Carnegie

Saturday, 15 May, 22:54

Nyheter om Carnegie

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - Igår: 17:44

Carnegie: Rätt ha tålamod med Cellink

Avvikelserna vad gäller försäljningen ser ut att vara relaterad till sena order som skiftat mot andra kvartalet och andra säsongseffekter. Missen vad gällde rörelseresultatet tycks vara relaterad till högre än väntade fusions- och förvärvskostnader, där försäljningen och resultatet skiftat mot det andra kvartalet. Avvikelserna i övrigt består av en toplinemiss och högre än förväntad säsongsmässighet inom Industrial Solutions, vilket har långsiktiga försäljningscykler (vi utgår från tolv månader, skriver Carnegie).

PrivataAffärer - 30 apr 21 kl. 07:54

Carnegie: SKF rullar vidare mot högre marginaler

Det är i ”Veckans aktiecase” som Carnegie Private Banking lyfter fram SKF. Enligt Carnegie fanns det många positiva tecken rapporten trots stark motvind från kostnadsökningar och valutaeffekter. ”Den justerade rörelsemarginalen nådde målnivån 14 procent, den organiska tillväxten på 9 procent var den högsta på nästan tre år och bolaget ser en bred förbättring i efterfrågan, som dessutom accelererade i slutet av kvartalet.

PrivataAffärer - 16 apr 21 kl. 13:03

Carnegie sänker Thule till sälj

”Vi menar att Thule är ett fantastiskt och unikt företag. Eftersom värderingen är rik jämfört med både sektorkollegor och den egna historiska värderingen har sänkt vår rekommendation till sälj (behåll) eftersom det kan komma bättre tillfällen att gå in i framtiden när tillväxten bromasar in”, skriver Carnegie i analysen. Nyhetsbyrån Direkt har tidigare på fredagen rapporterat om rekommendationssänkningen.

GlobeNewswire - 10 maj 21 kl. 17:45

Industrivärden överväger att avyttra aktieinnehavet i SSAB

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER SPRIDNING, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, KANADA, JAPAN ELLER SYDAFRIKA ELLER ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING SKULLE VARA OLAGLIG. SE AVSNITTET VIKTIG INFORMATION I SLUTET AV DETTA PRESSMEDDELANDE.
Morgan Stanley och Carnegie har givits i uppdrag att utröna möjligheterna att avyttra Industrivärdens aktieinnehav om 44 334 933 A-aktier i SSAB till svenska och internationella institutionella investerare.

PrivataAffärer - 04 maj 21 kl. 15:35

Carnegie: Storytels värdering ser attraktiv ut igen

Riktkursen justeras till 245 kronor (240), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare på tisdagen. ”Aktien är ned cirka 30 procent sedan toppen förra sommaren och vi anser att värderingen ser mer attraktiv ut igen”, uppger Carnegie angående rekommendationshöjningen. Banken uppger sig vara optimistisk kring den senaste tidens lanseringar i Thailand och Israel, och ser positiva tecken kring antalet nya användare i exempelvis Brasilien i första kvartalet.

PrivataAffärer - 22 apr 21 kl. 08:55

Här är torsdagens många köprekar

Nordea Markets höjer riktkursen för Alma Media till 11,50 euro från 10,50 euro. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

GlobeNewswire - 10 maj 21 kl. 23:00

Industrivärden avyttrar sitt aktieinnehav i SSAB för 2.019 mnkr

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER SPRIDNING, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, KANADA, JAPAN ELLER SYDAFRIKA ELLER ANNAN JURISDIKTION DÄR SÅDAN DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING SKULLE VARA OLAGLIG. SE AVSNITTET VIKTIG INFORMATION I SLUTET AV DETTA PRESSMEDDELANDE.
Industrivärden har idag avyttrat hela sitt aktieinnehav i SSAB om 44 334 933 A-aktier för 45,53 kronor per A-aktie, motsvarande en total försäljningslikvid om 2.

PrivataAffärer - 10 maj 21 kl. 09:23

Här är måndagens köprekar

Nordea Markets höjer riktkursen för Mekonomen till 170 kr från 140 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 30 apr 21 kl. 09:46

Carnegie köpstämplar G5 Entertainment

Höjningen motiveras av de nyheter som framkom på torsdagen, att Microsoft kommer sänka den del av intäkterna bolaget tar från spel som säljs i Microsoft Store, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterade på torsdagseftermiddagen med hänvisning till The Verge. ”Vi tror att G5 har 30-40 procent av intäkterna från denna plattform”, skriver Carnegie..

