SR > Nyheter

Tuesday, 31 January, 01:04

SR - 30 nov 22 kl. 10:49

Fransk EU-ledamot lämnar grupp i protest mot Liberalernas SD-samarbeteEn fransk EU-parlamentariker lämnar den liberala gruppen Renew Europe, i protest mot att de svenska liberalerna får stanna, trots att partiet samarbetar med Sverigedemokraterna. Det rapporterar nyhetssajten Politico.Det rör sig om ledamoten Pascal Durand.Han kommer nu att ansluta sig till gruppen S&D - Progressiva förbundet av socialdemokrater i Europaparlamentet, skriver nyhetssajten..
Läs mer på SR
Lägsta pris enligt Prisjakt:

Läs mer om:
EU, Liberalernas SD, Renew Europe, Sverigedemokraterna, Politico, Pascal Durand, Europaparlamentet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fransk, EU-ledamot, lämnar, gruppi , protestmot , Liberalernas, SD-samarbete

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Turerna bakom anklagelser om kupp inom S i Botkyrka

En politisk strid inom Socialdemokraterna i Botkyrka söder om Stockholm har skapat motsättningar med mycket allvarliga anklagelser – att kriminella kan ha påverkat den demokratiska processen.I helgen röstade en majoritet av medlemmarna bort kommunstyrelsens ordförande, Ebba Östlin. Hennes stabschef, Nadina Rosengren hävdar dock att det är ABF Botkyrka som under kuppartade former gjort sig av med kommunens ledande socialdemokrat.

SR - 3 timmar sedan

Bolsonaro vill fortsätta turista i USA – pågår flera utredningar i Brasilien

Brasiliens förra president Jair Bolsonaro har ansökt om att förlänga sitt turistvisum i USA med sex månader, skriver Financial Times.I Brasilien pågår flera utredningar mot Bolsonaro, dels om påstådda felaktigheter under hans tid vid makten – och om han var inblandad i upproren i Brasilia tidigare i januari.Bolsonaro lämnade Brasilien den 30 december och var inte med när den nuvarande presidenten Lula da Silva installerades..

SR - 4 timmar sedan

Lars-Erics son dog i kraschen – inget teknisk fel bakom flygolyckan

Det var inget teknisk fel som ledde till att nio människor omkom i en flygolycka i Örebro förra året.I stället menar Statens haverikommission att det bland annat saknades säkerhetsmarginaler vid start och under flygningen.”Kommissionen visar klart att det en rad sammanhängande saker som gör att olyckan händer.

SR - 7 timmar sedan

Ryanair redovisar rekordvinst på över 2 miljarder kronor

Lågprisflygbolaget Ryanair redovisar en vinst på motsvarande 2,4 miljarder kronor efter skatt, för perioden oktober till december förra året.Ryanair uppger i rapporten att en anledning till rekordvinsten är en stor ökning av passagerare och marknadsandelar över hela Europa.Enligt Ryanairs finanschef Neil Sorahan är människor ressugna efter att ha kunnat lägga undan pengar under pandemiåren med restriktioner..

SR - 7 timmar sedan

Expert: Nato borde varit bättre förberedda – Turkiet krånglar alltid

Läget inom Nato är besvärligt – i och med att samtalen mellan Sverige och Turkiet om Sveriges och Finlands ansökan till Nato har kraschat. Det säger Ann Sofie Dahl, Natoexpert och docent i internationell politik, knuten till Atlantic Council.Inom Nato försöker man nu dra i alla trådar som finns för att sätta press på Turkiet, enligt Natoexpertens källor.

SR - 8 timmar sedan

Blinken manar till lugn och tvåstatslösning: ”Förvärra inte spänningarna”

Under måndagen anlände USA:s utrikesminister Anthony Blinken till Israel/Palestina där han uppmanade till lugn. Han upprepade behovet av en tvåstatslösning.Det upptrappade våldet mellan israeler och palestinier har hittills i år skördat sju israelers och 35 palestiniers liv.

SR - 9 timmar sedan

Haverikommissionen presenterar sin slutrapport om flygolyckan i Örebro

Statens haverikommission håller under måndagseftermiddagen en pressträff i samband med att de presenterar sin slutrapport om flygolyckan i Örebro.Nio personer omkom när ett mindre plan kraschade kort efter start i närheten av Örebro flygplats i juli 2021.Hör Ekots livesändning med Sveriges Radios reporter Tomas Hedman, Lars-Eric Uneståhl, anhörig till en av de omkomna och Sven Mörtberg, kanslist och riksinstruktör på Svenska Fallskärmsförbundet..

SR - 10 timmar sedan

Efter drunkningsolyckor – begränsat antal barn med vid besök på simhall

Flera olika åtgärder vidtas nu på Centralbadet i Norrköping efter de drunkningsolyckor som inträffat på simhallen.Förra året dog två barn och för ett par veckor sedan räddades ett barn i sexårsåldern som hittats i en av bassängerna.”Det blir en kvot på två barn 0-11 år per vuxen”, säger Daniel Almgren, vd på Medley som driver badhuset..

SR - 10 timmar sedan

Premiär: Talkshow i P1 med Katherine Zimmerman

Aktuell och personlig talkshow med Katherine Zimmerman och bisittare Kristoffer Ahonen Appelquist.Sänds måndag till torsdag 15.04-16.

SR - 10 timmar sedan

Domstol slår fast: Rysslands invasion av Ukraina började 2014

Rysslands invasion av Ukraina började inte i februari 2022 utan i april 2014, det slås fast i ett avgörande beslut i Europeiska människorättsdomstolen i Strassbourg.Domstolen raderar i ett slag ut alla ryska officiella lögner då och senare om kriget.Beslutet innebär att ukrainare, men även anhöriga till offren från det nedskjutna MH-17 planet år 2014, kan kräva kompensation från Ryssland via människorättsdomstolen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.