Kvalitet

Monday, 12 April, 18:50

Nyheter om Kvalitet

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 9 timmar sedan

Dags stänga av fjärrvärmen till DN-huset?

Dagens Nyheter visar återigen att agendajournalistik, dvs åsikter istället för faktabaserad nyhetsrapportering, är tabloidens så kallade journalistik. Man försöker angripa biobränslen i skogen genom att exemplifiera med att gammal sovjetisk skräpskog i Baltikum är en liten del av de biobränslen som importeras till Sverige efter att DN:s agendajournalistik hindrat avverkningar av svensk skräpskog.Fem av dessa rundvedsstockar vrakades och gick till biobränsle Skog är förnyelsebart om den sköts rätt, t ex om i Sverige där vi återplanterar.

UNT - 08 apr 21 kl. 13:06

Ville frias för knarkbrott – "för dålig kvalitet"

En man åtalades för innehav av 1,3 kilo amfetamin men hävdade att merparten var av så dålig Kvalitet att han inte skulle dömas..

UNT - 08 apr 21 kl. 13:06

Ville frias för knarkbrott – "för dålig kvalitet"

En man åtalades för innehav av 1,3 kilo amfetamin men hävdade att merparten var av så dålig Kvalitet att han inte skulle dömas..

UNT - 08 apr 21 kl. 13:06

Ville frias för knarkbrott – "för dålig kvalitet"

En man åtalades för innehav av 1,3 kilo amfetamin men hävdade att merparten var av så dålig Kvalitet att han inte skulle dömas..

PrivataAffärer - 29 mar 21 kl. 09:06

LMK stiger i premiärhandeln

Några minuter efter börsöppning handlades aktien för 92 kronor vilket motsvarar en uppgång på drygt 15 procent jämfört med teckningskursen på 79:50 kronor.  Det aktieerbjudande som genomfördes av LMK Group blev ”kraftigt övertecknat” inför måndagens notering på handelsplattformen Nasdaq First North. Det uppger LMK Group i ett pressmeddelande där den exakta teckningsgraden dock inte anges.

SvD - 22 timmar sedan

”Komvux förfall måste stoppas”

På kort tid har vuxenutbildningen degraderats till en tummelplats för vinst­syftande utbildningsföretag. Staten måste ta ett större ansvar för att säkra likvärdighet och Kvalitet, skriver Jan-Åke Fält och Johan Enfeldt..

Expressen - Igår: 11:58

Som att kliva in i Kalles chokladfabrik

Det är ett riktigt häftigt Europatips med massor av spelvärde denna april-söndag. I allsvenskan hoppas jag på en riktigt fet skräll när taggade nykomlingen Halmstad tar emot överstreckade Häcken. Norrköping får dock fullt förtroende hemma mot ett Sirius som tappat Kvalitet från i fjol.

SR - Igår: 06:29

Normer om kön påverkar vår hälsa

Bilden av vad som ses som typiskt manligt eller kvinnligt kan påverka viljan att söka hjälp, vårdens Kvalitet och i förlängningen människors hälsa. Det menar Jämställdhetsmyndigheten som på uppdrag av regeringen sammanställt forskning som finns på området. Nu ska rapporten ligga som underlag för att förbättra jämställdhetsarbetet inom till exempel vården..

Regeringen - 09 apr 21 kl. 12:15

Kunskapsresultaten förbättras i svenska skolan

Sverige har haft ett av de mest högpresterande och jämlika skolsystemen i världen. Dit ska vi igen. Flera indikatorer visar att kunskapsresultaten har vänt uppåt, men mer behöver göras.

GöteborgsPosten - 08 apr 21 kl. 15:20

Krispiga italienska pizzan som drar folk till Kålltorp

Luftigt och sprött bröd som oftast bakas i en avlång form: ”Kvalitet på tallriken”..

