Jesus

Thursday, 15 April, 18:16

Nyheter om Jesus

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 07 apr 21 kl. 14:22

Självskadebeteende att inte gå ur Svenska kyrkan när man inte har kristna värderingar, inte tror på Gud eller Jesus och inte stöder kyrkan politiskt

"Jag säger er: Stå inte emot den som är ond, utan om någon slår dig på den högra kinden, så vänd också den andra åt honom. Om någon vill ställa dig inför rätta och ta din livklädnad, så låt honom få din mantel också. Om någon tvingar dig att gå med en mil, gå två mil med honom.

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Vad rör det dig? Följ du mig!

Jesus hade, efter sin uppståndelse, uppenbarat sig för lärjungarna vid Tiberiassjön och under en måltid vid strandkanten utmanat Petrus att ta ett större ledaransvar. Han sade:  ”Var en herde för mina får” (Joh 21:16). Jesus hade tydligt visat Petrus, och de andra, att sant ledarskap bygger på kärlek.

Världen Idag - 21 mar 21 kl. 13:00

Digitala mötesplatser ska utveckla barnverksamhet

Jesus till barnen” arbetar för att föra barn till tro på Jesus genom att ge support både till hem och kyrka. Och det arbetet fortgår trots pandemin, understryker Sofia Ödman som är ordförande i styrgruppen för Jesus till barnen..

Världen Idag - 19 mar 21 kl. 06:50

Skeptikern Sebastian mötte Jesus

Tidigare betraktade han kristna frikyrkor som en samlingsplats för mer eller mindre galna människor. Men perspektiven förändrades när Sebastian Svensson själv mötte Jesus. ?

Världen Idag - 06 apr 21 kl. 20:00

Boris Johnson lyfte fram Jesus i påsktal

Jesus Kristus är vägen, sanningen och livet, inte bara i dag, utan varje dag – det sade Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i sitt påsktal till nationen. Han talade också varmt om kyrkornas sociala insatser under pandemin. – Det är verkligen mycket rörande att se, sade Johnson..

Världen Idag - 16 mar 21 kl. 07:00

Rapparen Seron lämnade allt för Jesus – nu är han tillbaka

Från Mobbade barn med automatvapen till kristen rap tillsammans med Pionjär. Som 19-åring klev David ”Seron” Ringbäck av den stora hiphopscenen efter ett livsomvandlande möte med Jesus. Nu är han tillbaka – med ett helt annat budskap..

Världen Idag - 15 mar 21 kl. 20:00

Samtal om Jesus berörde Jordan Peterson till tårar

Den uppmärksammade psykologen Jordan Peterson fortsätter sin trosresa. Nyligen föll han i tårar när han talade om Jesus i en podcast. – Jag vet inte vad som händer om jag tror helt, sade han..

News55 - 14 mar 21 kl. 19:25

Harry Potter-tekniken får Jesus att sjunga

Kändisar, hundar eller döda släktingar – alla kan förvandlas till skönsjungande artister med ny teknik. Tilltaget både hyllas och kritiseras. Jesus som schlagerartist?

Världen Idag - Igår: 07:00

”Vi har en kallelse att vara missionärer på vår arbetsplats”

Att träna människor att leva för Jesus på sina arbetsplatser har varit en hjärtefråga för Torbjörn Erling i hans roll som ordförande för Internationella kristna handelskammaren (ICCC) i Sverige. Nyligen lämnade han klubban vidare efter fyra år vid rodret..

Världen Idag - Igår: 21:00

Justin Bieber släppte ep med kristna låtar

”Det finns ingen som du, Jesus.” Det är textraden i en av låtarna på Justin Biebers nya ep Freedom. Albumet släpptes på påskdagen och är världsstjärnans första helt och hållet kristna projekt.

Aftonbladet - 11 apr 21 kl. 15:29

Redan tio år sen Jesus gjorde att hon kräktes

▸ TRAMSFRANS Gunilla Perssons ord om dottern Erikas flytt.

Expressen - 10 apr 21 kl. 14:25

Otäcka bilderna – utvisas direkt

Otäcka bilder i Premier League. Leeds lagkapten Liam Cooper kapade Gabriel Jesus och fick rött kort. – Det är en tackling som kan, om man har otur, förstöra en hel karriär, säger Viaplays kommentator Anders Bjuhr.

Expressen - 09 apr 21 kl. 20:01

Krögarna om förlängda alkoholstoppet: ”Tufft”

I veckan meddelade regeringen att coronarestriktionerna för serveringsställen och handeln förlängs till den 2 maj.För Göteborgs krögare innebär det ytterligare en period av ovisshet och korta kvällar – nu kan de inte göra mycket mer än att hoppas på en vändning. – Dansen saknar man, den har funnits sedan Jesus gick i kortbyxor och jag tror inte att en fladdermus från Kina kommer kunna sätta stopp för det, säger Magnus Albrektsson, Park Lanes vd..