PrivataAffärer - 29 apr 21 kl. 08:52

Här är torsdagens många nya köprekar

Pareto Securities höjer riktkursen för Nobia till 85 kr från 80 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

PrivataAffärer - 26 apr 21 kl. 08:44

Här är måndagens många färska köprekar

Nordea Markets återupptar sin bevakning av gamingbolaget Embracer med en köprekommendation och riktkursen 300 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på fredagen på 251,90 kr.

Realtid - 26 apr 21 kl. 05:52

Carnegie Fonder: Här är de dolda vinnarna på taxonomin

De kvantitativa reglerna i EU:s gröna omställning kommer att skapa enorma möjligheter, men även avslöja dem som lovar runt och håller tunt. Det säger Anna Strömberg, nytillträdd som ansvarig för Carnegie Fonders hållbarhetsarbete, som även lyfter fram några dolda vinnare på förändringarna. .

PrivataAffärer - 16 apr 21 kl. 08:33

Aktierna som inte längre är köpvärda

Danske Bank inleder bevakning av medicinteknikbolaget Arjo och sätter den initiala rekommendationen till köp. Det framgår av ett morgonbrev som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Riktkursen sätts till 79 kronor.

PrivataAffärer - Igår: 11:22

Hernhag: Fem tillväxtaktier på tio år

Per: Hej Marcus! Fem tillväxtaktier på tio års sikt?
Marcus: Hej, här kommer fem tips på tillväxtbolag då.

PrivataAffärer - 10 maj 21 kl. 18:00

SSAB: Industrivärden överväger avyttra hela aktieinnehavet

Investmentbankerna Morgan Stanley och Carnegie har givits i uppdrag att utröna möjligheterna att avyttra Industrivärdens innehavspost som är på drygt 44,3 miljoner A-aktier. Orderboken börjar byggas upp omedelbart, meddelas det. SSAB:s A-aktie stängde på måndagen vid 43,84 kr.

Realtid - 10 maj 21 kl. 17:51

Industrivärden lämnar SSAB 

Morgan Stanley och Carnegie har fått i uppdrag att utröna möjligheterna att avyttra Industrivärdens aktieinnehav om 44 334 933 A-aktier i SSAB till svenska och internationella institutionella investerare..

PrivataAffärer - 07 maj 21 kl. 08:37

Här är fredagens köprekar

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Boule Diagnostics till köp från behåll. Riktkursen höjs till 80 från 70 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 07 maj 21 kl. 07:01

Fortsatt starkt i portföljens defensiva innehav

SBB har lämnat sin rapport för det första kvartalet som togs emot med varm hand av marknaden och aktien har fortsatt upp 1,6 procent på en vecka trots att förväntningarna ställdes upp redan veckorna innan. Vinst efter skatt fördubblades jämfört med motsvarande kvartal i fjol och uppgick till 2,7 miljarder kr. Substansvärdet ökade till 31,23 kr per aktie jämfört med 19,52 kr för ett år sedan och senast rapporterade 28,21 kr vid årsskiftet.

PrivataAffärer - 06 maj 21 kl. 08:35

Här är torsdagens färska köprekar

Carnegie höjer riktkursen för SBB till 37 kr från 32 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 04 maj 21 kl. 09:52

Aktiechefen: För tidigt med återgång tillbaka mot tillväxtaktier

Det är i ett inlägg på Carnegies sajt som Hedberg konstaterar att 2021 präglats av stigande räntor och en sektorrotation mot värdeaktier och cykliska bolag, där investerare har sålt av tillväxtaktier. – Det mesta pekar fortsatt på att värdebolag kommer vara det segment som kommer leda ett tag till. Den snabba ränteuppgången har tagit en paus men jag räknar med att vi kommer se nya perioder av stigande räntor under kommande månader.

PrivataAffärer - 03 maj 21 kl. 08:40

Här är måndagens köprekar

Pareto Securities höjer riktkursen för Kindred till 221 kr från 209 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 30 apr 21 kl. 08:57

Här är fredagens färska köprekar

Berenberg Bank sänker sin rekommendation för Lundin Energy till behåll från köp. Riktkursen höjs till 280 från 275 kr. Det skriver Reuters.

PrivataAffärer - 28 apr 21 kl. 08:55

Här är onsdagens färska köprekar

Carnegie höjer riktkursen för Evolution till 1.800 kr från 1.425 kr.

