. Det hoppas sportfiskarna..

SR - 28 apr 21 kl. 16:07

Sju medlemmar i italiensk terrorganisation gripna

I Frankrike har sju medlemmar av den italienska vänsterextrema terroristorganisationen Röda brigaderna gripits. Röda brigaderna skapade kaos i Italien från slutet av 1960-talet till mitten av 80-talet med en mängd mord, kidnappningar och attentat. Italiens regering berömmer Frankrike för en imponerande polisoperation där båda ländernas myndigheter samarbetat.

Regeringen - 28 apr 21 kl. 14:23

Stärkt svenskt stöd till FN:s fredsförebyggande fond

Risk för att befintliga konflikter förvärras och nya Skapas i pandemins spår måste motverkas. Därför stärker Sverige sitt stöd till FN:s fredsbyggande fond och antar en ny strategi. Fokus på jämställdhet, klimat och konfliktförebyggande insatser genomsyrar det svenska engagemanget..

Aftonbladet - 27 apr 21 kl. 12:44

Att öppna F16 igen blir ett lyft för Uppsala

▸ DEBATT UPPSALA Debattörerna: Nya jobb Skapas och värnpliktiga får uppleva staden.

Cornucopia - 24 apr 21 kl. 15:42

Lägsta antalet bostadsinbrott någonsin 2020 - halverat sedan 70-talet - både lägst i antal och per capita

År 2020 hade det lägsta antalet bostadsinbrott någonsin - åtminstone sedan 1975 där BRÅ:s data börjar för inbrott i bostad. Siffran är både lägst i antal och per capita, där den halverats sedan 70-talet. Anmälda inbrott i bostad per 100 000 invånare 1975 - 2020 Data: BråBostadsinbrotten låg 2020 på 141 stycken per 100  000 invånaree, vilket ungefär är halva siffran mot 70-talets cirka 270 och mindre än hälften från rekordåren under 80-talets första halva.

E24 - 24 apr 21 kl. 14:27

Jättestadsdel kan skapas i Bromma: ”En jackpot”

Att bygga bostäder på Bromma flygplats vore realistiskt, ekonomiskt lönsamt och en jackpott för staden. Det säger två fastighetsprofessorer på KTH efter regeringens nedläggningsbesked. Projektet skulle bli det största sedan bygget av Vällingby och Farsta..

Västerbottens Folkblad - 24 apr 21 kl. 09:00

Jättesatsning på anstalten Sörbyn – byggs ut till 144 platser

Anstalten Sörbyn byggs ut i ett jätteprojekt. Antalet platser utökas från 40 till 144. Många nya arbetstillfällen Skapas..

NT - 24 apr 21 kl. 07:30

Christel Valsinger: Döda artister tar ton på nytt

När Irene Cara en gång sjöng de berömda raderna ”Fame – I’m gonna live forever” anade hon nog inte hur rätt hon skulle komma att ha. Med AI (artificiell intelligens) på snabb frammarsch i musikindustrin kan döda artister åter få liv, när ny musik Skapas i deras namn..

Corren - 24 apr 21 kl. 07:30

Christel Valsinger: Döda artister tar ton på nytt

När Irene Cara en gång sjöng de berömda raderna ”Fame – I’m gonna live forever” anade hon nog inte hur rätt hon skulle komma att ha. Med AI (artificiell intelligens) på snabb frammarsch i musikindustrin kan döda artister åter få liv, när ny musik Skapas i deras namn..

DN - 23 apr 21 kl. 13:22

Fantasi sätts före fakta i nytt H C Andersen-museum

Ett nytt H C Andersens museum Skapas i danska Odense. Efter tio års arbete och drygt 500 satsade miljoner är det i sommar klart att visa….

Cornucopia - 21 apr 21 kl. 18:38

Regeringen vill stänga Bromma flygplats - men saknar riksdagsstöd - räkna oavsett inte med några snabba bostäder

Regeringen och miljöminister Per Bolund (MP) vill lägga ner Bromma flygplats, vilket som eftergift för Miljöpartiet överraskar absolut ingen. Det saknas dock en riksdagsmajoritet för beslutet och dessutom är uppsägningstiden med Stockholms stad tre år. Oavsett kommer det inte snabbt bli några bostäder, för det är inte tillgången till mark som är flaskhalsen, utan tillgången till byggnadsarbetare och övriga resurser.