NT - 09 apr 21 kl. 16:13

250 000 kronor blev priset när fastighet i Valdemarsviks kommun bytte ägare

250 000 kronor fick Amparo De Jesus Santamaria Gallego, 52, från Norrköping, ge för tomten Gusum 6:100 i Valdemarsviks kommun..

Världen Idag - 09 apr 21 kl. 12:00

Webb-tv: Är kyrkorummet en plats för Pride-Jesus?

Att en imam bjöds in till ett samtal om påsken i programmet Helgstudion har väckt starka reaktioner. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter ger Sven Almkvist sin syn på SVT:s förfarande. Han kommenterar även kontroversiell konst i en Göteborgskyrka och att historikern Dick Harrison ger goda skäl för att tro på uppståndelsen..

Världen Idag - 08 apr 21 kl. 21:00

Labourledaren bad om ursäkt för besök i bibeltrogen kyrka

Efter kritik från hbtq-aktivister har Sir Keir Starmer, partiledare för Labour i Storbritannien, bett om ursäkt för att han besökte kyrkan Jesus House i London på långfredagen. Orsaken är att kyrkan, som gjort stora sociala insatser under pandemin, är emot samkönade äktenskap. Nu anklagas dock Starmer för ”brist på ryggrad”..

Världen Idag - 08 apr 21 kl. 16:49

Kyrka ställer ut Greta-ikon och Pride-Jesus

Just nu visas Mats Hermanssons ikonlika målningar i Masthuggskyrkan i Göteborg. Bland bilderna finns en ”Pride-Jesus” och Greta Thunberg som helgon..

SvD - 08 apr 21 kl. 11:30

Federley inte redo att besluta om kyrkan

Tidigare tyckte han att Gud och Jesus var som ”tomtar och troll” – nu ställer han upp i kyrkovalet. Visst kan man ändra sig, men varför måste Federley närma sig kyrkan genom att försöka få makt i den?.

Världen Idag - 08 apr 21 kl. 00:00

Tänk om vi alla hade Teodors frimodighet.

1 Kor 15:1–11 Man kan bli kallad till att vittna exempelvis i domstol om man antas ha sett eller hört något om en viss sak. I Sverige har vi allmän vittnesplikt; det innebär en skyldighet att vittna. Inga krav på utbildning eller andra kvalifikationer annat än att du förväntas på något sätt kunna kommunicera vad du sett och hört.

Världen Idag - 07 apr 21 kl. 16:00

Harrison: Tänk om uppståndelsen är sann

Bara ett gudomligt ingripande kan på ett tillfredsställande sätt förklara påskdagens tomma grav efter Jesus, menar historikern Dick Harrison. ”[O]m du utesluter alla andra möjliga lösningar måste den enda som återstår, även om den förefaller osannolik, vara den sanna”, skriver han i Svenska Dagbladet..

Världen Idag - 07 apr 21 kl. 16:00

Dick Harrison: Tänk om uppståndelsen är sann

Bara ett gudomligt ingripande kan på ett tillfredsställande sätt förklara påskdagens tomma grav efter Jesus, menar historikern Dick Harrison. ”[O]m du utesluter alla andra möjliga lösningar måste den enda som återstår, även om den förefaller osannolik, vara den sanna”, skriver han i Svenska Dagbladet..

Cornucopia - 01 apr 21 kl. 08:53

Uppåt i USA på Bidens krispaket - både börs och räntor - uppgångar i Asien på skärtorsdagsmorgonen

I USA steg börserna på Bidens ofinansierade krispaket, vilket också fick räntorna att stiga något. Börsuppgångarna fortsätter på skärtorsdagsmorgonen i de asiatiska tidszonerna.Mums
Ännu ett ofinansierat krispaket i USA sänkte inte den amerikanska dollarn nämnvärt, utan USDSEK är fortfarande 8:75.

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 21 kl. 19:00

Holy Smoke öppnar på långfredagen – detta skulle de ha serverat Jesus

Det berömda BBQ-stället tror på ännu en bra säsong trots pandemi..

Nerikes Allehanda - 28 mar 21 kl. 16:03

LARS STRÖMAN: Tyckte Jesus att homosexuella ska få gifta sig?

80 procent av medlemmarna i Immanuelskyrkan i Örebro sade ja till att församlingen ska börja viga....