PrivataAffärer - 27 apr 21 kl. 13:03

Indiska börsen ignorerar covidläget

De senaste dagarna har cirka 300 000 nya covid-fall rapporterats dagligen i världens näst folkrikaste land. Det är fler än i något annat land sedan pandemin började.  Samtidigt råder akut brist på syrgas och delar av den indiska sjukvården är på bristningsgränsen.

PrivataAffärer - 26 apr 21 kl. 09:41

Tre Kronor Property: Styrelsen säger nej till budet

”Styrelsen har en stark tro på Tre Kronors långsiktiga framtidsutsikter med nuvarande strategi och affärsplan och ser potential för ytterligare värdetillväxt och bedömer att erbjudandet inte reflekterar det långsiktiga fundamentala värdet av Tre Kronor”, lyder motiveringen. Budet från Svenska Handelsfastigheter lades den 13 april och uppgår till 151 kronor per aktie. Budet har fått stöd av Citifa AB, Länsförsäkringar Fondförvaltning, Danske Invest och Carnegie Fonder som tillsammans representerar cirka 20,5 procent av aktierna i Tre Kronor.

Realtid - 23 apr 21 kl. 11:38

Bolåneutmanare växer med turbofart

Bolåneutmanarna växer allt snabbare, plus 48,9 procent under 2020. Samtidigt ökade provisionsnettot för värdepappersbanker, som Avanza och Carnegie, med 67 procent..

PrivataAffärer - 23 apr 21 kl. 08:41

Här är fredagens färska köprekar

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Volvo till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 245 kr. Det framgår av ett morgonbrev.

PrivataAffärer - 21 apr 21 kl. 08:55

Här är onsdagens många köprekar

Pareto Securities höjer riktkursen för Getinge till 320 kr från 300 kr, efter kvartalsrapporten på tisdagen. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev på onsdagsmorgonen.

PrivataAffärer - 21 apr 21 kl. 06:56

Intervju: Hemnets vd räds inte hög värdering inför noteringen

Läs också: Hernhag: Risktagare chansar på dyrt Hemnet Börsveckan: Värderingen tar bort potentialen i Hemnet Hemnet grundades 1998 på initiativ av mäklarbranschen som tröttnat på att spendera stora summor på annonser. Femton år senare började man att ta betalt av säljarna och därmed inleddes kommersialiseringen av plattformen. Resten är som det brukar heta historia och i dag är antalet svenska bostadsköpare och säljare som inte känner till Hemnet lätträknade.

PrivataAffärer - 20 apr 21 kl. 13:00

Hernhag: Risktagare chansar på dyrt Hemnet

Noteringen i korthet: Teckningskurs: 95 – 115 kr
Teckningstid: 19 - 26 april
Noteringsdag: 27 april
Tecknas via: Carnegie och Nordnet
Råd: Teckna om du är riskvillig. Till skillnad från fastighetsbolag, byggbolag och bostadsprojektörer är Hemnets verksamhet helt digital och affärsmodellen är därför mycket skalbar. Då intäkterna bygger på transaktioner är verksamheten lite som att sälja spadar, hackor och tjänster till guldgrävarna, för att använda en lite sliten met

PrivataAffärer - 20 apr 21 kl. 08:55

Här är tisdagens köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Ratos till 60 kr från 55 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Realtid - 20 apr 21 kl. 07:05

Philip Barsk tackade ja till Nordea – men går till Carnegie i stället

Nordeas prestigevärvning Philip Barsk har sagt upp sig innan han ens hunnit börja..

PrivataAffärer - 19 apr 21 kl. 07:41

Börsveckan: Tre köpvärda bolag inom matsektorn

Salmar har en historiskt hög lönsamhet och hög grad av innovation. Värderingen är förvisso hög men det är välförtjänt, skriver Börsveckan som sätter köpråd och pekar bland annat på direktavkastningen och ”intressanta utsikter” för havsfarmar. Mowi hade ett besvärligt fjolår, med sjunkande intäkter och halverat resultat.

PrivataAffärer - 16 apr 21 kl. 18:04

Här är Hemnets erbjudande inför noteringen

Bolaget gör ingen nyemission i samband med noteringen utan erbjudandet består bara av aktier från befintliga aktieägare. Det slutliga priset i erbjudandet väntas fastställas inom intervallet 95 till 115 kronor per stamaktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde för samtliga noterade stamaktier i bolaget om cirka 9,61 till 11,63 miljarder kronor. Det slutliga priset väntas offentliggöras den 26 april och första dag för handel väntas bli den 27 april.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.