ETF-marknaden > Ekonomi

Friday, 25 June, 03:12

ETF-marknaden - 11 maj 21 kl. 19:22

EXXT ETF en börshandlad fond som spårar Nasdaq-100iShares NASDAQ 100 UCITS ETF USD (Acc) är en europeisk version av den mycket populära Invesco QQQ Index ETF (NASDAQ: QQQ). Denna ETF handlas på tyska Xetra under kortnamnet EXXT ETF. Denna börshandlade fond har en förvaltningskostnad på 0,33 procent. Den ombalanseras varje kvartal. Precis som det index denna ETF följer omfattar den 102 aktier, och inte 100 som namnet antyder.
Läs mer på ETF-marknaden
Läs mer om:
EXXT ETF, Nasdaq, iShares NASDAQ, UCITS ETF USD, Invesco QQQ Index ETF, QQQ, ETF, Xetra, EXXT, NASDAQ, Nasdaqs, iShares ETF, BlackRock, Euro, Internetmäklare, DEGIRO, Avanza,  sektorvikt, AAPLAPPLE INCInformationsteknologi11, CORPInformationsteknologi9, COM INCKonsument, INCKonsument, INC CLASS CKommunikation3, CLASS, INCKommunikation3, INC CLASS AKommunikation3, CORPInformationsteknologi2, HOLDINGS INCInformationsteknologi2, CORP CLASS AKommunikation2

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EXXT, ETFen , börshandlad, fondsom , spårar, Nasdaq-100

Fler nyheter från ETF-marknaden

ETF-marknaden - 7 timmar sedan

ZPRS ETF investerar i globala småbolagsaktier

SPDR MSCI World Small Cap UCITS ETF (ZPRS ETF) med ISIN nummer IE00BCBJG560 är en europeisk börshandlad fond som investerar i globala småbolagsaktier. Utdelningen i fonden återinvesteras (ackumuleras). SPDR MSCI World Small Cap UCITS ETF handlas även under kortnamnet WOSC, WDSC och WDSCN på olika börser.

ETF-marknaden - 17 timmar sedan

4GLD, Xetra-Gold (EUR) när du tror på guldpriset

4GLD eller Xetra-Gold (EUR) är en börshandlad råvara, en så kallad ETC, som handlas i på Xetra i Tyskland. Ett enda certifikat ger investeraren rätt att kräva leverans av ett gram guld från emissionen. Det fysiska guldet hålls i ett tilldelat valv med dess custodian.

ETF-marknaden - Igår: 20:00

ETF:er är fortfarande svåra att handla för de flesta europeiska investerare

Kraftigt ökande popularitet hos privata banker och kapitalförvaltare står i kontrast till brist på tillgänglighet på detaljhandelsnivå Cirka 70% av ETF-transaktionerna i Europa genomförs over the counter. Detaljhandelsinvesterare i Europa saknar fördelarna med att investera i börshandlade fonder även tre decennier efter att lågkostnadsverktyget först kom på plats. ETF:er är fortfarande svåra att handla i regionen, säger experter.

ETF-marknaden - Igår: 14:00

SigmaStocks hjälper dig att månadsspara i aktier – helt automatiskt

Med Sigmastocks är det enklare än någonsin att spara i aktier! Många är nog bekanta med automatiskt sparande i fonder, så kallade fondrobotar, men med denna världsunika spartjänst erbjuds nu en möjlighet att månadsspara i aktier – helt automatiskt – i en portfölj som skräddarsys efter dig och dina preferenser. Att komma igång är enkelt och tar bara några minuter, sedan sköter sparandet sig själv: från köp till optimering av din eller dina portfölj.

ETF-marknaden - Igår: 10:00

SPYV ETF Emerging Markets Dividend Aristocrats

SPDR® S&P® Emerging Markets Dividend Aristocrats UCITS ETF (Dist) är en utdelande börshandlad fond. Denna handlas i euro på Xetra, men listas även på andra börser i Europa. Den har en förvaltningskostnad på 0,55 procent.

ETF-marknaden - I förrgår: 19:28

Global Palladium Fund listar koppar och nickel ETC

Global Palladium Fund listade en fysiskt uppbackad koppar och nickel ETC i förra veckan. Till dags dato är detta världens enda fysiskt uppbackade börshandlade produkter för koppar respektive nickel. Båda dessa metaller är kritiska för att aktivera övergången till ren energi.

ETF-marknaden - I förrgår: 17:45

Halvledarbristen Förklarade orsaker och effekter

Många investerare kan ha sett att termen “global chipbrist” tillskrivs en rad olika prestandafrågor i en mängd olika företag. En “chipbrist”, även kallad “halvledarbristen” eller “chip hunger”, är ett fenomen i den integrerade kretsindustrin när efterfrågan på kiselchips överstiger utbudet. Med den här artikeln försöker Leverage Shares ge en snabb översikt bakom halvledarbristen, detta fenomen och hur det påverkar några av de hetaste aktierna som ligger till grund för detta företags produkter.

ETF-marknaden - I förrgår: 10:00

SOXX ETF för en satsning på halvledarföretag

iShares PHLX Semiconductor ETF (Nasdaq: SOXX ETF) satsar på halvledarföretag som är börsnoterade i USA. Denna ETF kommer med en förvaltningskostnad på 0,46 procent. Varför SOXX?

ETF-marknaden - I förrgår: 03:48

iClima Earth listar världens första ETF för decentraliserad förnybar energi

iClima Earths Gabriela Herculano pratar med Proactive London om noteringen av världens första ETF för decentraliserad förnybar energi, iClima Distributed Renewable Energy UCITS ETF (DGEN), på Londonbörsen den 14 juni. Fonden kommer att fokusera på företag bakom ökningen av förnybar produktion av distribuerad energi inklusive solpaneler och smarta mätare. Denna ETF kommer att spåra iClima Index för distribuerad förnybar energi som ger exponering för 50 företag i sju segment som är direkt relaterade till den växande affärsmodellen Distribuerad generation (”DER”).

ETF-marknaden - 21 jun 21 kl. 16:50

XACT OMXS30 byter namn

XACT OMXS30 byter namn och får en hållbarhetsanpassning. Handelsbanken Fonder AB byter namn på XACT OMXS30 (UCITS ETF). Samtidigt byter denna börshandlad fond till ett index med hållbarhetskrav för de bolag som ingår i index.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.