DI > Ekonomi

Monday, 04 December, 19:38

DI - 03 okt 23 kl. 22:54

Ekonomen varnar: ”Marknaden kommer att vara brutal”Sverige går som första land in i en fastighetskris som kommer att tynga bankerna och som riskerar att bli systemkritisk. Den varningen utfärdar den danska ekonomen Andreas Steno Larsen.  ”Jag tror att marknaden kommer att vara brutal i sin bild av svenska banker, när de tvingas ta in detta i böckerna”, säger han.  Samtidigt spår han en ”enastående” revansch för den svenska kronan om några år. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Andreas Steno Larsen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekonomen, varnar, Marknadenkommer att vara , brutal

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Traton måste vilja vara kvar i Sverige

I måndagens Di tog Scania, som ägs av tyska Traton, upp betydelsen av näringslivsklimatet i Sverige för att det bolaget ska bli kvar. Det är en viktig fråga även för övriga svenska näringslivet. Konkurrensen om makt, ägande och lokalisering i världen hårdnar hela tiden..

DI - 10 minuter sedan

Låg medvetenhet om vikten av omställning bland svenska medarbetare

I ekonomiska orostider är det lätt att fastna i den dagliga verksamheten. Många företagsledare behöver lyfta blicken och säkerställa att medarbetarna är redo för omställning. Sverige halkar efter i ett internationellt perspektiv, skriver hr-experterna Tim Paradis Skäremo och Alexandra Fürst vid rådgivningsbyrån PwC..

DI - 45 minuter sedan

Nevsköparen: ”Vi träffades bara en gång”

EV Electras vd Jihad Mohammad bekräftar för Di att han inledde samarbete med den nu häktade svensken Anthony Norman. Däremot förnekar han att hans bolag ska ha tjänat några pengar. ”Han lurade oss”, hävdar Jihad Mohammad..

DI - 45 minuter sedan

Opec: Produktionsneddragningarna kan ”absolut” fortsätta

Oljeproduktionsneddragningarna av Opec+ kan ”absolut” fortsätta längre än det första kvartalet nästa år om det behövs. .

DI - 1 timme sedan

Byte med minsta möjliga dramatik

När familjen Wallenbergs börsnoterade investmentbolag Investor är som bäst, är det som att se målarfärg torka.  Valet av Christian Cederholm som ny vd efter Johan Forssell saknar all form av dramatik..

DI - 1 timme sedan

Blandat på Nordenbörserna

Grannländernas börser var blandade på måndagen med tydliga nedgångar i Oslo och Helsingfors, medan Köpenhamnsbörsen var upp försiktigt. Vinx 30 sjönk 0,5 procent till 1.443..

DI - 2 timmar sedan

Stockholmsbörsen stänger runt nollan – Ericsson steg på AT&T-rykte

Veckan inleddes lite trevande på Stockholmsbörsen, efter förra veckans och månaden novembers uppgångar. Bland enskilda bolag stack Ericsson ut positivt efter nyheter från telekomsektorn i USA..

DI - 2 timmar sedan

Di avslöjar: Grova mutbrott och trolöshet mot huvudman misstänks vid Alectas jätteinvestering

Brottsutredningen om Alectas jätteinvestering i Heimstaden Bostad gäller misstankar om grovt givande av muta, grovt tagande av muta och grov trolöshet mot huvudman. Det bekräftar åklagaren Johan Lindmark för Di..

DI - 2 timmar sedan

Transportstyrelsen överklagar skyltbeslut

Transportstyrelsen överklagar tingsrättens beslut om utlämning av registreringsskyltar. Det meddelade myndigheten på måndagen när tidsfristen för en lösning på hur Teslas registreringsskyltar ska kunna hämtas löpte ut..

DI - 2 timmar sedan

Carnegies fastighetsfavoriter – ”bra nivå att komma in på”

Fastighetsbolagen återhämtar sig och sjunkande räntor kommer att ge bränsle åt hela sektorn. Den spådomen gör Carnegies fastighetsfondförvaltare Jonas Andersson som pekar ut sina två favoriter. ”Vi är på en bra nivå att komma in på”, säger han i ett marknadsbrev.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.