Förslaget

Thursday, 15 April, 15:41

Nyheter om Förslaget

Sortering: Relevans | Senaste
GlobeNewswire - 4 timmar sedan

Nexstim Abp: Kallelse till årsstämm


Företagsmeddelande, Helsingfors 15 april 2021 kl. 12.00 (EEST) Nexstim Abp: Kallelse till årsstämma Nexstim Abp (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) (”Nexstim” eller ”bolaget”) bjuder in till bolagets årsstämma den 11 maj 2021 klockan 12.

GlobeNewswire - Igår: 22:00

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I LIDDS AB (publ)

UPPSALA, SWEDEN - Aktieägarna i LIDDS AB (publ), org.nr. 556580-2856, kallas till årsstämma i bolagets lokaler på Uppsala Business Park med besöksadress Rapsgatan 7 i Uppsala måndagen den 17 maj 2021 kl.

GlobeNewswire - 12 apr 21 kl. 11:00

Kallelse till årsstämma i Acarix AB

Kallelse till årsstämma i Acarix AB Aktieägarna i Acarix AB, org. nr 559009-0667, ("Bolaget") kallas härmed till årsstämma tisdagen den 11 maj 2021. Information med anledning av coronaviruset Bolaget värnar om sina aktieägares och anställdas hälsa och välbefinnande.

GlobeNewswire - 12 apr 21 kl. 09:00

Kallelse till ÅrsstÄmma

NIBE Industrier AB (publ) KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA  Aktieägarna i NIBE Industrier AB (publ) kallas härmed till årsstämma tisdagen den 11 maj 2021. På grund av fortsatta restriktioner i samband med COVID-19-pandemin, har styrelsen beslutat att årsstämman ska, med stöd av tillfälliga lagregler, genomföras utan personlig närvaro av aktieägare, ombud eller utomstående och att aktieägare ska ha möjlighet att utöva sin rösträtt endast genom poströstning innan stämman. Information om de av bolagsstämman fattade besluten offentliggörs tisdagen den 11 maj 2021, så snart utfallet av poströstningen är slutligt sammanställd.

Länstidningen i Jämtland - Igår: 19:00

Debatt: M: Stoppa förslaget om ny café- och restaurangskatt

Regeringen bör begrava Förslaget om en ny café- och restaurangskatt. Istället för att se till att....

Corren - Igår: 17:30

Kommunens markering – motsätter sig järnvägsförslaget

En enig kommunstyrelse sätter ned foten mot Förslaget om att Stångådalsbanan inte längre ska utgöra ett riksintresse. "Vi är rörande överens", säger ordföranden Christer Segerstéen (M)..

SR - 12 apr 21 kl. 11:59

Chefredaktör: "Verkar gynna stora koncerner"

Lokaltidningar i landet reagerar efter att Tidningsutgivarna, Sveriges största branschorganisation för medieföretag, presenterat ett förslag kring omgörning av det nuvarande presstödet. "Jag tycker inte att det verkar genomtänkt, vi är liten, oberoende tidning på landsbygden. Det här Förslaget verkar gynna de stora koncernerna", säger Jan Justegård som är chefredaktör på Tranås-Posten.

SVT - 11 apr 21 kl. 22:24

Kristersson om migrationslagförslaget: River upp det vid valvinst

Regeringens förslag om en ny humanitär skyddsgrund kommer att leda till en ökad invandring enligt Moderatledaren Ulf Kristersson. MP:s språkrör Märta Stenevi menar att Förslaget är en nödvändig ventil. – Det behövs för att vi inte ska få se de orimliga konsekvenserna av tillfälliga uppehållstillstånd, säger Märta Stenevi när de båda ledarna debatterade i Agenda..

Expressen - 1 timme sedan

Barn kan få betalt i skolan – hårda kritiken: "Förvirrat”

Liberalerna driver nu frågan – om att elever ska kunna få betalt för att läsa upp sina betyg i sommar – i en rad skånska kommuner. Förslaget har dock redan fått hård kritik i Staffanstorp. – Det är ett förvirrat förslag som sänder fel signaler, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Regeringen - 3 timmar sedan

Skyddet för visselblåsare stärks

Regeringen har fattat beslut om en lagrådsremiss om genomförandet av EU:s visselblåsardirektiv. Förslaget innebär att skyddet för den som larmar om missförhållanden på sin arbetsplats förstärks ytterligare..

Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Förslaget som splittrar skolan i Mullsjö: Politiker vill att pensionärer ska hjälpa till att hålla ordning och reda i skolan

Politikerna tycker det är en bra idé att låta frivilliga pensionärer hjälpa till inom skolan för....