Vestmanlands Läns Tidning - 20 apr 21 kl. 14:16

Insändare: Är det fria valet verkligen fritt?

Kommentar på inlägget "Uppenbart att en A- och en B-grupp Skapas", VLT den 12 april. Detta inlägg....

GlobeNewswire - 19 apr 21 kl. 09:25

Stockwik rekryterar Rickard Henze som COO

Stockwik Förvaltning AB (publ) har anställt Rickard Henze som ny Chief Operating Officer. Rickard kommer senast från Nordea där han bland annat varit chef för den svenska delen av aktieanalys. Han tillträder per idag.

GöteborgsPosten - 18 apr 21 kl. 15:27

Paris i täten för nya idén om ”15-minutersstaden”

Allt ska nås på en kvart till fots – så Skapas levande byliv i storstäder världen över..

ETF-marknaden - 18 apr 21 kl. 14:19

Så här kan du investera på fastighetsmarknaden

Vill du investera på fastighetsmarknaden? Att investera i fastigheter har tidigare inneburit höga kapitalinvesteringar och krav på kontakter, då fastighetsbranschen traditionellt sett är känd som en relationsbaserad industri. Det enda egentliga undantaget har varit aktier i fastighetsbolag, och så kallade Real Estate Investment Trust, så kallade REITs.

Cornucopia - 17 apr 21 kl. 09:39

Absurd värdering av Hemnet när ägarna ska casha hem

Bostadsannonsmonopolisten Hemnet ska börsnoteras genom att aktier säljs ut av befintliga ägarna. Värderingen är helt absurd till i runda slängar 20x omsättningen och runt 60x resultatet efter skatt (p/e). Var exakt tillväxten ska hittas som kan motivera värderingarna lämnas som en övning åt de som tecknar.

GöteborgsPosten - 17 apr 21 kl. 05:00

Göteborg är bäst på nyskapande offentlig konst

Konstskribenten Paulina Sokolow undrar varför all intressant offentlig konst Skapas i Göteborg..

Cornucopia - 15 apr 21 kl. 16:51

Pengar läggs på ny försvarsmyndighet som ska kontrollera pengarna till försvaret - Genomförandemyndigheten?

Regeringen beslutade idag om en utredning om en ny totalförsvarsmyndighet som ska få pengar för att kontrollera att försvarets pengar inte slösas bort och ges en unik funktion i att bevaka totalförsvarsmyndigheternas pengar. Vilket inte finns för några andra myndigheter. Tänkbart namn inspirerat av de så kallade Liberalernas Allan Widman kanske kan bli Genomförandemyndigheten?

ETF-marknaden - 15 apr 21 kl. 15:02

Sveriges första blockchain fond ser dagens ljus

Fondbolaget AIFM Group (”AIFM”) har fått ett godkännande av Finansinspektionen att lansera Sveriges första blockchain fond: Go Blockchain Fund. Målsättningen är att fonden kommer att finnas tillgänglig på alla större plattformar i Sverige i början av maj. Fonden kommer att förvaltas av Sami Rusani, en svensk investerare och entreprenör som spenderat större delen av sin karriär i Los Angeles.

Vestmanlands Läns Tidning - 15 apr 21 kl. 08:45

Insändare: Det är ett fritt val att avstå från vissa samhällsaktiviteter

Kommentar på inlägget "Uppenbart att en A- och en B-grupp Skapas", VLT den 12 april.Detta är....

Världen Idag - 15 apr 21 kl. 00:10

Heligt Dackeuppror mot stängda kyrkor kan vara på väg i Sverige

”Jag tror att jag ska anmäla den där församlingen.” De orden fälldes helt nyligen av en ung kristen kvinna som hade fått veta att en kyrka i hennes stad brutit mot den så kallade åttaregeln. Uppgifterna kommer från en trovärdig källa och säger något om det speciella klimat som Skapas i pandemins tidevarv.