Världen Idag - 28 mar 21 kl. 09:00

Kände filosofen om korset: Därför måste Jesus

Varför lät Gud sin son dö på korset för människornas frälsning? Den frågan behandlar filosofen och teologen William Lane Craig i en föreläsning på Youtube, arrangerad av föreningen Apologia..

Världen Idag - 24 mar 21 kl. 14:48

Gud tar oss igenom våra motgångar

Tvillingbröderna Jan-Gunnar och Per-Olof Eurell har gjort sig kända i Sverige för att vara två framstående kristna näringslivsprofiler. I den kyrkliga världen känner många till dem bland annat genom att de skrivit böcker kopplade till ämnet ekonomi och näringsliv, de har predikat, skrivit krönikor i kristna tidningar och suttit på nyckelpositioner i många kristna organisationer.  I det offentliga Sverige gjorde de entré genom att skriva en ledare i Dagens industri om att Jesus är bra för affärerna, vilket fick nationellt genomslag och de blev intervjuade i SVT:s A-ekonomi.

News55 - 20 mar 21 kl. 08:50

Britney Spears stöttas av mamma

Fansen längtar efter att få höra Britney Spears sjunga igen ? och nu ansluter sig även Britneys mamma offentligt till skaran som saknar hennes röst. Under fredagen lade stjärnan ut en video på Instagram med texten "Jesus...

Sydsvenskan - 20 mar 21 kl. 08:50

Britney Spears stöttas av mamma

Fansen längtar efter att få höra Britney Spears sjunga igen ? och nu ansluter sig även Britneys mamma offentligt till skaran som saknar hennes röst. Under fredagen lade stjärnan ut en video på Instagram med texten "Jesus...

NT - 18 mar 21 kl. 19:00

"Som någon mötte Jesus mötte jag Burt Reynolds"

Fredrik Johnssons bygger en Pontiac Firebird Trans Am från 1977 med sin egen touch för att hylla barndomsidolen Burt Reynolds..

Världen Idag - 17 mar 21 kl. 00:00

Påven och hans muslimska bröder är inte bröder i Jesus Kristus

I påvens muslimska brödraskap passar den katolska Maria mycket bättre in, eftersom hon, på samma sätt som hos katoliker, har en särställning hos muslimer. Det skriver Per-Arne Imsen, bibellärare och författare apropå påve Franciskus religionsdialog med islam..

Världen Idag - 16 mar 21 kl. 00:00

Vi måste förstå att lovsång är ett vapen.

Lovsång har en förmåga att befria, hela, läka och förnya. Lovsång förlöser ny tro och ett nytt hopp. På vilket sätt lovsjunger du din kung och frälsare?

GöteborgsPosten - 14 mar 21 kl. 19:28

Harry Potter-tekniken får Jesus att sjunga

Kändisar, hundar eller döda släktingar – alla kan förvandlas till skönsjungande artister med ny teknik. Tilltaget både hyllas och kritiseras..

Corren - 14 mar 21 kl. 19:27

Harry Potter-tekniken får Jesus att sjunga

Kändisar, hundar eller döda släktingar – alla kan förvandlas till skönsjungande artister med ny teknik. Tilltaget både hyllas och kritiseras..

Aftonbladet - 14 mar 21 kl. 19:26

Harry Potter-tekniken får Jesus att sjunga

▸ Kändisar, hundar eller döda släktingar – alla kan förvandlas till skönsjungande artister med ny teknik..

NT - 14 mar 21 kl. 19:27

Harry Potter-tekniken får Jesus att sjunga

Kändisar, hundar eller döda släktingar – alla kan förvandlas till skönsjungande artister med ny teknik. Tilltaget både hyllas och kritiseras..

UNT - 14 mar 21 kl. 19:27

Harry Potter-tekniken får Jesus att sjunga

Kändisar, hundar eller döda släktingar – alla kan förvandlas till skönsjungande artister med ny teknik. Tilltaget både hyllas och kritiseras..

Vimmerby Tidning - 14 mar 21 kl. 19:27

Harry Potter-tekniken får Jesus att sjunga

Kändisar, hundar eller döda släktingar – alla kan förvandlas till skönsjungande artister med ny teknik. Tilltaget både hyllas och kritiseras..

UNT - 14 mar 21 kl. 19:27

Harry Potter-tekniken får Jesus att sjunga

Kändisar, hundar eller döda släktingar – alla kan förvandlas till skönsjungande artister med ny teknik. Tilltaget både hyllas och kritiseras..

News55 - 07 mar 21 kl. 17:09

United bröt Citys segerrad

En drömstart i varje halvlek. Sedan var Manchester Citys monsterrad med 21 raka segrar bruten. Manchester United vann derbyt med 2–0 och minskade avståndet i tabelltoppen till elva poäng.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.