äldre

Wednesday, 12 May, 13:48

Nyheter om äldre

Sortering: Relevans | Senaste
Jönköpingsnytt - 3 timmar sedan

Äldre man blev våldsam på högskolan – misstänks för brott

En äldre man misstänks för flera brott efter att han ska ha blivit våldsam då han skulle avvisas....

Expressen - 3 timmar sedan

Läkare: Äldre har tackat nej till vaccin och avlidit

Antalet iva-vårdade fortsätter att öka långsamt i Skåne. Nu uppmärksammar infektionsläkaren Per Björkman riskerna med att tacka nej till vaccin. – Det är en del personer som är äldre i riskgrupper som erbjudits vaccin och som tackat nej, och som till och med avlidit, säger han till P4 Malmöhus.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Uppgradera Model S och X till CCS-laddning

En bra uppgradering av äldre Tesla Model S och Model X är en kort och snabb installation av CCS-laddning med tillhörande adapter, så att man kan ladda på de nya SuperCharger-stationer som framöver bara kommer ha laddning med CCS, samt andra CCS-supersnabbladdare för alla elbilsmärken. Installationen är prisvärd och sker till halva priset mot vad den gamla ChaDeMo-laddaren kostar.Nya CCS-adaptern till vänster och ChaDeMo-adaptern till högerDen europeiska snabb- och supersnabbladdningen CCS var ännu inte spikad när Tesla började sälja Model S i Europa, och man gjorde ett egen supersnabbladdningsuttag baserat på Type 2, som installerades på Teslas SuperCharger-nätverk.

Cornucopia - Igår: 14:23

Västra Götalandsregionen inleder vaccination av fas 4 födda 1971 eller tidigare

Västra Götalandsregionen (VGR) släppte just på vaccination i fas 4 officiellt. Inledningsvis gäller det för de som fyller 50 år i år eller är äldre, dvs födda 1971 eller tidigare.VaccinAlla vårdcentraler och vaccinatörer har inte uppdaterat sin information, men VGR skriver:"En vecka före utsatt tid kan vaccinatörer i Västra Götaland inleda vaccination av personer födda 1971 och tidigare.

News55 - I förrgår: 09:12

Här är fräcka kuppen mot äldre kvinna

En äldre kvinna har blivit bestulen på såväl kontanter som smycken..

Cornucopia - 09 maj 21 kl. 11:29

Från fattigt drängtorp till dollarmiljonvärdering på 170 år

Vår gård var en gång ett fattigt drängtorp under en större gård, där drängen som lön för sina dagsverken fick låna mark av storbonden att bruka som sin egen inkomst och försörjning. Idag är värdet på torpet (numera titulerad gård som adress och namn) upp till över en miljon dollar, och knappast något en fattig kan köpa. Men jämfört med priset i förhållande till inkomst så är det fortfarande extremt billig.

Expressen - 3 timmar sedan

Äldre man misshandlad vid bensinmack efter trafikincident

En man i 70-årsåldern misshandlades efter en trafikincident vid en bensinmack i Ängelholm på onsdagsmorgonen.Mannen tog sig själv till sjukhus för vård – och polisen söker nu vittnen.– Vi vill komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört något, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Visa hänsyn och förståelse för oss äldre

P. O. Hallqvist skriver om internetbetalningar..

SR - 7 timmar sedan

Arbetslösheten sjönk under april

I slutet av april var drygt 425 000 personer inskrivna som arbetslösa, det är 7 000 fler jämfört med för ett år sedan, men jämfört med i mars sjönk arbetslösheten svagt till 8,2 procent, enligt Arbetsförmedlingens sätt att räkna. Rekordmånga, 188 000, är långtidsarbetslösa, det är 33 000 fler än i april i fjol. De har varit utan jobb i ett år eller mer.

Expressen - 23 timmar sedan

Kinas kommande kris – allt färre barn föds

Kina står inför en demografisk kris. Färre barn föds och populationen blir allt äldre. Inom några år väntas invånarantalet sjunka, enligt Reuters.

SR - Igår: 11:23

Befolkningen växer allt långsammare i Kina

Befolkningen i världens folkrikaste land, Kina, fortsätter växa, om än i den svagaste takten hittills, visar siffror från den senaste folkräkningen. ”Befolkningen kommer öka allt långsammare framöver och vi kommer nå en topp i framtiden, men exakt när, det är svårt att säga” sade chefen för Kinas statistikmyndighet Ning Jizhe på en presskonferens. Demografin är en stor utmaning framöver.