Regeringen - 4 timmar sedan

Budgetsatsningar på utbildning för att möta pandemins konsekvenser

Covid-19-pandemin har slagit hårt mot Sverige. Många elever och studerande har haft distansutbildning, många har blivit av med jobbet och långtidsarbetslösheten har stigit. Regeringen föreslår därför stora satsningar inom utbildningsområdet i vårändringsbudgeten för 2021.

Dagens Media - 5 timmar sedan

Dagens ETC rasar mot förslaget om nytt presstöd

Både TU och Moderaterna föreslår en radikal förändring av dagens presstöd. ”De försöker förvandla presstödet till ett stöd till de stora tidningskoncernerna i Sverige” skriver Johan Ehrenberg, grundare av Dagens ETC, i den egna tidningen..

Regeringen - 6 timmar sedan

1,8 miljarder till åtgärder för jobb och omställning i spåren av pandemin

Covid-19-pandemin har slagit hårt mot Sverige. Många har blivit av med jobbet och långtidsarbetslösheten har stigit. I vårändringsbudgeten för 2021 föreslår regeringen satsningar på ytterligare 1,8 miljarder kronor för att fler ska kunna hitta sitt nästa jobb eller skaffa de yrkeskunskaper som efterfrågas.

SVT - 7 timmar sedan

Moderaterna om vårbudgeten: ”Käcka satsningar som inte räcker”

VårbudgetFörslaget presenteras i dag av regeringen, där bland annat jobbsatsningar presenteras. Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson är inte imponerad av förslagen. – Om man fortsätter göra som man alltid gjort, då kommer arbetslösheten vara vårt absolut största problem under flera år, säger hon i Morgonstudion..

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Fortsatt stor tillväxtpotential i nordiska småbolag

Riskinformation: Swedbank vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. En fond med riskklass 6-7 kan på grund av sin sammansättning och använda förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde.

IDG - 8 timmar sedan

Europakommissionen vill förbjuda urskiljningslös AI-övervakning


Förslaget om reglering av AI-övervakning planerar att läggas fram nästa vecka..

Computer Sweden - 8 timmar sedan

Europakommissionen vill förbjuda urskiljningslös AI-övervakning


Förslaget om reglering av AI-övervakning planerar att läggas fram nästa vecka..

Regeringen - Igår: 13:06

Sluta skjut sprids till fler orter

Brottsförebyggande rådet (Brå) får 6 miljoner kronor för att sprida arbetsmetoden Sluta skjut till fler orter i Sverige. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna..

Expressen - Igår: 11:30

Nya förslaget: Förbjud jänkarvagn i voltstart

Jänkarvagnarnas vara eller icke vara har varit ett omdebatterat ämne under våren. Nu föreslår Svensk Travsport att vagnen ska förbjudas i voltstart. .

News55 - Igår: 08:59

Somalias president godkänner förlängt mandat

Somalias president Mohamed Abdullahi Mohamed har skrivit under en kontroversiell lag som förlänger hans mandatperiod med två år, enligt statliga Radio Mogadishu. LagFörslaget har godkänts av Somalias parlament, enligt radion. Mohamed Abdullahi Mohameds….

Sydsvenskan - Igår: 08:59

Somalias president godkänner förlängt mandat

Somalias president Mohamed Abdullahi Mohamed har skrivit under en kontroversiell lag som förlänger hans mandatperiod med två år, enligt statliga Radio Mogadishu. LagFörslaget har godkänts av Somalias parlament, enligt radion. Mohamed Abdullahi Mohameds.

SvD - Igår: 20:00

”Fel att sänka kraven på blivande lärare”

En förkortad utbildning ska göra fler till lärare. Men Förslaget tar bort hela syftet med lärarlegitimationen, skriver Johanna Jaara Åstrand, Lärarförbundet, tillsammans med flera professorer..

Västerbottens Folkblad - Igår: 18:00

Rekordmånga yttranden i detaljplanen som rör Kungsleden

Samrådet om Förslaget till detaljplaneändring, som innebär en omdragning av en del av Kungsleden, är över. Rekordmånga yttranden har kommit in..

GlobeNewswire - Igår: 16:00

Kallelse till årsstämma i Stockwik Förvaltning AB (publ)

Aktieägarna i Stockwik Förvaltning AB (publ), org. nr 556294-7845, kallas härmed till årsstämma fredagen den 14 maj 2021 kl. 10:00.

Regeringen - I förrgår: 11:31

Ökat mediestöd i regeringens budget

För att möjliggöra en fortsatt spridning av tryckta nyhetstidningar i områden där tidningsdistributionen påverkats av varannandagsutdelning av post samt främja journalistik i hela landet ökas mediestödsanlaget med 100 miljoner kronor. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna..

