Åklagare

Sunday, 16 May, 20:50

Nyheter om Åklagare

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 12 maj 21 kl. 01:07

Åklagare yrkar på livstid för Robert Aaron Long, 21

Robert Aaron Long, 21, sköt ihjäl åtta personer i Atlanta – sex av dem hade asiatiskt ursprung.Nu vill åklagare att han döms till livstids fängelse.Åklagaren kallar dådet för ett hatbrott.

SR - 07 maj 21 kl. 06:04

Svenska telefoner övervakades utan tillräcklig insyn från åklagare

Drygt 700 svenska Encrochat-telefoner övervakades av fransk polis förra våren, enligt handlingar som Ekot har tagit del av. Åklagaren som hade hand om ärendet bad inte om någon redogörelse för hur insatsen tekniskt skulle gå till. ”Vi ska inte ifrågasätta det franska systemet”, säger chefsåklagare Solveig Wollstad, chef för den svenska desken på EU-myndigheten Eurojust..

Expressen - 05 maj 21 kl. 13:07

Attendo-fallet ska granskas av åklagare

Vårdbiträdet Stine Christophersen slog larm i Expressen om läget under pandemin på Attendos boende Sabbatsbergsbyn i Stockholm. Då blev hon utskälld och mottog en skriftlig varning. Efter att Ekot granskat fallet har Attendo bett om ursäkt.

SR - 3 timmar sedan

Man anhållen efter brottsturné genom Stockholm

Den man i 35-årsåldern som greps i Stockholm på söndagsmorgonen efter flera vansinnesfärder i stulna bilar, har förhörts och efter det anhållits av åklagare. Mannen stal flera bilar genom att dra ut förarna och misshandla dem innan han körde i väg. ”Vi ska nog vara tacksamma att vi har få personskador utom vid de rån där målsägande mer eller mindre fått stryk av den här bilrånaren,” säger Ola Österling vid Stockholmspolisen..

SR - 17 timmar sedan

Misstänkt släppt ur häktet när NFC-analysen dröjde

Långa handläggningstiderna för kriminaltekniska undersökningar bidrar till att personer får sitta häktade i väntan på att analysen ska bli klar. Åklagare Anders Norberg valde nyligen att släppa en man misstänkt för narkotikabrott ur häktet, eftersom analysen vid polisens Nationellt forensiskt centrum, NFC, drog ut på tiden. "Med anledning av handläggningstiderna så fanns det inte längre skäl att kunna ha honom häktad – risken finns att han på fri fot kan göra nya brott", säger han..

Länstidningen i Södertälje - Igår: 18:27

Frias efter krock i Birkakorset – hann inte stanna när det slog om till gult

Åklagare hade yrkat att en man i 20-årsåldern skulle dömas för vårdslöshet i trafik efter att han....

Expressen - Igår: 07:00

Amerikansk man utlämnad – misstänkt för grov barnvåldtäkt

I flera år har en man i 35-årsåldern varit misstänkt för en grov våldtäkt mot en nioårig flicka i Västsverige. Först i april kunde mannen gripas av polis i USA, och på måndag ställs han inför rätta.– Han har varit häktad i sin frånvaro i mer än ett år, säger kammaråklagare Carin Pedersen..

Jönköpingsnytt - I förrgår: 13:57

Åklagaren: 22-åringen har inte gett någon förklaring: ”Utredningen har inte fått fram något motiv”

Det har inte framkommit någon förklaring till knivdåden i Vetlanda, det berättar kammaråklagare....

Länstidningen i Jämtland - I förrgår: 13:00

Misstänkta kan dömas till fleråriga fängelsestraff efter polistillslaget i Kälarne

Åklagare Håkan Andersson anser att straffvärdet för det grova vapenbrott och grova häleri som två....

Expressen - I förrgår: 06:18

22-åring åtalas för mordförsök efter knivdådet i Vetlanda

En 22-årig man åtalas för sju mordförsök efter dådet i Vetlanda i början av mars.Enligt åklagaren har mannen ”diffusa minnesbilder” och har lidit av psykisk ohälsa i perioder kring attacken.– Någon rimlig eller närmare förklaring till sitt agerande har han inte kunnat lämna, säger kammaråklagare Martin Svensson.

News55 - I förrgår: 04:45

Sju mordförsök – men inget svar på “varför”

En 22-årig man åtalas för sju mordförsök efter knivdådet i Vetlanda. Men frågan om "varför" kvarstår. Det fanns inget terrormotiv, enligt utredningen.

Expressen - 12 maj 21 kl. 21:44

Åklagare: Mannen filmade våldtäkten mot kvinnan

En man åtalas för att ha våldtagit en kvinna och filmat övergreppet.Under rättegången kommer den 15 minuter filmen att spelas upp av åklagaren för att bevisa vad som hänt.Den misstänkta våldtäkten ska ha skett i mannens bostad i centrala Stockholm..