NT - Igår: 08:00

Vikbolandets hemtjänst flyttas till stan: "Jätteorolig"

Kommunen har beslutat att Vikbolandets hemtjänst ska utgå från en lokal i Hageby istället för i Östra husby. Längre restider och sämre vård för de äldre, anser personal, men verksamhetschefen ser det som en nystart..

SVT - Igår: 00:53

Kinas kvinnor säger nej till giftermål

Kina noterar det lägsta antalet bröllop i landet på nästan två decennier och det föds historiskt få barn. En utveckling som kan leda till en demografisk kris där färre unga måste ta hand om en allt äldre befolkning..

SvD - Igår: 21:30

Så styrs vi av tidigare generationers trauman

Omedvetet och utan att kunna försvara sig kan man bli bärare av en äldre släktings traumatiska upplevelser. Att denna överföring existerar är tveklöst sant, men hur ska man beskriva själva processen? En ny bok analyserar hur band av skuld och plikt knyts..

Corren - Igår: 19:00

Nya affärsidén: Utomhusträning för seniorer

I pandemitider har personliga tränaren Jessica Petersson dragit igång utomhusträning för äldre i Åtvidaberg..

SR - Igår: 16:53

Lasse Hallström: Hilma af Klint hade svar på underbara frågor

På måndagen kom nyheten att Lasse Hallström återkommer till Sverige för att göra en film om konstnären Hilma af Klint – huvudrollerna som en äldre och yngre version ska spelas av Hallströms hustru, Lena Olin, och dotter, Tora Hallström. För Kulturnytt berättar Lasse Hallström att idén till filmen började med ett tips från Lena Olin och fortsatte med hans egna efterforskningar och slutade med en besatthet. ”Det handlar om liv och död och är det sant att det finns ett liv efter döden”, säger Lasse Hallström..

Sydsvenskan - Igår: 15:42

Sju får samhällstjänst efter förnedrande nollning

Sju elever som stått åtalade för ofredande i samband med en nollning på en gymnasieskola i Lindesberg i höstas döms till ungdomstjänst, rapporterar SVT Nyheter Örebro . En nollning innebär att äldre elever välkomnar nya elever till terminsstart och ska.

News55 - Igår: 15:42

Sju får samhällstjänst efter förnedrande nollning

Sju elever som stått åtalade för ofredande i samband med en nollning på en gymnasieskola i Lindesberg i höstas döms till ungdomstjänst, rapporterar SVT Nyheter Örebro . En nollning innebär att äldre elever välkomnar nya elever till terminsstart och ska….

GlobeNewswire - Igår: 14:00

Saniona lanserar ny videoserie för att belysa hur Prader-Willis syndrom och hypotalamisk fetma drabbar patienter och anhöriga

PRESSMEDDELANDE 10 maj 2021 Saniona (OMX: SANION), ett biofarmaceutiskt företag med klinisk utveckling fokuserad på sällsynta sjukdomar, tillkännager idag videoserien ”Saniona’s Community Voices”, där människor som lever med sällsynta sjukdomar får komma till tals tillsammans med sina anhörigvårdare och sjukvårdspersonal. Serien kommer att lanseras i maj, en månad som är särskilt ägnad åt att uppmärksamma Prader-Willis syndrom (PWS) och hjärntumörer, och inleds genom att belysa hur dessa tillstånd påverkar patienter och deras närstående.
”Vårt arbete för att upptäcka, utveckla och leverera innovativa behandlingar startar med att lyssna på de som lever med de sällsynta sjukdomar vi vill behandla och lära av deras erfarenheter”, säger Rami Lev

News55 - I förrgår: 11:31

50-plussare kan få vaccin i flera regioner

Nu kan personer födda 1971 eller tidigare boka vaccinationstid, uppger Region Stockholm och Västra Götalandsregionen på måndagen. Det innebär att personer som är 50 år eller äldre är välkomna. Dagens besked innebär att fas 4 kan inledas en vecka tidigar….

GöteborgsPosten - I förrgår: 11:40

Nu får Stockholms 50-plussare vaccin

Nu kan personer födda 1971 eller tidigare boka vaccinationstid, uppgav Region Stockholm på måndagen. Det innebär att personer som är 50 år eller äldre är välkomna..