ÖstersundsPosten - I förrgår: 09:11

Debatt: M: Regeringen bör begrava förslaget om en ny kafé- och restaurangskatt

Coronakrisen har slagit särskilt hårt mot jobben inom restaurangbranschen. I februari ökade....

Länstidningen i Jämtland - I förrgår: 08:00

Här vill skidåkare kunna ta med sig hunden ut i elljusspåret

Förslaget är att tvåkilometersslingan i Odensala viks åt skidåkare som vill kunna ta med sig....

Jönköpingsnytt - I förrgår: 06:45

Förslaget: Vaggeryds kommun slopar serveringstillstånd för 2021 – och betalar tillbaka fjolårets

Kommunstyrelsen föreslår att tillsynsavgifterna för serveringstillstånden ska slopas för alla....

SR - I förrgår: 06:19

Ålfiskeförbud när få ålar fiskas

Ett tre månader långt ålfiskestopp kan vara verkningslöst, varnar miljöorganisationer. Det är Havs- och vattenmyndigheten som har lagt fram Förslaget om förbudsperioden och remissvaren ska komma in på söndagen. För fjärde året i rad föreslås att förbudet ska gälla under november till januari, när högsäsongen för ålfisket är över och få fiskare påverkas..

GöteborgsPosten - I förrgår: 18:10

Regeringen drar tillbaka förslag om organdonation

Regeringen lade under hösten fram en proposition med flera nya lagförslag avseende organdonation. Den föreslår bland annat att anhöriga inte längre ska kunna säga nej till en eventuell donation. Men efter synpunkter från riksdagen dras Förslaget nu tillbaka tillfälligt..

News55 - I förrgår: 18:08

Regeringen drar tillbaka förslag om organdonation

Regeringen lade under hösten fram en proposition med flera nya lagförslag avseende organdonation. Den föreslår bland annat att anhöriga inte längre ska kunna säga nej till en eventuell donation. Men efter synpunkter från riksdagen dras Förslaget nu till….

Expressen - I förrgår: 17:50

Förslag: Ge regionens vinst till medarbetarna

Socialdemokraterna i Region Kronoberg vill att tio procent av regionens överskott ska gå direkt till medarbetarna.De vill kompensera personal för hårt arbete under det gångna året.– Alla medarbetare ska få dela på en del av det stora överskott som regionen nu gör, säger andre vice ordförande i regionstyrelsen Henrietta Serrate (S).

YLE - I förrgår: 16:59

Coronaintyg på bankkortet? Sitra utreder möjligheten att koppla intygen till våra betalkort

Det slutgiltiga beslutet om att testa Förslaget tas i maj..

Världen Idag - I förrgår: 16:30

Förslag om språkkrav kritiseras av kristna

För att få permanent uppehållstillstånd och medborgarskap ska det krävas vissa kunskaper i svenska. Det föreslog regeringen nyligen. Ärkebiskop Antje Jackelén kritiserar Förslaget, men får i sin tur kritik för att hon ger sig in i en politisk fråga..

Regeringen - 12 apr 21 kl. 10:26

Framtagning av vaccinationsbevis

Regeringen avsätter 30 miljoner kronor för framtagning av en förvaltningsgemensam digital infrastruktur för utfärdande av vaccinations-bevis. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regerings-partierna, Centerpartiet och Liberalerna..

Nerikes Allehanda - 12 apr 21 kl. 08:20

Äldreomsorgen behöver långsiktighet – Ge de äldre en fast omsorgskontakt

SKPF Pensionärerna vill att Förslaget om en fasta omsorgskontakten ska bli verklighet omgående –....

Vimmerby Tidning - 12 apr 21 kl. 08:00

Ge de äldre en fast omsorgskontakt

SKPF Pensionärerna vill att Förslaget om en fasta omsorgskontakten ska bli verklighet omgående – inte om nio år som regeringens utredare föreslår! Passa samtidigt på att kommunalisera hemsjukvården för att skapa sammanhållen vård och omsorg för äldre..

SvD - 11 apr 21 kl. 22:22

M: ”Dåliga delarna” rivs upp vid regeringsskifte

En viktig humanitär ventil eller en signal till omvärlden om en mindre restriktiv invandring. Åsikterna gick som väntat isär när moderatledaren Ulf Kristersson och Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi debatterade Förslaget till migrationspolitik i SVT:s Agenda..

Expressen - 11 apr 21 kl. 13:11

Politiker kan få rätt att coronastänga stränder

Stränder och andra platser som drar mycket folk ska kunna stängas ner akut i sommar om det finns risk för stor smittspridning.Och det är politiker som ska fatta beslutet.Så lyder Förslaget som nu behandlas i Vellinge, rapporterar Sydsvenskan..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.