SR - 12 maj 21 kl. 17:51

Putins vän i Ukraina misstänks för landsförräderi

I Ukraina anklagas nu den Rysslandsvänlige politikern och affärsmannen Viktor Medvedtjuk för landsförräderi och igår genomfördes en husrannsakan i hans hem i Kiev. Enligt Ukrainas riksåklagare ska han ha hjälpt Ryssland att fortsätta utvinna gas på Krim, som enligt internationell rätt tillhör Ukraina. I en skriftlig kommentar beskrev Viktor Medvedtjuk igår anklagelserna som fabricerade och helt och hållet politiskt motiverade..

Corren - 12 maj 21 kl. 16:20

Mordutredarna behöver mer tid – misstänkt man omhäktad

Polis och åklagare som arbetar med mordutredningen efter överfallet vid resecentrum behöver mer tid. På onsdagen beslutade tingsrätten att den 40-årige mannen ska sitta häktad fyra veckor till..

Länstidningen i Jämtland - 11 maj 21 kl. 16:45

Åklagare begär kvarstad efter tillslag i Kälarne: ”Handlar om fordon och fastigheter”

Åklagaren vill säkra tillgångar hos en av männen som står inför rätta misstänkt för grovt....

Realtid - 11 maj 21 kl. 14:22

Förundersökning inledd om Attendos agerande mot visselblåsaren

Åklagare har inlett förundersökning om händelserna kring Attendos boende Sabbatsbergsbyn. Det rapporterar SVT..

Expressen - 11 maj 21 kl. 13:17

Misstänkts ha våldtagit och manipulerat kvinnor

Under två år manipulerade serievåldtäktsmannen kvinnor – och förgrep sig senare på dem.Nu åtalas den 29-årige mannen för 16 våldtäkter. Många mot kvinnor med intellektuella funktionsnedsättningar.

Expressen - 11 maj 21 kl. 12:03

35-åring begärs häktad för misstänkt kvinnomord

Den man som misstänks ha dödat en kvinna i 50-årsåldern kommer att begäras häktad för mord under tisdagen.Det beskedet lämnar kammaråklagare Kristina Wedelsbäck till Kvällsposten.Ännu finns dock inga svar på hur kvinnan avlidit.

SR - 11 maj 21 kl. 10:33

Attendos bestraffning av visselblåsare utreds – förundersökning inleds

En förundersökning har inletts om händelserna på Attendos boende Sabbatsbersbyn i Stockholm, det uppger åklagare för SVT. Förundersökningen gäller brott mot lagen om meddelarskydd. Bakgrunden är Ekots uppmärksammade granskning av hur Attendo gav en anställd en formell erinran för att hon berättat för Expressen om förhållanden på boendet under pandemin..

GöteborgsPosten - 11 maj 21 kl. 10:28

Varning mot visselblåsare utreds som brott

Vårdbiträdet Stine Christophersen varnades av arbetsgivaren Attendo efter att ha påtalat brister i smittskyddet på ett äldreboende till media. Nu har åklagare inlett en förundersökning om brott mot lagen om meddelarskydd, rapporterar.

News55 - 11 maj 21 kl. 10:26

Varning mot visselblåsare utreds som brott

Vårdbiträdet Stine Christophersen varnades av arbetsgivaren Attendo efter att ha påtalat brister i smittskyddet på ett äldreboende till media. Nu har åklagare inlett en förundersökning om brott mot lagen om meddelarskydd, rapporterar SVT Nyheter . Åklag….

Sydsvenskan - 11 maj 21 kl. 10:26

Varning mot visselblåsare utreds som brott

Vårdbiträdet Stine Christophersen varnades av arbetsgivaren Attendo efter att ha påtalat brister i smittskyddet på ett äldreboende till media. Nu har åklagare inlett en förundersökning om brott mot lagen om meddelarskydd, rapporterar SVT Nyheter . Åklag.

SVT - 11 maj 21 kl. 10:03

Förundersökning inledd om Attendos agerande mot visselblåsaren

En förundersökning har inletts om händelserna Attendos boende Sabbatsbersbyn. Det uppger åklagare för SVT..

ÖstersundsPosten - 11 maj 21 kl. 06:00

Häleriutredning ledde polis och åklagare fram till misstänkt vapenbrott – idag startar rättegången i Östersunds tingsrätt

Det var 24 mars i år som stillheten i byn Kälarne bröts. På förmiddagen genomfördes ett stort....

Jönköpingsnytt - 10 maj 21 kl. 15:03

Åklagare utesluter HD-prövning efter att 14-åring friades från dödliga knivdådet i Huskvarna stadspark

Den då 14-årige pojken friades från ansvar för det dödliga våldsdådet i Huskvarna stadspark.....

