Carnegie

Tuesday, 13 April, 20:37

Nyheter om Carnegie

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 26 feb 21 kl. 12:30

Carnegie rekommenderar fettbolaget i ”Veckans aktiecase”

”Bolaget har goda förutsättningar att återgå till den historiska fina vinsttrenden efter fjolårets lite mer ljumma men temporärt coronapåverkade utveckling. Balansräkningen är stärkt och mycket talar för att förvärv står på agendan under 2021. Bolaget gynnas även av ett ökat fokus på växtbaserade livsmedel.

PrivataAffärer - 07 apr 21 kl. 10:36

Carnegie: Flera positiva ”triggers” för Ericsson

Samtidigt som Carnegie påpekar att Ericsson tenderar att utvecklas volatilt i samband med sina resultatrapporter, ser banken flera positiva ”triggers” även för de kommande kvartalen och bedömer att de positiva faktorerna överväger. ”Vi tror att det första kvartalet kommer att bli ytterligare ett solitt kvartal, även om resultatet kommer att vara temporärt tyngt av den pågående patenttvisten med Samsung”, skriver Carnegie. Dollarkursen påverkar Ericsson mycket i jämförelsen mot fjolåret, men kursen har förbättrats sedan Carnegies senaste estimatuppdatering och ger nu stöd till estimaten sekventiellt, enligt analysen.

PrivataAffärer - 22 feb 21 kl. 12:54

Carnegie Fonder: Brist på data inför taxonomin

Läs också: Det här betyder taxonomin Det talas mycket om EU:s nya taxonomi. Tanken är att den ska göra det lättare för fondförvaltare och sparare att investera i hållbara bolag och verksamheter. Taxonomin är ett klassificeringssystem för att avgöra om en ekonomisk aktivitet är miljömässigt hållbar och det finns detaljerade regler om vad som kan kallas gröna intäkter.

PrivataAffärer - 11 mar 21 kl. 13:00

Carnegie Private Banking: Så hanterar vi ränteuppgången i portföljen

Räntorna ökar, om än inte snabbt, och samtidigt råder turbulens på marknaderna när Stockholmsbörsen just nu befinner sig på all-time-high. Peter Nelson, Carnegie Private Bankings chef för portföljförvaltningen, berättar i den senaste utgåvan av podden Investera & Agera, hur han själv agerar i de långsiktiga portföljerna. Peter Nelson konstaterar att det just nu går snabbt på marknaderna och frågar retoriskt om det kanske är för mycket som händer samtidigt?

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Carnegie: Ny köprek till bilsäkerhetsbolaget

Carnegie resonerar att komponentbristen som råder inom industrin kommer sinka återhämtningen under det första kvartalet för bilsäkerhetsföretaget, och att de begränsningar som ses för globala leveranskedjor kommer leda till minskad produktion av nya bilar under årets första och andra kvartal. Vid en något längre framåtblick intar dock Carnegie ett mer positivt ställningstagande. ”Vi förväntar oss att flera faktorer kommer agera stöd för efterfrågan på bilar, såsom disponibel inkomst, höga sparandesatser, kredittillgänglighet och kortvariga utbudsbegränsningar som i sin tur kommer driva på leveranserna in i andra halvan av 2021 samt 2022”, skriver banken i analysen.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Här är tisdagens många färska köprekar

BofA Securities höjer riktkursen för Evolution till 1.520 kr från 1.285 kr.

PrivataAffärer - 16 mar 21 kl. 06:00

Förvaltaren: Nästa år ökar företagsvinsterna med 30 procent

Under pandemiåret 2020 minskade den indiska ekonomin med 7 procent, men under de tre sista månaderna samma år ökade bruttonationalprodukten med 0,4 procent. Indien har hanterat pandemin bättre än många andra, och de indiska företagen är nu rustade för tillväxt. OECD uppgav i förra veckan i en global översyn att världsekonomin växer cirka 5,6 procent under 2021.

PrivataAffärer - 05 mar 21 kl. 10:16

Carnegie: Köp smyckesbolaget

Om Pandora fortsätter på trenden från i januari, där den jämförbara försäljningen var ned 10 procent jämfört med motsvarande månad 2019, ser konsensusestimaten för det första kvartalet enligt Carnegie alltför låga ut och bolagets trading update kan då leda till höjda estimat. I januari var den organiska tillväxten -3 procent och försäljningen till slutkund -8 procent jämfört med januari 2020. Jämfört med januari 2019 var den organiska tillväxten 0 procent.

