Gränserna

Wednesday, 12 May, 13:49

Nyheter om Gränserna

Sortering: Relevans | Senaste
GlobeNewswire - 20 apr 21 kl. 17:07

Effnetplattformen AB (publ): Kallelse till årsstämma i Effnetplattformen AB

Stockholm, 20 april 2021 -- Aktieägarna i Effnetplattformen AB (publ), org.nr. 559085-5721, (”Effnetplattformen”) kallas till årsstämma fredagen den 21 maj 2021.

Regeringen - 27 apr 21 kl. 11:09

Remiss av SOU 2021:18 Bolags rörlighet över gränserna

Här kan du ta del av till vilka remissinstanser som Justitiedepartementet har remitterat betänkandet Bolags rörlighet över Gränserna (SOU 2021:18)..

GöteborgsPosten - 14 apr 21 kl. 10:10

Danmark öppnar gränserna i maj

Danmark kommer från och med den 1 maj att öppna Gränserna för människor från EU och Schengenområdet – om de har vaccinerat sig mot covid-19. Det meddelar det danska utrikesdepartementet sedan regeringen och folketinget sent i tisdags kom överens om att gradvis öppna landets gränser..

Aftonbladet - 14 apr 21 kl. 10:14

Danmark öppnar gränserna i maj

▸ Danmark kommer från och med den 1 maj att öppna Gränserna för människor från EU och Schengenområdet – om de har….

Corren - 14 apr 21 kl. 10:09

Danmark öppnar gränserna i maj

Danmark kommer från och med den 1 maj att öppna Gränserna för människor från EU och Schengenområdet – om de har vaccinerat sig mot covid-19..

NT - 14 apr 21 kl. 10:09

Danmark öppnar gränserna i maj

Danmark kommer från och med den 1 maj att öppna Gränserna för människor från EU och Schengenområdet – om de har vaccinerat sig mot covid-19..

Vimmerby Tidning - 14 apr 21 kl. 10:09

Danmark öppnar gränserna i maj

Danmark kommer från och med den 1 maj att öppna Gränserna för människor från EU och Schengenområdet – om de har vaccinerat sig mot covid-19..

UNT - 14 apr 21 kl. 10:09

Danmark öppnar gränserna i maj

Danmark kommer från och med den 1 maj att öppna Gränserna för människor från EU och Schengenområdet – om de har vaccinerat sig mot covid-19..

UNT - 14 apr 21 kl. 10:09

Danmark öppnar gränserna i maj

Danmark kommer från och med den 1 maj att öppna Gränserna för människor från EU och Schengenområdet – om de har vaccinerat sig mot covid-19..

Sydsvenskan - 14 apr 21 kl. 10:09

Danmark öppnar gränserna i maj

Danmark kommer från och med den 1 maj att öppna Gränserna för människor från EU och Schengenområdet – om de har vaccinerat sig mot covid-19. Det meddelar det danska utrikesdepartementet sedan regeringen och folketinget sent i tisdags kom överens om att.

News55 - 14 apr 21 kl. 10:09

Danmark öppnar gränserna i maj

Danmark kommer från och med den 1 maj att öppna Gränserna för människor från EU och Schengenområdet – om de har vaccinerat sig mot covid-19. Det meddelar det danska utrikesdepartementet sedan regeringen och folketinget sent i tisdags kom överens om att….

Nyan - 21 apr 21 kl. 08:55

Inrikesministern: Res inom landet i sommar

Res inom landet i sommar. Kultur- och evenemangsbranschen ska få ett stödpaket. Snart kan evenemang för under 50 personer vara möjligt och större evenemang kan vara möjligt i augusti.

SR - I förrgår: 12:00

Spänd stämning i de ukrainska skyttegravarna

Det blev en mycket spänd stämning här i de ukrainska skyttegravarna, berättar flera soldater, när Ryssland för en dryg månad sedan samlade stora trupper och mycket tung militär utrustning längs med Gränserna. ”Så klart blev det ett visst tryck, men även nu, är det mycket militär teknik och trupper på andra sidan”, säger Denis som för befäl över frontavsnittet. Då och då hörs kulsprutor i fjärran, på natten är det mycket värre, då hörs ljudet av granatkastare och artilleri.

SR - I förrgår: 06:58

"Att det smäller så mycket är värst"

Tiotusentals ryska soldater och tung militär utrustning placerades ut vid de ukrainska Gränserna, bara 10 mil från Vera Ivanovnas hus. Ett direkt hot om krig. Ryssland hävdar att det var en övning.

GlobeNewswire - 20 apr 21 kl. 08:31

Aino Health AB (publ): KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I AINO HEALTH AB (PUBL)

Aktieägarna i Aino Health AB (publ), org.nr 559063-5073 (”Bolaget”) kallas härmed till årsstämma måndagen den 24 maj 2021.
Med anledning av den pågående Coronapandemin kommer stämman att genomföras via förhandsröstning, så kallad poströstning enligt 22 § lagen (2020:198) om tillfälliga undantag för att underlätta genomförande av bolags- och föreningsstämmor och de regler som trätt i kraft den 18 maj 2020.

