Råvarumarknaden > Ekonomi

Monday, 29 May, 07:14

Råvarumarknaden - 22 mar 23 kl. 16:57

Det var inte nickel i börsens lager, det var vanlig stenDen brittiska metallbörsen, London Metal Exchange, sköt under fredagen upp handeln med nickel på den asiatiska marknaden med en vecka. Orsaken är att det i ett av börsens lager upptäckts en post som inte uppfyllde kontraktsspecifikationerna för börshandlad nickel. Ursprungligen sades det att att problemet med nicklet var relaterat till nickelbriketter som sades ha felaktig vikt. Slutligen visade det sig att det inte var nickel utan sten. 
Just nickel har varit ett stort problem för London Metal Exchange, bland annat efter den stora rusningen i nickelpriset under förra året som fick börsens ledning att makulera en rad affärer.
Läs mer på Råvarumarknaden
Läs mer om:
Metal Exchange, London Metal Exchange, LME, Trafigura, Access World, Rotterdam, London Metal Echanges, Det, Råvarumarknaden

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det var inte nickeli , börsens, lagerdet var , vanlig sten

Fler nyheter från Råvarumarknaden

Råvarumarknaden - 11 timmar sedan

Lula-regeringen i Brasilien vill göra landet till världens fjärde största oljeproducent år 2029

Brasilien producerar för närvarande 3 miljoner fat olja per dag, men denna siffra vill Lula-regeringen öka till 5,4 miljoner fat år 2029, vilket skulle göra landet till den fjärde största oljeproducenten i världen. Brasiliens president Lula och hans regering vill satsa på att öka prospekteringen och produktionen av olja och gas för att ge stöd till landets ekonomi. Nu har Brasiliens myndighet för gruvor och energi inlett ett program kallat ”Potencializa E&P programme” för att sätta planerna i rörelse.

Råvarumarknaden - 22 timmar sedan

De globala sockerpriserna kan stiga när den indiska produktionen sjunker

Sockerpriserna över hela världen kan skjuta i höjden ytterligare på grund av en nedgång i produktionen i Indien, världens största sockerproducent – och exportrestriktioner som införts av den indiska regeringen. De globala sockerpriserna har redan stigit till nära sin högsta nivå på mer än ett decennium. Ett pound råsocker handlas för närvarande till nästan 26 amerikanska cent.

Råvarumarknaden - I förrgår: 23:10

Vänta, vänta och vänta är vad den tekniska analysen på oljepriset säger

Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys på oljepriset, närmare bestämt för Brent-olja, och den är i ärlighetens namn inte vidare spännande för den visar bara på att man ska vänta. Det har varken den senaste tiden eller nu kommit någon tydlig köp- eller säljsignal. Inlägget Vänta, vänta och vänta är vad den tekniska analysen på oljepriset säger dök först upp på Råvarumarknaden.

Råvarumarknaden - I förrgår: 15:16

Petrolia Noco kommer att ha en betydande oljeproduktion från 2025

Det norska oljebolaget Petrolia Noco har idag en obetydlig oljeproduktion men kommer att ha en betydelsefull sådan från 2025. Bolagets aktier är idag noterade på NOTC, men kommer under nästa år att flytta noteringen till Euronext Growth Oslo. Bolagets CFO Erik von Krogh presenterar verksamheten.

Råvarumarknaden - I förrgår: 10:53

Kan Ukraina se en rekordstor rapsskörd 2023?

Säsongen 2022/23 visade sig vara ett utmanande år inte bara för rapsmarknaden. Detta gäller i synnerhet Ukraina där det varit en anmärkningsvärd expansion av den odlade arealen. Rapsarealen överträffade förväntningarna och nådde över 1,4 M ha.

Råvarumarknaden - 25 maj 23 kl. 08:55

Rekordskördar kan sätta press nedåt på sojabönspriserna

En rekordstor sojabönsskörd kan fortsätta att pressa sojabönpriserna nedåt. Hittills i år har priset på sojabönor på Chicago Board of Trade-börsen (CBOT) minskat med cirka 10 procent. På lång sikt, de senaste fem åren, har sojabönor stigit med över 30 procent.

Råvarumarknaden - 24 maj 23 kl. 21:18

Ryssland förstör Saudiarabiens oljeförsäljning i Asien

Saudiarabien har den senaste tiden gång på gång pratat om att spekulanter driver ner oljepriset. Branschveteranen Paul Sankey har svårt att förstå varför Saudiarabien är så besatta av att skylla det relativt låga oljepriset på spekulanter. Han säger i en intervju med Bloomberg TV att problemet är balansen mellan utbud och efterfrågan, inte spekulanter.

Råvarumarknaden - 24 maj 23 kl. 11:58

Qatar varnar för brist på naturgas

Qatar varnade för att regeringarnas energiomställningspolitik kommer att motverka investeringar i fossila bränslen och leda till brist på naturgas under det kommande decenniet, inklusive i Europa. ”Det kommer att bli en stor brist på naturgas i framtiden, främst på grund av energiövergången som vi skulle säga är mycket aggressiv” sa Saad al-Kaabi, Qatars energiminister, vid Qatar Economic Forum i Doha.  Naturgaspriserna har sjunkit i år.

Råvarumarknaden - 23 maj 23 kl. 09:58

Algeriets LNG-export ökar när Europa ersätter rysk naturgas

Algeriets export av flytande naturgas (LNG) ökade under första kvartalet 2023 jämfört med samma period 2022, och den nordafrikanska producenten bokade den högsta LNG-exporttillväxten bland arabländerna när Europa försöker ersätta rysk naturgas. Algeriets LNG-export steg till cirka 2,8 miljoner ton första kvartalet 2023, upp från 2,4 miljoner ton under samma kvartal 2022, där exporten låg under sina vanliga nivåer, citerar Organisation of Arab Petroleum Exporting Countries (OAPEC). De flesta av Algeriets LNG-transporter mellan januari och mars 2023 gick till några av de största europeiska marknaderna, såsom Frankrike, eftersom europeiska länder välkomnar rekordnivåer av LNG-laster för att ersätta den förlorade ryska naturgasen.

Råvarumarknaden - 21 maj 23 kl. 11:18

Dansk kärnkraft ska producera 1 miljon ton koldioxidfritt gödningsmedel per år i Indonesien

Fyra danska företag, Topsoe, Alfa Laval, Copenhagen Atomics och Aalborg CSP, har ingått ett samförståndsavtal med ammoniakproducenten Pupuk Kaltim, tillsammans med Pertamina New & Renewable Energy, som båda ägs av den indonesiska staten, om att bygga en anläggning i Bontang som kan producera en miljon ton ammoniak med extremt låga utsläpp per år. Detta är tillräckligt för att producera gödselmedel för produktion av livsmedel för 45 miljoner människor, ungefär en sjättedel av den indonesiska befolkningen. Under de kommande sex månaderna måste de sista undersökningarna slutföras och det rättsliga landskapet i Indonesien bör vara fullständigt kartlagt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.