Cornucopia - 08 apr 21 kl. 11:11

Woolpower expanderar i Östersund och bygger ny svensk fabrik på 10 000 m2

På tal om svenska produkter, så går det så bra för den helsvenska Östersundsbaserade friluftsklädestillverkaren Woolpower att man nu uppför en ny fabrik på 10 000 m2 i Östersund efter att ha vuxit ur befintliga lokaler. Till saken hör också att man antagligen kommer bli leverantören av underställ till de nya nordiska NCU-fältuniformerna som Sverige, Finland, Danmark och Norge ska dela på.Perfektionen själv i form av Woolpower 400 mellanlager full zip jacket i en förpackning.

Sydsvenskan - 07 apr 21 kl. 17:21

Elanga kan få debutera – med i Uniteds trupp

Solskjær hyllar MFF-profilens son: ”Har mycket Kvalitet, snabbhet och han är en målgörare.”.

Expressen - 07 apr 21 kl. 11:39

Spetschansen är god – spikas till bra procent

Med spelexperten Eskil Hellbergs nya V86-tips får du allt du behöver inför kvällens omgång som avgörs på Solvalla och Åby.√ Det är hög sportslig Kvalitet på omgången och framför allt håller loppen på Solvalla hög dignitet.√ Elitloppsfavoriten 7 Ecurie D.

PrivataAffärer - 07 apr 21 kl. 09:26

Välkommen att delta i Företrädesemission SpectrumOne AB 31/3-14/4

SpectrumOne hjälper sina kunder att bearbeta, visualisera och analysera sin data genom innovativa och intuitiva mjukvarulösningar. Techbolaget hjälper företag att digitalisera och utveckla sin verksamhet på̊ deras resa mot det datadrivna samhället genom kundrelationer, partnerskap och ägande. Visionen är att tillhandahålla en nyckelfärdig, molnbaserad och funktionell lösning som stöder kundens verksamhet med ett intuitivt gränssnitt genom PRISM.

GlobeNewswire - 26 mar 21 kl. 15:15

Den första kvartalsvisa utbetalningen av den föreslagna utdelningen om 0,45 USD per aktie kommer att uppgå till 3,89 SEK per aktie

Lundin Energy AB (Lundin Energy) meddelar att den första kvartalsvisa utbetalningen av den föreslagna utdelningen om 0,45 USD per aktie kommer att uppgå till 3,89 SEK per aktie, med ett totalt utdelningsbelopp om 1 106 MSEK, motsvarande cirka 128 MUSD. Den föreslagna utdelningen, inklusive den första kvartalsvisa utbetalningen, är fortsatt föremål för godkännande av 2021 års årsstämma som kommer att hållas den 30 mars 2021.
Information om den första kvartalsvisa utbetalningen av den föreslagna utdelningen: Belopp per aktie
(SEK)Totalt utdelningsbelopp (MSEK)Första dag för handel utan rätt till utdelningAvstämningsdagFörväntad utbetalningsdag3,891 10631 mars 20211 april 20218 april 2021 Styrelsen har till årsstämman 2021 föreslagit en utdelning för

Cornucopia - 26 mar 21 kl. 13:52

Fredagsmys: Vad finns det för produkter som minimerar inslagen av Kina?

Dags för lite fredagsmys igen. Vi kan väl lämna diskussionen öppen för vad det finns för produkter att köpa som minimerar inslagen av den folkmördande koncentrationslägerdiktaturen Kina. Att helt undvika kinesiska inslag, om inte annat i ett företags allmänna verksamhet som anställdas datorer och mobiltelefoner, är nog svårt, men vad finns det som iaf inte sätts samman i den kinesiska diktaturen, utan kanske i någon annan av världens diktaturer - trots allt är de flesta länder diktaturer och de flesta människor i världen lever i en diktatur?

Cornucopia - 26 mar 21 kl. 10:26

Kina-Volvos ägare startar konkurrerande elbilsbolag - på Volvos personbilsplattform

Teknik- och kompetensöverföringen från Sverige till Kina fortsätter. Kina-Volvos ägare Geely startar nu ett nytt elbilsbolag som på Volvos plattform ska sälja till Polestar och Volvo konkurrerande elbilar.Polestar 2Geelys nya elbilsbolag heter Zeekr och ska redan om ett halvår börja leverera elbilar som konkurrerar med Polestar och framför allt Volvo.