SVT - 04 maj 21 kl. 19:26

”Som kvinna är du inte ens säker i ett hus fullt med kameror”

Tidigare Big brother-programledaren Helle Schunnesson anser att produktionsbolagen bakom dokusåporna tänjer på Gränserna för att få höga tittarsiffror. – Det har blivit smutsigare och hårdare, säger hon..

Cornucopia - 18 apr 21 kl. 12:33

Enkätresultat: Utlandssemester, festande, och samvaro vänner, familj och släktingar det första läsarna gör när pestrestriktionerna är lyfta

Enligt förra helgens enkät är utlandssemester, festande och restaurang, samt samvaro med vänner, familj och släktingar det första man kommer göra när pestrestriktionera är lyfta. Detta indikerar att eventuella permanent förändrade vanor på grund av pesten inte slår mot särskilda omständigheter, utan mot vardagen.Sankt Bert 28% av läsarna uppger att det första de kommer göra när pandemin är över är samvaro med vänner, familj och släktingar.

Aftonbladet - 28 apr 21 kl. 12:52

De hårda orden kan leda till färre övergrepp

▸ KRÖNIKA Anna Andersson om språket som kan få fler män att respektera Gränserna.

GlobeNewswire - 23 apr 21 kl. 08:00

Kallelse till årsstämma i Saniona AB

PRESSMEDDELANDE 23 april 2021 Aktieägarna i Saniona AB, org. nr 556962-5345, kallas härmed till årsstämma onsdagen den 26 maj 2021.
Mot bakgrund av den pågående covid-19-pandemin och i syfte att minska risken för smittspridning har styrelsen beslutat att årsstämman ska hållas enbart genom förhandsröstning (poströstning) med stöd av tillfälliga lagregler.

SR - 22 apr 21 kl. 13:00

Lyssnarjuryn samtalar om ”Splendor” av Stefan Lindberg

För 28:e året i rad ska en lyssnarjury diskutera sig fram till vilken svensk roman från det gånga året som ska få Sveriges Radios Romanpris 2021. Vi lämnar makten till lyssnarna! Fyra bokcirklar i Uppland och Sörmland har läst böckerna och skickat varsin representant till juryn.

Nyan - 09 apr 21 kl. 10:25

Så ska Finland öppnas upp till sommaren

Läget är fortfarande allvarligt men Finland ska öppnas upp inför sommaren, sade statsminister Sanna Marin (SDP) på regeringens presskonferens på fredagsförmiddagen. Målet är att avveckla restriktioner i vår och i sommar i den mån epidemin gör det möjligt. Undantagsförhållanden upphävs den här månaden.

Regeringen - 31 mar 21 kl. 12:16

Bolags rörlighet över gränserna

Medlemsstaterna i Euro­peiska unionen har enats om ett över­gripande regel­verk som syftar till att under­lätta bolags rörlig­het över nations­grän­serna inom unionen. Regel­verket ställer krav på att med­lems­sta­terna harmo­ni­serar sina bestäm­melser om när framför allt aktie­bolag kan ombil­das, fusio­neras eller delas över nations­grän­serna..

SR - 14 apr 21 kl. 14:03

Krävs mer EU-samarbete mot grov brottslighet: "Vi får inte vara naiva"

Polissamarbete mellan EU-länder ska vara regel snarare än undantag och det ska bli enklare enligt en ny strategi för att bekämpa organiserad brottslighet från EU-kommissionen. "Kriminella jobbar över Gränserna. Men våra polismyndigheter är fortfarande för nationella", säger Sveriges kommissionär Ylva Johansson.

DI - 14 apr 21 kl. 10:14

Danmark öppnar gränserna i maj

SvD - 14 apr 21 kl. 10:14

Danmark öppnar gränserna i maj

SR - 13 apr 21 kl. 23:00

Danmark öppnar för vaccinerade turister

Enligt ett avtal som slutits mellan partierna i Folketinget under tisdagskvällen ska färdigvaccinerade EU-medborgare kunna komma in i landet som turister från och med 1 maj. Från och med 26 juni ska Gränserna öppnas för alla EU-medborgare som kan framvisa ett coronapass. Det vill säga intyg på att man är vaccinerad, har haft sjukdomen eller har ett färskt negativt covid-test..

Jönköpingsnytt - 13 apr 21 kl. 09:43

Vaggeryds kommun vill testa gränserna med byggärende intill skjutfältet

Kommunstyrelsen uppmanar nu miljö- och byggförvaltningen att ompröva beslut om förhandsbesked för....