Vimmerby Tidning - 07 maj 21 kl. 17:00

Misstänks för brott i samband med konkurs

Ett brott kan ha begåtts i samband med en konkurs i Hultsfred. Nu har konkursförvaltaren anmält det misstänkta brottet till åklagare..

Aftonbladet - 07 maj 21 kl. 08:01

Nu kan ”El-Patron” dömas – ska ha lejt mordpatrull

▸ Åklagare menar att den 29-årige Malmöbon som kallas ”El-Patron” ligger bakom flera brutala mord..

Expressen - 06 maj 21 kl. 20:41

Vikarie gick coronasmittad till förskola – kommer åtalas

En timanställdvikarie vid en förskola i Skövde kommer att åtalas misstänkt för att ha gått till jobbet trots att hon visste att hon kunde vara smittad av covid-19. Några dagar senare kom hennes testresultat – som var positiva.– Domstolen kommer att få pröva om det kan anses som grov oaktsamhet, säger kammaråklagare Ylva Lundgren..

Expressen - 06 maj 21 kl. 14:34

Blåste staten på 190 miljoner – sju döms

Åtta män åtalades för avancerade och omfattande momsbedrägerier i Malmö tidigare i år.Totalt har brottsligheten resulterat i undandragen skatt på runt 190 miljoner kronor.– Det rör sig om svårutredd brottslighet, säger Marianne Forsström, vice chefsåklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö, i ett pressmeddelande.

Expressen - 06 maj 21 kl. 14:09

Skingrade 190 miljoner – sju personer döms

Åtta personer har åtalats för avancerade och omfattande momsbedrägerier i Malmö.Totalt har brottsligheten resulterat i undandragen skatt på runt 190 miljoner kronor.– Det rör sig om svårutredd brottslighet, säger Marianne Forsström, vice chefsåklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö, i ett pressmeddelande.

News55 - 06 maj 21 kl. 13:56

Terrormisstänkt släppt på fri fot

En man i 45-årsåldern som suttit häktad i Sverige misstänkt för stämpling till terroristbrott utomlands har försatts på fri fot. – Misstankarna har försvagats, säger Hans-Jörgen Hanström, åklagare vid riksenheten för säkerhetsmål, till TT. Mannen greps….

Vestmanlands Läns Tidning - 05 maj 21 kl. 19:56

Man anhållen misstänkt för misshandel

En man i 50-årsåldern har anhållits efter beslut från åklagare, misstänkt för att ha misshandlat....

Västerbottens Folkblad - 05 maj 21 kl. 19:30

Åklagaren om blodbadet i Burträsk: "Väldigt speciellt"

– Ett väldigt speciellt fall. Det säger kammaråklagare Andreas Nyberg om den nu avslutade rättegången efter blodbadet i en bostad utanför Burträsk förra året. Det yrkas på långa fängelsestraff för de inblandade männen – som är både målsägande och gärningsmän..

SR - 05 maj 21 kl. 16:57

Attendo välkomnar åklagargranskning

Vårdbolaget Attendo ser positivt på att åklagare nu ska granska fallet med hanteringen av vårdbiträdet Stine Christophersen, som Ekot avslöjade i förra veckan. I dolda inspelningar hörs företrädare för Attendo ställa frågor till vårdbiträdet om uppgifter som hade lämnats anonymt till Expressen förra våren, något som i morse ledde till en polisanmälan om brott mot lagen om meddelarskydd i enskilda verksamheter. Malin Fredgard Huber, Attendos biträdande affärsområdeschef i Skandinavien: "Vi kommer givetvis samarbeta fullt ut med rättsvårdande myndigheter"..

Expressen - 05 maj 21 kl. 13:14

Riksdagsledamot kolliderade med buss – misstänks för brott

Riksdagsledamoten Sara Heikkinen Breitholtz (S) kolliderade i vintras med en buss i linjetrafik.Sedan dess har hon utretts för brott i samband med olyckan – och provsvar har visat att Kungsbackapolitikern narkotikaklassad medicin i blodet vid tillfället.Nu bekräftar åklagare Anders Jakobsson att S-politikern har delgivits misstanke om brott.

GöteborgsPosten - 05 maj 21 kl. 12:49

Åklagare överlämnar Attendo-fallet till polis

Vårdbiträdet Stine Christophersen varnades av arbetsgivaren Attendo efter att ha påtalat brister i smittskyddet på ett äldreboende till media. Nu har ärendet överlämnats till polisen, rapporterar.

Sydsvenskan - 05 maj 21 kl. 12:49

Åklagare överlämnar Attendo-fallet till polis

Vårdbiträdet varnades av arbetsgivaren Attendo efter att ha påtalat brister i smittskyddet..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.