PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 01 June, 08:39

PrivataAffärer - 24 mar 23 kl. 10:45

Swedish Stirling har beslutat om likvidation”Styrelsens preliminära bedömning är att den eventuella utskiftningen till aktieägarna i samband med likvidationen kommer att vara mycket begränsad eller kan komma att helt utebli. Skifte, i den mån det blir aktuellt, beräknas ske i anslutning till att tiden för kallelse på okända borgenärer har gått ut eller senast i samband med framläggande av likvidatorns slutredovisning”, skriver styrelsen i kommunikén. Bakgrund är att First North-listade Swedish Stirlings styrelsen den 19 februari föreslog frivillig likvidation av bolaget eftersom den ansåg att det inte fanns tillräckliga förutsättningar för fortsatt verksamhet. Kontrollbalansräkning upprättades, vd sades upp. I måndags kom ett uppköpsbud från Texel Energi, ett bud som styrelsen på torsdagen avvisade med
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stirling, First North, Swedish Stirlings, Texel Energi, Texel

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedish, Stirlinghar , beslutatom , likvidation

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Ilija Batljan: Jag har inte sålt några aktier

SBB-aktien kollapsade 27,7 procent på onsdagen. Kvällen innan hade Ilija Batljans ägarbolag meddelat att det skjuter upp räntebetalningar på utestående hybridobligationer från och med nästa förfallodatum, vilket pressade aktien i den tidiga onsdagshandeln. Kursfallet tilltog sedan i samband med att Dagens industri uppmärksammade en kommentar från Danske Bank där bankens kreditanalytiker uppger att SBB med sitt tidigare sätt att redovisa, som byttes på måndagen, bryter mot villkoret för bolagets räntetäckningsgrad avseende de euroobligationer som gavs ut 2021.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

SAS redovisar ny miljardförlust

Intäkterna uppgick till 8.955 miljoner kronor (7.048).

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Familjen Lundins gruvbolag tar in 800 miljoner kronor i riktad nyemission

Kursen i transaktionen är satt till 21,10 kanadensiska dollar. Det är i linje med onsdagens stängningskurs för bolagets Toronto-listade aktie. Filo Mining är dubbelnoterat och handlas även på den svenska First North-listan.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

OX2 säljer vindkraftsprojekt i Italien

”Det här är OX2:s första försäljning i Italien. OX2 förväntar att transaktionen kommer att inkluderas i resultatet för det tredje kvartalet 2024”, skriver bolaget. OX2 kommer att äga projektet under hela byggfasen och projektet lämnas över till köparen i samband med produktionsstart.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

USA: Skuldtaksuppgörelse passerar representanthuset

Förslaget godkändes med röstsiffrorna 314-117. 149 republikaner och 165 demokrater röstade ja, medan 71 republikaner röstade nej. Förslaget hade därmed en majoritet inom båda partierna bakom sig.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Skanska tar mångmiljardorder – och gör stor markinvestering

Skanska har tecknat ett avtal om att bygga Simmons University nya Living and Learning Center på deras campus, beläget i Longwood Medical-området i Boston. Kontraktet, som är värt 311 miljoner dollar eller cirka 3,2 miljarder kronor, kommer att inkluderas i orderingången för USA för det andra kvartalet 2023. Arbetet påbörjas i maj 2023 och beräknas vara färdigställt i september 2026.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

New Waves vd stortankar aktier

Köpet gjorde på onsdagen till kurs 177 kronor, eller för totalt drygt 24,9 miljoner kronor. Efter affären äger Torsten Jansson nära 3 miljoner aktier i New Wave, enligt ägardatatjänsten Holdings. New Wave-aktien vände upp efter insynsköpet och stängde på onsdagen på plus 3,5 procent..

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Getinge gör miljardförvärv

Dessutom kan ytterligare högst cirka 1,85 miljarder kronor betalas ut under 2024–2026 om avtalade resultat relaterade milstolpar uppnås under 2023–2025, uppger bolaget. Aktien handlas ned marginellt efter förvärvsbeskedet till kursen 252,30 kronor. Förvärvet kommer att finansieras via befintlig kassa och nettoskulden i relation till ebitda förväntas öka med 0.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Analysen: SBB uppfyller inte räntetäckningskrav för obligationslån

Enligt basprospektet för SBB:s euroobligationer ska resultatraden ”resultat före finansiella poster” divideras med räntenettot. På rullande tolv månader uppgår SBB:s kvot till 1,1 vid utgången av mars, vilket är lägre än kovenantens krav på 1,5. På torsdagseftermiddagen rasar B-aktien i SBB med nära 20 procent.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Nordea: Dystra prognostrenden kan vara på väg att vända

Sedan mitten av 2021 har vinstförväntningarna på börsbolagen globalt varit i en fallande trend. För närvarande pekar analytikernas prognoser mot en oförändrad vinstnivå under 2023, konstaterar Nordea i sin nya marknadsrapport. Världsekonomin har samtidigt tacklat centralbankernas räntehöjningar och vårens bankturbulens, som många trodde skulle hårt mot tillväxten, oväntat starkt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.