DN - 12 apr 21 kl. 13:41

Forskare: ”Hundarna hade gjort stor nytta vid gränserna redan för ett år sedan”

De finländska covidhundarna vid Helsingfors-Vanda flygplats har uppmärksammats över hela världen..

GT - 12 apr 21 kl. 11:35

Inbrotten fortsätter minska i Göteborg

Under mars i år anmäldes betydligt färre inbrott och inbrottsförsök i Göteborg än tidigare år. Pandemin kan vara en förklaring, enligt polischef Erik Nord.Inte bara att personer håller sig hemma mer än tidigare utan också på grund av att Gränserna är stängda.

SR - 12 apr 21 kl. 05:57

Risk för kiwibrist när gästarbetare stoppas

Det kan bli brist på kiwi när frukt för miljarder riskerar att ruttna för Nya Zeelands fruktodlare som har brist på arbetskraft när Gränserna till landet är stängda. Varje år är landets fruktodlare beroende av tiotusentals utländska gästarbetare som hjälper till att plocka frukten. Trycket är nu stort från fruktodlarna på att regering ska öppna för arbetskraft från Stillahavsregionen för att rädda årets rekordstora skörd.

SR - 09 apr 21 kl. 09:20

Kim Jong-un flaggar för svåra tider med svältreferens

Inför tusentals partitjänstemän ska Kim Jong-un ha uppmanat till ännu en ”mödosam marsch”, en referens till den svåra svälten på 1990-talet. Rapporter från hjälp- och människorättsorganisationer, diplomater och media tecknar en bild av en ekonomi i kris, efter naturkatastrofer, pandemi och sanktioner över landets kärnvapenprogram. Det redan slutna Nordkorea stängde tidigt Gränserna i början av coronaviruspandemin, vilket gör informationen knapphändig..

Expressen - 07 apr 21 kl. 04:30

Den svenska synden var större än ”Fäbodjäntan”

Erotik, nakenhet, sexuella ritualer och pornografi var på 1960- och 1970-talet viktiga delar av den svenska filmvärlden. Gränserna mellan fint och fult var nästan utsuddade – i Sverige gick oskuld och synd hand i hand.  Stjärnadvokaten Leif Silbersky och Folkpartiets Ola Ullsten medverkade i filmer som marknadsfördes som ”den avancerade svenska sexualfilmen”.

SR - 25 mar 21 kl. 15:48

Riksdagen på väg spika häktningstider

Riksdagen är på väg att spika gränser för hur länge misstänkta får sitta häktade i väntan på åtal. Justitieutskottet föreslår tre månader för unga upp till 18 år och nio månader för vuxna. Gränserna ska enligt förslaget gälla i normalfallet.

Sydsvenskan - 25 mar 21 kl. 12:31

Riksdagen på väg spika häktningstider

Riksdagen är på väg att spika gränser för hur länge misstänkta får sitta häktade i väntan på åtal. Justitieutskottet föreslår tre månader för unga upp till 18 år och nio månader för vuxna. Gränserna ska enligt förslaget gälla i normalfallet.

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 21 kl. 12:31

Riksdagen på väg spika häktningstider

Riksdagen är på väg att spika gränser för hur länge misstänkta får sitta häktade i väntan på åtal. Justitieutskottet föreslår tre månader för unga upp till 18 år och nio månader för vuxna. Gränserna ska enligt förslaget gälla i normalfallet.

News55 - 25 mar 21 kl. 12:31

Riksdagen på väg spika häktningstider

Riksdagen är på väg att spika gränser för hur länge misstänkta får sitta häktade i väntan på åtal. Justitieutskottet föreslår tre månader för unga upp till 18 år och nio månader för vuxna. Gränserna ska enligt förslaget gälla i normalfallet.

SvD - 27 mar 21 kl. 17:26

Island vill bli turistmecka – tack vare pandemin

Virusfritt, vulkan och vaccinpass. Island har redan öppnat Gränserna för hela världen, och satsar på att bli hela världens turistmecka redan i sommar – tack vare pandemin. Nu kan även vulkanen bli ett hemligt vapen..

Dagens Media - 22 mar 21 kl. 10:40

Adobes Nordenchef: Glöm B2B – nu kommer B2 Everyone

Gränserna mellan marknadsföring och försäljning mot företag (B2B) och privatpersoner (B2C) håller på att suddas ut i kölvattnet av coronapandemin. Traditionella B2B-företag tvingas hitta nya vägar till kunder och metoderna liknar alltmer B2C. Fram växer i stället Business to Everyone, skriver Adobes Nordenchef Franck Attia..

SvD - 15 mar 21 kl. 13:35

”Omställningen kräver en ny samhällsdesign”

Hur etablerar vi en effektiv, cirkulär och hållbar välfärd inom de planetära Gränserna, som räcker åt alla? Det är detta projekt vi bör ägna oss åt, skriver Max Jonsson i en slutreplik..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.