News55 - I förrgår: 11:31

Nu får Stockholms 50-plussare vaccin

Nu kan personer födda 1971 eller tidigare boka vaccinationstid, uppgav Region Stockholm på måndagen. Det innebär att personer som är 50 år eller äldre är välkomna. För att boka vaccination via appen Alltid Öppet eller telefontjänsten krävs rätt födelseå….

Aftonbladet - I förrgår: 10:07

PRO:s ordförande: Sverige avviker

▸ Äldrebomben och köttberget. Samhällsdebatten har satt en stämpel på den äldre befolkningen..

SR - I förrgår: 09:00

Lasse Hallström filmar i Sverige igen

Lasse Hallström återvänder till Sverige för att spela in filmen ”Hilma” – om konstnären Hilma af Klint. Filmen blir en familjeangelägenhet: Lasse Hallströms hustru Lena Olin ska spela en äldre version av Hilma af Klint medan dottern Tora Hallström spelar en yngre. Filmen är den första i streamingtjänsten Viaplays satsning på nordisk film för en internationell publik..

Expressen - I förrgår: 07:33

Därför är det inte självklart att vaccinera barn mot covid

Vaccinationer av vuxna är i full gång. Nu börjar flera länder fundera på om lite äldre barn står näst på tur.Frågan är inte enkel.

GöteborgsPosten - I förrgår: 05:00

Innerstadens räddning: De äldre vaccinerade är tillbaka

Handlaren: Börjar komma tillbaka kunder som vi inte sett på ett år. Eva, 71: Ser mer folk ute..

Dalarnas tidningar - 09 maj 21 kl. 10:44

Äldre kvinna rånad i Falun – fick föras till sjukhus

En kvinna i 60-årsåldern blev på söndagsförmiddagen utsatt för ett personrån i Nedre Norslund, i....

DalaDemokraten - 09 maj 21 kl. 10:44

Äldre kvinna rånad i Falun – fick föras till sjukhus

En kvinna i 60-årsåldern blev på söndagsförmiddagen utsatt för ett personrån i Nedre Norslund, i....

Dalarnas tidningar - 09 maj 21 kl. 10:44

JUST NU: Äldre kvinna rånad i Falun – fick föras till sjukhus

En kvinna i 60-årsåldern blev på lördagsförmiddagen utsatt för ett personrån i Nedre Norslund, i....

DalaDemokraten - 09 maj 21 kl. 10:44

JUST NU: Äldre kvinna rånad i Falun – fick föras till sjukhus

En kvinna i 60-årsåldern blev på lördagsförmiddagen utsatt för ett personrån i Nedre Norslund, i....

Sydsvenskan - 09 maj 21 kl. 10:00

Det blir bara svårare för oss äldre

"Ska gamla människor inte kunna parkera längre?".

Expressen - 09 maj 21 kl. 06:45

Torskbeståndet i Kattegatt har kollapsat

Kattegatts torskbestånd har kollapsat efter decennier av överfiske. Det är en tragedi – för den äldre generationen som har förlorat ett fantastiskt fiske och för den yngre generationen som aldrig fått uppleva det.Havets skafferi är tömt, men ändå tas inga obekväma beslut av ansvariga beslutsfattare, skriver Joakim Ollén och Sten Frohm från Sportfiskarna..

Aftonbladet - 09 maj 21 kl. 06:00

Nu måste vi agera mot ensamheten i Sverige

▸ DEBATT Debattörerna: Värst är det för våra äldre.

Aftonbladet - 09 maj 21 kl. 06:00

Välfärdens parasiter hotar oss alla

▸ KRÖNIKA Karin Pettersson: I händerna på kapitalet finns eleverna till för skolkoncernerna och de äldre för Attendo.

SR - 09 maj 21 kl. 04:00

Tyskland lättar på restriktioner för vaccinerade

I Tyskland gäller från och med idag andra regler för personer som är vaccinerade mot coronaviruset eller tillfrisknade efter covid-19, än för resten av befolkningen. Kritiker menar att det skapar orättvisor, särskilt för yngre generationer som i mer än ett års tid gjort stora uppoffringar för att skydda de äldre och som nu tvingas vänta längst på att återfå sina fri- och rättigheter. Jurister argumenterar att de rättigheter som de vaccinerade nu får tillbaka är grundlagsskyddade och måste ges tillbaka så fort som möjligt..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.