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 21 kl. 10:00

Välsmakande röror bäst hos klassiker på Söder

Mycket mat men skiftande Kvalitet hos Libanesisk restaurang..

DalaDemokraten - 24 mar 21 kl. 20:42

Saarenpääs kritik efter nya Bragebesvikelsen: "Handlar om kvalitet"

Två nya skador och ytterligare en match där såväl insats som resultat blev en besvikelse. Två....

Dalarnas tidningar - 24 mar 21 kl. 20:42

Saarenpääs kritik efter nya Bragebesvikelsen: "Handlar om kvalitet"

Två nya skador och ytterligare en match där såväl insats som resultat blev en besvikelse. Två....

Nyan - 23 mar 21 kl. 10:00

Ingen fara för Torsholmatrafik

Ett missförstånd ligger bakom uppfattningen att finländska NTM-centralen vill dra in trafik i Houtskär som även trafikerar Torsholma, Brändö. Det skriver Åbo Underrättelser. Joonas Halmeenmäki, chef för skärgårdstrafiken vid NTM-centralen, säger till till Åbo Underrättelser att man fått en försäkran från landskapet om att Norrviksbryggan på Torsholma håller en tillräcklig Kvalitet för att trafiken ska kunna fortsätta.

ETF-marknaden - 22 mar 21 kl. 08:14

Historiska hyperinflationer runt världen

Guld är lite av en inflationsvaccination. Pengar kan urholkas i värde men guld har hållit sig stabilt genom årtusendena. Nu var det länge sedan vi hade någon inflation att tala om i Sverige, även om Riksbanken varit orolig över utvecklingen.

Cornucopia - 19 mar 21 kl. 13:19

Pre-fredagsmys: Tips familjevänlig a la carte-restaurang Göteborg för ikväll

Ett litet pre-fredagsmys. Läsaren Tim vill ha tips på en familjevänlig a la carte-restaurang i Göteborg för ikväll och har familjen med sig. Max 300:- för en varmrätt.

GlobeNewswire - 19 mar 21 kl. 10:00

ArcAroma AB: 210319 ArcAroma startar utvecklingen av nästa generation CEPT®-system

Pressmeddelande 2021-03-19
Produktutvecklingen av en ny generation CEPT®-system har påbörjats. Redan under sommaren 2021 förväntas de första prototyperna vara färdiga för industriell utvärdering. Det kompletta CEPT®7-systemet kommer att vara tillgängligt för kontinuerlig leverans under Q1 2022.

Nerikes Allehanda - 19 mar 21 kl. 08:39

Örebros studenter har rätt till utbildning av högsta kvalitet

Det har nu gått ungefär ett år sedan Örebro universitet ställde om till digital undervisning. En....

SVT - 18 mar 21 kl. 13:29

Bulletins grundare slutar på grund av bristande kvalitet

Thomas Gür, en av grundarna bakom nyhetssajten Bulletin slutar. Han skriver på Facebook att orsaken är att projektet gått i en riktning som han inte kan stå för..

GlobeNewswire - 18 mar 21 kl. 11:30

ArcAroma AB: 210318 ArcAroma uppnår tekniskt genombrott inom världsmarknad för hälsodrycker – kallpressat grönt te

Pressmeddelande 2021-03-18 ArcAromas applikation juiceCEPT® som utvecklats för behandling av frukt- och grönsaksjuicer, har nu utvärderats i samband med framställning av kallpressat grönt te. Tester i ArcAromas eget labb visar att kallbryggningstiden kan reduceras från 24 timmar till 30 minuter med hjälp av CEPT® – med bibehållna antioxidativa egenskaper. - Att vi kan påvisa så många positiva effekter genom vår behandling av kallpressat grönt te är utan tvekan en framgång för juiceCEPT®.

PrivataAffärer - 17 mar 21 kl. 15:32

Pirelli: Rätt val av däck ger säkerhetsvinster

De flesta bilförare kan nog enas om att säkerhet är viktigt. Nollvisionen med målet att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken känns självklar. Lika självklart är det dock inte för gemene man att tänka på säkerheten när det är dags att köpa nya däck, menar Petra Binken som är Trade and Consumer Marketing Manager på Pirelli.