Realtid - 25 feb 21 kl. 16:01

Carnegie ökade intäkterna och resultatet under 2020

Investmentbanken och förmögenhetsförvaltaren Carnegie ökade intäkterna och resultatet under 2020, enligt bokslutet. .

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Bud på Tre Kronor Propery

Svenska Handelsfastigheter har sammanlagt erhållit stöd för budet från aktieägare (Citifa AB, Länsförsäkringar Fondförvaltning, Danske Invest och Carnegie Fonder) som tillsammans representerar cirka 20,5 procent av aktierna och rösterna i Tre Kronor. Budet är villkorat av att Svenska Handelsfastigheter får accept motsvarande mer än 90 procent av det totala antalet utestående aktier i Tre Kronor. ”Vi har följt Tre Kronor under lång tid och tycker att bolaget skapat en attraktiv portfölj av handelsfastigheter som passar väl in i vår långsiktiga strategi att förvalta, utveckla och skapa attraktiva handelsplatser.

PrivataAffärer - 09 apr 21 kl. 08:55

Här är fredagens många köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Loomis till 310 kr från 270 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 07 apr 21 kl. 08:55

Här är onsdagens många köprekar

Pareto Securities höjer riktkursen för Alfa Laval till 300 kr från 275 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 29 mar 21 kl. 08:55

Här är måndagens aktierekar

SEB Equities höjer riktkursen för Bilia till 140 kr från 135 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

GlobeNewswire - 29 mar 21 kl. 08:10

Kommentar från Klöverns styrelse med anledning av uppköpserbjudandet från Corem

Idag den 29 mars 2021 offentliggjorde Corem Property Group AB (publ) (“Budgivaren” eller ”Corem”) ett offentligt uppköpserbjudande med vederlag i form av nyemitterade aktier i Corem (”Erbjudandet”) till aktieägarna i Klövern AB (publ) (”Klövern”).

Budgivarens större aktieägare M2 Asset Management AB (publ) och Gårdarike AB är även stora aktieägare i Klövern och har, enligt Budgivaren, ingått bindande åtaganden att acceptera Erbjudandet. M2 Asset Management och Gårdarike äger för närvarande, enligt Budgivarens pressmeddelande, sammanlagt cirka 27,2 procent av det utestående kapitalet i Klövern med cirka 44,0 procent av de utestående rösterna.

GlobeNewswire - 26 mar 21 kl. 09:00

Kallelse till Elanders årsstämma 2021

Aktieägarna i Elanders AB (publ) kallas till årsstämma som hålls onsdagen den 28 april 2021, kl. 15.00.

PrivataAffärer - 26 mar 21 kl. 09:04

Så går det för Pierce i premiären

Några minuter efter börsöppning handlades aktien för cirka 70 kronor, en uppgång på drygt 9 procent jämfört med den fastställda teckningskursen på 64 kronor. Det preliminära kursintervallet var 60-68 kronor. Erbjudandet var enligt bolaget ”övertecknat flera gånger om”.

PrivataAffärer - 23 mar 21 kl. 09:34

Volvo: Analytiker spår tapp av upp till 50 procent av resultatet

Enligt SEB:s ”grova” bedömning kan det ta bort 25-50 procent av det förväntade resultatet under det andra kvartalet, skriver nyhetstjänsten PLX. Carnegie tror i sin tur att konsensusestimatet för Volvos rörelseresultat, ebit, för det andra kvartalet kan komma ned så mycket som 35 procent. Deutsche Bank bedömer att Volvo kan tvingas minska produktionen med omkring 16.

PrivataAffärer - 22 mar 21 kl. 07:39

Blecher: Dags att dela upp Electrolux

Simon Blecher ser tre alternativ för Electrolux och i nästan alla tre kan aktien fördubblas, menar han. Ett av alternativen är att sälja bolagets amerikanska verksamhet. ”Givet att Electrolux nordamerikanska verksamhet är eftertraktad och givet att den nu har hög lönsamhet är det inte osannolikt att prislappen blir motsvarande omsättningen och det är drygt 35-40 miljarder kronor.