Vestmanlands Läns Tidning - 14 apr 21 kl. 17:48

Insändare: Alla måste ta sprutan

Kommentar på inlägget "Uppenbart att en A- och en B-grupp Skapas", VLT den 12 april.Hur tänkte du....

SR - 13 apr 21 kl. 06:44

Dramaten satsar på jättescenkonstverk – med 70 skådespelare

I höst får Mattias Anderssons scenkonstverk ”Den yttersta minuten” urpremiär på stora scenen – med inte mindre än 70 medverkande skådespelare. Verket Skapas i detta nu: Mattias Andersson ställde frågan ”Om du hade en sista minut kvar på Dramatens stora scen – vad skulle du framföra då?” till alla skådespelare på Dramaten och arbetar nu fram verket utifrån detta stoff.

Vestmanlands Läns Tidning - 12 apr 21 kl. 14:49

Debatt: Uppenbart att en A- och en B-grupp skapas

I över ett år har vi levt med restriktioner för att minska smittspridningen. Begränsningen av de....

SvD - 11 apr 21 kl. 10:45

Lögnerna gjorde Kleopatra världskänd

Billie Eilish, Britney Spears, Tina Turner… Hur Skapas egentligen en superkändis? Och kommer hon alltjämt att vara det efter sin död? Få historiska gestalter lämpar sig lika väl för en sådan analys som Kleopatra..

Vimmerby Tidning - 11 apr 21 kl. 10:00

Vimmerbybutiken laddar upp och nyanställer

Klädbutiken i Vimmerby har för första gången sedan starten i december fått inleda en säsong och nu Skapas också arbetstillfällen..

ÖstersundsPosten - 08 apr 21 kl. 09:00

KLART: Området för det nya värmeverket i Duved godkänt: ”Nu skapas förutsättningar för utveckling i centrala byn”

Området väster om järnvägsstationen i Duved kommer framöver att upptas av en helt ny....

PrivataAffärer - 07 apr 21 kl. 15:01

Ingen provision ger högre avkastning på pensionssparandet

Ny teknik, högt internetanvändande, BankID och ändrat konsumentbeteende är orsaker till att nya aktörer snabbt kan attrahera kunder. – Undersökningar Gartner gjort visar att dagens konsumenter väntar tills de är 57 % genom inköpsprocessen innan de interagerar med ett bolag, detta genom att själva söka information om bolaget och produkten. Det innebär att nya produkter som är transparenta med bra villkor snabbt kan få många kunder.

SvD - 28 mar 21 kl. 09:00

Det är lätt att ha principer, utom när de ska tillämpas

Man ska skilja på verk och person, heter det ofta i kulturdebatter. Och det ska man ju: riktigt bra konst kan Skapas också av personer som har gjort riktigt dåliga saker. Men det är en sak att tala om principer, en annan att tillämpa dem i verkligheten.

NT - 27 mar 21 kl. 10:00

Nu ska det skapas nya bostäder i tidigare skolan

En del av Gryts skola kommer snart förvandlas till bostäder. Nu är det klart att byggandet av radhuslägenheter i den fristående matsalsbyggnaden påbörjas under året. Allt enligt ägarens planer från början..

PrivataAffärer - 26 mar 21 kl. 08:15

Odd Molly säljer ut hela modeverksamheten

Betalning sker med cirka 7,7 miljoner nyemitterade aktier i WRSD, motsvarande ett värde om knappt 166 miljoner kr baserat på en genomsnittskurs om 21,32 kr per aktie. I och med förvärvet Skapas en ny koncern och WRSD avser byta namn till Nordic Fashion Tech Group (”NFTG”), fortsatt noterad på NGM.  .

Vimmerby Tidning - 25 mar 21 kl. 16:00

Dollarstore om satsningen – så många nya jobb skapas

"Det är spännande att få vara med och utveckla ett helt nytt handelsområde." Det säger etableringschefen Fredrik Holmström på Dollarstore..

Nyhetspressen - 24 mar 21 kl. 14:51

Fördelar med betting på mobilen

Nuförtiden finns det oerhört många alternativ att välja mellan när det kommer till odds och betting. Du kan använda mobilen, surfplattan, den stationära datorn eller laptoppen. Så länge du har en internetuppkoppling är världen din.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.