Världen Idag > Nyheter

Monday, 27 March, 05:44

Världen Idag - 04 feb 23 kl. 00:00

Än i dag fortsätter Gud att tala”Så säger Herren Gud” står det i den gammaltestamentliga texten från Hesekiel denna dag. Tiden är den babyloniska fångenskapen och Gud vill ge hopp och vägledning i en tid av nationell förnedring. I Gamla testamentet hör vi ofta hur Gud talar till enskilda personer. Han talade till Abraham (1 Mos 12:1), till Mose (2 Mos 4:19), till den unge Samuel (1 Sam 3:4), till Jesaja (Jes 6:8), till Jeremia (Jer 1:4), till Jona (Jona 1:2) och så vidare. I Nya testamentet fortsätter Gud att tala.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud, Herren Gud, Hesekiel, Gamla, Abraham, Mos, Mose, Samuel, Sam, Jesaja, Jeremia, Jona, Nya, Maria, Betlehems, Josef, Ande

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Än i dagfortsätter , Gudatt , tala

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 45 minuter sedan

Allt fler produkter kan framkalla allergier

År 2008 var 725 produkter tillgängliga för konsumenter märkta som allergiframkallande. Tolv år senare var motsvarande siffra 4 539, enligt Kemikalieinspektionen..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Patriark: ”Rysk-ortodoxa kyrkan delar skulden för krigsbrott”

Den rysk-ortodoxa kyrkan får skarp kritik av patriark Bartolomeus som är inofficiell ledare för alla världens ortodoxa kyrkor. Kyrkan och Kreml delar ansvaret för krigsbrotten i Ukraina, menar han..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Nu ska alla i Värmland få bibel – draghjälp från Tyskland

Värmland står nu på tur i den historiska satsningen på ett ge bibeln till alla svenska hushåll. Utdelningen råkar sammanfalla med de tragedier där flera ungdomar i Värmland plötsligt avlidit. – Vi är tacksamma över att få komma med hopp och tröst, säger Roul Åkesson, ledare för Brevlådemissionen som är inspirerad och samtidigt vädjar om ekonomiskt stöd för satsningen..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Budapest har tapetserats med hoppfyllda Jesus-budskap

På tågstationer, på webben och på reklampelare i centrala Budapest. Överallt nås invånarna av reklam med namnet Jesus eller Jezus. En telefonlinje har upprättats och många ungrare uppges ha tagit emot frälsning under den stora evangelisationskampanjen..

Världen Idag - Igår: 20:00

Israels ambassadör oväntat kallad till möte med USA

I tisdags blev Israels USA-ambassadör med kort varsel kallad till ett möte med president Joe Bidens administration. USA:s regering uppges ha framfört sitt missnöje mot ett israeliskt klartecken till nya bostäder i Samarien. Händelsen ses som ett tecken på en ansträngd relation mellan de allierade ländernas nuvarande regeringar..

Världen Idag - Igår: 19:00

Hebreiskt bibelmanuskript på turné ska auktioneras ut

En av världens äldsta hebreiska biblar, som har visats på museum i Tel Aviv i en vecka, ska snart säljas av auktionsfirman Sotheby’s. Manuskriptet kan då komma att bli det dyraste historiska dokumentet som sålts på offentlig auktion..

Världen Idag - Igår: 15:00

Schwarzenegger i nytt tal: ”Hatets väg är de svagas väg”

Med avstamp i Auschwitz vänder sig Arnold Schwarzenegger i ett tal till dem som anammat antisemitism och andra hatbaserade idéer. Hatets väg leder till svaghet, medan ansvarstagande och omfamnande av obehag leder till styrka, menar skådespelaren..

Världen Idag - Igår: 13:00

Hatvåg i USA mot konservativ domare skakar universitet

Det stormar kring det ansedda lärosätet Stanford i USA. Universitetsledningen har tvingats be om ursäkt sedan en välkänd domare som skulle föreläsa på skolan blev hånad och ifrågasatt av både studenter och lärare. Bakgrunden är att domaren anser att äktenskap är något endast en man och en kvinna kan ingå..

Världen Idag - Igår: 10:00

Israeliskt lagförslag i linje med europeisk ordning

De omfattande protesterna mot Israels regerings har pågått sedan årsskiftet. Orsaken sägs vara lagförslag om att flytta makt från Högsta domstolen till parlamentet, men bedömare menar att roten snarare handlar om en ovilja att acceptera valresultatet..

Världen Idag - Igår: 09:00

Hur kan Sverige lyckas med integrationen?

Hur ser vägen framåt ut för integrationen när de gemensamma referensramarna blivit allt färre? Är idén om multikulturalism död? Och har vänstern uppfunnit en ny underklass?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.