GöteborgsPosten - 17 mar 21 kl. 14:41

Storbeslag av falska sedlar i Bulgarien

Polisen i Bulgariens huvudstad Sofia har beslagtagit ett stort antal falska dollar- och eurosedlar av hög Kvalitet som skulle skickas till Ukraina och västra Europa..

GlobeNewswire - 17 mar 21 kl. 13:00

Stockwik förvärvar Swärds Däckservice

Stockwik Förvaltning AB (publ) har per idag den 17 mars 2021 förvärvat Swärds Däckservice i Jönköping AB. Samtliga aktier i Swärds Däckservice har förvärvats. Swärds omsättning och EBITDA-resultat uppgick för det senaste räkenskapsåret till knappt 27 MSEK respektive 3.

News55 - 17 mar 21 kl. 03:32

Storbeslag av falska sedlar i Bulgarien

Polisen i Bulgariens huvudstad Sofia har beslagtagit ett stort antal falska dollar- och eurosedlar av hög Kvalitet som skulle skickas till Ukraina och västra Europa. En man och en kvinna har gripits i samband med beslaget, uppger en högre tjänsteman på….

Sydsvenskan - 17 mar 21 kl. 03:32

Miljontals falska sedlar i beslag i Bulgarien

Polisen i Bulgariens huvudstad Sofia har beslagtagit miljontals falska dollar- och eurosedlar av hög Kvalitet som skulle skickas till Ukraina och västra Europa. En man och en kvinna har gripits i samband med beslaget, uppger en högre tjänsteman på inrik.

GöteborgsPosten - 17 mar 21 kl. 03:34

Miljontals falska sedlar i beslag i Bulgarien

Polisen i Bulgariens huvudstad Sofia har beslagtagit miljontals falska dollar- och eurosedlar av hög Kvalitet som skulle skickas till Ukraina och västra Europa..

UNT - 17 mar 21 kl. 03:35

Miljontals falska sedlar i beslag i Bulgarien

Polisen i Bulgariens huvudstad Sofia har beslagtagit miljontals falska dollar- och eurosedlar av hög Kvalitet som skulle skickas till Ukraina och västra Europa..

NT - 17 mar 21 kl. 03:35

Miljontals falska sedlar i beslag i Bulgarien

Polisen i Bulgariens huvudstad Sofia har beslagtagit miljontals falska dollar- och eurosedlar av hög Kvalitet som skulle skickas till Ukraina och västra Europa..

UNT - 17 mar 21 kl. 03:35

Miljontals falska sedlar i beslag i Bulgarien

Polisen i Bulgariens huvudstad Sofia har beslagtagit miljontals falska dollar- och eurosedlar av hög Kvalitet som skulle skickas till Ukraina och västra Europa..

Vimmerby Tidning - 17 mar 21 kl. 03:35

Miljontals falska sedlar i beslag i Bulgarien

Polisen i Bulgariens huvudstad Sofia har beslagtagit miljontals falska dollar- och eurosedlar av hög Kvalitet som skulle skickas till Ukraina och västra Europa..

News55 - 17 mar 21 kl. 03:32

Miljontals falska sedlar i beslag i Bulgarien

Polisen i Bulgariens huvudstad Sofia har beslagtagit miljontals falska dollar- och eurosedlar av hög Kvalitet som skulle skickas till Ukraina och västra Europa. En man och en kvinna har gripits i samband med beslaget, uppger en högre tjänsteman på inrik….

Corren - 17 mar 21 kl. 03:35

Miljontals falska sedlar i beslag i Bulgarien

Polisen i Bulgariens huvudstad Sofia har beslagtagit miljontals falska dollar- och eurosedlar av hög Kvalitet som skulle skickas till Ukraina och västra Europa..

Aftonbladet - 17 mar 21 kl. 03:33

Miljontals falska sedlar i beslag i Bulgarien

▸ Polisen i Bulgariens huvudstad Sofia har beslagtagit miljontals falska dollar- och eurosedlar av hög Kvalitet som skulle….


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.