GlobeNewswire - 19 mar 21 kl. 08:00

Valberedningens förslag till styrelse och ny styrelseordförande

Kinnevik AB (publ) (?Kinnevik?) meddelande idag att valberedningen föreslår val av  James Anderson till ny styrelseordförande och val av Harald Mix till ny styrelseledamot vid årsstämman i april 2021.

PrivataAffärer - 18 mar 21 kl. 07:07

Embracer tog in 7,6 miljarder

På grund av det stora intresset utökades nyemissionen med cirka 4 miljoner B-aktier och som omfattade totalt 36 miljoner nya B-aktier. Teckningskursen blev 210 kronor per aktie och fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande. Bolaget erhåller en bruttolikvid om cirka 7,6 miljarder kronor från nyemissionen.

PrivataAffärer - 16 mar 21 kl. 09:55

Höjda riktkurser för H&M efter försäljningssiffror

Av de analyser Nyhetsbyrån Direkt tagit del av på tisdagsmorgonen nämns en ”imponerade” försäljningen under de två första veckorna i mars och många analytiker påminner om att H&M nu går in i en period med lätta jämförelsetal med tanke på alla tillfälligt stängda butiker under våren 2020. I den inledande handel på tisdagen stiger H&M kring 2 procent till 224 kronor. När aktien var som mest pandemipressad under den tidiga våren 2020 noterades den ett tag under hundralappen.

PrivataAffärer - 16 mar 21 kl. 08:55

Här är tisdagens färska köprekar

Danske Bank Markets höjer riktkursen för H&M till 245 kr från 210 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det rapporterar nyhetstjänsten PLX.

Råvarumarknaden - 10 mar 21 kl. 19:56

Lundin Energy en köpvärd aktie anser analytiker

Det råder skilda åsikter om Lundin Energy-aktien på marknaden. Man har kunnat höra åsikter om att oljepriset inte kommer stiga mer och att det innebär att Lundin Energy är fullvärderat. Carnegie är dock inte av den åsikten då de upprepade sin köprekommendation idag och samtidigt höjde riktkursen till 350 kronor från tidigare 300 kronor.

PrivataAffärer - 10 mar 21 kl. 08:55

Här är onsdagens färska köprekar

Fearnley Securities höjer riktkursen för Africa Energy till 4,50 kr från 4,00 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 10 mar 21 kl. 07:12

Förvaltaren: Två bolag vi tror på

Under den gångna månaden har Henriksson ökar innehavet i TF Bank. ”Bokslutsrapporten bekräftar att bolaget klarat pandemiåret på ett väldigt bra sätt. Utlåningen fortsätter att växa och kreditförlusterna hålls på en stabil nivå.

PrivataAffärer - 08 mar 21 kl. 10:00

Blecher: Fastighetsbolaget som kan bli det nya Entra

Läs också: Arnhult går in i Nyfosa (fredag 5/3) I rapporten som presenteras på Carnegie Fonders sajt konstaterar Blecher att många börjat upptäcka Nyfosa som tidigare knoppats av Hemfosa. ”Och vi förstår varför. Nyfosa handlas strax under substans till lägre multiplar än både börs och konkurrenter och ger en fin direktavkastning om 4 procent”, skriver Blecher och fortsätter: ”Notera att bolaget är ägarlöst och Sagax flaggat upp under månaden; även Balder och Rutger Arnhul

PrivataAffärer - 04 mar 21 kl. 13:00

Förvaltarens senaste köp

Det är i Carnegie Småbolagsfonds månadsrapport som Montgomery berättar att han under den senaste månaden avyttrat Cloetta, Embracer och Atrium Ljungberg. Dessutom har vissa av de tidigare största innehaven minskats för att göra plats åt nya innehav. ”Ett av de nya innehaven är Ambea, där ser vi en icke cyklisk aktie som handlas på låga multiplar samtidigt som vi förväntar oss en vinsttillväxt under flera år framöver.

PrivataAffärer - 26 feb 21 kl. 11:27

Hernhag: Fem tillväxtaktier på fem års sikt

Aron: Hej Marcus vilka fem tillväxtbolag ska man äga på fem års sikt? Mvh Aron.
Marcus: Hej!

DI - 25 feb 21 kl. 10:56

Carnegie mäklar storpost i Lyko


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.