SR > Kultur

Sunday, 03 March, 19:17

SR - 30 nov 23 kl. 17:05

”Shane MacGowan gav röst åt generation vilsna ungdomar”Shane MacGowan, sångare i bandet The Pogues, har gått bort.”Bandet går till historien med sin skeva jullåt 'Fairytale of New York', men Shane MacGowan var så mycket mer”, minns Kulturnytts Joakim Silverdal..
Läs mer på SR
Läs mer om:
MacGowan, The Pogues, New York, Shane MacGowan, Kulturnytts Joakim Silverdal

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Shane, MacGowan, gav, röståt , generation, vilsna, ungdomar

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Israel går med på att ändra texten i sitt Eurovisionbidrag

Israel har gått med på att ändra sångtexten i sitt möjliga bidrag till Eurovision song contest.Detta efter att organisationen bakom musiktävlingen, EBU, reagerat på verser som sett ut att referera till Hamas terrorattack mot Israel den 7 oktober.Eurovision är ett icke-politiskt evenemang och kan diska tävlande som bryter mot den regeln..

SR - 21 timmar sedan

Därför gick Jay Smith vidare – men inte Fröken Snusk

När sista platsen till finalen i melodifestivalen skulle delas ut var det jämnt skägg mellan artisterna Jay Smith och Fröken Snusk.Fröken Snusk fick till synes lika många poäng som Jay Smith i kvalfinalen – men det var Jay Smith som gick vidare till final.Carolina Norén förklarar varför..

SR - 21 timmar sedan

De går vidare till final i Melodifestivalen

Marcus & Martinus och Medina går vidare till final i Melodifestivalen. Det står klart efter att den femte deltävlingen avslutats.Just nu pågår kvalfinalen, som är ett moment som ersätter andra chansen och går av stapeln direkt efter deltävlingen.

SR - Igår: 15:00

Elvis musik bevaras på månen – ska hålla miljontals år

Farkosten Oddyseus som landade på månen för en vecka sen hade med sig musik, fotografier från Woodstock och omslag på musikalbum.”Man vill bevara nånting av sig själv för en tid när man inte längre finns, men frågan är vem ska egentligen avkoda det här”, säger rymdfilosofen Erik Persson..

SR - Igår: 07:00

Ljudboksinläsare om AI-röster: ”Det handlar bara om pengar”

Svenska ljudboksuppläsare kan tänka sig att låna ut sin röst till en AI-kopia, om det görs på rätt sätt.Skådespelerskan Lo Kauppi kan tänka sig att tillåta en AI-kopia av sin röst: ”Det handlar bara om pengar, tänker jag”.Simon Norrthon, ordförande för fackförbundet Scen och Film, menar att frågan om ersättning är central: ”Det svåra är att teckna ett avtal som är rimligt”..

SR - Igår: 04:33

Stilikonen Iris Apfel har avlidit

Stilikonen Iris Apfel har avlidit i New York 102 år gammal, det bekräftar hennes agent för nyhetsbyrån AP. Apfel arbetade som textilexpert, inredningsdesigner och var känd för sin excentriska modestil.Hon har anlitats av sex olika amerikanska presidentfruar för restaurering av textilier i Vita Huset enligt Washington Post.

SR - Igår: 19:30

Hon jagade ”den stora afrikanska kärleksfilmen”

Den debuterande fransk-senegalesiska regissören och manusförfattaren Ramata-Toulaye Sy ville från början göra den stora afrikanska kärlekshistorien.Men sen bestämde hon att den kvinnliga huvudrollen Banel, skulle få mer komplexa drag.Hennes film ”Banel och Adama” visas nu på de svenska biograferna..

SR - I förrgår: 17:39

En av Muhammed-karikatyrerna såld på auktion

En av de Muhammed-karikatyrer som utlöste en internationell kris efter att tidningen Jyllands-Posten publicerat dem 2005 har nu sålts på auktion. Slutpriset för teckningen av Kurt Westergaard blev 445 000 euro..

SR - I förrgår: 16:32

Minskade försäljningen av böcker: ”Naturlig utveckling”

Det såldes 1,9 miljoner färre tryckta böcker under 2023, jämfört med 2022, och antalet strömmade böcker minskade med 1,1 miljon.”Vad gäller den fysiska försäljningen så hänger det säkert ihop med den ekonomiska verkligheten,” säger Mikaela Zabrodsky, VD för svenska Förläggareföreningen..

SR - I förrgår: 15:50

Trots kraven: Israel välkomna på Venedigbiennalen

Israel är välkomna att delta i årets Venedig-biennal, precis som planerat.Det skriver arrangörerna i ett uttalande som svar på ett upprop i veckan från bland annat konstnärer som ville stoppa landet från att medverka på grund av kriget.”Alla länder som är erkända av Italien är fria att delta,” skriver arrangörerna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.